INVIMED POZNAŃ
-
WIADOMOŚĆ
-
lukaszkowa wrote:Przykro mi naprawdę Paprotko... Tyle zachodu na nic...
Nk 15% to jeszcze nie dramat. Ja miałam 25%. Gdzies czytalam, ze dla staraczek do 12% jest ok.
Rowniez w pewnym momencie myslalam i zmianie kliniki - czytalam watek Medartu i sie zniechecilam.
Powaznie myslalam o Novum i nawet juz dokladnie obczajalam dojazd i natknelam sie na opinie po prostu w google i tam tez bylo nieciekawie...
U nas adopcja komorek czy zarodkow odpadała i zostalismy w Invimedzie bo wszedzie cos bylo nie tak. Zrob co Ci serce podpowiada bo racjonalnie ciezko jest cos wybrac, sama wiem...beta 6dpt 70 7dpt 130 9dpt 461 11dpt 1414 16dpt 18 360 19dpt 33 750 25 dpt jest ❤️ 30 dpt są ❤️❤️
Dwa ❄️❄️ czekają -
ZielonaPaprotka wrote:Dziękuje 🙂 myśle ze spróbuje ostatni raz w Novum. U nas tez nie wchodzi w gre dlatego nie chce się jeszcze poddawać.
ZielonaPaprotka lubi tę wiadomość
👪🐶🌲
Invimed Poznań
Udana II procedura IVF, 4 transfer (Intralipid, Prograf, Encorton).
Janek - 13/07/2021 4130g, 58cm szczęścia.
Marzec 2023 - ciąża naturalna.
Basia - 6/12/2023 3680g -
Ja byłam z Novum bardzo zadowolona w kontekście tego, jak zajęli się moim mężem - myślę, że to, co napisała Monika jest bardzo ważne - czyli analiza plemników. W Novum jest świetny specjalista androlog - dr Wolski.
Wiadomo, że klinika jest droga, nie ma też dofinansowań dla osób spoza Warszawy, kosztują też dojazdy... Co do opinii to każda klinika ma różne i wydaje mi się,że to jest tak wrażliwy temat, że po prostu ludzie wylewają swoje żale do tych ośrodków - jednak nadzieja i sprawa są ogromne. Patrząc na mój przykład - ja z Invimedu jestem bardzo zadowolona,a opinii jeszcze nie zostawiłam... Gdyby coś skopali to pewnie już bym pisała tu i tam.ZielonaPaprotka lubi tę wiadomość
Danadana -
ZielonaPaprotka wrote:Badałam poziom DHEA mam bardzo dużo poniżej normy, zaczęłam brać teraz. NK mam 15% nie wiem czy to dobrze czy źle bo jeszcze czekam na druga konsultacje u Dr Pasnika. Dr S uważa ze nie ma sensu nawet badać męża, nie kazał robić fragmentacji DNA. Aktualnie biore bardzo dużo supli, chodzę na akupunkturę tam gdzie ty 😉 i pije ziółka. Dieta i ćwiczenia tez. Teraz planuje zmianę na Novum i wtedy zrobimy te badania wszystkie bo oni wymagają na 1 wizytę tych badań u męża.
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
nick nieaktualnyZielonaPaprotka wrote:Dziękuje, właśnie już tam pytałam i różne opinie, ciężko stwierdzić. Moja Psychoterapeutka mi poleciła Novum i Dr Lewandowskiego bo ma dużo pacjentek, które się u niego leczyły. U Ciebie tez problem z AMH? Myśle ze zmiana kliniki może pomoc, zawsze nowe spojrzenie. Super ze Tobie się udało 🙂
-
nick nieaktualny
-
W sumie mogłybyśmy się zmotywowac i napisac te opinie
ZielonaPaprotka, MonikA_89!, Danadana lubią tę wiadomość
👪🐶🌲
Invimed Poznań
nick nieaktualny
-
Hmm ja chyba napisze w googlach bo ja zawsze np. tak sprawdzam wiele rzeczy👪🐶🌲
Invimed Poznań
Wczoraj wieczorem wylądowalam na IP z delikatnym krwawieniem. Pojawilo sie z kosmosu, drzemałam, wstałam, poszlam siusiu a tam krew. Wiec od razu na IP.
Tam w sumie posprawdzali doslownie wszystko i Jaś plumkał jakby nigdy nic. Plamienie tez juz ustalo.
Pytali czy chce zostac na obserwacji. Ale wolalam l4 i domek. Dostalam duphaston.
Nie moze byc za spokojnie...
Jaś wazy juz 480g (jakos mi sie zdaje duzo) a szyjka ma 3.2. Cieszę się, że chociaz go zobaczylam ale koszmar znowu wrocil i kazda wycieczka do toalety to stres...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2021, 09:24
👪🐶🌲
Invimed Poznań
ZielonaPaprotka trzymam kciuki!!!
lukaszkowa Jezu, biedna Ty! Ale rozumiem, że na razie wszystko okej? Odpoczywaj
Dziewczyny, ja biorę koenzym Q10, bo prawdopodobnie mam PCOS. AMH niewiele ponad 3, ale mimo wszystko obawiałam się o jakość moich komórek. Teraz tak czytam Wasze wpisy i się zastanawiam, czy ja sobie w ten sposób nie szkodzę? Myślałam, że poprawiam w ten sposób jakość swoich komórek, bo u mnie istnieje szansa, że ich jakość jest wątpliwa. Tzn próbuję poprawić. -
Dziewczyny, szczepicie się na krztusiec w ciąży? Mój dr zaleca. Z jednej strony czytałam o tym, że te szczepionki są w 100% bezpieczne i bardziej możemy zagrozić życiu dziecka jak się nie zaszczepimy a ono jednak zachoruje, noz przyjmując szczepionkę, która zawiera zabite wirusy. Z drugiej strony mam jakieś obawy przed szczepieniem się w ciąży na cokolwiek.
😭
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
dobuska wrote:ZielonaPaprotka trzymam kciuki!!!
lukaszkowa Jezu, biedna Ty! Ale rozumiem, że na razie wszystko okej? Odpoczywaj
Dziewczyny, ja biorę koenzym Q10, bo prawdopodobnie mam PCOS. AMH niewiele ponad 3, ale mimo wszystko obawiałam się o jakość moich komórek. Teraz tak czytam Wasze wpisy i się zastanawiam, czy ja sobie w ten sposób nie szkodzę? Myślałam, że poprawiam w ten sposób jakość swoich komórek, bo u mnie istnieje szansa, że ich jakość jest wątpliwa. Tzn próbuję poprawić.
😭
MonikA_89! wrote:Dziewczyny, szczepicie się na krztusiec w ciąży? Mój dr zaleca. Z jednej strony czytałam o tym, że te szczepionki są w 100% bezpieczne i bardziej możemy zagrozić życiu dziecka jak się nie zaszczepimy a ono jednak zachoruje, noz przyjmując szczepionkę, która zawiera zabite wirusy. Z drugiej strony mam jakieś obawy przed szczepieniem się w ciąży na cokolwiek.👪🐶🌲
Invimed Poznań
patison85 wrote:Hej!
Dziewczyny, w przyszłym tygodniu mam umówioną pierwszą wizytę u dr S. Czy myślicie, że warto zrobić jeszcze w tym tygodniu jakieś badania? Czy iść bez niczego i wszystko mi powie?no i badanie partnera.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2021, 11:52
patison85 lubi tę wiadomość
👪🐶🌲
Invimed Poznań
MonikA_89! nic takiego nie sprawdzałam. Kiedyś czytałam, że warto brać przy pcos i teraz dołączyłam do suplementacji. No nic, nie biorę tego jakoś długo więc dokończę opakowanie, a przy okazji zapytam lekarza.
patison85 jeżeli to pierwsza wizyta niepłodnościowa to najważniejsze napisała lukaszkowa. Chociaż ja pamiętam jechałam z tym co miałam plus badanie nasienia. Tak mi zaleciła pani na infolinii. Doktor i tak sam zleci swój zestaw.patison85 lubi tę wiadomość