X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Tyszanka81 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xaxa wrote:
    Cześć dziewczyny :) ucięło na wszystkich wątkach chyba...
    powiedzcie mi proszę ile czasu trwa procedura od momentu zdecydowania się na in vitro?
    Nie dam fizycznie rady przejść przez cały wątek :)
    zalezy czy protokol dlugi czy krotki,czy bedzie emriotransfer czy criotransfer...moze byc ok miesiaca,moze byc dwa tygodnie...
    spokojnie nadrobisz strony wstecz ;-)

5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
    I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2 :-(
    5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
    8t2dz cud przestal trwac :-(
    16.09.2016 criotransfer babla 8B :-(
    2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
    12.06.transfer- :-(
  • szurusiowa Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xaxa wrote:
    Cześć dziewczyny :) ucięło na wszystkich wątkach chyba...
    powiedzcie mi proszę ile czasu trwa procedura od momentu zdecydowania się na in vitro?
    Nie dam fizycznie rady przejść przez cały wątek :)
    http://staraniowy.pl/dlugi-czy-krotki-protokol-przed-icsi-roznice/

dqprdf9ht0yzzy3d.png
  • Mag85 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz chyba jest ok.

7pqmag4.png
  • Xaxa Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny za odpowiedź :) muszę sobie wszystko poczytać :) i niestety przygotować się finansowo, to chyba zajmie najwięcej czasu :( koszty przerażają

km5sf71xff50fx7u.png
    Aniołki 02.2015 8tc 02.2016 9tc 11.2016 -cb ;(
    07.2016 bardzo złe wyniki u M - kuracja
    MTHFR C677T homozygota, mutacja Leiden, mutacja w genie protrombiny i pai - taki mam piękny zestaw

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2016, 23:28

• Mag85 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katariiinkaa wrote:
    Dziewczyny czy stosowala ktoras z Was do stymulacji ELONVA?

Ja dzis zaczelam Puregon 50j. I zobaczymy czy bedzie z tego punkcja.. jak nie to nastepy cykl bede miala wlasnie z Elonva i chcialabym sie czegos o tym leku dowiedziec.. :)
    Tak szybko zaczynasz kolejna stymulacje? Co powiedziala Twoja lekarka, widze ze ma jakis nowy pomysl.

7pqmag4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tego mojego chłopa normalnie zabije :/ Bylismy na urodzinach i mowie znajomej ze nie pijemy a ona daje mojemu mezowi nalewke wisniowa i co? I wypil ten kieliszek :( Podchodzimy do ivf, bierze profertil a on takie rzeczy robi :( Czy ten jeden kieliszek moze zaszkodzic nasieniu? Bo juz sama nie wiem co myśleć

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2016, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2016, 23:28

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2016, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katariiiinka az sama jestem ciekawa jaka zareagujesz. Jakie masz amh ze dostajesz tylko 50j

• Mag85 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2016, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katariiinkaa wrote:
    No wlasnie pomysl jest taki ze dzis wzielam 50j puregonu i tym sie stymuluje i zobaczymy co wyjdzie, moze beda ze 2 pecherzyki i bedziemy pobierac, a moze nie być nic :)
    Pani dr mowi ze ten cykl sie.nie nadaje na "duza" stymulacje i robimy taki eksperyment, a jesli nic nie wyjdzie z tego to 3 tyg antykow i jedziemy z dużą symulacją z Elnova właśnie :)

Zobaczymy co moje jajniki na tą 50 puregonu powiedza, pewnie nawet nie poczuja ze cos dostają :)
    11.08 mam podgladanko :)
    Mam nadzieje, ze tym razem sie uda. Ciesze sie, ze wracasz do gry i sie nie poddajesz. Wierze, ze w koncu doczekasz szczesliwego finalu.

O leku nic nie wiem. Pewnie beda tu dziewczyny, ktore stosowaly.

7pqmag4.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2016, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nicka1234 wrote:
    Ja tego mojego chłopa normalnie zabije :/ Bylismy na urodzinach i mowie znajomej ze nie pijemy a ona daje mojemu mezowi nalewke wisniowa i co? I wypil ten kieliszek :( Podchodzimy do ivf, bierze profertil a on takie rzeczy robi :( Czy ten jeden kieliszek moze zaszkodzic nasieniu? Bo juz sama nie wiem co myśleć

spokojnie jeden kieliszek nie zaszkodzi :)

ja podczas stymulacji brałam lek który kazano mi popijać lampką wina bo się rozpusza w alkoholu to był dla mnie dylemat :)

https://www.maluchy.pl/li-72827.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2016, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2016, 23:29

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2016, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    józefka wrote:
    spokojnie jeden kieliszek nie zaszkodzi :)

ja podczas stymulacji brałam lek który kazano mi popijać lampką wina bo się rozpusza w alkoholu to był dla mnie dylemat :)

Czyli glowy mu nie musze urywac? :P Wiesz niby jest tak,ze aby sie udalo to musi byc dobrej jakosci komorka i plemnik. A moj ma niezbyt duza ilosc i morfologie 2 % czyli nieprawidlowosci ma sporo bo główki az 96%

• Mag85 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2016, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno stymulacja nie obniza AMH jakos znaczaco, bo zawsze dojrzewa kilka pecherzykow, tylko jeden jest dominujacy i osiaga dojrzalosc a reszta ulega degradacji, a podczas stymulacji staramy sie zeby dojrzaly wszystkie. Tak cos kiedys czytalam, ale nie wiem czy nie pomieszalam czegos.

Anatolka, Anuszka, Beata.D lubią tę wiadomość

7pqmag4.png
  • Mag85 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2016, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nicka1234 wrote:
    Czyli glowy mu nie musze urywac? :P Wiesz niby jest tak,ze aby sie udalo to musi byc dobrej jakosci komorka i plemnik. A moj ma niezbyt duza ilosc i morfologie 2 % czyli nieprawidlowosci ma sporo bo główki az 96%
    Morfologia 2% nie jest tragiczna, moi znajomi zaszli przy tym wyniku i troche obnizonych pozostalych parametrach w naturalna ciaze (no prawie bo byla stymulacja owulacji i monitoring). Nie chcieli od razu in vitro i sie udalo nawet dosc szybko zajsc, bo w grudniu sie badal, a teraz w listopadzie juz rodzi.

7pqmag4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2016, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag85 wrote:
    Morfologia 2% nie jest tragiczna, moi znajomi zaszli przy tym wyniku i troche obnizonych pozostalych parametrach w naturalna ciaze (no prawie bo byla stymulacja owulacji i monitoring). Nie chcieli od razu in vitro i sie udalo nawet dosc szybko zajsc, bo w grudniu sie badal, a teraz w listopadzie juz rodzi.

Martwia mnie tylko te nieprawidłowości ze nie znajda zdrowego i mocnego plemnika :(

• józefka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2016, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spokojnie znajdą :) a kieliszek wiśniówki działa dobrze na krążenie (byle nie za często)

Bianka4 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72827.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    józefka wrote:
    spokojnie znajdą :) a kieliszek wiśniówki działa dobrze na krążenie (byle nie za często)

Juz więcej nie tknie niczego bo on od dobrych 8 miesięcy nic nie pije :)

• Konwalia Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nicka1234 wrote:
    Martwia mnie tylko te nieprawidłowości ze nie znajda zdrowego i mocnego plemnika :(

Mój m ma morfologie 1,6% i znaleźli plemniki o prawidłowej budowie :) Głowa do góry.

Evaa, Bianka4 lubią tę wiadomość

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój ma morfologie zero, a uzyskaliśmy 6 ładnych blastek i dwie juz machaja rączkami u mnie w brzuchu :p

sylvuś, Evaa, Asia_88, lipa, Bianka4, Mimbla, Konwalia lubią tę wiadomość

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

‹‹ 3651 3652 3653 3654 3655 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ