IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyniecierpliwa wrote:Karolaa a jak tam Twoja stymulacja??
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Witajcie,
ja już po histeroskopii.
W klinice byłam od 9 do 11, najpierw przeciwbólowy, znieczulenie, trochę oczekiwania na swoją kolej, zabieg, trochę leżaczkowania i do domu.
Z tego wszystkiego najprzyjemniejsze było leżaczkowanie
Widzę, że gdy mnie nie było gawędziłyście etycznie.
Witam nową Koleżankę!
Kaarolaa trzymam kciuki.
Jak zawsze Wszystkie Was pozdrawiam i miłego weekendu! Zapowiada się ciepły
Nowe wieści we środę, maszeruję z dzisiejszym opisem histeroskopii do swojego prowadzącego, ale jeszcze wpadnę w weekend zobaczyć co u Was
1 procedura: VI 2014 ciąża biochemiczna, 0 mrozaczkow
2 procedura: I 2015 nieudana, 0 mrozaczkow -
Violik ja tez w przyszlym tygodniu ide odebrac wyniki cytologi i posiewu oraz umowic termin histeroskopii. Zazdroszcze, ze masz juz to za soba bo przyznam, ze chcialabym juz miec to za soba. Zastanaham sie tylko jak do tego zabiegu bedzie mialo sie plamienie, ktore od kilku tygodni mnie nie opuszcza odkad jestem na tabletkach visanne...
-
nick nieaktualny
-
Hej,
już Wam wszystko opisuję.
W ten sam dzień kiedy oddaliśmy dokumenty na in vitro lekarz wypisał skierowanie na histeroskopię z biopsją endometrium. Nasz prowadzący jest bardzo oszczędny więc nie znam powodów skierowania na badanie. Ponieważ (w mojej ocenie) dotychczasowe wyniki są ok, tak więc zgaduję, że to wstęp do in vitro.
Przed histeroskopią miałam wykonać właśnie różne posiewy i wówczas wyszedł gronek. Pechowo także dzień przed planowaną histeroskopią dostałam okres, co wyklucza badanie (a to przez tabletki antykoncepcyjne, które nieźle mi mącą).
W każdym razie zamiast na badanie poszłam do swojego prowadzącego, który wyznaczył nowy termin (właśnie na wczoraj), przepisał na gronka tabletki doustne i robione globulki.
Badanie jak wiecie udało się zrobić wczoraj. Czuję się tak samo jak przed badaniem. W ulotce było napisane, że powinno się przyjmować środek przeciwbólowy, ale mnie nic nie boli. Po badaniu było maleńkie krwawienie, naprawdę symboliczne. Także nie ma się czego bać. Odlot przy znieczuleniu jest całkiem niezły. Bólu żadnego się nie odczuwa poza uczuciem, że coś tam majdrują na dolekaarolaa lubi tę wiadomość
nick nieaktualnyViolik witam Cię również bardzo serdecznie
Kaarola kciuki za poniedziałek
Dziewczyny możecie mi mniej więcej napisać jak przebiega pierwsza wizyta do tych badań..
W poniedziałek pewnie będzie @ i będę dzwonić i ustalać wizytę..chyba zaczynam się stresować..kaarolaa lubi tę wiadomość
-
A gronek to taki mały łobuz, co przychodzi nie wiadomo skąd i sobie siedzi. Więc na gronka lekarz zlecił te globulki zaraz po miesiączce więc sobie brałam 6 dni przed histeroskopią. W dzień histeroskopii bez globulki, za to z solidnym płukaniem wiecie gdzie i po histeroskopii kontynuacja> Po ilości globulek wyliczyłam, że wszystko potrwa do najbliższej środy. Aleeeee do tego jeszcze do łykania tabletka na receptę od 2-3 dnia aplikowania globulek. Te do łykania skończyły mi się dzień przed histeroskopią.1 procedura: VI 2014 ciąża biochemiczna, 0 mrozaczkow
nick nieaktualnymartusia1986 wrote:Violik witam Cię również bardzo serdecznie
Kaarola kciuki za poniedziałek
Dziewczyny możecie mi mniej więcej napisać jak przebiega pierwsza wizyta do tych badań..
W poniedziałek pewnie będzie @ i będę dzwonić i ustalać wizytę..chyba zaczynam się stresować..Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2014, 18:19
martusia1986 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnykaarolaa wrote:nie ma sie czego bac ogolnie jest bardzo miła atmosfera pokazujesz wszystkie dokumenty jakie masz....pewnie pobiora ci krew, mocz do badan, waga, i usg zrobia...ale dokładnie zobaczysz juz na wizycie....trzymam kciuki zeby Cie przyjeli naprawde fajna sprawa te badania
Dziękuję za odpowiedź Troszke mnie uspokoiłaś
Mam nadzieję że moja waga aż taka straszna nie będzie
Ojj tak kciuki się przydadzą oby wszystko poszło dobrzekaarolaa lubi tę wiadomość
-
Martusia 1986, spoko tak jak pisze Kaarolaa
U nas przedstawiliśmy badania jakie mieliśmy do tej pory, część polecili powtórzyć bo np. minął rok
Na pierwszą wizytę przynieśliśmy już badanie nasienia, monitoring owulacji, glukozę,hormonalne, morfologię, grupę krwi.
Przed histeroskopią trzeba mieć posiewy (z pochwy, kanału szyjki, rozmazy mikrobiologiczne i chlamydię), morfologię ,antygen HBS, HCVkaarolaa, martusia1986 lubią tę wiadomość
nick nieaktualnymartusia1986 wrote:Dziękuję za odpowiedź Troszke mnie uspokoiłaś
Mam nadzieję że moja waga aż taka straszna nie będzie
Ojj tak kciuki się przydadzą oby wszystko poszło dobrzemartusia1986 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyViolik dziękuję za informację wezmę wszystko co mam a resztę pewnie na miejscu nam zrobią tak jak rozmawiałam z panią Agnieszką że mam się nie przejmować tym że czegoś nie mam
Czyli histeroskopią mnie czeka o mamuniuuu zejdę na zawał szybciej
A czy wyniki są tego samego dnia czy trzeba troszke poczekać ?
Kaarola bardzo dziękuję Dam znać od razukaarolaa lubi tę wiadomość
-
Martusia, Ty panikaro, jesteś z Ełku - nie wiem czy wszystkie kliniki robią tak samo.
Poza tym -rozumiem z tego co czytam szybko, że miałaś badanie drożności jajowodów - to prawie jak histeroskopia. Jeśli Ci to zlecą to na 100% dasz radę
2 procedura: I 2015 nieudana, 0 mrozaczkow