X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka, Twój widok na forum tydzień po CC sprawia, że moja szczęka leży przy podłodze :) tak pozytywnie oczywiście

karina76, nika03, sylvuś lubią tę wiadomość

• MoNaKo Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzeka pełna mleka :) super Anatolka! Karmienie maleństwa to musi być cudowne uczucie. Napisz nam jak sobie radzisz w roli mamusi i czy jest coś co sprawia Ci przy maleństwu trudność?
    Fajnie że pomimo przyjemności i zapewne obowiązków macierzyńskich zaglądasz tu do nas!!

Ja dziś 5 raz robiłam LH i czekam na wyniki. Jetem dziś tak okropna dla męża że aż mi go szkoda. Tak bardzo chciałabym już wystartować...

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej moja dzisiejsza beta 18dpt 2583.0mlU/ml :D <3

Serducho, shooa, Suomi, wombi, Joanna85, Vaina, Anatolka, Karo85, gosia81, zizia_a, Mag85, MoNaKo, kassik, asia-m-b, Mała Mi 80, MatyldaG, Mallina, nika03, Milkowiec, słodka, Tosia 1981, Mimi86, 19ilonka87, sylvuś, Asiula86, Anuszka, V. lubią tę wiadomość

• Serducho Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewlinaaa85 wrote:
    Hej moja dzisiejsza beta 18dpt 2583.0mlU/ml :D <3

Beda bliźniaki:-)

ewlinaaa85 lubi tę wiadomość

endometrioza, 2 operacje
    29 dpt mamy ❤

mhsvupjyytz3xgxj.png
  • Karo85 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje się po wizycie. Miała być startowa ale dr. Zamora podjął decyzję że będzie długi protokół teraz więc jeszcze opakowanie antyków i mam przyjść na startowa w 10-13 dniu brania antyków. Czyli 14 lipca bo teraz mam zrobić przerwę i następne opakowanie od niedzieli.
    Zobaczymy co powie na startowej.
    Ponadto na NK podwyższone będziemy działać intralipidem i większą dawka sterydu.
    Dowiedziałam się że jak ma się podwyższone NK to nie powinno się robić drapanka endo i histeroskopii bo to podwyższa NK. Dlatego czekamy i dalej się wyciszam. Ech ..także ten tego...nadal czekam. Jutro mam konsultacje u immunologa jeszcze.

06.2010- córeczka :)
    5.06.2014- Aniołek [8 tc]
    21.06.2015- córeczka[24 tc] :(
    niedrożny LJ., AMH 4,78 PCO, IO.Mutacja MTHFR CT i AC
    02.02- INV Bocian BS,krótki p. 6 komórek/3 zarodki
    16.02- transfer 2 x 8A. - :(
    CRIO 28.04.- :( 3 BA
    II pro. Novum- długi p.19.08-transfer 1x8A.
    4 sniezynki na zimowisku
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoNaKo wrote:
    Rzeka pełna mleka :) super Anatolka! Karmienie maleństwa to musi być cudowne uczucie. Napisz nam jak sobie radzisz w roli mamusi i czy jest coś co sprawia Ci przy maleństwu trudność?
    Fajnie że pomimo przyjemności i zapewne obowiązków macierzyńskich zaglądasz tu do nas!!

To jest raczej w pierwszej kolejności bolesne uczucie... Dzięki temu, kto wymyślił silikonowe nakładki do karmienia piersią ;-) to tylko tak słodko wygląda ;-) choć podobno po zahartowaniu się jest przyjemne ;-)

MoNaKo, szaraa, nika03 lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • szaraa Przyjaciółka

Wysłany: 27 czerwca 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    To jest raczej w pierwszej kolejności bolesne uczucie... Dzięki temu, kto wymyślił silikonowe nakładki do karmienia piersią ;-) to tylko tak słodko wygląda ;-) choć podobno po zahartowaniu się jest przyjemne ;-)

Anatolka, wytrwałości:) ja początki karmienia piersią wspominam z grymasem na twarzy. Bol, krew, pot i łzy....ale warto było:) potem to sama przyjemność juz dla obojga:)

MoNaKo, gosia81 lubią tę wiadomość

31.05.2016 transfer trzydniowych 8A i 8B:) 9dpt 82,4 ; 11dpt 197,7 14dpt 573,8 16dpt 1327 23dpt 19667,7 :) 29dpt-jest serduszko;)
    34bwqqmzugi83t48.png
    [*][*][*][*]
    Wymarzone dziecko ;) 2014
  • mkl Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, 18 lipca mam pierwszą wizytę dotyczącą in vitro, czy orientujecie się może ile mniej więcej kosztują refundowane leki?? Koszt in vitro w mojej klinice to 9tyś plus badania oraz leki...

Nie wiem czy to pomoże ale będę szła prawdopodobnie długim protokołem, bo mam brać tabletki anty przez miesiąc.

Czekamy na Ciebie Marysia:)
    f2w3rjjge8qi32en.png

• PragnącaDziecka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzwonili z kliniki z 6 komorek zaplodnily sie 4 i nadal rozwijaja. Maja dzwonic w 5 lub 6 dobie ile zamrozili.

nika03, gosia81, lipa, Mag85, Brtiii86, Joanna85, Asia_88, Vaina, MoNaKo, Beata.D, Tosia 1981, freya, Mimi86, sylvuś, karina76, Asiula86, shooa, V. lubią tę wiadomość

2nn3dqk38okw5rud.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Junioer wrote:
    nicka1234 - przed procedurą musisz mieć wszystkie wymagane badania, na wyniki niektórych się trochę czeka. Ja też jestem taka niecierpliwa jak Ty, ale pewnych rzeczy nie przeskoczysz.
    Miałaś już w ogóle jakąś rozmowę w klinice? Sugerowali IVF? Ja żałuję, że zmarnowałam tyle czasu na inseminacje zamiast od razu podejść do in vitro. Gdybym miała zrobione wszystkie badania nie byłoby takiej sytuacji.
    IVF jest bardzo obciążające, ale zdarza się tak, że nie ma alternatywy. Życzę Ci powodzenia :)

Wlasnie dzisiaj bylam w przychodni porobic sobie badania dla kobiet planujacych ciaze wiec tam sa bardzo wazne badania, jedynie musialabym jeszcze zrobic kariotyp i trombofilie dla pewnosci :) 8 lipca mam droznosc wiec zobaczymy czy sa drozne jajowody a jesli chodzi o rozmowe w klinice to w piatek ide do dr Mercika :)

• MatyldaG Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag85 wrote:
    Podchodzicie komercyjnie? Mimo takich wynikow meza widze,ze mieliscie 6 zarodkow,to fantastyczny wynik. Mam nadzieje, ze sie Wam uda i zostaniecie rodzicami. Trzymam kciuki za malucha w brzuszku:)
    Tak komercyjnie, nie załapaliśmy się już na refundacje. Dlatego wlaśnie nie ma co się sugerować wynikami bo nie wiadomo jak to tak naprawdę wszystko wyjdzie. U nas miało być mało komórek i słabe a tu 6 blastek:) zycze powodzenia w staraniach :)

Mag85 lubi tę wiadomość

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• Mallina Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo85 wrote:
    Melduje się po wizycie. Miała być startowa ale dr. Zamora podjął decyzję że będzie długi protokół teraz więc jeszcze opakowanie antyków i mam przyjść na startowa w 10-13 dniu brania antyków. Czyli 14 lipca bo teraz mam zrobić przerwę i następne opakowanie od niedzieli.
    Zobaczymy co powie na startowej.
    Ponadto na NK podwyższone będziemy działać intralipidem i większą dawka sterydu.
    Dowiedziałam się że jak ma się podwyższone NK to nie powinno się robić drapanka endo i histeroskopii bo to podwyższa NK. Dlatego czekamy i dalej się wyciszam. Ech ..także ten tego...nadal czekam. Jutro mam konsultacje u immunologa jeszcze.
    Karo mogę wiedzieć czemu przeniosłaś się do Novum z Bociana? Miałam chwilę przerwy od forum i musiało mi umknąć (nie ukrywam, że jeśli mi znów się nie uda to wrócę do Novum, właśnie do Zamory, prowadził mnie kiedyś)

p19ukw7ifmlxopac.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2016, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzcie mi dziewczyny... Moze wiecie cos na ten temat.. Czy jesli wit D byla w marcu ponizej normy ( mialam 11,60 - norma od 35 do 80 ) to czy wynik AMH wtedy mogl byc zanizony ( AMH robilam w lutym a wynik to 1,31 ) ?
    Dzisiaj tez robilam wit D i jest 36 trzymam sie w ledwo w normie no ale jest jednak ta norma :) I czy teraz jakbym zrobila AMH to moze sie zmienic?

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam najprawdopodobniej 2 pęcherzyki :-* mają po 6 i 7 mm. Jestem zakochana w nich :-)

szurusiowa, nicka1234, gosia81, MatyldaG, ewlinaaa85, kassik, nika03, Mała Mi 80, Aga78, Mag85, Kaczorek, Milkowiec, Joanna85, Asia_88, słodka, zizia_a, MoNaKo, Vaina, Tyszanka81, SzewskaPasja, Beata.D, Suomi, Tosia 1981, freya, Mimi86, asia-m-b, Agi83, Requiem, karina76, sylvuś, Asiula86, shooa, Anuszka, V., Bianka4, Kava, Konwalia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brtiii86 wrote:
    Dziewczyny mam najprawdopodobniej 2 pęcherzyki :-* mają po 6 i 7 mm. Jestem zakochana w nich :-)

Gratulacje :*

• MatyldaG Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brtiii86 wrote:
    Brti cudownie :) czekamy na dwa <3 <3

Brtiii86, XYZ lubią tę wiadomość

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• szurusiowa Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mkl wrote:
    Witam, 18 lipca mam pierwszą wizytę dotyczącą in vitro, czy orientujecie się może ile mniej więcej kosztują refundowane leki?? Koszt in vitro w mojej klinice to 9tyś plus badania oraz leki...

Nie wiem czy to pomoże ale będę szła prawdopodobnie długim protokołem, bo mam brać tabletki anty przez miesiąc.
    Wszystko zależy od tego jakie masz m.in AMH, jakie dawki leków Ci przepiszą i ile dni będziesz się stymulować, bo potem to się przekłada na ilość zużytych opakowań. Ja przy długim protokole raz płaciłam za leki około 600zł, teraz 700zł bo mam zwiększoną dawkę. Ale u CIebie może to być np połowa tej ceny. Ciężko tak napisać bo to zależy od wielu rzeczy tak na prawdę. Takie przykładowe leki do stymulacji to puregon, gonal f, menopur.

dqprdf9ht0yzzy3d.png
  • Mag85 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mkl wrote:

Witaj
    Ciezko powiedziec ile zaplacisz, to zalezy jakie leki bedziesz miala przepisane i jak sie bedziesz stymulowac. To ze masz teraz tabl.anty nie znaczy, ze pojdziesz dlugim protokolem, przed krotkim tez pisza na wyciszenie jajnikow. Ja w krotkim protokole zaplacilam wiecej niz w dlugim.

7pqmag4.png
  • Mag85 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nicka1234 wrote:
    Wlasnie dzisiaj bylam w przychodni porobic sobie badania dla kobiet planujacych ciaze wiec tam sa bardzo wazne badania, jedynie musialabym jeszcze zrobic kariotyp i trombofilie dla pewnosci :) 8 lipca mam droznosc wiec zobaczymy czy sa drozne jajowody a jesli chodzi o rozmowe w klinice to w piatek ide do dr Mercika :)
    To Mercik bedzie w ten piatek w GynC?

7pqmag4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag85 wrote:
    To Mercik bedzie w ten piatek w GynC?

Tak bedzie. W czwartek normalnie jest bo ma pacjentki czyli tez Ciebie bo dzwonilam wiec badz spokojna :)

‹‹ 3473 3474 3475 3476 3477 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ