IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dziękuję dziewczyny :* udało się!!! zostaliśmy zakwalifikowani, mam jeszcze donieść kserokopię wizyty sprzed dwóch lat i działamy.
Dobra wiadomość jest taka, że moglibyśmy zacząć od razu, od najbliższego cyklu wyciszanie, ale... zła wiadomość jest taka, że po ostatniej stymulacji mam wielką torbiel w lewym jajniku i przez najbliższy cykl musimy się jej pozbyć. Więc plan jest taki, że pierwszy cykl pozbywamy się torbieli, w kolejny wyciszanie, a w następny ivf, czyli jak wszystko dobrze pójdzie to w okolicach połowy maja będziemy mieli zabieg.
Lekarz był bardzo sympatyczny i nawet wspomniał, że w naszym przypadku inseminacja mijałaby się z celem, bo jest słuszna głównie przy słabym nasieniu, a u nas wina leży w moich jajowodach, więc inseminacja odpada.
Dziękuję Ci Miriiam bardzo bardzo za to, że uświadomiłaś mi w jak złym kierunku podążał nasz poprzedni lekarz :*
Jestem taka szczęśliwa i podekscytowana. Widzę w końcu światełko w tunelu. Oby wszystko poszło po naszej myśliivi, Sudela, kaarolaa, Beata.D lubią tę wiadomość
-
Niecierpliwa - ja wcale nie mialam z gorki, przyszlam do kliniki z pelnym segregatorem badan, wczoraj zrobilam sobie spis tresci do wszystkich moich badan, ktory zamiescilam na poczatku segregatora. Doktor mial niezly ubaw jak widzial, ze szukam badania po spisie tresci I skomentowal, ze moj Maz przez moja skrupulatnosc musi miec przerabane
Ale przechodzac do sedna to ja jestem po laparoskopii, histeroskopii, badaniu droznosci, udraznianiu jajowodow, lyzeczkowaniu oraz trzykrotnej stymulacji, a takze najwazniejszym badaniu AMH i wszystkich innych niezbednych, wiec na szczescie nic wiecej nie musialam robic. Czesc badan musze powtorzyc, bo stracily waznosc, ale najwazniejsze, kwalifikacja jest! Szkoda, ze o miesiac sie wszystko opozni ale i tak sie ciesze.
Ja po doswiadczeniach ostatnich tygodni zasugerowalabym moze pojscie do innego lekarza... moze innemu nie bedzie potrzebna histerskopia? Moj poprzedni chcial zebym zrobila 6 (slownie szesc!) inseminacji, a ten stwierdzil, ze u nas inseminacja mija sie z celem, wiec wiesz...
Konsultacja u innego nigdy nie zaszkodzi, a pomoc mozeSudela lubi tę wiadomość
-
Beata.D wrote:Sudela,kciukaski za poniedzialek i znoszenie jajek
dzisiaj byla punkcja, jak widac przezylam w niezlym stanie
okazalo sie, ze znioslam 5 jajek.... ale zobaczymy czy cos sie ze tego wykluje
pozdrawiamWiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2014, 19:47
ivi, niecierpliwa, Spero, kaarolaa, Violik, Beata.D lubią tę wiadomość