IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
vvv008 wrote:Oj tak ja też mam stracha jeszcze tu gdzie mieszkam jak nie ma mojego gina w szpitaku to nie ma po co na ip jechac wiec bede gnac na wrocław ...no ale damy rade mam nadzieje ze dr dobrze dopasuje dawki leków...
Shooa trzymaj sie walcz o maleństwo i poproś o badanie hcg by sprawdzic czy z maleństwem ok...
ja się źle mega czułam po punkcji ale na szczęście dzień po ustępowało powoli - więc trzymam kciuki, że u Was też skończy się jak u mnie tylko leżeniem w łóżku domowym!
endometrioza- moj maly koszmar...
2 ivf - -
shooa wrote:No to faktyxznie troche inna sytuacja, u mnie rosnace hcg spowodowalo cale zamieszanie . ale dzieki za informacje. Czekam na chwile, oby to bylo dzis, kiedy brzuch troche zleci i poczuje sie lepiej bo teraz to mam ochote rzucic sie ze szpitalnego okna:/
Ja miałam kroplówki z elektrolitów i albuminy. Od początku ciąży boli mnie brzuch, myślę, że to są w pewnym sensie jeszcze skutki uboczne, mój prg nadal jest olbrzymi ponad 400.
Ale powtórzę to co już pisałam WARTO CIERPIEĆshooa lubi tę wiadomość
-
Moniaa wrote:prolutex ma 25 mg progesteronu i może być podawany podskórnie.
Natomiast agolutin tylko domięśniowo i ma on 60mg progesteronu.
Moniaa, wiesz może jaką receptę powinnam z Polski mieć, żeby ten lek móc ewentualnie w Czechach wykupić? Czy lekarz może kręcić nosem, że ten lek nie jest zarejestrowany w Polsce...?
-
Nie wiem jak ma być wypisaną recepta ponieważ u mnie e klinice mają ten auoluyin na miejscu. Któraś z dziewczyn pisała o utrogestanie ona może napisać czy jest jakaś różnica w recepcję która wykupuje u nas a za granicą. Ja myślę że jeśli pokażesz lekarzowi o jaki lek Ci chodzi to bez problemu powinien wypisać. Bo to jednak spora oszczędność. A ten agolutin to chyba 2 Czechach można kupić. Dziewczyny na forach piszą tez o nim. Ja wcześnie znalazłam jakieś informacje na ten temat na kafeterii
Mimbla lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzieki Dziewczyny za wsparcie:* nie ukrywam jest ciezko:(
Agniesia (ja tez jestem Agniesia tak na marginesie;))
fakt nie pocieszylas mnie szczegolnie ale chociaz wiem ze mam leczenie w porzadku bo tez takie mam, chociaz tyle. No i wiem ze nie bedzie super szybko dobrze.
Jutro mam kontrole hcg, zobaczymy co z Kropusiem, mam nadzieje ze dalej ze mna jest.
Jak jest i rosnie to chyba pojde na ciazowe L4.
-
Moniu wiesz może prawnie to inaczej wygląda jak właścicielem kliniki jest firma czeska. Jesteście pod tym względem uprzywilejowane bo pewnie są jakieś międzynarodowe umowy, lekarz sobie normalnie na tym zarabia.
O Utrogestanie pisała chyba Anatolka.
Poruszę temat z klinicznym ginem i zaprzyjaźnioną ginekolożką, w końcu chodzi mi o progesteron a nie o jakieś szemrane chemiczne substancje..
Jedyna bariera naprawdę nie do przejścia to to że mąż mi za Chiny nie zrobi zastrzyku w .. wiadomo co, bo się boi igieł. On może tylko wytrząsać pęcherzyki..
Tak więc muszę to przeanalizować jeszczeWiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2015, 13:28
-
Anatolka wrote:Recepta byla wypisana troche inaczej. Te kratki na oddzial nfz itp., ale nie duzo inaczej.
Anatolka a mogłabyś mi kiedyś spróbować to opisać jakoś dokładniej, na priva jak lek ma być opisany i te "opcje" na recepcie pozaznaczane? NFZ polski refunduje potem aptece czeskiej jakieś koszta, dobrze rozumiem? -
shooa trzymam kciuki za jutrzejszą betę
będzie dobrze
Udało mi się odebrać z apteki gonapeptyl jednak wyszło na to ,że to błąd apteki a raczej dla nich duża strata bo lekarz wypisał 13 ampułek a nie 14 to jedna zostaje u nich i ot co cała afera tylko po co moje nerwy i mój stres ??? no ale mam 13 ampułek i w piątek 1 zastrzyk .
Dziewczyny trzeba ten lek w lodówce przechowywać ??
mysza89
Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB
5.11 crio 4 BB
luty-3BC:(
2018 córeczka
2023 córeczka -
shooa wrote:Dzieki Dziewczyny za wsparcie:* nie ukrywam jest ciezko:(
Agniesia (ja tez jestem Agniesia tak na marginesie;))
fakt nie pocieszylas mnie szczegolnie ale chociaz wiem ze mam leczenie w porzadku bo tez takie mam, chociaz tyle. No i wiem ze nie bedzie super szybko dobrze.
Jutro mam kontrole hcg, zobaczymy co z Kropusiem, mam nadzieje ze dalej ze mna jest.
Jak jest i rosnie to chyba pojde na ciazowe L4.ja miałam do tego dostinex i clexane. Jest pocieszenie, booooooo będziesz mamuśką
shooa lubi tę wiadomość
-
Anko:-) wrote:Gratuluję ale koniecznie zapytaj lekarza o progesteron. Jest niski...
należałoby go podsuplementowac dla dzidziusia.nie tak na serio wydaje mi się że mi zlecili za małą dawkę tj lutinus 2x1, luteina podjęzykowa 1x2 czyli łącznie wychodzi 300!!! sama dołożyłam jeszcze 100, co o tym myślisz?
Endometrioza IV stopnia, Hashimoto, mutacja genu MTHFR C677T heterozygota, prolaktynemia czynnościowa
02.2015 icsi -
06.2015 icsi -
07.2015 crio -
02.2016 icsi - -
Hej
wracam dzisiaj do żywych, choróbsko rozłożyło mnie totalnie, bylam wczoraj u lekarza, niestety właściwie niczego nie mogę brać, jedynie paracetamol na zbicie gorączki, a głowę mi rozsadza, ech co za pech że akurat teraz mnie to spotkało... Z dobrych wiadomości to mamy jednego mrożaczka
Anna255, Asiula86, Beata.D lubią tę wiadomość
Endometrioza IV stopnia, Hashimoto, mutacja genu MTHFR C677T heterozygota, prolaktynemia czynnościowa
02.2015 icsi -
06.2015 icsi -
07.2015 crio -
02.2016 icsi - -
Reni wrote:Cześć
Pytanie do dziewczyn z WWy
Gdzie dokładnie jest ta apteka koło Mariottu, w której mogę kupić leki do ivf?
będę miała mało czasu i nie chcę błądzić, a i z parkowaniem tam kiepsko
https://www.google.pl/maps/place/Kowalewska+A.,+Jo%C5%84czyk+M.+Apteka+s.c./@52.2254003,21.0072486,15z/data=!4m2!3m1!1s0x0:0xdd24e41ca5c8af2f?hl=pl
Reni lubi tę wiadomość
08.09 - transfer
-
vvv008 ja na długim protokole miałam Gonapeptyl Daily, nie wiem czy o tym samym leku piszesz?
Trzymałam w lodówce. Farmaceuta takie rzeczy powinien przekazać.. ja nawet torebkę termoizolacyjną wtedy kupiłam. Bardzo pięknie opracowane ampułkostrzykawki szklane, miło wspominam kłucie.
Tak więc przyjemnej stymulki.
Pkt 5 : jak przechowywać:
http://www.ferring.pl/ulotki/gonapeptyl.pdfWiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2015, 13:08
-
Reni wrote:Cześć
Pytanie do dziewczyn z WWy
Gdzie dokładnie jest ta apteka koło Mariottu, w której mogę kupić leki do ivf?
będę miała mało czasu i nie chcę błądzić, a i z parkowaniem tam kiepsko
Reni lubi tę wiadomość
Kwiecień 2015 ICSI brak mrozaczków
Grudzień 2015 IMSI brak mrozakow
Kwiecień 2016 ICSI transfer 2
Lipiec 2016 Crio 1 śnieżynkiKONIEC!
Chcesz rozśmieszyć Boga? Opowiedz mu o swoich planach... -
Mimbla wrote:vvv008 ja na długim protokole miałam Gonapeptyl Daily, nie wiem czy o tym samym leku piszesz?
Trzymałam w lodówce. Farmaceuta takie rzeczy powinien przekazać.. ja nawet torebkę termoizolacyjną wtedy kupiłam. Bardzo pięknie opracowane ampułkostrzykawki szklane, miło wspominam kłucie.
http://www.ferring.pl/ulotki/gonapeptyl.pdfale kostki lodu działały cuda
Kwiecień 2015 ICSI brak mrozaczków
Grudzień 2015 IMSI brak mrozakow
Kwiecień 2016 ICSI transfer 2
Lipiec 2016 Crio 1 śnieżynkiKONIEC!
Chcesz rozśmieszyć Boga? Opowiedz mu o swoich planach... -
Mimbla wrote:vvv008 ja na długim protokole miałam Gonapeptyl Daily, nie wiem czy o tym samym leku piszesz?
http://www.ferring.pl/ulotki/gonapeptyl.pdf
tak to ten sam lekdziękuje za infomacje w aptece nie przekazali nic ale odruchowo wsadziłam do lodówki jeszcze kupię taką torebkę jak ty miałaś . Mam nadzieję ,że ja też będę miło kłucie wspominać i siniaków nie będzie jak po Fragimnie .
Requiem ciekawe jak będzie u mnie zapas lodu w lodówce już jestWiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2015, 13:13
mysza89
Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB
5.11 crio 4 BB
luty-3BC:(
2018 córeczka
2023 córeczka