X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sikanca mam zrobic 16, a na bete jestem umowiona 19 w klinice...

mala29_ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę że nie jestem sama w tym oczekiwaniu jak to mówią "w kupie raźniej " :P
    Przynajmniej możemy sobie pomarudzić i ponarzekać na w leczący się czas :)

Kaarolaa i Moniaa ja jestem całym serduchem z Wami żeby się udało <3

Za wszystkie pozostałe staraczki też trzymam kciuki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2014, 16:43

kaarolaa, mala29_, Moniaa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    ja sikanca mam zrobic 16, a na bete jestem umowiona 19 w klinice...

to za 8 dni już! a 19 hmm to wielka sobota :) ale będziesz miała prezent na święta :D

kaarolaa, mala29_ lubią tę wiadomość

• aaana Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    ja powiem na swoim przykładzie, ja zazwyczaj miałam owulacje w 13, 14 dniu cyklu , a podczas stymulacji słabiej rosły mi pecherzyki to punkcje miałam dopiero w 16 dc...i transfer normalnie w 5 dobie po punkcji...teraz wiem, ze przez to ten cykl mi sie wydłuzy jesli niestety nie uda sie zajsc w ciaze...
    mam nadzieje, ze mniej wiecej o to Ci chodziło...
    dokladnie o to :) czyli tak naprawde nie ma to za bardzo wplywu ;)
    bo ja zawsze mialam dosc wczesnie owulacje, 10-11, najpozniej 12 dc, wiec tak pomyslalam, ze moze i punkcja odbylaby sie wczesniej, ale z tego co piszesz to chyba jednak nie ;)

Aaa... Sperko, no to jest szansa na spotkanie na korytarzu :D a Ty jestes z Krk czy dojezdzasz?

kaarolaa, mala29_ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusia1986 wrote:
    Widzę że nie jestem sama w tym oczekiwaniu jak to mówią "w kupie raźniej " :P
    Przynajmniej możemy sobie pomarudzić i ponarzekać na w leczący się czas :)

Kaarolaa i Moniaa ja jestem całym serduchem z Wami żeby się udało < 3

Za wszystkie pozostałe staraczki też trzymam kciuki :)
    mi najszybciej to stymulacja mijała, az nie mogłam uwierzyc jak mi termin punkcji powiedziała, ze to juz....a teraz sie dłuzy...ale masz racje, w kupie razniej :) :) :)

martusia1986, mala29_ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaana kazda inaczej reaguje na leki, ja zareagowałam troche słabo bo dostałam mniejsza dowke, ze wzgledu na młody wiek i dobre AMH nie chcieli przedobrzyc, a wyszło własnie odwrotnie...mi sie wydaje, ze jesli dobrze zareagujesz to twoja stymulacja potrwa moze 9 dni, czyli tak normalnie, moja trwała 12...

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spero wrote:
    to za 8 dni już! a 19 hmm to wielka sobota :) ale będziesz miała prezent na święta :D
    niby 8 dni to mało, ale mnie juz nosi przez to czekanie, wrrrrrrr, a bardzo sie boje, ze jak zrobie test to zobacze 1 kreske, a najgorsze jest to, ze nie mamy zadnych mrozaczków...

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najgorsza to jest chyba ta niepewność czy dostaniemy się do badań..

Jestem ciekawa czy przed świętami dadzą nam znać czy dopiero po..

Pozostaje nam uzbroić się w cierpliwość chociaż mało to wykonalne :D

kaarolaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusia1986 wrote:
    Najgorsza to jest chyba ta niepewność czy dostaniemy się do badań..

Jestem ciekawa czy przed świętami dadzą nam znać czy dopiero po..

Pozostaje nam uzbroić się w cierpliwość chociaż mało to wykonalne :D
    widzisz, ja w takiej niepewnosci tkwiłam 5 tyg, 5 długich tyg....w pewnym momencie niewytrzymałam i sama zadzwoniłam i sie okazało, ze papiery z zakwalifikowaniem przyszły dzien wczesniej i nie zdazyła jeszcze mnie powiadomic....pozniej czekałam jeszcze 2 tyg zanim @ przyszedł a jak na złosc cykl sie wydłyzył przez nerwy...dopiero jak dostałam @ i umowiłam sie na wizyte na drugi dzien to troche odetchnełam, bo wiedziałam, ze juz z gorki bedzie :) a teraz prosze juz czekam na test, zlecialo to wszystko jak z bicza strzelił...a teraz znow sie dłuzy :(

martusia1986 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    widzisz, ja w takiej niepewnosci tkwiłam 5 tyg, 5 długich tyg....w pewnym momencie niewytrzymałam i sama zadzwoniłam i sie okazało, ze papiery z zakwalifikowaniem przyszły dzien wczesniej i nie zdazyła jeszcze mnie powiadomic....pozniej czekałam jeszcze 2 tyg zanim @ przyszedł a jak na złosc cykl sie wydłyzył przez nerwy...dopiero jak dostałam @ i umowiłam sie na wizyte na drugi dzien to troche odetchnełam, bo wiedziałam, ze juz z gorki bedzie :) a teraz prosze juz czekam na test, zlecialo to wszystko jak z bicza strzelił...a teraz znow sie dłuzy :(

Oj to się naczekałaś biedulko..Właśnie nerwy stres to wszystko robi swoje wiem po sobie bo teraz @ mi się spóźniła dwa dni..Ja mam teraz dostać @ na majówkę mi wypada :)

Żeby te oczekiwanie można było jakoś ominąć to by było świetnie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    swieta ida to czas szybciej zleci :) najwazniejsze to zakwalifikowanie, pozniej juz sie tak o tym nie mysli :) bedzie dobrze, uda sie Wam

martusia1986 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie będzie co robić :)

Mam taką nadzieję że tak będzie jak piszesz :) Czas pokaże :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaana dojeżdżamy 85km do Krk.

Karola a Ty mi nawet nie waż się mówić, ze możesz 1 kreskę zobaczyć! nie ma takiej opcji w ogóle! a fakt tyle się już naczekałaś, więc pomyśl że te 8 dni to pikuś :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spero kochana, bo ja sie boje...nie wiem jak to wytlumaczyc, ale tak szybko mi to nie minie :(

• Aga17070 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ile wogóle macie lat :-)?

meggi29 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja kilka dni temu skonczyłam 24 lata...

martusia1986, MisiaMisia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 28 w lipcu...Kaarolaa też bym chciała tyle mieć :P

• Aga17070 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to młodziutka jesteś ;) ja za kilka dni skończę 26.

• aaana Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    aaana kazda inaczej reaguje na leki, ja zareagowałam troche słabo bo dostałam mniejsza dowke, ze wzgledu na młody wiek i dobre AMH nie chcieli przedobrzyc, a wyszło własnie odwrotnie...mi sie wydaje, ze jesli dobrze zareagujesz to twoja stymulacja potrwa moze 9 dni, czyli tak normalnie, moja trwała 12...
    na wzgledy mlodego wieku nie mam co liczyc ;) wiec moze nie dadza mi za malo ;) a bralas wczesniej clo? jesli tak to jak na nie reagowalas?
    ja bralam po 1 tab. 5-9 dc i reakcja organizmu byla wlasciwa

Karola, Ty nie gadaj glupot, beda 2 kreski jak nic! :D Ja to wiem i Ty to wiesz :D

Sperko, to macie kawalek. Zauwazylam, ze wiekszosc dojezdza dosc daleko, ja na szczescie mam calkiem blisko do kliniki :)

• Aga17070 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też dojeżdżam. 150 km w jedną stronę.

‹‹ 184 185 186 187 188 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ