IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Antonelka wrote:Jedne lecialy a jedne byly w gniezdzie
Lecący bocian symbolizuje szczęście a ten w gnieździe oznacza że będziesz siedzieć w domu na macierzyńskim oczywiście
Endometrioza IV stopnia, Hashimoto, mutacja genu MTHFR C677T heterozygota, prolaktynemia czynnościowa
02.2015 icsi -
06.2015 icsi -
07.2015 crio -
02.2016 icsi - -
Hej dziewczyny. W środę 17.06 mam punkcje. Dzisiaj byłam na monitoringu i niesety po stymulacji jak na złość mam tylko 7 pęcherzyków bardzo małych w tym dwa po ok 16mm (największe). Mimo to punkcja się odbędzie. Czy jest szansa na to, że coś dobrego z tego wyniknie? Może któraś z Was miała podobnie?
Halinka84 -
Halinka84 wrote:Hej dziewczyny. W środę 17.06 mam punkcje. Dzisiaj byłam na monitoringu i niesety po stymulacji jak na złość mam tylko 7 pęcherzyków bardzo małych w tym dwa po ok 16mm (największe). Mimo to punkcja się odbędzie. Czy jest szansa na to, że coś dobrego z tego wyniknie? Może któraś z Was miała podobnie?
Ja mialam trzy po 17,18,19 mm a trzy po 14,15,16 mm na dwa dni przed punkcja i pobrano az 8 komoreczekElmirka lubi tę wiadomość
-
Halinka84 wrote:Hej dziewczyny. W środę 17.06 mam punkcje. Dzisiaj byłam na monitoringu i niesety po stymulacji jak na złość mam tylko 7 pęcherzyków bardzo małych w tym dwa po ok 16mm (największe). Mimo to punkcja się odbędzie. Czy jest szansa na to, że coś dobrego z tego wyniknie? Może któraś z Was miała podobnie?
punkcja odbędzie się jutro, nie liczy się ilość ale jakość
Powodzenia!
mycha28, Antonelka, Tosia 1981, renieczka lubią tę wiadomość
Endometrioza IV stopnia, Hashimoto, mutacja genu MTHFR C677T heterozygota, prolaktynemia czynnościowa
02.2015 icsi -
06.2015 icsi -
07.2015 crio -
02.2016 icsi - -
podczytuje Was dziewczyny już od jakiegoś czasu, i powoli przygotowywuje się do mojego startu. do przyszłego poniedziałku antykoncepcja i w końcu ja ruszam ze stymulacją.
Wielkie gratulacje dla tych co im się udało!!! (napawacie mnie nadzieją)
Kciuki zaciskam za te które w najbliższym czasie będą mieć punkcję czy transfer czy też te które zaraz będą testować!!!
Mam pytanko same robicie sobie zastrzyki czy korzystacie z usług w laboratoriach???Elmirka, Viki26, jupios, renieczka, agulas, Selena lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72827.png -
józefka wrote:podczytuje Was dziewczyny już od jakiegoś czasu, i powoli przygotowywuje się do mojego startu. do przyszłego poniedziałku antykoncepcja i w końcu ja ruszam ze stymulacją.
Kciuki zaciskam za te które w najbliższym czasie będą mieć punkcję czy transfer czy też te które zaraz będą testować!!!
Mam pytanko same robicie sobie zastrzyki czy korzystacie z usług w laboratoriach???Endometrioza IV stopnia, Hashimoto, mutacja genu MTHFR C677T heterozygota, prolaktynemia czynnościowa
02.2015 icsi -
06.2015 icsi -
07.2015 crio -
02.2016 icsi - -
Elmirka dzięki za info, dobrze że chociaż pokazują jak robić sobie te zastrzyki bo kłucia z pena się nie boje ale jak już widzę strzykawkę tradycyjną z igłą i dozownikami to dostaje małpiego rozumu
także napewno będe liczyła na Wasz wsparcie i Wasze instrukcje
https://www.maluchy.pl/li-72827.png -
józefka wrote:podczytuje Was dziewczyny już od jakiegoś czasu, i powoli przygotowywuje się do mojego startu. do przyszłego poniedziałku antykoncepcja i w końcu ja ruszam ze stymulacją.
Mam pytanko same robicie sobie zastrzyki czy korzystacie z usług w laboratoriach???
To nic trudnego. Ja sama robiekiedys mialam zakrzepice wiec jakies 80 zastrzykow za mna stad mozesz mi zaufac, ze to nic trudnego. I wg mnie lepiej samemu niz oddac sie w rece Domownika
- czasami jest bardziej przerazony niz my
józefka lubi tę wiadomość
7.03.2017 - Nina jest z nami
-
józefka wrote:Elmirka dzięki za info, dobrze że chociaż pokazują jak robić sobie te zastrzyki bo kłucia z pena się nie boje ale jak już widzę strzykawkę tradycyjną z igłą i dozownikami to dostaje małpiego rozumu
także napewno będe liczyła na Wasz wsparcie i Wasze instrukcje
jakby co pytaj, powodzenia!
02.2015 icsi -
06.2015 icsi -
07.2015 crio -
02.2016 icsi - -
Idgie wrote:W Warszawie na Emili Plater Lutinus po 109 zl.
Idgie lubi tę wiadomość
02.2015 icsi -
06.2015 icsi -
07.2015 crio -
02.2016 icsi - -
No to opowiadam, co u mnie.
Z 6 dojrzalych komorek dwie nie podzielily sie w ogole, a jedna przerwala podzial w 4 dobie. Podano mi jeden zarodek, a dwa pojechaly na zimowisko, jak to ktoras z Was pieknie okreslila.
Podano 3bb, a w lodoweczce 2bb i 1bb.
Dr Palaszewski mial spore opoznienie, wiec wszystko odbylo sie bardzo szybko.
Poprosilam go o Clexane i Encorton. C dal. A zamiast E dal jakis Metypred, ponoc mocniejszy. Mam brac 2 tab rano, 1 po poludniu i nic wieczorem.
Nic nie mowil o magnezie, czy innych lekach, ktore bierzecie.
Dr Niemoczynski wczesniej (przed transferem) zalecil mi Lutinus, Estrofem i Relanium. Dal tez recepte na luteine podjezykowa, zebym pozniej zaczela brac. No ale Palaszewski nic o tym teraz nie wspominal i nie pamietam, co z ta luteina. Cos mi chodzi po glowie, zeby najpierw wybrac Lutinus, a potem luteine, ale nie jestem pewnaWiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2015, 18:04
Elmirka lubi tę wiadomość
08.09 - transfer
-
hej dziewczyny chciałam Wam napisać że w poniedziałek mamy wizytę 1 W w klinice ....
asieńka jak się czujesz ?
renieczka gratulacje tak jesteś w ciążypięknie udało się kolejnej z Was ...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2015, 17:44
asieńka, renieczka lubią tę wiadomość
mysza89
Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB
5.11 crio 4 BB
luty-3BC:(
2018 córeczka
2023 córeczka -
Idgie wrote:No to opowiadam, co u mnie.
Z 6 dojrzalych komorek dwie nie podzielily sie w ogole, a jedna przerwala podzial w 4 dobie. Podano mi jeden zarodek, a dwa pojechaly na zimowisko, jak to ktoras z Was pieknie okreslila.
Podano 3bb, a w lodoweczce 2bb i 1bb.
Dr Palaszewski mial spore opoznienie, wiec wszystko odbylo sie bardzo szybko.
Poprosilam go o Clexane i Acard. C dal. A zamiast A dal jakis Metypred, ponoc mocniejszy. Mam brac 2 tab rano, 1 po poludniu i nic wieczorem.
Nic nie mowil o magnezie, czy innych lekach, ktore bierzecie.
Dr Niemoczynski wczesniej (przed transferem) zalecil mi Lutinus, Estrofem i Relanium. Dal tez recepte na luteine dopochwowa, zebym pozniej zaczela brac. No ale Palaszewski nic o tym teraz nie wspominal i nie pamietam, co z ta luteina. Cos mi chodzi po glowie, zeby najpierw wybrac Lutinus, a potem luteine, ale nie jestem pewna
Metypred to steryd i nic wspolnego z acardem nie ma, wiec nie moze byc zamiast. Z tego typu dziewczyny biora najczesciej Encorton.
-
Renieczka, gratulacje!!!
Idgie, tak, Pałaszewski miał dziś chyba godzinne opóźnienie...
Mycha, będzie dobrze!
A u mnie lekarz zdziwił się, że przyszłam w 4 dniu stymulacji i początkowo nie chciał zwiększać dawki Menopuru, ale jak się dowiedział, ile ważę, to zmienił zdanie. Stwierdził, że wyglądam na 10 kg mniej
No i powiedział, że widzi 9 pęcherzyków, które wystartowały do wzrostu. W piątek kolejna kontrola.aszka, Idgie, mycha28, renieczka lubią tę wiadomość
Słabość jest siłą w nas...
Starania od 2014
2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
2020-2023 5 transferów po porodzie
2024 5ta procedura in vitro 1 transfer
5 ❄️ czeka
Łącznie 18 transferów
23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB
31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA
08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB
10.2019 Synek (4BA) ❤️
Never give up
13.11.2024 transfer 4BA
10 dpt beta 84,8
12 dpt beta 122,0