X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • takasobieja Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szalwia szturchasz trochę panu Bogu do oczu. To nie sklep :) ciesz się bez względu na to co będzie. o to wszystkie tu walczymy. Każda chciałaby teraz być w twojej sytuacji więc jeśli się obawiasz lub jesteś niezadowolona to zatrzymaj to dla siebie :)

lipa, Libra, Fedra, agulas lubią tę wiadomość

Gameta Rzgów
    III procedury ivf. (4 mrozaczki :))
    4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897 ;)
    08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
    Leoś 1580g i Laura 1420g. <3
  • Sanna Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem po pierwszym zastrzyku puregonem 200jm biore od wczoraj encorton i jakos dziwnie się czuje trochę mi slabo troszkę mi się kreci w glowie i nie wiem czy powinnam panikować czy po prostu organizm się przyzwyczaja ??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2015, 11:28

74di4z174lr410ce.png
  • magic1 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiula86 wrote:
    Hej!
    Czy któraś z Was wie może, jak to jest z głosowaniem w szpitalu? Boję się, że jak pójdę w piątek do szpitala, to do wyborów nie wyjdę, a zagłosować jednak chcę! Powiedziałam sobie, że choćbym miała za przeproszeniem zdychać, to zagłosuję...
    nic nie musisz robić, bedziesz glosowac w swoim szpitalu :-)

Asiula86 lubi tę wiadomość

4c3tugpjetqoi3k1.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja leżę chora totalnie. Pójdę nie wczesniej niż w czwartek i to niekoniecznie rano.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    takasobieja wrote:
    Dziewczyny właśnie dostałam test ph :) za free z gineintima. Zarejestrowalam się u nich na stronie i przyszedł :)

W aptekach ostatnio są. Leżą do brania i wypróbowania :-)

takasobieja, Libra lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • triss Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanna ja miałam mlion dziwnych objawów, więcej chyba w fazie wyciszania, ale podczas stymulacji również. Kłopoty z żoładkiem, duszności, zawroty głowy, bóle migrenowe... trochę tych skutków ubocznych doświadczyłam ;) czytałas na ulotce leków jaki mogą być objawy niepożadane?

• iga 79 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka kuruj się I KCIUUUKASY trzymam☺

23.02-transfer :(
    23.04-transfer 3AA i 4AA :(
    07.07- 3AB i 4AB :(
    13.11-6AB :(
  • lipa Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Ja leżę chora totalnie. Pójdę nie wczesniej niż w czwartek i to niekoniecznie rano.

Grypa?

age.png
  • takasobieja Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    W aptekach ostatnio są. Leżą do brania i wypróbowania :-)
    O super. :) jest napisane na nim nawet do diagnostyki in vitro.
    Anatolka ty pod kołdrę i się kuruj bo fasolka się tam rozwija :)

Gameta Rzgów
    4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897 ;)
  • Kava Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 20:05

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • Kava Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2016, 21:33

Moniaa lubi tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • szałwia Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    takasobieja wrote:
    Szalwia szturchasz trochę panu Bogu do oczu. To nie sklep :) ciesz się bez względu na to co będzie. o to wszystkie tu walczymy. Każda chciałaby teraz być w twojej sytuacji więc jeśli się obawiasz lub jesteś niezadowolona to zatrzymaj to dla siebie :)
    Powiedziałam, że wszystko wezmę na klatę. Myślałam, że forum jest od tego, żeby dzielić się swoimi obawami, a nie zachowywać je dla siebie. Zależy mi na donoszeniu zdrowej ciąży, a nie tylko zajściu w nią. U mnie są dodatkowo przeciwskazania do bliźniaczej. I po takim czasie starań wierz mi, że się nie skarżę i nie podchodzę do ivf jak do zakupów.

Fedra lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka, obyś szybko wróciła do zdrowia:) a do crio triss i mysza się szykują, kogoś pominęłam? Anatonelka(?) coś nam się przestój zrobił :)

• szałwia Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    szałwia, spokooojnie, trzeba mieć mega farta, lub w Ttwoim przypadku pecha (bo Ty nie chcesz) by tak się stało :) ja np w życiu codziennym takich bliźniaków nie widziałam ;)- jednojajowych
    :)
    Bardziej się boję niż nie chcę, ja też nie widziałam, tylko na filmach :-D

• szałwia Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaśta będę trzymać kciuki za testowanie! 9dpt już się może coś wykluje :-)

• takasobieja Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szałwia wrote:
    Powiedziałam, że wszystko wezmę na klatę. Myślałam, że forum jest od tego, żeby dzielić się swoimi obawami, a nie zachowywać je dla siebie. Zależy mi na donoszeniu zdrowej ciąży, a nie tylko zajściu w nią. U mnie są dodatkowo przeciwskazania do bliźniaczej. I po takim czasie starań wierz mi, że się nie skarżę i nie podchodzę do ivf jak do zakupów.
    Oczywiście ze od tego jest to forum. Generalnie każda ciąża wieloplodowa jest ciąża wysokiego ryzyka. Chcę żebyś wiedziała, że każda z nas teraz chciałaby być na Twoim miejscu :) doceń to co masz. Ja też wolalabym corke, bo mąż marzy o córce, ale będzie syn to będę najszczesliwsza na świecie :). My takie weteranki powinnyśmy być szczęśliwe ze jest ciaza, co ważne zdrowa ciąża! :) a o resztę się nie martw. Tyle znioslas to zniesiesz jeszcze więcej :)

triss, sylwiaśta159, mysza89, Libra, Antonelka lubią tę wiadomość

Gameta Rzgów
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuję Ci- ale nie mam wielkich nadziei... powiem Wam, że trochę załuję, ze nie wzięłam dwóch groszków- zauwazylam ze wiekszosc udanych transferów NIE-blastek to transfery w których były podane dwa zarodki. Wzięłam jednego bo przestraszyłam się bliźniaków a teraz... mam takie głupie myślenie, że jesli dane jest mi byc matka blizniakow to nia bede i uda sie dopiero 2 transfer, a jesli nie jest mi dane to przyjmie się jeden z nich... wiiieeeemmm- staroświeckie myślenie- ale taka jestem.

Jeśli teraz się nie udało to zastanawiam się, czy brać blastkę, czy dwa trzydniowe, ale sprobuje najpierw z blastka + ah i eg, bo przy 2 zarodkach na ah się nie zdecyduję :D

• szałwia Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    takasobieja wrote:
    Oczywiście ze od tego jest to forum. Generalnie każda ciąża wieloplodowa jest ciąża wysokiego ryzyka. Chcę żebyś wiedziała, że każda z nas teraz chciałaby być na Twoim miejscu :) doceń to co masz. Ja też wolalabym corke, bo mąż marzy o córce, ale będzie syn to będę najszczesliwsza na świecie :). My takie weteranki powinnyśmy być szczęśliwe ze jest ciaza, co ważne zdrowa ciąża! :) a o resztę się nie martw. Tyle znioslas to zniesiesz jeszcze więcej :)
    Tak każda jest tylko jednojajowa jeszcze bardziej, ja dodatkowo mam chorobę krwi i jestem bardzo drobna. Stąd lekarze nie zgodzili się ani na inseminację z dwoma pęcherzykami, ani na żadne transfery dwuzarodkowe. Jeśli uraziłam swoimi obawami czyjeś uczucia, to przepraszam, ale Ty porównując moje obawy do robienia zakupów i marudzenia jeśli chodzi o płeć obrażasz moje.
    Niezależnie od tego, co będzie, jakoś damy radę, ale analizuję różne możliwości. Siedzę pod kołdrą, jestem chora, jest mi źle i martwię się o maleństwo niezależnie od tego, ile ich tam jest i ostatnie na co mam ochotę to jakieś wykłócanie się na forum.

Fedra lubi tę wiadomość

• triss Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ponawiam pytanie: czy zastrzyki z clexane (czy inne z heparyną) które są zapisywane bez wskazań trzeba kontynuuować w przypadku pozytywnego testu do końca pierwszego trymestru? czy ja coś źle zrozumiałam?

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    triss wrote:
    dziewczyny ponawiam pytanie: czy zastrzyki z clexane (czy inne z heparyną) które są zapisywane bez wskazań trzeba kontynuuować w przypadku pozytywnego testu do końca pierwszego trymestru? czy ja coś źle zrozumiałam?
    to zalezy od lekarza. Moja kolezanka bierze je do konca ciazy, a niektore do 1 trym :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2015, 11:57

triss lubi tę wiadomość

‹‹ 2148 2149 2150 2151 2152 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ