IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Wika! wrote:Dziewczyny po transferze jakie mialyscie leki?
Ja mam duphaston 3*1 , luteine pod jezyk 3*2, zel Estreva 2 razy dziennie, Metypred 2 razy rano , i pregnea plus
Zalecacie cos jeszcze?
Hej,
Duphaston 3x1
Luteina 3x1 dop.
Encorton 1-1/2 całe opakowanie
Estrofem 1x1 przez 10 dni
Pregna plus
Zastrzyki Clexane ( czy jakos tak ) -
Laski ja 1 trymestr bralam nospe czasami codziennie po 2 3. Czasami co 5 7 dzień bo czasami czulam a czasami nie - ale generalnie wolałam nie mieć skurczy niż je mi.
Co do testów to cień cienia wychodził mi jeszcze przy hcg 80. A gdy miałam 200 test był chyba tez jaśniejszy niż 2 dni wcześniej.
Śmieszna sprawa ale nie wkręcajcie sie - testy na prawdę potrafią wprowadzić zamieszanie.
Koleżance wyszedł test z cieniem kreski a dwa dni później u ginekologa było już serce wiec beta pewnie kosmos. A z tydzień wcześniej nic nie wychodziło, dlatego nie wiedziala co się dzieje a to były same początki ich starań.
Każda z nas jest inna i inaczej wychodzą jej z moczu testy. -
Hej Piggy gratulacje!!!
Dzwonili do mnie dzisiaj z laboratorium zaplodnilo sie 5komórek,a z 6 jeszcze nie wiedza , z 19 pobranych 15 jest dojrzałych, czyli 9 poszło na zimowisko.
Kurde oby wszystkie się prawidłowo dzieliły, już bym chciała poniedziałek.Piggy, Wika!, Asiula86, Agnieszka_A., Viki26, MałaMi83, shooa lubią tę wiadomość
-
Kava wrote:Wiecie co... przeczytałam kawałek pamiętnika tej babki i oprócz zdjęcia zastanowiło mnie to, ze poszła na usg i widać było pęcherzyk ciążowy przy becie 324!!!
Przy czym to "ciąża mnoga"...
Szkoda mi jej bo konkretnie musiało jej się w głowie poprzestawiać.
Mi tez jej żal. Tak jak mowisz, musialo juz jej calkuem odbicKava lubi tę wiadomość
-
Różyczka wrote:Hej,
Duphaston 3x1
Luteina 3x1 dop.
Encorton 1-1/2 całe opakowanie
Estrofem 1x1 przez 10 dni
Pregna plus
Zastrzyki Clexane ( czy jakos tak )
A nospe bralyscie dopiero po becie?
endometrioza- moj maly koszmar...
2 ivf - -
Wika! wrote:O widzidz to ty masz jeszcze cos innego - moze zalezy od wynikow czy choroby?
A nospe bralyscie dopiero po becie?
Mi nic lekarz nie mówił o no-spie.
Ale jak się pojawią choćby najmniejsze skurcze czy bóle to zacznę łykać 3x1 -
Wika! wrote:No wlasnie mi lekarz tez nic nie mowil o nospie ale bede u niego jutro to dopytam:) poki co od wczoraj mam zaparcia takto oki
Wzdęcia się zdarzają, najlepiej jeść regularnie lekkostrawne posiłki i pić dużo wody.
Ewentualnie czopki glicerynowe.Wika! lubi tę wiadomość
-
No jakieś jaja z ta Dżejzi, w szoku jestem bo znam ja trochę, jest dłużej na ovu niż ja, ale te zdjęcia są na prawdę identyczne i w ogóle ta data wklejona. Z resztą po przeczytaniu jej wpisów z pamiętnika, to wydaje mi się, ze coś z nią nie tak. Ale żal, jak można wstawić kogoś zdjęcie. No coment!
Kava, mysza89, MałaMi83 lubią tę wiadomość