IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyduza wrote:Renieczka - a kiedy u Ciebie wyniki powtórki bety? Jak dla mnie to czysta formalność, ale nie mogę się doczekać. Trzymam mocno kciuki i czekam na wieści od Ciebie &&&
Dziś byłam w laboratorium i czekam na wyniki on line. Boże ale mam stracha!
Adrenalina kciuki za betę!justa1234, Justine lubią tę wiadomość
-
Leki do ivf sa refundowane, wiec chyba musza miec te sama cene... Czy nie?
Czy tylko "R" są w tych samych cenach?
Edit: https://zip.nfz.gov.pl/ap-portal/user/menu/open@info?view=071Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2015, 12:23
Reni lubi tę wiadomość
-
Anatolka wrote:Leki do ivf sa refundowane, wiec chyba musza miec te sama cene... Czy nie?
Czy tylko "R" są w tych samych cenach?Endometrioza IV stopnia, Hashimoto, mutacja genu MTHFR C677T heterozygota, prolaktynemia czynnościowa
02.2015 icsi -
06.2015 icsi -
07.2015 crio -
02.2016 icsi - -
Dzwonili !!! Wszystkie 8 sie zaplodnily a 6 jest bardzo ladnych
Jutro na 11 na to usg skurczowe potem podadza mi ten lek ktory jest testowany w badaniu klinicznym i 3 godziny bede lezala na sali pozabiegowej sama bo maz nie bedzie mogl tam byc. Dopiero ok 16.30 transfer i maz moze sie pojawicElmirka, vendetta83, Mimbla, Konwalia, Kava, Reni, MałaMi83, Wika!, Ania_84, Eliz, Tosia 1981, duza, Beata.D, justa1234, Moniaa, Selena, Justine, asieńka, Viki26, Asienka1184, Asiula86, sisi lubią tę wiadomość
-
Cenna uwaga jeśli chodzi o tańszy odpowiednik, w aptece nie poinformowano mnie że lutinusa można zastąpić innym lekiem, a ten kosztuje 250 zł...Endometrioza IV stopnia, Hashimoto, mutacja genu MTHFR C677T heterozygota, prolaktynemia czynnościowa
02.2015 icsi -
06.2015 icsi -
07.2015 crio -
02.2016 icsi - -
mycha28 wrote:Dzwonili !!! Wszystkie 8 sie zaplodnily a 6 jest bardzo ladnych
Jutro na 11 na to usg skurczowe potem podadza mi ten lek ktory jest testowany w badaniu klinicznym i 3 godziny bede lezala na sali pozabiegowej sama bo maz nie bedzie mogl tam byc. Dopiero ok 16.30 transfer i maz moze sie pojawicmycha28 lubi tę wiadomość
Endometrioza IV stopnia, Hashimoto, mutacja genu MTHFR C677T heterozygota, prolaktynemia czynnościowa
02.2015 icsi -
06.2015 icsi -
07.2015 crio -
02.2016 icsi - -
Elmirka wrote:Cenna uwaga jeśli chodzi o tańszy odpowiednik, w aptece nie poinformowano mnie że lutinusa można zastąpić innym lekiem, a ten kosztuje 250 zł...Endometrioza IV stopnia, Hashimoto, mutacja genu MTHFR C677T heterozygota, prolaktynemia czynnościowa
02.2015 icsi -
06.2015 icsi -
07.2015 crio -
02.2016 icsi - -
nick nieaktualnyNo i są wyniki
Chyba wszystko ok
9 dpt 132 mIU/ml
13 dpt 656 mIU/ml
To znaczy że jestem w ciąży!!!!????!!!11
Aaaaaaaa!!!!!Konwalia, Elmirka, Mimbla, gretka, kkisia, Reni, zai2014, daynerys, margo001, MałaMi83, shooa, Anatolka, mycha28, Wika!, Tosia 1981, adrenalina, agulas, Marta1986, jupios, Beata.D, Tilka, justa1234, Moniaa, Selena, Justine, kuciak, monik, asieńka, Antonelka, józefka, Viki26, Idgie, Asiula86, Agnieszka_A., opu, roletka, czarownica_tea, sylvuś, sisi, iga 79 lubią tę wiadomość
-
renieczka wrote:No i są wyniki
Chyba wszystko ok
9 dpt 132 mIU/ml
13 dpt 656 mIU/ml
To znaczy że jestem w ciąży!!!!????!!!11
Aaaaaaaa!!!!!renieczka lubi tę wiadomość
Endometrioza IV stopnia, Hashimoto, mutacja genu MTHFR C677T heterozygota, prolaktynemia czynnościowa
02.2015 icsi -
06.2015 icsi -
07.2015 crio -
02.2016 icsi - -
Ginger84 wrote:Cześć dziewczyny;)
Ale się tu dzieje;)
Widzę dużo pozytywnych bet;) bardzo wam Gratuluję i się ciesze ze zła passa zakończona;)
Anko co u ciebie
Konwalia a wy jak się trzymacie?
Pozdrawiam was wszystkie gorąco;)
Ginger84 leżę i maksymalnie się oszczędzam. Jutro idę na kontrolę, mam nadzieję, że nie będzie gorzej a co najmniej tak samo -
Dziewczyny a jak w waszej klinice podchodzą do l4 ? Czy istnieje możliwość dostania w trakcie stymulacji czy muszę kombinować u lekarza rodzinnego ? Wiem że jak już zacznę brać leki to chyba i wizyty w klinice będą częściej a ja mam pracę że nie dostanę dnia wolnego tak od ręki, tylko muszę zgłaszać to dużo dużo wcześniej, a jak nie to jakieś dziwne kombinacje. Moja kierownik jest anty-dziecko więc nie zrozumie, w najgorszym wypadku da mi wypowiedzenie, bo ona przyjmuje tylko kobietki bezdzietneZ udanego ivf wyszła cudowna dziewczynka urodzona 2 maja 2016 - Nadia
Mój mały wielki cud, moja wielka miłość
-
Shooa ja jestem dziś 5dpt. Do wczoraj czułam coś w dole brzucha. Dziś już nic. Za to czuje, że mój i tak wielki biust, robi się jeszcze większy. Ale to sprawka progesteronu.
A ja byłam świadkiem w aptece jak dziewczyna miała wypisaną luteine dopochwową 100mg na recepte i chciała zamienić ją na lutinusa i pani farmaceutka powiedziała, że nie może tak zrobić, żeby poszła do lekarza i żeby jej przeprawił na lutinusa.shooa lubi tę wiadomość
-
Madziu82, czasem wystarczy po drodze do lekarza odwiedzić inną aptekę i rezultat zamierzony zostaje osiągnięty bez jego pomocy.
Mnie jedna pani nie chciała kiedyś relanium sprzedać bez uzupełnionej nazwy substancji czynnej leku i przy całej kolejce ludzi zaczęła się oburzać że to lek psychotropowy i ona tak nie może... w innej aptece wydali bez gadania, recepta była dobra....