INVIMED POZNAŃ
-
WIADOMOŚĆ
-
lukaszkowa wrote:Wczoraj wieczorem wylądowalam na IP z delikatnym krwawieniem. Pojawilo sie z kosmosu, drzemałam, wstałam, poszlam siusiu a tam krew. Wiec od razu na IP.
Tam w sumie posprawdzali doslownie wszystko i Jaś plumkał jakby nigdy nic. Plamienie tez juz ustalo.
Pytali czy chce zostac na obserwacji. Ale wolalam l4 i domek. Dostalam duphaston.
Nie moze byc za spokojnie...
Jaś wazy juz 480g (jakos mi sie zdaje duzo) a szyjka ma 3.2. Cieszę się, że chociaz go zobaczylam ale koszmar znowu wrocil i kazda wycieczka do toalety to stres...
Dobrze, że z Jasiem wszystko ok. A przynajmniej znaleźli przyczynę krwawienia?
Trzymam kciuki, żeby się już nie powtarzało - ten dodatkowy ogromny stres
Wypoczywaj!! -
Kassssia wrote:Już miałam nadzieję, że po Twoich przygodach z krwiakiem to koniec krwawień. Współczuję...
Dobrze, że z Jasiem wszystko ok. A przynajmniej znaleźli przyczynę krwawienia?
Trzymam kciuki, żeby się już nie powtarzało - ten dodatkowy ogromny stres
Wypoczywaj!!
Mi to wygladalo na pękniete naczynko ale kto to moze wiedziec 🤷♀️👪🐶🌲
Invimed Poznań
Udana II procedura IVF, 4 transfer (Intralipid, Prograf, Encorton).
Janek - 13/07/2021 4130g, 58cm szczęścia.
Marzec 2023 - ciąża naturalna.
Basia - 6/12/2023 3680g -
lukaszkowa wrote:Nie, szukal szukal (to trwalo prawie tyle co prenatalne) i nic nie znalazl. Mialam badanie wziernikiem, dwureczne, usg dopochwowe, przez powłoki wiec... powiedzial, ze nie ma najmniejszych zastrzezen.
Mi to wygladalo na pękniete naczynko ale kto to moze wiedziec 🤷♀️ -
lukaszkowa wrote:Mysle, ze warto zrobic AMH jesli nie masz - na to badanie się chyba chwilke czeka a jest bardzo wazne
no i badanie partnera.
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
nick nieaktualnyMonikA_89! wrote:Dziewczyny, szczepicie się na krztusiec w ciąży? Mój dr zaleca. Z jednej strony czytałam o tym, że te szczepionki są w 100% bezpieczne i bardziej możemy zagrozić życiu dziecka jak się nie zaszczepimy a ono jednak zachoruje, noz przyjmując szczepionkę, która zawiera zabite wirusy. Z drugiej strony mam jakieś obawy przed szczepieniem się w ciąży na cokolwiek.
Monika, ja miałam się szczepić w tym tygodniu, ale niestety M. złapał Covida i kwarantannujemy 😕 ja póki co nie mam objawów, ale szczepienie i tak będzie możliwe dopiero jak wyjdę z domu. -
nick nieaktualny
-
Ula30 wrote:Mi doktor na razie nic nie mówił o szczepieniu na krztusiec. W jakich tygodniach jest zalecane? Lukaszkowa ale się strachu najadlas. Dobrze, że z Twoim dużym Jasiem wszystko dobrze. Już kawał dziecka
.
Na IP nie jechalam w turbo panice bo czułam jego ruchy ale wiesz, ruchy są a za chwile moze ich nie byc...Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2021, 14:09
👪🐶🌲
Invimed Poznań
Asiemka wrote:Monika, ja miałam się szczepić w tym tygodniu, ale niestety M. złapał Covida i kwarantannujemy 😕 ja póki co nie mam objawów, ale szczepienie i tak będzie możliwe dopiero jak wyjdę z domu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2021, 13:59
Asiemka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyUla30 wrote:Mi doktor na razie nic nie mówił o szczepieniu na krztusiec. W jakich tygodniach jest zalecane? Lukaszkowa ale się strachu najadlas. Dobrze, że z Twoim dużym Jasiem wszystko dobrze. Już kawał dziecka
.
Ula, mój Dr mówił, ze miedzy 28 a 36 tygodniem 😊 -
MonikA_89! wrote:Dziewczyny, szczepicie się na krztusiec w ciąży? Mój dr zaleca. Z jednej strony czytałam o tym, że te szczepionki są w 100% bezpieczne i bardziej możemy zagrozić życiu dziecka jak się nie zaszczepimy a ono jednak zachoruje, noz przyjmując szczepionkę, która zawiera zabite wirusy. Z drugiej strony mam jakieś obawy przed szczepieniem się w ciąży na cokolwiek.
~~~~~~~~
IV procedury in vitro - bez sukcesu
Zostały nam❄❄
~~~~~~~~~
AMH - 0,91(poprawa na 1,95)
MTHFR 1298A-C - homo
PAI-1 - hetero
NK - 21%
ASA - 1:10
ANA - ujemne
▪przeciwciała przeciw osłonce przejrzystej
▪endometrioza 1 stopień
"Dopóki oddycham nie tracę nadziei" -
nick nieaktualny
-
Asiemka wrote:Monika, ja miałam się szczepić w tym tygodniu, ale niestety M. złapał Covida i kwarantannujemy 😕 ja póki co nie mam objawów, ale szczepienie i tak będzie możliwe dopiero jak wyjdę z domu.
Umówiłam się na czwartek na telekolsultację z lekarką rodzinną. Podpytam ją jeszcze o to szczepienie. Jak się zdecyduje to od razu poproszę o receptę na szczepionkęAsiemka lubi tę wiadomość
😭
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
Ula30 wrote:Mi doktor na razie nic nie mówił o szczepieniu na krztusiec. W jakich tygodniach jest zalecane? Lukaszkowa ale się strachu najadlas. Dobrze, że z Twoim dużym Jasiem wszystko dobrze. Już kawał dziecka
.
😭
Asiulka84 wrote:Ja sie nie szczepilam, mi lekarz nic nie mowil wogole na ten temat ja tez o tym nie myslalam czy wogole ryzyko zachorowania na krztusiec jest duze ?
😭
MonikA_89! wrote:Dziewczyny, szczepicie się na krztusiec w ciąży? Mój dr zaleca. Z jednej strony czytałam o tym, że te szczepionki są w 100% bezpieczne i bardziej możemy zagrozić życiu dziecka jak się nie zaszczepimy a ono jednak zachoruje, noz przyjmując szczepionkę, która zawiera zabite wirusy. Z drugiej strony mam jakieś obawy przed szczepieniem się w ciąży na cokolwiek.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2021, 18:50
Danadana -
lukaszkowa wrote:Wczoraj wieczorem wylądowalam na IP z delikatnym krwawieniem. Pojawilo sie z kosmosu, drzemałam, wstałam, poszlam siusiu a tam krew. Wiec od razu na IP.
Tam w sumie posprawdzali doslownie wszystko i Jaś plumkał jakby nigdy nic. Plamienie tez juz ustalo.
Pytali czy chce zostac na obserwacji. Ale wolalam l4 i domek. Dostalam duphaston.
Nie moze byc za spokojnie...
Jaś wazy juz 480g (jakos mi sie zdaje duzo) a szyjka ma 3.2. Cieszę się, że chociaz go zobaczylam ale koszmar znowu wrocil i kazda wycieczka do toalety to stres...
Danadana -
A ja serio wierzyłam, że papierologia okaże się łaskawa i zacznę stymulację już za kilka dni... Moje nadzieje podsyciła rozmowa z lekarzem.
A tu cisza. Nawet umowa niepodpisana...
Ehhh
Ile to się trzeba cierpliwości uczyć.
W ogóle idę dzisiaj do endokrynologa i ciekawe czy podważy dawkowanie dr. S. Ja raczej planuję słuchać jednego lekarza, ale jestem ciekawa -
dobuska wrote:A ja serio wierzyłam, że papierologia okaże się łaskawa i zacznę stymulację już za kilka dni... Moje nadzieje podsyciła rozmowa z lekarzem.
A tu cisza. Nawet umowa niepodpisana...
Ehhh
Ile to się trzeba cierpliwości uczyć.
W ogóle idę dzisiaj do endokrynologa i ciekawe czy podważy dawkowanie dr. S. Ja raczej planuję słuchać jednego lekarza, ale jestem ciekawa
Wszystko co ma zwiazek z urzedami i jakimis organami panstwowymi baardzo dlugo trwa - nie martw się, nie masz na to wpływu👪🐶🌲
Invimed Poznań
lukaszkowa wrote:Powodzenia!
Wszystko co ma zwiazek z urzedami i jakimis organami panstwowymi baardzo dlugo trwa - nie martw się, nie masz na to wpływu
A tak poza tym wiecie jak to jest, chciałabym po prostu zacząć. No, ale trzymam się dzielnie, tyle co tutaj napiszę.Nic nie zrobię!
lukaszkowa jak się dzisiaj czujesz?