IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Rzeka pełna mleka
super Anatolka! Karmienie maleństwa to musi być cudowne uczucie. Napisz nam jak sobie radzisz w roli mamusi i czy jest coś co sprawia Ci przy maleństwu trudność?
Fajnie że pomimo przyjemności i zapewne obowiązków macierzyńskich zaglądasz tu do nas!!
Ja dziś 5 raz robiłam LH i czekam na wyniki. Jetem dziś tak okropna dla męża że aż mi go szkoda. Tak bardzo chciałabym już wystartować...
-
nick nieaktualnyHej moja dzisiejsza beta 18dpt 2583.0mlU/ml
Serducho, shooa, Suomi, wombi, Joanna85, Vaina, Anatolka, Karo85, gosia81, zizia_a, Mag85, MoNaKo, kassik, asia-m-b, Mała Mi 80, MatyldaG, Mallina, nika03, Milkowiec, słodka, Tosia 1981, Mimi86, 19ilonka87, sylvuś, Asiula86, Anuszka, V. lubią tę wiadomość
-
Melduje się po wizycie. Miała być startowa ale dr. Zamora podjął decyzję że będzie długi protokół teraz więc jeszcze opakowanie antyków i mam przyjść na startowa w 10-13 dniu brania antyków. Czyli 14 lipca bo teraz mam zrobić przerwę i następne opakowanie od niedzieli.
Zobaczymy co powie na startowej.
Ponadto na NK podwyższone będziemy działać intralipidem i większą dawka sterydu.
Dowiedziałam się że jak ma się podwyższone NK to nie powinno się robić drapanka endo i histeroskopii bo to podwyższa NK. Dlatego czekamy i dalej się wyciszam. Ech ..także ten tego...nadal czekam. Jutro mam konsultacje u immunologa jeszcze.06.2010- córeczka
5.06.2014- Aniołek [8 tc]
21.06.2015- córeczka[24 tc]
niedrożny LJ., AMH 4,78 PCO, IO.Mutacja MTHFR CT i AC
02.02- INV Bocian BS,krótki p. 6 komórek/3 zarodki
16.02- transfer 2 x 8A. -
CRIO 28.04.-3 BA
II pro. Novum- długi p.19.08-transfer 1x8A.
4 sniezynki na zimowisku -
MoNaKo wrote:Rzeka pełna mleka
super Anatolka! Karmienie maleństwa to musi być cudowne uczucie. Napisz nam jak sobie radzisz w roli mamusi i czy jest coś co sprawia Ci przy maleństwu trudność?
Fajnie że pomimo przyjemności i zapewne obowiązków macierzyńskich zaglądasz tu do nas!!
To jest raczej w pierwszej kolejności bolesne uczucie... Dzięki temu, kto wymyślił silikonowe nakładki do karmienia piersiąto tylko tak słodko wygląda
choć podobno po zahartowaniu się jest przyjemne
MoNaKo, szaraa, nika03 lubią tę wiadomość
-
Anatolka wrote:To jest raczej w pierwszej kolejności bolesne uczucie... Dzięki temu, kto wymyślił silikonowe nakładki do karmienia piersią
to tylko tak słodko wygląda
choć podobno po zahartowaniu się jest przyjemne
Anatolka, wytrwałości:) ja początki karmienia piersią wspominam z grymasem na twarzy. Bol, krew, pot i łzy....ale warto było:) potem to sama przyjemność juz dla obojga:)MoNaKo, gosia81 lubią tę wiadomość
31.05.2016 transfer trzydniowych 8A i 8B:) 9dpt 82,4 ; 11dpt 197,7 14dpt 573,8 16dpt 1327 23dpt 19667,729dpt-jest serduszko;)
[*][*][*][*]
Wymarzone dziecko2014
-
Witam, 18 lipca mam pierwszą wizytę dotyczącą in vitro, czy orientujecie się może ile mniej więcej kosztują refundowane leki?? Koszt in vitro w mojej klinice to 9tyś plus badania oraz leki...
Nie wiem czy to pomoże ale będę szła prawdopodobnie długim protokołem, bo mam brać tabletki anty przez miesiąc. -
Dziewczyny dzwonili z kliniki z 6 komorek zaplodnily sie 4 i nadal rozwijaja. Maja dzwonic w 5 lub 6 dobie ile zamrozili.
nika03, gosia81, lipa, Mag85, Brtiii86, Joanna85, Asia_88, Vaina, MoNaKo, Beata.D, Tosia 1981, freya, Mimi86, sylvuś, karina76, Asiula86, shooa, V. lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJunioer wrote:nicka1234 - przed procedurą musisz mieć wszystkie wymagane badania, na wyniki niektórych się trochę czeka. Ja też jestem taka niecierpliwa jak Ty, ale pewnych rzeczy nie przeskoczysz.
Miałaś już w ogóle jakąś rozmowę w klinice? Sugerowali IVF? Ja żałuję, że zmarnowałam tyle czasu na inseminacje zamiast od razu podejść do in vitro. Gdybym miała zrobione wszystkie badania nie byłoby takiej sytuacji.
IVF jest bardzo obciążające, ale zdarza się tak, że nie ma alternatywy. Życzę Ci powodzenia
Wlasnie dzisiaj bylam w przychodni porobic sobie badania dla kobiet planujacych ciaze wiec tam sa bardzo wazne badania, jedynie musialabym jeszcze zrobic kariotyp i trombofilie dla pewnosci8 lipca mam droznosc wiec zobaczymy czy sa drozne jajowody a jesli chodzi o rozmowe w klinice to w piatek ide do dr Mercika
-
Mag85 wrote:Podchodzicie komercyjnie? Mimo takich wynikow meza widze,ze mieliscie 6 zarodkow,to fantastyczny wynik. Mam nadzieje, ze sie Wam uda i zostaniecie rodzicami. Trzymam kciuki za malucha w brzuszku:)
Mag85 lubi tę wiadomość
-
Karo85 wrote:Melduje się po wizycie. Miała być startowa ale dr. Zamora podjął decyzję że będzie długi protokół teraz więc jeszcze opakowanie antyków i mam przyjść na startowa w 10-13 dniu brania antyków. Czyli 14 lipca bo teraz mam zrobić przerwę i następne opakowanie od niedzieli.
Zobaczymy co powie na startowej.
Ponadto na NK podwyższone będziemy działać intralipidem i większą dawka sterydu.
Dowiedziałam się że jak ma się podwyższone NK to nie powinno się robić drapanka endo i histeroskopii bo to podwyższa NK. Dlatego czekamy i dalej się wyciszam. Ech ..także ten tego...nadal czekam. Jutro mam konsultacje u immunologa jeszcze. -
nick nieaktualnyPowiedzcie mi dziewczyny... Moze wiecie cos na ten temat.. Czy jesli wit D byla w marcu ponizej normy ( mialam 11,60 - norma od 35 do 80 ) to czy wynik AMH wtedy mogl byc zanizony ( AMH robilam w lutym a wynik to 1,31 ) ?
Dzisiaj tez robilam wit D i jest 36 trzymam sie w ledwo w normie no ale jest jednak ta normaI czy teraz jakbym zrobila AMH to moze sie zmienic?
-
nick nieaktualnyDziewczyny mam najprawdopodobniej 2 pęcherzyki :-* mają po 6 i 7 mm. Jestem zakochana w nich
szurusiowa, nicka1234, gosia81, MatyldaG, ewlinaaa85, kassik, nika03, Mała Mi 80, Aga78, Mag85, Kaczorek, Milkowiec, Joanna85, Asia_88, słodka, zizia_a, MoNaKo, Vaina, Tyszanka81, SzewskaPasja, Beata.D, Suomi, Tosia 1981, freya, Mimi86, asia-m-b, Agi83, Requiem, karina76, sylvuś, Asiula86, shooa, Anuszka, V., Bianka4, Kava, Konwalia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Brtiii86 wrote:Dziewczyny mam najprawdopodobniej 2 pęcherzyki :-* mają po 6 i 7 mm. Jestem zakochana w nich
czekamy na dwa
Brtiii86, XYZ lubią tę wiadomość
-
mkl wrote:Witam, 18 lipca mam pierwszą wizytę dotyczącą in vitro, czy orientujecie się może ile mniej więcej kosztują refundowane leki?? Koszt in vitro w mojej klinice to 9tyś plus badania oraz leki...
Nie wiem czy to pomoże ale będę szła prawdopodobnie długim protokołem, bo mam brać tabletki anty przez miesiąc. -
mkl wrote:Witam, 18 lipca mam pierwszą wizytę dotyczącą in vitro, czy orientujecie się może ile mniej więcej kosztują refundowane leki?? Koszt in vitro w mojej klinice to 9tyś plus badania oraz leki...
Nie wiem czy to pomoże ale będę szła prawdopodobnie długim protokołem, bo mam brać tabletki anty przez miesiąc.
Ciezko powiedziec ile zaplacisz, to zalezy jakie leki bedziesz miala przepisane i jak sie bedziesz stymulowac. To ze masz teraz tabl.anty nie znaczy, ze pojdziesz dlugim protokolem, przed krotkim tez pisza na wyciszenie jajnikow. Ja w krotkim protokole zaplacilam wiecej niz w dlugim. -
nicka1234 wrote:Wlasnie dzisiaj bylam w przychodni porobic sobie badania dla kobiet planujacych ciaze wiec tam sa bardzo wazne badania, jedynie musialabym jeszcze zrobic kariotyp i trombofilie dla pewnosci
8 lipca mam droznosc wiec zobaczymy czy sa drozne jajowody a jesli chodzi o rozmowe w klinice to w piatek ide do dr Mercika
-
nick nieaktualny