IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
czesc dziewczyny, dzisiaj wychodze ze szpitala.
Moj Kropek przez tydzin troche urosl bo z 0,14cm do 0, 57cm a pecherzyk z 1cm do 2,2cm.
kilka dni nadrobil.Bo juz mial 11 dni zaleglosci.
tutaj w szpitalu sa zdziwieni ile ja tabletek przyjmuje i kazali tyle nie brac i ogrniczyc, ze to bez sensu.... musze zadzwonic do szpitala bo samanie wiem co robic
a ktos przyjmowal metypred? a do ktorego tygodnia?Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2015, 12:08
Elmirka, Viki26, iga 79, shooa, mysza89 lubią tę wiadomość
mama Aniołka [*] ♡ Kocham Cię i tęsknię ogromnie...
Cykl starań...☆☆☆☆☆☆ -
Witajcie dziewczyny!
Mam do was pytanie odnośnie podróżowania po transferze.
Od paru miesięcy ustaliliśmy z moim M. wyjazd w góry. Dzisiaj otrzymałam telefon z kliniki, że transfer odbędzie się w poniedziałek, a wyjazd mieliśmy zaplanowany na przyszły weekend... Oczywiście myślałam jedynie o spacerkach po Zakopanem i Krupówkach, poza tym ogólny chill...
Czy myślicie, że powinnam zrezygnować z wyjazdu? Mieszkamy ok 200km od gór. PoradźcieStaraj się dojrzeć promyk światła tam, gdzie inni widzą tylko ciemności. -
Antonelka wrote:Asienka czyli dobre wiesci niesiesz? Co dalej? Jakie wskazania?
ten lekarz, ktory mnie badal jakis pozytywniejszy. nic zlego nie powiedzial. serce bije, rosnie, inne rzeczy tez ok. chociaz ktos od poczatku ciazy nie powiedzial nic zlego:)
chyba czas pokaze...
chociaz jakbym pojechala do tamtej do invicty to by juz znalazla zle wiesci:(Anko:-) lubi tę wiadomość
Cykl starań...☆☆☆☆☆☆ -
magda, pewnie dziewczyny mnie tutaj zlinczuja, bo byl juz temat wakacji kiedys, ale ja ci powiem, ze rozmawialam z lekarzem w klinice apropo wakacji i on dopytal mnie jakim srodkiem podrozuje i co bede na tych wakacjach robic. Powiedzial, ze jezeli to nie sa tropiki i bede odpoczywac, a nie "zwiedzac" to on nie widzi przeciwskazan. Ja jestem w 8 tygodniu i wyjezdzam za tydzien na urlop. Tak, jak pisze-ustalony z lekarzem. Dstalam dodatkowo oslonowe leki, abym mogla sie wykapac w morzu.
Asienka, moj mniejszy kropek w srode mial 0,8 cm, wiec Twoj maluszek nie ejst duzo mniejszy. Tylko mi juz nie badaja wielkosci pecherzyka, bo tak wlasciwie to po co?Skoro maluszek jest i serduszko tez, wazne teraz, aby rosl jak na drozdzach. Czekam na dalsze wiesci. Ktory tydzien wychodzi ci z usg?Antonelka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAntonelka wrote:Przy pierwszej probie (bo tez byl transfer crio, nie mialam podawanych swiezych zarodkow) to wlasnie byla wizyta w pierwszym dniu @, potem ok 10-12 dnia cyklu i ustalenie daty transferu na 18 dzien cyklu.
-
Antonelka wrote:To jak dzidzius bedzie w Twoich ramionach to wyslesz jej kartke z info, ze wiara czyni cuda. Tego Ci zycze z calego serca - dla Ciebie i Kropka !!!!!!
oj marze o tym....
Cykl starań...☆☆☆☆☆☆ -
nick nieaktualnymagdab wrote:Witajcie dziewczyny!
Mam do was pytanie odnośnie podróżowania po transferze.
Od paru miesięcy ustaliliśmy z moim M. wyjazd w góry. Dzisiaj otrzymałam telefon z kliniki, że transfer odbędzie się w poniedziałek, a wyjazd mieliśmy zaplanowany na przyszły weekend... Oczywiście myślałam jedynie o spacerkach po Zakopanem i Krupówkach, poza tym ogólny chill...
Czy myślicie, że powinnam zrezygnować z wyjazdu? Mieszkamy ok 200km od gór. Poradźcie
Tym bardziej wyjazd gdzie będziesz się relaksować jest wskazany:) -
U mnie estrofem od 3-4 dnia w zaleznosci od krwawienia. Jesli jest duze a ma prawo byc takie bo bylo grube endo to lepiej wziac estrofem od 4 dnia bo i tak wszystko wyleci. ja zaczne estrofem od jutr czyli od 4 dnia, choc lekarz powiedzial, zeby ten pierwszy dzien krwawienia potraktowac jako 0 bo jego zdaniem nie bylo ono wielkie...i mial racje ....od wczoraj sie zaczelo na maksa....chyba nigdy tak nie mialam.....
U Ciebie szybciej bo moze masz mlodszy zarodek....ja mam 5 dniowa blastke.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2015, 11:29
7.03.2017 - Nina jest z nami
-
Fistaszek wrote:Asienka, moj mniejszy kropek w srode mial 0,8 cm, wiec Twoj maluszek nie ejst duzo mniejszy. Tylko mi juz nie badaja wielkosci pecherzyka, bo tak wlasciwie to po co?Skoro maluszek jest i serduszko tez, wazne teraz, aby rosl jak na drozdzach. Czekam na dalsze wiesci. Ktory tydzien wychodzi ci z usg?
ciezko powiedziec, z wrazenia zapomnialam ale patrzylam na monitor.
normalnie to 7t4d a tam bylo chyba 6t2d ( to juz o 2 dni mniejsz roznica niz tydzien temu) chcociaz nie pamietam z wrazenia.....
Cykl starań...☆☆☆☆☆☆ -
Czytam wasze posty i troszkę zazdroszcze- oczywiście w pozytywnym znaczeniu, tego że wam się udało, że co niektóre są już po transferze, mają to za sobą a ja dopiero na początku tej drogi. Przede mną wizyta kwalifikacyjna 9.07
Kava lubi tę wiadomość
Z udanego ivf wyszła cudowna dziewczynka urodzona 2 maja 2016 - NadiaMój mały wielki cud, moja wielka miłość
-
nick nieaktualnyAntonelka wrote:U mnie estrofem od 3-4 dnia w zaleznosci od krwawienia. Jesli jest duze a ma prawo byc takie bo bylo grube endo to lepiej wziac estrofem od 4 dnia bo i tak wszystko wyleci. ja zaczne estrofem od jutr czyli od 4 dnia, choc lekarz powiedzial, zeby ten pierwszy dzien krwawienia potraktowac jako 0 bo jego zdaniem nie bylo ono wielkie...i mial racje ....od wczoraj sie zaczelo na maska....chyba nigdy tak nie mialam.....
U Ciebie szybciej bo moze masz mlodszy zarodek....ja mam 5 dniowa blastke. -
kornelia777 wrote:Ja też miałam 5 dniową blastkę... tylko w tym 7dc jak byłam to endo było już ładnie przygotowane stąd chyba ta decyzja... upasłam je łądnie na tym estrofemie:)
Hmm...to teraz ja martwie sie, ze u mnie za pozno- no ale zobacze co powie dokotrek i tak on decyduje
7.03.2017 - Nina jest z nami