X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INVIMED POZNAŃ
Odpowiedz

INVIMED POZNAŃ

Oceń ten wątek:
  • Kassssia Autorytet

Wysłany: 1 marca 2021, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lukaszkowa wrote:
    Wczoraj wieczorem wylądowalam na IP z delikatnym krwawieniem. Pojawilo sie z kosmosu, drzemałam, wstałam, poszlam siusiu a tam krew. Wiec od razu na IP.

Tam w sumie posprawdzali doslownie wszystko i Jaś plumkał jakby nigdy nic. Plamienie tez juz ustalo.
    Pytali czy chce zostac na obserwacji. Ale wolalam l4 i domek. Dostalam duphaston.

Nie moze byc za spokojnie...
    Jaś wazy juz 480g (jakos mi sie zdaje duzo) a szyjka ma 3.2 :). Cieszę się, że chociaz go zobaczylam ale koszmar znowu wrocil i kazda wycieczka do toalety to stres...
    Już miałam nadzieję, że po Twoich przygodach z krwiakiem to koniec krwawień. Współczuję... :(
    Dobrze, że z Jasiem wszystko ok. A przynajmniej znaleźli przyczynę krwawienia?
    Trzymam kciuki, żeby się już nie powtarzało - ten dodatkowy ogromny stres :(
    Wypoczywaj!! <3

l22n9vvj7eq2lufw.png
  • lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 1 marca 2021, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kassssia wrote:
    Już miałam nadzieję, że po Twoich przygodach z krwiakiem to koniec krwawień. Współczuję... :(
    Dobrze, że z Jasiem wszystko ok. A przynajmniej znaleźli przyczynę krwawienia?
    Trzymam kciuki, żeby się już nie powtarzało - ten dodatkowy ogromny stres :(
    Wypoczywaj!! <3
    Nie, szukal szukal (to trwalo prawie tyle co prenatalne) i nic nie znalazl. Mialam badanie wziernikiem, dwureczne, usg dopochwowe, przez powłoki wiec... powiedzial, ze nie ma najmniejszych zastrzezen.
    Mi to wygladalo na pękniete naczynko ale kto to moze wiedziec 🤷‍♀️

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Udana II procedura IVF, 4 transfer (Intralipid, Prograf, Encorton).
    Janek - 13/07/2021 4130g, 58cm szczęścia.
    Marzec 2023 - ciąża naturalna.
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • Kassssia Autorytet

Wysłany: 1 marca 2021, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lukaszkowa wrote:
    Nie, szukal szukal (to trwalo prawie tyle co prenatalne) i nic nie znalazl. Mialam badanie wziernikiem, dwureczne, usg dopochwowe, przez powłoki wiec... powiedzial, ze nie ma najmniejszych zastrzezen.
    Mi to wygladalo na pękniete naczynko ale kto to moze wiedziec 🤷‍♀️
    To chociaż masz pewność, że wszystko sprawdził i faktycznie fizycznie nie było to nic poważnego. Trzymaj się!

l22n9vvj7eq2lufw.png
  • MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 1 marca 2021, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lukaszkowa wrote:
    Mysle, ze warto zrobic AMH jesli nie masz - na to badanie się chyba chwilke czeka a jest bardzo wazne :) no i badanie partnera.
    Amh polecam zrobić w Certus. Cenowo wychodziło najkorzystniej plus wyniki w ciągu 2 dni roboczych :D

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2021, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Dziewczyny, szczepicie się na krztusiec w ciąży? Mój dr zaleca. Z jednej strony czytałam o tym, że te szczepionki są w 100% bezpieczne i bardziej możemy zagrozić życiu dziecka jak się nie zaszczepimy a ono jednak zachoruje, noz przyjmując szczepionkę, która zawiera zabite wirusy. Z drugiej strony mam jakieś obawy przed szczepieniem się w ciąży na cokolwiek.

Monika, ja miałam się szczepić w tym tygodniu, ale niestety M. złapał Covida i kwarantannujemy 😕 ja póki co nie mam objawów, ale szczepienie i tak będzie możliwe dopiero jak wyjdę z domu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2021, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi doktor na razie nic nie mówił o szczepieniu na krztusiec. W jakich tygodniach jest zalecane? Lukaszkowa ale się strachu najadlas. Dobrze, że z Twoim dużym Jasiem wszystko dobrze. Już kawał dziecka :).

• lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 1 marca 2021, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula30 wrote:
    Mi doktor na razie nic nie mówił o szczepieniu na krztusiec. W jakich tygodniach jest zalecane? Lukaszkowa ale się strachu najadlas. Dobrze, że z Twoim dużym Jasiem wszystko dobrze. Już kawał dziecka :).
    Kurcze jak mnie pamiec nie myli to mozna jakos po 28 tygodniu?
    Na IP nie jechalam w turbo panice bo czułam jego ruchy ale wiesz, ruchy są a za chwile moze ich nie byc...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2021, 14:09

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 1 marca 2021, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiemka wrote:
    Monika, ja miałam się szczepić w tym tygodniu, ale niestety M. złapał Covida i kwarantannujemy 😕 ja póki co nie mam objawów, ale szczepienie i tak będzie możliwe dopiero jak wyjdę z domu.
    O cholerka! Trzymaj się tam mocno! <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2021, 13:59

Asiemka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2021, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula30 wrote:

Ula, mój Dr mówił, ze miedzy 28 a 36 tygodniem 😊

• Asiulka84 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2021, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Dziewczyny, szczepicie się na krztusiec w ciąży? Mój dr zaleca. Z jednej strony czytałam o tym, że te szczepionki są w 100% bezpieczne i bardziej możemy zagrozić życiu dziecka jak się nie zaszczepimy a ono jednak zachoruje, noz przyjmując szczepionkę, która zawiera zabite wirusy. Z drugiej strony mam jakieś obawy przed szczepieniem się w ciąży na cokolwiek.
    Ja sie nie szczepilam, mi lekarz nic nie mowil wogole na ten temat ja tez o tym nie myslalam czy wogole ryzyko zachorowania na krztusiec jest duze ?

zi13sek28nq2a06c.png

mhsv9vvjjd21ilfh.png
    ~~~~~~~~
    IV procedury in vitro - bez sukcesu
    Zostały nam❄❄
    ~~~~~~~~~
    AMH - 0,91(poprawa na 1,95)
    MTHFR 1298A-C - homo
    PAI-1 - hetero
    NK - 21%
    ASA - 1:10
    ANA - ujemne
    ▪przeciwciała przeciw osłonce przejrzystej
    ▪endometrioza 1 stopień

"Dopóki oddycham nie tracę nadziei"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2021, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oki, dzięki. To pewnie jeszcze będzie wspominał ;).

• MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 1 marca 2021, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiemka wrote:
    Obyś się nie zaraziła ✊ Mój Emek miał Covid, siostra też, a ja i szwagier mieliśmy testy negatywne pomimo 24h kontaktu z zakażonymi. Zdrówka życzę 😘
    Umówiłam się na czwartek na telekolsultację z lekarką rodzinną. Podpytam ją jeszcze o to szczepienie. Jak się zdecyduje to od razu poproszę o receptę na szczepionkę :)

Asiemka lubi tę wiadomość

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    😭
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 1 marca 2021, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula30 wrote:
    Mój mówił, że między 27-34tc

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    😭
  • MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 1 marca 2021, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka84 wrote:
    Ja sie nie szczepilam, mi lekarz nic nie mowil wogole na ten temat ja tez o tym nie myslalam czy wogole ryzyko zachorowania na krztusiec jest duze ?
    Ryzyko zachorowania nie wiem jakie jest, ale podobno przebieg choroby u noworodków jest bardzo ciężki, a nawet śmiertelny. Tym bardziej w przypadku wcześniaków. Dzieciaczki się szczepi dopiero w 6 tyg życia, więc do tego czasu są bez ochrony

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    😭
  • Danadana Autorytet

Wysłany: 1 marca 2021, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Moja lekarka też zaleca szczepienie na krztusiec i z tego, co wiem to wiele koleżanek się szczepilo. Ja idę w środę na grypę tez. Tak jak pisałam wcześniej - moja koleżanka i bratowa, obie dostały krztuśca po porodzie (ze szpitala) i zakaziły dzieci..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2021, 18:50

Danadana
  • Danadana Autorytet

Wysłany: 1 marca 2021, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lukaszkowa wrote:
    Wczoraj wieczorem wylądowalam na IP z delikatnym krwawieniem. Pojawilo sie z kosmosu, drzemałam, wstałam, poszlam siusiu a tam krew. Wiec od razu na IP.

Tam w sumie posprawdzali doslownie wszystko i Jaś plumkał jakby nigdy nic. Plamienie tez juz ustalo.
    Pytali czy chce zostac na obserwacji. Ale wolalam l4 i domek. Dostalam duphaston.

Nie moze byc za spokojnie...
    Jaś wazy juz 480g (jakos mi sie zdaje duzo) a szyjka ma 3.2 :). Cieszę się, że chociaz go zobaczylam ale koszmar znowu wrocil i kazda wycieczka do toalety to stres...
    Trzymam kciuki,żeby już nic się nie pojawiło! Dzielna jesteś 💪💪😍

Danadana
  • Danadana Autorytet

Wysłany: 1 marca 2021, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa i co do szczepionek to są te inaktywowane :) czyli bez żywego wirusa. Czytałam też na mamaginekolog,że to bardzo ważne szczepienie, więc chyba warto! :))

MonikA_89! lubi tę wiadomość

Danadana
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 2 marca 2021, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja serio wierzyłam, że papierologia okaże się łaskawa i zacznę stymulację już za kilka dni... Moje nadzieje podsyciła rozmowa z lekarzem.
    A tu cisza. Nawet umowa niepodpisana...
    Ehhh
    Ile to się trzeba cierpliwości uczyć.
    W ogóle idę dzisiaj do endokrynologa i ciekawe czy podważy dawkowanie dr. S. Ja raczej planuję słuchać jednego lekarza, ale jestem ciekawa

• lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 2 marca 2021, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    A ja serio wierzyłam, że papierologia okaże się łaskawa i zacznę stymulację już za kilka dni... Moje nadzieje podsyciła rozmowa z lekarzem.
    A tu cisza. Nawet umowa niepodpisana...
    Ehhh
    Ile to się trzeba cierpliwości uczyć.
    W ogóle idę dzisiaj do endokrynologa i ciekawe czy podważy dawkowanie dr. S. Ja raczej planuję słuchać jednego lekarza, ale jestem ciekawa
    Powodzenia!
    Wszystko co ma zwiazek z urzedami i jakimis organami panstwowymi baardzo dlugo trwa - nie martw się, nie masz na to wpływu

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 2 marca 2021, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lukaszkowa wrote:
    Powodzenia!
    Wszystko co ma zwiazek z urzedami i jakimis organami panstwowymi baardzo dlugo trwa - nie martw się, nie masz na to wpływu
    Sama na co dzień z urzędami współpracuję, więc nie powinnam być zdziwiona, ale mam zrobione badania i widzę pod powiekami ich upływający termin ważności. :D
    A tak poza tym wiecie jak to jest, chciałabym po prostu zacząć. No, ale trzymam się dzielnie, tyle co tutaj napiszę.:) Nic nie zrobię!

lukaszkowa jak się dzisiaj czujesz?

‹‹ 701 702 703 704 705 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ