X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcia89 wrote:
    Mimi, głowa do grory!! Co powie Twoje dziecko, jak sie dowie, ze w niego nie wierzylas?! :) bedzie piekny bobas w brzuszku, zobaczysz!!
    Kometa- moj plan? Biore leki: antybiotyk i duphaston przez 10 dni. Czekam na @ i jak przejdzie do kontrola...
    Boje, ze te nasze "dzieci" tez nie beda sie odpowiednio dzieliły, bo moj S. ma bardzo slabe nasienie... W srode sie dowiem, czy udalo sie cos zamrozic...
    Troche mnie boli brzuch, staram sie nie przemeczac i duzo pije, mam nadzieje, ze sie nie pogorszy... a Ty jak przetrwalas? Jak sie czujesz?
    To ja mam tak samo tylko po @ nie mam kontroli, mam 1 cykl odpoczywać. W następnym cyklu encorton, mierzenie endo, jeśli ok biorę następne leki i 5dni później transfer.

Samopoczucie super, gdyby nie przeziębienie. Coś mnie bierze. Stan podgorączkowy, ból gardła, od czasu do czasu kaszel. Hiperkę wykluczam, podbrzusze ma się dobrze.

U nas też słabe nasienie, no ale na tym etapie nic nie możemy zrobić. Możemy tylko czekać. My też środa / czwartek dowiemy się reszty. Powodzenia! :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2015, 16:54

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • Marcia89 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to czekamy razem :)
    Trzymam kciuki, niech ten Nowy Rok sie dobrze zacznie! :) do "usłyszenia"!!

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamcia.... Witaj
    Ja transfer miałam wcZoraj. Tez zastanawiam sie czy po 7 dniach sprawdzać. Wiesz na krew mozna pojechac i zobaczyc czy neta bedzie wzrastać. Rozumiem Cię i Twoje obawy. Ale pamiętaj ze masz w sobie dwa groszki i dbaj o nie. No i choć to trudne to trzeba wierzyć. A z facetami juz tak jest... Dopóki nie zobaczą, nie dotknął ...to nie czują....
    Tez jestem pełna obaw ale i mam wielką nadzieję:)

pragnaca dzidziusia, Tamcia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wszystkim oczykujacym na testowanie przypominam, ze wierzymy w nasze groszki :)
    Triss a co u Ciebie poszlas na bête czy przeoczylam?

Piggy ty betujesz w poniedzialek tak?

Anuszka <3

Trzymam mocno kciuki za wszystkie dziewczynki <3

Mimi86, Anuszka lubią tę wiadomość

• Mimi86 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak tak wierzymy wierzymy choć jest ciężko...
    Groszeczku mój proszę Cię zostań ze mną, nie poddawaj się, proszę 1172627kgfg10vdhr.gif

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2015, 18:11

sylwiaśta159, Anuszka, pragnaca dzidziusia, Karolina1111, wombi lubią tę wiadomość

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny,
    Czy któraś przechodziła usunięcie polipa z szyjki macicy ?
    czy można usuwać to "nieszczęście" w pierwszym dniu @ ?
    jestem przed ropzpoczęciem procedury tak ok 24.12 start planowany, i do tego. czasu umówiłam się na usunięcie polipu w szyjce
    ale czuję już dziś, żę ta paskuda @ idzie wielkimi krokami
    i trochę mńie trafia, bo daleko jestem od mojego doktora, za granicą PL i czuję,ze mogę nie zdążyć do wtorku, kiedy mam planowany zabieg ukręcenia głowy polipowi
    brzuch mnie boli jak przed @
    mozliwe, że lada chwila pojawi się ta małpa :)
    jak nie zdążę, będę musiała przesunąć procedurę

czy któraś słyszała z Was, że zabieg można robić podczas @ ? na samiuśkim jego początku.

mogę przesunąć przyjazd o jeden dzień wcześniej, ale i tak mogę trafić na samiuśki początek @...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2015, 17:53

• Tyszanka81 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamcia witaj ;)

Tamcia lubi tę wiadomość

5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
    I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2 :-(
    5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
    8t2dz cud przestal trwac :-(
    16.09.2016 criotransfer babla 8B :-(
    2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
    12.06.transfer- :-(
  • ancoma Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi86 wrote:
    tak tak wierzymy wierzymy choć jest ciężko...
    Groszeczku mój proszę Cię zostań ze mną, ni poddawaj się, proszę 1172627kgfg10vdhr.gif
    rozumiem Cie doskonale , dzisiaj jets 8 dpt dwoch 3 dniowych groszkow , a ja na przemian przechodze od pełnego spokoju do rozpaczy . Dodam ze to moja 3 ivf co tez nie pomaga

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi, bardzo mi przykro, że nie masz mrożaczków. Słońce nie poddawaj się :* kiedy testujesz ?

• Mimi86 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz żałuję że nie zabrałam 2, tak mówili takie ładne, super się dziela to damy jednego, ehh gdybym wiedziała że żaden nie dotrwa do mrożenia.

opu lubi tę wiadomość

2r8rj48at734p213.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi86 wrote:
    Teraz żałuję że nie zabrałam 2, tak mówili takie ładne, super się dziela to damy jednego, ehh gdybym wiedziała że żaden nie dotrwa do mrożenia.

Jejku, nie chciałam polubic a zacytowac zeby napisac

Pamietaj ... jakby czlowiek wiedzial ze upadnie, to by sobie usiadł <3 Głowa do góry, wierz w Maluszka :*

• Mimi86 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opu wrote:
    Mimi, bardzo mi przykro, że nie masz mrożaczków. Słońce nie poddawaj się :* kiedy testujesz ?
    Betę zaraz po świętach w poniedziałek, to będzie 13dpt Wcześniej może sikany zrobię

pragnaca dzidziusia, opu lubią tę wiadomość

2r8rj48at734p213.png

• Marcia89 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pragnaca a Ty jak sie czujesz?

Dziewczyny rozumiem Wasze zdenerwowanie, ja jestem panikarą i widze wszystko w czarnych barwach wiec jak juz bede po transferze to szczerze wspolczuje mojemu męzowi :P
    Wierzcie w swoje groszki a my tu Wam i IM kibicujemy i trzymamy kciuki!!

Mimi86, pragnaca dzidziusia lubią tę wiadomość

• ancoma Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w ramach tego ze mam testowac pon/wtorek moj narzeczony pojechal na 4 dni w gory :( wiec zostałam sama w domu ze swoimi lekami

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcia89 wrote:
    Pragnaca a Ty jak sie czujesz?

Dziewczyny rozumiem Wasze zdenerwowanie, ja jestem panikarą i widze wszystko w czarnych barwach wiec jak juz bede po transferze to szczerze wspolczuje mojemu męzowi :P
    Wierzcie w swoje groszki a my tu Wam i IM kibicujemy i trzymamy kciuki!!

Marcia89 dziekuje nawet w miare dobrze. Po fali mdlosci, wymiotowan , infekcji pecherza I obsunieciu lozyska nareszcie udaje mi sie cieszyc ciaza :) mam nadzieje, ze ten Stan bedzie trwal dlugo bo wiadomo, ze moja ciaza jest wysokiego ryzyka I musze na siebie potrojnue uwazac :) moj mezulek przejal wszystkie obowiazki w domu :) rozpieszcza mnie, a ja sie napawam tym stanem poki moge :)
    A no I zamieniam sie w slonika powolutku, brzuszek juz dosc spory I od 12 tc juz nosze ubrania ciazowe :) na koncowce to bede juz slonica :p oczywiscie to mnie akurat najmniej martwi, zeby tylko babelki zdrowo rosly :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2015, 18:35

Anuszka, Karolina1111, Mimi86, Beata.D, SzewskaPasja, gosia81 lubią tę wiadomość

• Piggy Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pragnaca dzidziusia wrote:
    Wszystkim oczykujacym na testowanie przypominam, ze wierzymy w nasze groszki :)
    Triss a co u Ciebie poszlas na bête czy przeoczylam?

Piggy ty betujesz w poniedzialek tak?

Anuszka <3

Trzymam mocno kciuki za wszystkie dziewczynki <3
    we wtorek po pracy sobie pojadę żeby mieć wynik na środę na wizytę. Nie spieszy mi sie tym razem no bo chyba nie ma po co :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2015, 18:40

2008 - ciąża biochemiczna,2013 - ciąża biochemiczna, 2014 - trzy IUI bez skutku, 2015.01 - pierwsze IVF bez ET, 13 mrozaczków
    26.03.2015 - crio 2 x 4AA :( 28.04.2015 - crio 4AA i 4BB :( 06.08.2015 - 2 x 4BB :( 08.09.2015 - 4BB i 3BC :( 06.10.2015 - 2BB i 1BB :( 11.12.2015 - 2X1BB :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piggy wrote:
    we wtorek po pracy sobie pojadę żeby mieć wynik na środę na wizytę. Nie spieszy mi sie tym razem no bo chyba nie ma po co :(

Ja jednak nadal potrzymam kciuki :) w sikance juz dawno przestalam wierzyc :/
    Oby do wtorku I mam nadzieje, ze dolaczysz do tego grona grudniowych cudow :) czego zycze CI z calego <3

Piggy, Anuszka, Mimbla, Inska lubią tę wiadomość

• Karolina1111 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pragnąca to będzie taki najcudowniejszy słonik na świecie ;-)

pragnaca dzidziusia lubi tę wiadomość

Moje dwa szczęścia ❤❤ urodzone 27.07.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni555 wrote:
    cześć dziewczyny,
    Czy któraś przechodziła usunięcie polipa z szyjki macicy ?
    czy można usuwać to "nieszczęście" w pierwszym dniu @ ?
    jestem przed ropzpoczęciem procedury tak ok 24.12 start planowany, i do tego. czasu umówiłam się na usunięcie polipu w szyjce
    ale czuję już dziś, żę ta paskuda @ idzie wielkimi krokami
    i trochę mńie trafia, bo daleko jestem od mojego doktora, za granicą PL i czuję,ze mogę nie zdążyć do wtorku, kiedy mam planowany zabieg ukręcenia głowy polipowi
    brzuch mnie boli jak przed @
    mozliwe, że lada chwila pojawi się ta małpa :)
    jak nie zdążę, będę musiała przesunąć procedurę

czy któraś słyszała z Was, że zabieg można robić podczas @ ? na samiuśkim jego początku.

mogę przesunąć przyjazd o jeden dzień wcześniej, ale i tak mogę trafić na samiuśki początek @...

podbijam pytanie

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni, histeroskopia to ma być? Jeśli tak, to nie może być ani plamki krwi.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
‹‹ 2571 2572 2573 2574 2575 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ