IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Xaxa wrote:Cześć dziewczyny
ucięło na wszystkich wątkach chyba...
powiedzcie mi proszę ile czasu trwa procedura od momentu zdecydowania się na in vitro?
Nie dam fizycznie rady przejść przez cały wątek
spokojnie nadrobisz strony wstecz
5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
Xaxa wrote:Cześć dziewczyny
ucięło na wszystkich wątkach chyba...
powiedzcie mi proszę ile czasu trwa procedura od momentu zdecydowania się na in vitro?
Nie dam fizycznie rady przejść przez cały wątek -
dzięki dziewczyny za odpowiedź
muszę sobie wszystko poczytać
i niestety przygotować się finansowo, to chyba zajmie najwięcej czasu
koszty przerażają
Aniołki 02.2015 8tc 02.2016 9tc 11.2016 -cb ;(
07.2016 bardzo złe wyniki u M - kuracja
MTHFR C677T homozygota, mutacja Leiden, mutacja w genie protrombiny i pai - taki mam piękny zestaw
-
nick nieaktualny
-
katariiinkaa wrote:Dziewczyny czy stosowala ktoras z Was do stymulacji ELONVA?
Ja dzis zaczelam Puregon 50j. I zobaczymy czy bedzie z tego punkcja.. jak nie to nastepy cykl bede miala wlasnie z Elonva i chcialabym sie czegos o tym leku dowiedziec.. -
nick nieaktualnyJa tego mojego chłopa normalnie zabije
Bylismy na urodzinach i mowie znajomej ze nie pijemy a ona daje mojemu mezowi nalewke wisniowa i co? I wypil ten kieliszek
Podchodzimy do ivf, bierze profertil a on takie rzeczy robi
Czy ten jeden kieliszek moze zaszkodzic nasieniu? Bo juz sama nie wiem co myśleć
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
katariiinkaa wrote:No wlasnie pomysl jest taki ze dzis wzielam 50j puregonu i tym sie stymuluje i zobaczymy co wyjdzie, moze beda ze 2 pecherzyki i bedziemy pobierac, a moze nie być nic
Pani dr mowi ze ten cykl sie.nie nadaje na "duza" stymulacje i robimy taki eksperyment, a jesli nic nie wyjdzie z tego to 3 tyg antykow i jedziemy z dużą symulacją z Elnova właśnie
Zobaczymy co moje jajniki na tą 50 puregonu powiedza, pewnie nawet nie poczuja ze cos dostają
11.08 mam podgladanko
O leku nic nie wiem. Pewnie beda tu dziewczyny, ktore stosowaly. -
nicka1234 wrote:Ja tego mojego chłopa normalnie zabije
Bylismy na urodzinach i mowie znajomej ze nie pijemy a ona daje mojemu mezowi nalewke wisniowa i co? I wypil ten kieliszek
Podchodzimy do ivf, bierze profertil a on takie rzeczy robi
Czy ten jeden kieliszek moze zaszkodzic nasieniu? Bo juz sama nie wiem co myśleć
spokojnie jeden kieliszek nie zaszkodzi
ja podczas stymulacji brałam lek który kazano mi popijać lampką wina bo się rozpusza w alkoholu to był dla mnie dylemathttps://www.maluchy.pl/li-72827.png -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyjózefka wrote:spokojnie jeden kieliszek nie zaszkodzi
ja podczas stymulacji brałam lek który kazano mi popijać lampką wina bo się rozpusza w alkoholu to był dla mnie dylemat
Czyli glowy mu nie musze urywac?Wiesz niby jest tak,ze aby sie udalo to musi byc dobrej jakosci komorka i plemnik. A moj ma niezbyt duza ilosc i morfologie 2 % czyli nieprawidlowosci ma sporo bo główki az 96%
-
Podobno stymulacja nie obniza AMH jakos znaczaco, bo zawsze dojrzewa kilka pecherzykow, tylko jeden jest dominujacy i osiaga dojrzalosc a reszta ulega degradacji, a podczas stymulacji staramy sie zeby dojrzaly wszystkie. Tak cos kiedys czytalam, ale nie wiem czy nie pomieszalam czegos.
Anatolka, Anuszka, Beata.D lubią tę wiadomość
-
nicka1234 wrote:Czyli glowy mu nie musze urywac?
Wiesz niby jest tak,ze aby sie udalo to musi byc dobrej jakosci komorka i plemnik. A moj ma niezbyt duza ilosc i morfologie 2 % czyli nieprawidlowosci ma sporo bo główki az 96%
-
nick nieaktualnyMag85 wrote:Morfologia 2% nie jest tragiczna, moi znajomi zaszli przy tym wyniku i troche obnizonych pozostalych parametrach w naturalna ciaze (no prawie bo byla stymulacja owulacji i monitoring). Nie chcieli od razu in vitro i sie udalo nawet dosc szybko zajsc, bo w grudniu sie badal, a teraz w listopadzie juz rodzi.
Martwia mnie tylko te nieprawidłowości ze nie znajda zdrowego i mocnego plemnika -
nick nieaktualny
-
A mój ma morfologie zero, a uzyskaliśmy 6 ładnych blastek i dwie juz machaja rączkami u mnie w brzuchu :p
sylvuś, Evaa, Asia_88, lipa, Bianka4, Mimbla, Konwalia lubią tę wiadomość