IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyduza wrote:Renieczka - a kiedy u Ciebie wyniki powtórki bety? Jak dla mnie to czysta formalność, ale nie mogę się doczekać. Trzymam mocno kciuki i czekam na wieści od Ciebie &&&
Dziś byłam w laboratorium i czekam na wyniki on line. Boże ale mam stracha!
Adrenalina kciuki za betę!
justa1234, Justine lubią tę wiadomość
-
Leki do ivf sa refundowane, wiec chyba musza miec te sama cene... Czy nie?
Czy tylko "R" są w tych samych cenach?
Edit: https://zip.nfz.gov.pl/ap-portal/user/menu/open@info?view=071Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2015, 12:23
Reni lubi tę wiadomość
-
Tzn wydaje mi się że R są w tych samych cenach ale niektóre są na 100 i 50% więc ceny mogą być różne w różnych aptekach. Ja wszystko kupowałam w przyklinicznej aptece, miałam pewność że wszystko będzie i nie będę musiała jeździć i szukać.Anatolka wrote:Leki do ivf sa refundowane, wiec chyba musza miec te sama cene... Czy nie?
Czy tylko "R" są w tych samych cenach?Endometrioza IV stopnia, Hashimoto, mutacja genu MTHFR C677T heterozygota, prolaktynemia czynnościowa
02.2015 icsi -
06.2015 icsi -
07.2015 crio -
02.2016 icsi -
-
Dzwonili !!! Wszystkie 8 sie zaplodnily a 6 jest bardzo ladnych

Jutro na 11 na to usg skurczowe potem podadza mi ten lek ktory jest testowany w badaniu klinicznym i 3 godziny bede lezala na sali pozabiegowej sama bo maz nie bedzie mogl tam byc. Dopiero ok 16.30 transfer i maz moze sie pojawic
Elmirka, vendetta83, Mimbla, Konwalia, Kava, Reni, MałaMi83, Wika!, Ania_84, Eliz, Tosia 1981, duza, Beata.D, justa1234, Moniaa, Selena, Justine, asieńka, Viki26, Asienka1184, Asiula86, sisi lubią tę wiadomość
-
Cenna uwaga jeśli chodzi o tańszy odpowiednik, w aptece nie poinformowano mnie że lutinusa można zastąpić innym lekiem, a ten kosztuje 250 zł...Endometrioza IV stopnia, Hashimoto, mutacja genu MTHFR C677T heterozygota, prolaktynemia czynnościowa
02.2015 icsi -
06.2015 icsi -
07.2015 crio -
02.2016 icsi -
-
Cudowna wiadomość! Trzymam kciuki za jutrzejszy dzień! ♥♥♥mycha28 wrote:Dzwonili !!! Wszystkie 8 sie zaplodnily a 6 jest bardzo ladnych

Jutro na 11 na to usg skurczowe potem podadza mi ten lek ktory jest testowany w badaniu klinicznym i 3 godziny bede lezala na sali pozabiegowej sama bo maz nie bedzie mogl tam byc. Dopiero ok 16.30 transfer i maz moze sie pojawic
mycha28 lubi tę wiadomość
Endometrioza IV stopnia, Hashimoto, mutacja genu MTHFR C677T heterozygota, prolaktynemia czynnościowa
02.2015 icsi -
06.2015 icsi -
07.2015 crio -
02.2016 icsi -
-
http://www.mz.gov.pl/leki/refundacja/zamiana-leku-na-tanszy-odpowiednikElmirka wrote:Cenna uwaga jeśli chodzi o tańszy odpowiednik, w aptece nie poinformowano mnie że lutinusa można zastąpić innym lekiem, a ten kosztuje 250 zł...Endometrioza IV stopnia, Hashimoto, mutacja genu MTHFR C677T heterozygota, prolaktynemia czynnościowa
02.2015 icsi -
06.2015 icsi -
07.2015 crio -
02.2016 icsi -
-
nick nieaktualnyNo i są wyniki

Chyba wszystko ok
9 dpt 132 mIU/ml
13 dpt 656 mIU/ml
To znaczy że jestem w ciąży!!!!????!!!11
Aaaaaaaa!!!!!
Konwalia, Elmirka, Mimbla, gretka, nick nieaktualny, Reni, zai2014, daynerys, margo001, MałaMi83, nick nieaktualny, Anatolka, mycha28, Wika!, Tosia 1981, adrenalina, agulas, Marta1986, nick nieaktualny, Beata.D, Tilka, justa1234, Moniaa, Selena, Justine, kuciak, monik, asieńka, Antonelka, józefka, Viki26, Idgie, Asiula86, Agnieszka_A., nick nieaktualny, roletka, czarownica_tea, sylvuś, sisi, iga 79 lubią tę wiadomość
-
Pięknie! Jeszcze raz gratuluję! ♥♥♥renieczka wrote:No i są wyniki

Chyba wszystko ok
9 dpt 132 mIU/ml
13 dpt 656 mIU/ml
To znaczy że jestem w ciąży!!!!????!!!11
Aaaaaaaa!!!!!
nick nieaktualny lubi tę wiadomość
Endometrioza IV stopnia, Hashimoto, mutacja genu MTHFR C677T heterozygota, prolaktynemia czynnościowa
02.2015 icsi -
06.2015 icsi -
07.2015 crio -
02.2016 icsi -
-
Ginger84 wrote:Cześć dziewczyny;)
Ale się tu dzieje;)
Widzę dużo pozytywnych bet;) bardzo wam Gratuluję i się ciesze ze zła passa zakończona;)
Anko co u ciebie
Konwalia a wy jak się trzymacie?
Pozdrawiam was wszystkie gorąco;)
Ginger84 leżę i maksymalnie się oszczędzam. Jutro idę na kontrolę, mam nadzieję, że nie będzie gorzej a co najmniej tak samo
-
Dziewczyny a jak w waszej klinice podchodzą do l4 ? Czy istnieje możliwość dostania w trakcie stymulacji czy muszę kombinować u lekarza rodzinnego ? Wiem że jak już zacznę brać leki to chyba i wizyty w klinice będą częściej a ja mam pracę że nie dostanę dnia wolnego tak od ręki, tylko muszę zgłaszać to dużo dużo wcześniej, a jak nie to jakieś dziwne kombinacje. Moja kierownik jest anty-dziecko więc nie zrozumie, w najgorszym wypadku da mi wypowiedzenie, bo ona przyjmuje tylko kobietki bezdzietne
Z udanego ivf wyszła cudowna dziewczynka urodzona 2 maja 2016 - Nadia
Mój mały wielki cud, moja wielka miłość 
-
Shooa ja jestem dziś 5dpt. Do wczoraj czułam coś w dole brzucha. Dziś już nic. Za to czuje, że mój i tak wielki biust, robi się jeszcze większy. Ale to sprawka progesteronu.
A ja byłam świadkiem w aptece jak dziewczyna miała wypisaną luteine dopochwową 100mg na recepte i chciała zamienić ją na lutinusa i pani farmaceutka powiedziała, że nie może tak zrobić, żeby poszła do lekarza i żeby jej przeprawił na lutinusa.
nick nieaktualny lubi tę wiadomość
-
Madziu82, czasem wystarczy po drodze do lekarza odwiedzić inną aptekę i rezultat zamierzony zostaje osiągnięty bez jego pomocy.
Mnie jedna pani nie chciała kiedyś relanium sprzedać bez uzupełnionej nazwy substancji czynnej leku i przy całej kolejce ludzi zaczęła się oburzać że to lek psychotropowy i ona tak nie może... w innej aptece wydali bez gadania, recepta była dobra....