IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
My zrobilismy sobie spacer do bociana poprosilismy o rozmowe z embriologiem i okazalo sie ze ta druga komoreczka ma jeszcze szanse
lipa, Inska, Asiula86, Kala 1980, Mimbla, shooa, V., iga 79, Agi83, Fedra, Mimi86, justa1234, gosia81, Libra, Beata.D lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Sanna wrote:My zrobilismy sobie spacer do bociana poprosilismy o rozmowe z embriologiem i okazalo sie ze ta druga komoreczka ma jeszcze szanse
No to super Sanna! Boże jak się cieszę!
Też mnie wkurza, że taki Mroczek czy Kożuchowska zamiast wykorzystać swoją pozycję, zamiast łamać tabu wokól in vitro, ukrywają to, że się poddali IVF. Dopóki ktoś "znany" publicznie nie rozpocznie debaty, nie ma szans na dialog i zrozumienie. Ktoś w końcu musi ludzi uświadomić, że niepłodność, to taka sama choroba jak rak czy cukrzyca! Że chory nie jest niczemu winien, że jest chory i modlitwa czy przysłowiowe wakacje, nie pomogą nam w ciąże zajść. To tak jakby choremu na raka zamiast chemmi, kazać się modlić i relaksować...Ale mam wkur*a teraz, sorry dziewczyny!Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 14:19
elcia_aa, V., Fedra, Kava, freya, gosia81 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Asiula86 wrote:Lipa, trzymam kciuki za Twój zarodek, zostanie z Tobą na dłużej :*
Eliz :*
A mnie parę dni temu rozśmieszyła informacja o tym, że jeden z braci Mroczków wymodlił sobie dziecko... Śmieszy mnie to trochę, bo widziałam go w warszawskiej Invikcie... więc chyba nie tylko modlitwa zadziałała...co nie zmienia faktu ze sobie rycze i mam juz dosc ...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 14:26
mysza89
Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB
5.11 crio 4 BB
luty-3BC:(
2018 córeczka
2023 córeczka -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyelcia_aa wrote:Lipa strasznie smutno że nie ma mrożaków, ale powiem Ci, że miałam ostatnio trochę czasu i obejrzałam wszystkie odcinki in vitro. czekając na dziecko. Ten program leciał kiedyś na dwójce ( tak wiecie ku pokrzepieniu serca). Była tam dziewczyna która miała amh 0,5 dowiedziała się o tym dopiero w novum i miała tylko jeden zarodek, który dał pozytywną betę! nie wiem jak ta historia się skończyła no, ale... mam nadzieję, że u Ciebie będzie tak samo! MUSI!
Co do Mroczka to też czytałam ostatnio o tym cudownym wymodleniu i jakoś w to nie wierzę. Poza tym uważam, że Ci wszyscy pisowcy co się teraz dorwali do władzy to co innego mówią do LUDU a co innego robią, też pewnie u niejednego w rodzinie taki problem się pojawił, ale punkt widzenia się wtedy zmienia, taka mała hipokryzja. Zresztą jak i w kościele, mieszkać razem przed ślubem to zło, seks już katastrofa, a księża się dupczą (sory) na prawo i lewo albo z facetami albo z kobietami. Aaaaa dajcie spokój, nóż się człowiekowi w kieszeni otwiera.
A dziewczyny z INVICTY wrocław czy oprócz przeuroczego dr J. ktoś tam jeszcze przyjmuje? Bo był czas że niestety był tam tylko on z tego co kojarzę
Dalej dr J, dr W-O i dr Nowy ale nazwiska nie pamietam:)
Ps. Gdzie znalazlas odcinki tego programu? Szukalam swojego czasu i sie poddalam bo nigdzid nie moglam odkopac. -
nick nieaktualnymysza89 wrote:haha o raju to ja sie zaczne modlić a w następny weekend walne sobie pielgrzymke do częstochowy z racji tego ze moje krio po raz 3 sie nie odbedzie estradiol od piątku spadł z 238 na 135 mimo estrofemu 3x1 co prawda wody w macicy brak endo 12 mm ...no nic tylko dobie w łeb strzele ...jednak cos z estrofemem jest nie tak skoro mam taką reakcje szkoda tylko ze o zmiane leku sie nie moge doprosic ale dr Nowy zyskał przy poznaniu strasznie miły itd jeszcze go dr J nie zepsuł ...
co nie zmienia faktu ze sobie rycze i mam juz dosc ...
ale to w sumie logiczne, ze skoro jest sztuczny cykl to trzeba samemu dac ten estradiol... pytanie jak wysoki ma byc?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 14:31
-
shooa wrote:Mysza od jakiego piatku spadl? Tydzien temu? Przy dawkach 3x1 spadl zamiast urosnac?
Kurcze, musisz od nich inne leki wydebic.. wspieram :*
sylwiaśta159 ma być 800 a jest potrzebny do zagnierzdzenia zarodkaWiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 14:34
mysza89
Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB
5.11 crio 4 BB
2018 córeczka
2023 córeczka -
nick nieaktualnySylwia wlasnie nie rozumiem po co ale ja mialam poprzednie crio pod znakiem zapytania bo na kontroli estradiol byl cos kolo 800 a wg dr 1000 to absolutne minimum. No i dwa dni pozniej mialam 1400 i crio bylo.
Ale juz tu dyskutowalysmy ze czesc klinik nie zleca tego badania wiec czort wie po co to sie robi.sylwiaśta159 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyooooo jak ja nie lubie wiedzieć takich rzeczy...... ja mam 2x1 tabletke to na pewno takiego e2 bym nie miala... gin moj jakby patrzyl tylko czy endo jest ok.
Muszynka kiedy masz crio?Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 14:35
-
Mysza osz kurde no....
Sylwiasta co kraj to obyczaj. W invikcie w Warszawie nie badają poziomu estradiolu przed crio, a we Wrocławiu już tak. Nie wiem jak w innych klinikach.
Sylwiasta z opinii forumowiczek raczej wszystkie trzy kliniki w Białymstoku są polecane. To jakby nie było kolebka polskiego invitro, maja i duże doświadczenie i dobrych lekarzy.
Zapisałam sie na konsultacje do profesora Szamotowicza z Artemidy, okazało sie ze przyjmuje razy w miesiącu w Warszawie, wiec nie muszę robić wycieczki do Białegostokusylwiaśta159 lubi tę wiadomość
-
shooa wrote:Dalej dr J, dr W-O i dr Nowy ale nazwiska nie pamietam:)
Ps. Gdzie znalazlas odcinki tego programu? Szukalam swojego czasu i sie poddalam bo nigdzid nie moglam odkopac.
na chomiku znalazłam całe, bo wszędzie tylko jakieś zwiastuny.shooa lubi tę wiadomość
I i II IVF Medart Poznań
III IVF NOVUM 5.01 transfer 2 groszków, 8dpt-30 11dpt-120, 35dpt mamy
-
Odpowiedz eksperta z naszego bociana odnośnie poziomu estradiolu przy crio:
Witam !
Jaki jest optymalny poziom estradiolu przy transferze zarodków, podczas gdy wykonuje się go nie na naturalnym cyklu tylko na cyklu z estrofemem? Czy i jaki ma wpływ ten poziom na zgnieżdżenie się zarodków?
Szanowna Pani
nie ma takich wartości Najwazniejsza jest grubośc i rysunek endometrium
Jacek Szamatwoicz
sylwiaśta159, shooa, mysza89, Kava, Anuszka, Libra lubią tę wiadomość
-
shooa wrote:Sylwia wlasnie nie rozumiem po co ale ja mialam poprzednie crio pod znakiem zapytania bo na kontroli estradiol byl cos kolo 800 a wg dr 1000 to absolutne minimum. No i dwa dni pozniej mialam 1400 i crio bylo.
Ale juz tu dyskutowalysmy ze czesc klinik nie zleca tego badania wiec czort wie po co to sie robi.
A druga sprawa jest taka ze mam wizyte na 18 ale przed mam nie robic badan hormonow bo nie mam skierowania od lekarza wiec troche bez sensu ta wizyta... Myslicie zeby zrobic na wlasna reke w pon czy oni jakos po wizycie u lekarza skieruja mnie na badanie krwi i po 2h bede musiala podejsc po wynik czy jak to wyglada ?
Sylwiasta nie wiem kiedy crio w pon jade na wizyte to bedzie 14dc wiec jakos niedlugo o ile wszystko bedzie ok.
sylwiaśta159 lubi tę wiadomość
I procedura
II procedura - beta pozytywna !!!
-
nick nieaktualnya jest tu ktoś z Novum? Ceny maja mega wysokie... i nie wiem czy to dlatego, że to Warszawa, czy jakość? Słyszałam o wielu ciążach z Novum, może mają bbdb embriologów?
Sooory, ale juz taka jestem, ze w zapasie musze miec plan B.....
Triss to uspokoilas mnie, szkoda, że mysza tobie przesuneli skoro to nie ma znaczenia....Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 14:47
-
sylwiaśta159 wrote:a jest tu ktoś z Novum? Ceny maja mega wysokie... i nie wiem czy to dlatego, że to Warszawa, czy jakość? Słyszałam o wielu ciążach z Novum, może mają bbdb embriologów?
Triss to uspokoilas mnie, szkoda, że mysza tobie przesuneli skoro to nie ma znaczenia....
Wiesz ja Cię doskonale rozumiem, bo żeby nie zwariować dosZczetnie tez ciagle myśle nad planem b
Novum ma bardzo dobre opinie, ilośc ciąż chyba większa niż w Artemidzie. I novum i artemida słyną z dobrego laboratorium. Mi logistycznie zdecydowanie bardziej pasowałby Novum ale cenowo wychodzi 2x tyle co Artemida.
Chyba Justa jest z Novum?
sylwiaśta159 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMuszynka nie wiem jaka jest gorna granica ale pewnie takiej nie ma.
Jak widzisz odpowiedz eksperta z bociana, widocznie nie ma to znaczenia a wroclawska invicta wymysla..
A crio obstawiam ze bedziesz miec w piatek nastepny - od poniedzialku luteina 5dni akurat wyjdzie transfer na piatekmuszynka lubi tę wiadomość
-
sylwiaśta159 wrote:a jest tu ktoś z Novum? Ceny maja mega wysokie... i nie wiem czy to dlatego, że to Warszawa, czy jakość? Słyszałam o wielu ciążach z Novum, może mają bbdb embriologów?
Triss to uspokoilas mnie, szkoda, że mysza tobie przesuneli skoro to nie ma znaczenia....
Sylwia, siądź na pupie. Jak Cie proszę. Od wczoraj wymyslasz tak, że aż Roletka się odezwała. Rozumiem, że chcesz mieć plan B na w razie co, ale jesteś dopiero po 1 transferze na litość boską i masz w zapasie przynajmniej 3 z tego dwa podwójne. Ja miałam crio na cyklu sztucznym i nie zlecał mi lekarz badania estradiolu. Oczywiście zbadalam sobie sama już dwa dni po transferze, bo zmieniałam estrofem na plastry i wynik miałam 82 pg/ml (5-398). Także podawajcie jednostki, bo stresujecie tym 800 czy 1000 jedna druga.Agi83, Tosia 1981, Kava, Konwalia, Libra lubią tę wiadomość
-
triss wrote:Odpowiedz eksperta z naszego bociana odnośnie poziomu estradiolu przy crio:
Witam !
Jaki jest optymalny poziom estradiolu przy transferze zarodków, podczas gdy wykonuje się go nie na naturalnym cyklu tylko na cyklu z estrofemem? Czy i jaki ma wpływ ten poziom na zgnieżdżenie się zarodków?
Szanowna Pani
nie ma takich wartości Najwazniejsza jest grubośc i rysunek endometrium
Jacek Szamatwoicz
czyli to tylko invikta ma durne swoje regóły ...
muszynks jak nie masz skierowania w rejestracji ci wydrukują musisz miec estradiol i progesteron oznaczony przed wizytą tylko pamiętaj ze pobrania sĄ do 14
muszynka lubi tę wiadomość
mysza89
5.11 crio 4 BB
2018 córeczka
2023 córeczka