X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Karolaa a jak tam Twoja stymulacja??
    Na dzien wczorajszy kiepska. Wszystko wskazuje na to ze zamiast wychodowac pecherzyki chodujemy torbielki. Dzisiaj decydujaca wizyta. I jesli bedzie zle to konczymy to w niedziele. Wczoraj te niby pecherzyki mialy 16, 17 mm ale estradiol prawie wcale.nie przyrasta.

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaa będzie dobrze

kaarolaa lubi tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolaa trzymam kciuki za dzisiejsza wizyte!

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaa trzymam kciuki musi być dobrze !

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Punkcja w poniedzialek. Zobaczymy co tam mi pobiora.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2014, 14:48

martusia1986, Nusia, Moniaa, Spero lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2014, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia :)

• Violik Ekspertka

Wysłany: 28 marca 2014, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie,
    ja już po histeroskopii.
    W klinice byłam od 9 do 11, najpierw przeciwbólowy, znieczulenie, trochę oczekiwania na swoją kolej, zabieg, trochę leżaczkowania i do domu.

Z tego wszystkiego najprzyjemniejsze było leżaczkowanie :)

Widzę, że gdy mnie nie było gawędziłyście etycznie.
    Witam nową Koleżankę!

Kaarolaa trzymam kciuki.

Jak zawsze Wszystkie Was pozdrawiam i miłego weekendu! Zapowiada się ciepły :)

Nowe wieści we środę, maszeruję z dzisiejszym opisem histeroskopii do swojego prowadzącego, ale jeszcze wpadnę w weekend zobaczyć co u Was :)

1 procedura: VI 2014 ciąża biochemiczna, 0 mrozaczkow
    2 procedura: I 2015 nieudana, 0 mrozaczkow
  • Beata.D Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violik kochana,przypomnij mi,kiedy Ci lekarz stwierdzil ze musisz miec histeroskopie??Ciesze sie ze masz juz to za soba(mnie to chyba wlasnie bedzie czekac :( ) Napisz jak sie czujesz?Pozdrawiam :)

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violik ja tez w przyszlym tygodniu ide odebrac wyniki cytologi i posiewu oraz umowic termin histeroskopii. Zazdroszcze, ze masz juz to za soba bo przyznam, ze chcialabym juz miec to za soba. Zastanaham sie tylko jak do tego zabiegu bedzie mialo sie plamienie, ktore od kilku tygodni mnie nie opuszcza odkad jestem na tabletkach visanne...

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2014, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    punkcja w poniedziałek godzina 9:45....

martusia1986 lubi tę wiadomość

• Violik Ekspertka

Wysłany: 29 marca 2014, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    już Wam wszystko opisuję.
    W ten sam dzień kiedy oddaliśmy dokumenty na in vitro lekarz wypisał skierowanie na histeroskopię z biopsją endometrium. Nasz prowadzący jest bardzo oszczędny więc nie znam powodów skierowania na badanie. Ponieważ (w mojej ocenie) dotychczasowe wyniki są ok, tak więc zgaduję, że to wstęp do in vitro.

Przed histeroskopią miałam wykonać właśnie różne posiewy i wówczas wyszedł gronek. Pechowo także dzień przed planowaną histeroskopią dostałam okres, co wyklucza badanie (a to przez tabletki antykoncepcyjne, które nieźle mi mącą).
    W każdym razie zamiast na badanie poszłam do swojego prowadzącego, który wyznaczył nowy termin (właśnie na wczoraj), przepisał na gronka tabletki doustne i robione globulki.

Badanie jak wiecie udało się zrobić wczoraj. Czuję się tak samo jak przed badaniem. W ulotce było napisane, że powinno się przyjmować środek przeciwbólowy, ale mnie nic nie boli. Po badaniu było maleńkie krwawienie, naprawdę symboliczne. Także nie ma się czego bać. Odlot przy znieczuleniu jest całkiem niezły. Bólu żadnego się nie odczuwa poza uczuciem, że coś tam majdrują na dole :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2014, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violik witam Cię również bardzo serdecznie :)

Kaarola kciuki za poniedziałek :)

Dziewczyny możecie mi mniej więcej napisać jak przebiega pierwsza wizyta do tych badań..

W poniedziałek pewnie będzie @ i będę dzwonić i ustalać wizytę..chyba zaczynam się stresować..

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 29 marca 2014, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violik j jak dlugo bralas tabletka na gronka i o ile to przesunelo histeroskopie?? Bo moj maz tez po badaniu nasienia bral jakis antybiotyk na gronkowca wiec podejrzewam ze i ja bede miala to dziadostwo:/

• Violik Ekspertka

Wysłany: 29 marca 2014, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A gronek to taki mały łobuz, co przychodzi nie wiadomo skąd i sobie siedzi. Więc na gronka lekarz zlecił te globulki zaraz po miesiączce więc sobie brałam 6 dni przed histeroskopią. W dzień histeroskopii bez globulki, za to z solidnym płukaniem wiecie gdzie :) i po histeroskopii kontynuacja> Po ilości globulek wyliczyłam, że wszystko potrwa do najbliższej środy. Aleeeee do tego jeszcze do łykania tabletka na receptę od 2-3 dnia aplikowania globulek. Te do łykania skończyły mi się dzień przed histeroskopią.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2014, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusia1986 wrote:
    Violik witam Cię również bardzo serdecznie :)

Kaarola kciuki za poniedziałek :)

Dziewczyny możecie mi mniej więcej napisać jak przebiega pierwsza wizyta do tych badań..

W poniedziałek pewnie będzie @ i będę dzwonić i ustalać wizytę..chyba zaczynam się stresować..
    nie ma sie czego bac :) ogolnie jest bardzo miła atmosfera :) pokazujesz wszystkie dokumenty jakie masz....pewnie pobiora ci krew, mocz do badan, waga, i usg zrobia...ale dokładnie zobaczysz juz na wizycie....trzymam kciuki zeby Cie przyjeli :) naprawde fajna sprawa te badania :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2014, 18:19

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2014, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    nie ma sie czego bac :) ogolnie jest bardzo miła atmosfera :) pokazujesz wszystkie dokumenty jakie masz....pewnie pobiora ci krew, mocz do badan, waga, i usg zrobia...ale dokładnie zobaczysz juz na wizycie....trzymam kciuki zeby Cie przyjeli :) naprawde fajna sprawa te badania :)

Dziękuję za odpowiedź :) Troszke mnie uspokoiłaś :)

Mam nadzieję że moja waga aż taka straszna nie będzie :P

Ojj tak kciuki się przydadzą oby wszystko poszło dobrze :)

• Violik Ekspertka

Wysłany: 29 marca 2014, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusia 1986, spoko tak jak pisze Kaarolaa
    U nas przedstawiliśmy badania jakie mieliśmy do tej pory, część polecili powtórzyć bo np. minął rok
    Na pierwszą wizytę przynieśliśmy już badanie nasienia, monitoring owulacji, glukozę,hormonalne, morfologię, grupę krwi.
    Przed histeroskopią trzeba mieć posiewy (z pochwy, kanału szyjki, rozmazy mikrobiologiczne i chlamydię), morfologię ,antygen HBS, HCV

kaarolaa, martusia1986 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2014, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusia1986 wrote:
    Dziękuję za odpowiedź :) Troszke mnie uspokoiłaś :)

Mam nadzieję że moja waga aż taka straszna nie będzie :P

Ojj tak kciuki się przydadzą oby wszystko poszło dobrze :)
    bede mocno trzymała :) daj znac jak bedziesz juz po wizycie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2014, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violik dziękuję za informację wezmę wszystko co mam a resztę pewnie na miejscu nam zrobią tak jak rozmawiałam z panią Agnieszką że mam się nie przejmować tym że czegoś nie mam :)

Czyli histeroskopią mnie czeka o mamuniuuu zejdę na zawał szybciej :P

A czy wyniki są tego samego dnia czy trzeba troszke poczekać ?

Kaarola bardzo dziękuję :) Dam znać od razu :)

• Violik Ekspertka

Wysłany: 29 marca 2014, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusia, Ty panikaro, jesteś z Ełku - nie wiem czy wszystkie kliniki robią tak samo.
    Poza tym -rozumiem z tego co czytam szybko, że miałaś badanie drożności jajowodów - to prawie jak histeroskopia. Jeśli Ci to zlecą to na 100% dasz radę :)

‹‹ 169 170 171 172 173 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ