Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • takasobieja Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szalwia szturchasz trochę panu Bogu do oczu. To nie sklep :) ciesz się bez względu na to co będzie. o to wszystkie tu walczymy. Każda chciałaby teraz być w twojej sytuacji więc jeśli się obawiasz lub jesteś niezadowolona to zatrzymaj to dla siebie :)

lipa, nick nieaktualny, Fedra, agulas lubią tę wiadomość

Gameta Rzgów
    III procedury ivf. (4 mrozaczki :))
    4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897 ;)
    08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
    Leoś 1580g i Laura 1420g. <3
  • Sanna Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem po pierwszym zastrzyku puregonem 200jm biore od wczoraj encorton i jakos dziwnie się czuje trochę mi slabo troszkę mi się kreci w glowie i nie wiem czy powinnam panikować czy po prostu organizm się przyzwyczaja ??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2015, 11:28

74di4z174lr410ce.png
  • magic1 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiula86 wrote:
    Hej!
    Czy któraś z Was wie może, jak to jest z głosowaniem w szpitalu? Boję się, że jak pójdę w piątek do szpitala, to do wyborów nie wyjdę, a zagłosować jednak chcę! Powiedziałam sobie, że choćbym miała za przeproszeniem zdychać, to zagłosuję...
    nic nie musisz robić, bedziesz glosowac w swoim szpitalu :-)

Asiula86 lubi tę wiadomość

4c3tugpjetqoi3k1.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja leżę chora totalnie. Pójdę nie wczesniej niż w czwartek i to niekoniecznie rano.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    takasobieja wrote:
    Dziewczyny właśnie dostałam test ph :) za free z gineintima. Zarejestrowalam się u nich na stronie i przyszedł :)

W aptekach ostatnio są. Leżą do brania i wypróbowania :-)

takasobieja, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • triss Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanna ja miałam mlion dziwnych objawów, więcej chyba w fazie wyciszania, ale podczas stymulacji również. Kłopoty z żoładkiem, duszności, zawroty głowy, bóle migrenowe... trochę tych skutków ubocznych doświadczyłam ;) czytałas na ulotce leków jaki mogą być objawy niepożadane?

• iga 79 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka kuruj się I KCIUUUKASY trzymam☺

23.02-transfer :(
    23.04-transfer 3AA i 4AA :(
    07.07- 3AB i 4AB :(
    13.11-6AB :(
  • lipa Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Ja leżę chora totalnie. Pójdę nie wczesniej niż w czwartek i to niekoniecznie rano.

Grypa?

age.png
  • takasobieja Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    W aptekach ostatnio są. Leżą do brania i wypróbowania :-)
    O super. :) jest napisane na nim nawet do diagnostyki in vitro.
    Anatolka ty pod kołdrę i się kuruj bo fasolka się tam rozwija :)

Gameta Rzgów
    4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897 ;)
  • Kava Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 20:05

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • Kava Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2016, 21:33

Moniaa lubi tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • szałwia Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    takasobieja wrote:
    Szalwia szturchasz trochę panu Bogu do oczu. To nie sklep :) ciesz się bez względu na to co będzie. o to wszystkie tu walczymy. Każda chciałaby teraz być w twojej sytuacji więc jeśli się obawiasz lub jesteś niezadowolona to zatrzymaj to dla siebie :)
    Powiedziałam, że wszystko wezmę na klatę. Myślałam, że forum jest od tego, żeby dzielić się swoimi obawami, a nie zachowywać je dla siebie. Zależy mi na donoszeniu zdrowej ciąży, a nie tylko zajściu w nią. U mnie są dodatkowo przeciwskazania do bliźniaczej. I po takim czasie starań wierz mi, że się nie skarżę i nie podchodzę do ivf jak do zakupów.

Fedra lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka, obyś szybko wróciła do zdrowia:) a do crio triss i mysza się szykują, kogoś pominęłam? Anatonelka(?) coś nam się przestój zrobił :)

• szałwia Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    szałwia, spokooojnie, trzeba mieć mega farta, lub w Ttwoim przypadku pecha (bo Ty nie chcesz) by tak się stało :) ja np w życiu codziennym takich bliźniaków nie widziałam ;)- jednojajowych
    :)
    Bardziej się boję niż nie chcę, ja też nie widziałam, tylko na filmach :-D

• szałwia Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaśta będę trzymać kciuki za testowanie! 9dpt już się może coś wykluje :-)

• takasobieja Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szałwia wrote:
    Powiedziałam, że wszystko wezmę na klatę. Myślałam, że forum jest od tego, żeby dzielić się swoimi obawami, a nie zachowywać je dla siebie. Zależy mi na donoszeniu zdrowej ciąży, a nie tylko zajściu w nią. U mnie są dodatkowo przeciwskazania do bliźniaczej. I po takim czasie starań wierz mi, że się nie skarżę i nie podchodzę do ivf jak do zakupów.
    Oczywiście ze od tego jest to forum. Generalnie każda ciąża wieloplodowa jest ciąża wysokiego ryzyka. Chcę żebyś wiedziała, że każda z nas teraz chciałaby być na Twoim miejscu :) doceń to co masz. Ja też wolalabym corke, bo mąż marzy o córce, ale będzie syn to będę najszczesliwsza na świecie :). My takie weteranki powinnyśmy być szczęśliwe ze jest ciaza, co ważne zdrowa ciąża! :) a o resztę się nie martw. Tyle znioslas to zniesiesz jeszcze więcej :)

triss, nick nieaktualny, mysza89, nick nieaktualny, Antonelka lubią tę wiadomość

Gameta Rzgów
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuję Ci- ale nie mam wielkich nadziei... powiem Wam, że trochę załuję, ze nie wzięłam dwóch groszków- zauwazylam ze wiekszosc udanych transferów NIE-blastek to transfery w których były podane dwa zarodki. Wzięłam jednego bo przestraszyłam się bliźniaków a teraz... mam takie głupie myślenie, że jesli dane jest mi byc matka blizniakow to nia bede i uda sie dopiero 2 transfer, a jesli nie jest mi dane to przyjmie się jeden z nich... wiiieeeemmm- staroświeckie myślenie- ale taka jestem.

Jeśli teraz się nie udało to zastanawiam się, czy brać blastkę, czy dwa trzydniowe, ale sprobuje najpierw z blastka + ah i eg, bo przy 2 zarodkach na ah się nie zdecyduję :D

• szałwia Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    takasobieja wrote:
    Oczywiście ze od tego jest to forum. Generalnie każda ciąża wieloplodowa jest ciąża wysokiego ryzyka. Chcę żebyś wiedziała, że każda z nas teraz chciałaby być na Twoim miejscu :) doceń to co masz. Ja też wolalabym corke, bo mąż marzy o córce, ale będzie syn to będę najszczesliwsza na świecie :). My takie weteranki powinnyśmy być szczęśliwe ze jest ciaza, co ważne zdrowa ciąża! :) a o resztę się nie martw. Tyle znioslas to zniesiesz jeszcze więcej :)
    Tak każda jest tylko jednojajowa jeszcze bardziej, ja dodatkowo mam chorobę krwi i jestem bardzo drobna. Stąd lekarze nie zgodzili się ani na inseminację z dwoma pęcherzykami, ani na żadne transfery dwuzarodkowe. Jeśli uraziłam swoimi obawami czyjeś uczucia, to przepraszam, ale Ty porównując moje obawy do robienia zakupów i marudzenia jeśli chodzi o płeć obrażasz moje.
    Niezależnie od tego, co będzie, jakoś damy radę, ale analizuję różne możliwości. Siedzę pod kołdrą, jestem chora, jest mi źle i martwię się o maleństwo niezależnie od tego, ile ich tam jest i ostatnie na co mam ochotę to jakieś wykłócanie się na forum.

Fedra lubi tę wiadomość

• triss Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ponawiam pytanie: czy zastrzyki z clexane (czy inne z heparyną) które są zapisywane bez wskazań trzeba kontynuuować w przypadku pozytywnego testu do końca pierwszego trymestru? czy ja coś źle zrozumiałam?

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    triss wrote:
    dziewczyny ponawiam pytanie: czy zastrzyki z clexane (czy inne z heparyną) które są zapisywane bez wskazań trzeba kontynuuować w przypadku pozytywnego testu do końca pierwszego trymestru? czy ja coś źle zrozumiałam?
    to zalezy od lekarza. Moja kolezanka bierze je do konca ciazy, a niektore do 1 trym :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2015, 11:57

triss lubi tę wiadomość

‹‹ 2148 2149 2150 2151 2152 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ