X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • asieńka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny, dzisiaj wychodze ze szpitala.
    Moj Kropek przez tydzin troche urosl bo z 0,14cm do 0, 57cm a pecherzyk z 1cm do 2,2cm.
    kilka dni nadrobil. ;) Bo juz mial 11 dni zaleglosci.

tutaj w szpitalu sa zdziwieni ile ja tabletek przyjmuje i kazali tyle nie brac i ogrniczyc, ze to bez sensu.... musze zadzwonic do szpitala bo samanie wiem co robic

a ktos przyjmowal metypred? a do ktorego tygodnia?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2015, 12:08

Elmirka, Viki26, iga 79, shooa, mysza89 lubią tę wiadomość

mama Aniołka [*] ♡ Kocham Cię i tęsknię ogromnie...

Cykl starań...☆☆☆☆☆☆
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asienka czyli dobre wiesci niesiesz? Co dalej? Jakie wskazania?

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • magdab Przyjaciółka

Wysłany: 26 czerwca 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny!
    Mam do was pytanie odnośnie podróżowania po transferze.
    Od paru miesięcy ustaliliśmy z moim M. wyjazd w góry. Dzisiaj otrzymałam telefon z kliniki, że transfer odbędzie się w poniedziałek, a wyjazd mieliśmy zaplanowany na przyszły weekend... Oczywiście myślałam jedynie o spacerkach po Zakopanem i Krupówkach, poza tym ogólny chill...
    Czy myślicie, że powinnam zrezygnować z wyjazdu? Mieszkamy ok 200km od gór. Poradźcie :(

Sta­raj się doj­rzeć pro­myk światła tam, gdzie in­ni widzą tyl­ko ciemności.
  • asieńka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka wrote:
    Asienka czyli dobre wiesci niesiesz? Co dalej? Jakie wskazania?
    te

ten lekarz, ktory mnie badal jakis pozytywniejszy. nic zlego nie powiedzial. serce bije, rosnie, inne rzeczy tez ok. chociaz ktos od poczatku ciazy nie powiedzial nic zlego:)

chyba czas pokaze...

chociaz jakbym pojechala do tamtej do invicty to by juz znalazla zle wiesci:(

Anko:-) lubi tę wiadomość

Cykl starań...☆☆☆☆☆☆
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jak dzidzius bedzie w Twoich ramionach to wyslesz jej kartke z info, ze wiara czyni cuda. Tego Ci zycze z calego serca - dla Ciebie i Kropka !!!!!!

asieńka, Konwalia, duza, Beata.D lubią tę wiadomość

• Fistaszek Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda, pewnie dziewczyny mnie tutaj zlinczuja, bo byl juz temat wakacji kiedys, ale ja ci powiem, ze rozmawialam z lekarzem w klinice apropo wakacji i on dopytal mnie jakim srodkiem podrozuje i co bede na tych wakacjach robic. Powiedzial, ze jezeli to nie sa tropiki i bede odpoczywac, a nie "zwiedzac" to on nie widzi przeciwskazan. Ja jestem w 8 tygodniu i wyjezdzam za tydzien na urlop. Tak, jak pisze-ustalony z lekarzem. Dstalam dodatkowo oslonowe leki, abym mogla sie wykapac w morzu.

Asienka, moj mniejszy kropek w srode mial 0,8 cm, wiec Twoj maluszek nie ejst duzo mniejszy. Tylko mi juz nie badaja wielkosci pecherzyka, bo tak wlasciwie to po co?Skoro maluszek jest i serduszko tez, wazne teraz, aby rosl jak na drozdzach. Czekam na dalsze wiesci. Ktory tydzien wychodzi ci z usg?

Antonelka lubi tę wiadomość

34bws65ga0j0xbs5.png
    relgio4pb80c7l0k.png
  • Kava Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 19:49

agulas lubi tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka wrote:
    Przy pierwszej probie (bo tez byl transfer crio, nie mialam podawanych swiezych zarodkow) to wlasnie byla wizyta w pierwszym dniu @, potem ok 10-12 dnia cyklu i ustalenie daty transferu na 18 dzien cyklu.
    hmmm to trochę inaczej w czasie niż u mnie, ja miałam od 2dc estrofem, potem kontrola w 7dc i transfer w 12dc... trochę zaczynam panikować że za szybko;(

• asieńka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka wrote:
    To jak dzidzius bedzie w Twoich ramionach to wyslesz jej kartke z info, ze wiara czyni cuda. Tego Ci zycze z calego serca - dla Ciebie i Kropka !!!!!!

oj marze o tym.... :)

Cykl starań...☆☆☆☆☆☆
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdab wrote:
    Witajcie dziewczyny!
    Mam do was pytanie odnośnie podróżowania po transferze.
    Od paru miesięcy ustaliliśmy z moim M. wyjazd w góry. Dzisiaj otrzymałam telefon z kliniki, że transfer odbędzie się w poniedziałek, a wyjazd mieliśmy zaplanowany na przyszły weekend... Oczywiście myślałam jedynie o spacerkach po Zakopanem i Krupówkach, poza tym ogólny chill...
    Czy myślicie, że powinnam zrezygnować z wyjazdu? Mieszkamy ok 200km od gór. Poradźcie :(
    Ja po pierwszym transferze normalnie zyłam, dźwigałam 15-kilowego synka, bo inaczej biedny by się zapłakał na śmierć, robiłam zakupy, wszędzie jeżdziłąm i jakoś zaciążyłam:)
    Tym bardziej wyjazd gdzie będziesz się relaksować jest wskazany:)

• Antonelka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie estrofem od 3-4 dnia w zaleznosci od krwawienia. Jesli jest duze a ma prawo byc takie bo bylo grube endo to lepiej wziac estrofem od 4 dnia bo i tak wszystko wyleci. ja zaczne estrofem od jutr czyli od 4 dnia, choc lekarz powiedzial, zeby ten pierwszy dzien krwawienia potraktowac jako 0 bo jego zdaniem nie bylo ono wielkie...i mial racje ....od wczoraj sie zaczelo na maksa....chyba nigdy tak nie mialam.....
    U Ciebie szybciej bo moze masz mlodszy zarodek....ja mam 5 dniowa blastke.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2015, 11:29

• asieńka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fistaszek wrote:
    Asienka, moj mniejszy kropek w srode mial 0,8 cm, wiec Twoj maluszek nie ejst duzo mniejszy. Tylko mi juz nie badaja wielkosci pecherzyka, bo tak wlasciwie to po co?Skoro maluszek jest i serduszko tez, wazne teraz, aby rosl jak na drozdzach. Czekam na dalsze wiesci. Ktory tydzien wychodzi ci z usg?

ciezko powiedziec, z wrazenia zapomnialam ale patrzylam na monitor.:)
    normalnie to 7t4d a tam bylo chyba 6t2d ( to juz o 2 dni mniejsz roznica niz tydzien temu) chcociaz nie pamietam z wrazenia.....

Cykl starań...☆☆☆☆☆☆
  • Eliz Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam wasze posty i troszkę zazdroszcze- oczywiście w pozytywnym znaczeniu, tego że wam się udało, że co niektóre są już po transferze, mają to za sobą a ja dopiero na początku tej drogi. Przede mną wizyta kwalifikacyjna 9.07

Kava lubi tę wiadomość

Z udanego ivf wyszła cudowna dziewczynka urodzona 2 maja 2016 - Nadia :) Mój mały wielki cud, moja wielka miłość <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka wrote:
    U mnie estrofem od 3-4 dnia w zaleznosci od krwawienia. Jesli jest duze a ma prawo byc takie bo bylo grube endo to lepiej wziac estrofem od 4 dnia bo i tak wszystko wyleci. ja zaczne estrofem od jutr czyli od 4 dnia, choc lekarz powiedzial, zeby ten pierwszy dzien krwawienia potraktowac jako 0 bo jego zdaniem nie bylo ono wielkie...i mial racje ....od wczoraj sie zaczelo na maska....chyba nigdy tak nie mialam.....
    U Ciebie szybciej bo moze masz mlodszy zarodek....ja mam 5 dniowa blastke.
    Ja też miałam 5 dniową blastkę... tylko w tym 7dc jak byłam to endo było już ładnie przygotowane stąd chyba ta decyzja... upasłam je łądnie na tym estrofemie:)

• magdab Przyjaciółka

Wysłany: 26 czerwca 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny! Martwiłam się czy aby zmiana poziomu wysokości nie zaszkodzi w implantacji.
    W poniedziałek zapytam jeszcze dr.
    Kochane jesteście! :*

Sta­raj się doj­rzeć pro­myk światła tam, gdzie in­ni widzą tyl­ko ciemności.
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kornelia777 wrote:
    Ja też miałam 5 dniową blastkę... tylko w tym 7dc jak byłam to endo było już ładnie przygotowane stąd chyba ta decyzja... upasłam je łądnie na tym estrofemie:)

Hmm...to teraz ja martwie sie, ze u mnie za pozno :-/ - no ale zobacze co powie dokotrek i tak on decyduje :-)

• agulas Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja może troszkę zejdę z tematu :P Kiedy jest 1, 2,3 weryfikacja po transferze?

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie byla w 3 dniu, 6 dniu (miala byc w piatym ale wypadala niedziela) a potem w 10 dpt ale u mnie byla przyspieszona bo dostalam @ 8dpt.

• agulas Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobrze, a test ciążowy kiedy można wykonać, żeby nie był zakłamany przez stymulacje itp?

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • Kasia79 Ekspertka

Wysłany: 26 czerwca 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po co te weryfikacje po transferach się robi?

‹‹ 1400 1401 1402 1403 1404 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ