X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra, to co mówisz jest przerażające. Po prostu nieludzkie. Tak nie powinno być. Oni z nami robią co chcą. Ale do cholery, oni decydują o naszym życiu... chyba od niechcenia pomiędzy jedną a drugą kawą... Wybaczcie. Może komuś ta klinika pomogła. Wybaczcie, że leje się ze mnie żal. Utwierdzasz mnie w przekonaniu, że uciekając stamtąd podjęliśmy najlepszą z możliwych decyzji. Być może miałyśmy tą samą Panią doktor... straszne to wszystko. Nam nic w Provicie nie mówili o in vitro. Jak zapytałam to odpowiedziała: ale po co??? Ciekawe czy to samo by mi powiedziała jakbyśmy dalej walczyli, ufali i nagle miałabym 40 lat...

W Gym powiedzieli, że to nasza decyzja. Dokumentacja właściwa do in vitro, ale bez widocznego powodu. Powiedzieli, że albo szukamy przyczyny dalej, albo decydujemy się na in vitro. Nie zachęcali. Kazali przemyśleć i zdecydować. Decyzja była prosta! po co tracić cenny czas. Szkoda życia na czekanie! ;)

Nie jestem w Waszych tematach, ale widzę, że Tobie się udało! Bardzo, ale to bardzo się cieszę! :) :) uśmiecham się do Ciebie! :)

Fedra, niecierpliwa, kaarolaa, mala29_, Beata.D lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Mount! :) Fajnie że do nas dołączyłaś, no i skoro mówisz że przynosisz szczęście to liczymy na Ciebie hehe

Mount, Fedra, niecierpliwa, Tosia 1981, mala29_, Beata.D lubią tę wiadomość

• Fedra Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Fedra spokoj zapomnialas juz, ze nie mozesz sie denerwowac
    ;)

już jestem spokojna dziękuje ze mi przypomniałaś :*

niecierpliwa, mala29_ lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mount udało jak się udało zobaczymy w srode jeśli się nic nie pojawi na usg to nie wiem co zrobie :/
    dzisiaj mam mieszany nastrój raz jest lepiej a raz gorzej...
    u Nas był problem z wynikami nasienia mojego meża a moja lekarka to Paliga była...

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    Mount udało jak się udało zobaczymy w srode jeśli się nic nie pojawi na usg to nie wiem co zrobie :/
    dzisiaj mam mieszany nastrój raz jest lepiej a raz gorzej...
    u Nas był problem z wynikami nasienia mojego meża a moja lekarka to Paliga była...

Fedra! a co się miało nie udać!?? Będzie dobrze! Zobaczysz! I nie martw się na zapas!!! Zobaczysz, że będzie dobrze! :))))

Wiem, że masz mieszane samopoczucie - bo czekanie jest najgorsze, ale nie rób sobie tego i MALUTKIEMU też tego nie rób ;) Uszka do góry! :)

A u mnie doktor Biernat.

niecierpliwa, Fedra, mala29_ lubią tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Choc dla wielu zaczyna sie weekend a ja z perspektywa soboty w pracy to mam rogala od ucha do ucha, ze jest to forum, ze jestescie wy, gdzie zawsze mozna sie wygadac, pozalic, poradzic :) i choc kazda z Nas dziala tu anonimowo mam wrazenie, ze grono moich przyjaciolek znacznie sie powiekszylo ;)

Fedra jestes w ciazy i bedziesz w tyw stanie jeszcze przez 8 miesiecy. Wszystko bedzie dobrze!! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2014, 11:56

Fedra, Kava, mala29_, Beata.D lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ha! dołączyłabym się niecierpliwa to Twojej opinii, ale nie wypada - jestem tu od dzisiaj :))))) :)))

Fedra, niecierpliwa, mala29_, Beata.D lubią tę wiadomość

• Fedra Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa po twoich słowach się poryczałam widać jaki jest mój stan emocjonalny...

ale racja jest taka ze gdzie Nas zrozumieją lepiej niż tutaj ;) <3

niecierpliwa, Beata.D lubią tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Violik Ekspertka

Wysłany: 6 czerwca 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj po tych wpisach z niską betą, jej przyrostami to tak mi się słabo zrobiło i znów zaczęłam się MEGA martwić :(

1 procedura: VI 2014 ciąża biochemiczna, 0 mrozaczkow
    2 procedura: I 2015 nieudana, 0 mrozaczkow
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violik wrote:
    Oj po tych wpisach z niską betą, jej przyrostami to tak mi się słabo zrobiło i znów zaczęłam się MEGA martwić :(

widze Kochana ze i na Ciebie ten post podziałał w zła strone ale spokojnie nie martwimy się na za pas trzeba pamiętać ze beta musi wystartować a nigdy nie jesteśmy pewne kiedy nastąpiło zagnieżdzenie więc cieżko wyliczać od kiedy co i jak najważniejsze by beta rosła...

więc się Kochana nie martwimy czekamy spokojnie choć wiem ze to strasznie trudne bo sama czuje jak mi się do gardła wszystko podnosi jak o tym pomyśle...

mala29_ lubi tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violik a powtorzylas swoja bete??

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mount wrote:
    ha! dołączyłabym się niecierpliwa to Twojej opinii, ale nie wypada - jestem tu od dzisiaj :))))) :)))

Fakt jestes tu "nowa" ale przekonasz sie, ze jestesmy tutaj po to zeby sie wspierac w trudnych chwilach i uzyskiwac odpowiedzi na nurtujace nas pytania:)

Fedra, Violik w waszym stanie wahania nastrojow sa normalne, a zobaczycie, ze plakac bedziecie a i owszem, ale tylko ze szczescia! Dziewczyny glowa do gory, piers do przodu!;)

Mount, Fedra, mala29_, ivi, Beata.D lubią tę wiadomość

• Violik Ekspertka

Wysłany: 6 czerwca 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w 14 dpt miałam 98,6 (wynik z 31 maja)
    a w 18 dpt miała 481,5 (wynik z 04 czerwca)

teraz chcę zrobić w poniedziałek

ostatnio mnie kłuli trzy razy zanim pobrali krew masakra!

Fedra, ako99, kaarolaa, mala29_, ivi lubią tę wiadomość

• Fedra Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violik wrote:
    w 14 dpt miałam 98,6 (wynik z 31 maja)
    a w 18 dpt miała 481,5 (wynik z 04 czerwca)

teraz chcę zrobić w poniedziałek

ostatnio mnie kłuli trzy razy zanim pobrali krew masakra!

no to Kochana wyniki są super :D

mnie też będa kuli w poniedziałek i środe tez...

niecierpliwa, ako99, mala29_ lubią tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violik no to ladnie betka przyrasta, dziewczyny takim strerem mozecie sobie i Fasolkom tylko zaszkodzic wiec wpromadzam zakaz zamartwiania sie na wyrost! :)

Fedra lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violik i Fedra, tak czesto Wam kaza powtarzac bete?
    ja w sumie nie mam zadnych badan juz do 23 czerwca kiedy to umowilam sie na serduszko z lekarzem...
    mam 3 bety. powinnam jeszcze dalej robic?

• Violik Ekspertka

Wysłany: 6 czerwca 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie lekarz zobaczył tę pierwszą bete czyli tą 98,6 i kazał zrobić za 2 tygodnie i przyjść na wizytę

• Fedra Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja te trzy zrobiłam sama na właśna rękę bo jestem przewrazliwiona...

a teraz kazał zrobić w poniedziałek i środe razem z progesteronem ponieważ mam ten płyn w macicy (dlatego wizyta w środe) a On chce mieć obraz wyników razem z obrazem usg w moim przypadku dmucha na zimne biorąc pod uwagę ze w zeszłym roku był z tym straszny problem (to znaczy brak pęcherzyka a potem zarodka na usg i pojawienie się go za późno)...

zresztą gdyby On nie kazał mi zrobić to sama bym ja zrobiła ;)

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mh.... to muszę przemysleć sprawę...
    mam mozliwosci zrobic jeszcze. wiec po prostu sie zakręcę i porobię jeszcze ze 2x przed 23.06

• Fedra Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja mam pytanie z innej beczki czy któraś z Was jest alergiczką?
    Chodzi mi o alergie na pyłki np traw czy drzew? a jeśli tak to jak sobie z tym radzicie?
    bo ja oczywiście alergikiem jestem mam katar i łzawienie oczu a zapomniałam się gina zapytać co mogę brać w takiej sytuacji...

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
‹‹ 291 292 293 294 295 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ