X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Tyszanka81 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xaxa wrote:
    Cześć dziewczyny :) ucięło na wszystkich wątkach chyba...
    powiedzcie mi proszę ile czasu trwa procedura od momentu zdecydowania się na in vitro?
    Nie dam fizycznie rady przejść przez cały wątek :)
    zalezy czy protokol dlugi czy krotki,czy bedzie emriotransfer czy criotransfer...moze byc ok miesiaca,moze byc dwa tygodnie...
    spokojnie nadrobisz strony wstecz ;-)

5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
    I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2 :-(
    5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
    8t2dz cud przestal trwac :-(
    16.09.2016 criotransfer babla 8B :-(
    2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
    12.06.transfer- :-(
  • szurusiowa Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xaxa wrote:
    Cześć dziewczyny :) ucięło na wszystkich wątkach chyba...
    powiedzcie mi proszę ile czasu trwa procedura od momentu zdecydowania się na in vitro?
    Nie dam fizycznie rady przejść przez cały wątek :)
    http://staraniowy.pl/dlugi-czy-krotki-protokol-przed-icsi-roznice/

dqprdf9ht0yzzy3d.png
  • Mag85 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz chyba jest ok.

7pqmag4.png
  • Xaxa Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny za odpowiedź :) muszę sobie wszystko poczytać :) i niestety przygotować się finansowo, to chyba zajmie najwięcej czasu :( koszty przerażają

km5sf71xff50fx7u.png
    Aniołki 02.2015 8tc 02.2016 9tc 11.2016 -cb ;(
    07.2016 bardzo złe wyniki u M - kuracja
    MTHFR C677T homozygota, mutacja Leiden, mutacja w genie protrombiny i pai - taki mam piękny zestaw

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2016, 23:28

• Mag85 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katariiinkaa wrote:
    Dziewczyny czy stosowala ktoras z Was do stymulacji ELONVA?

Ja dzis zaczelam Puregon 50j. I zobaczymy czy bedzie z tego punkcja.. jak nie to nastepy cykl bede miala wlasnie z Elonva i chcialabym sie czegos o tym leku dowiedziec.. :)
    Tak szybko zaczynasz kolejna stymulacje? Co powiedziala Twoja lekarka, widze ze ma jakis nowy pomysl.

7pqmag4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tego mojego chłopa normalnie zabije :/ Bylismy na urodzinach i mowie znajomej ze nie pijemy a ona daje mojemu mezowi nalewke wisniowa i co? I wypil ten kieliszek :( Podchodzimy do ivf, bierze profertil a on takie rzeczy robi :( Czy ten jeden kieliszek moze zaszkodzic nasieniu? Bo juz sama nie wiem co myśleć

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2016, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2016, 23:28

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2016, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katariiiinka az sama jestem ciekawa jaka zareagujesz. Jakie masz amh ze dostajesz tylko 50j

• Mag85 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2016, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katariiinkaa wrote:
    No wlasnie pomysl jest taki ze dzis wzielam 50j puregonu i tym sie stymuluje i zobaczymy co wyjdzie, moze beda ze 2 pecherzyki i bedziemy pobierac, a moze nie być nic :)
    Pani dr mowi ze ten cykl sie.nie nadaje na "duza" stymulacje i robimy taki eksperyment, a jesli nic nie wyjdzie z tego to 3 tyg antykow i jedziemy z dużą symulacją z Elnova właśnie :)

Zobaczymy co moje jajniki na tą 50 puregonu powiedza, pewnie nawet nie poczuja ze cos dostają :)
    11.08 mam podgladanko :)
    Mam nadzieje, ze tym razem sie uda. Ciesze sie, ze wracasz do gry i sie nie poddajesz. Wierze, ze w koncu doczekasz szczesliwego finalu.

O leku nic nie wiem. Pewnie beda tu dziewczyny, ktore stosowaly.

7pqmag4.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2016, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nicka1234 wrote:
    Ja tego mojego chłopa normalnie zabije :/ Bylismy na urodzinach i mowie znajomej ze nie pijemy a ona daje mojemu mezowi nalewke wisniowa i co? I wypil ten kieliszek :( Podchodzimy do ivf, bierze profertil a on takie rzeczy robi :( Czy ten jeden kieliszek moze zaszkodzic nasieniu? Bo juz sama nie wiem co myśleć

spokojnie jeden kieliszek nie zaszkodzi :)

ja podczas stymulacji brałam lek który kazano mi popijać lampką wina bo się rozpusza w alkoholu to był dla mnie dylemat :)

https://www.maluchy.pl/li-72827.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2016, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2016, 23:29

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2016, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    józefka wrote:
    spokojnie jeden kieliszek nie zaszkodzi :)

ja podczas stymulacji brałam lek który kazano mi popijać lampką wina bo się rozpusza w alkoholu to był dla mnie dylemat :)

Czyli glowy mu nie musze urywac? :P Wiesz niby jest tak,ze aby sie udalo to musi byc dobrej jakosci komorka i plemnik. A moj ma niezbyt duza ilosc i morfologie 2 % czyli nieprawidlowosci ma sporo bo główki az 96%

• Mag85 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2016, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno stymulacja nie obniza AMH jakos znaczaco, bo zawsze dojrzewa kilka pecherzykow, tylko jeden jest dominujacy i osiaga dojrzalosc a reszta ulega degradacji, a podczas stymulacji staramy sie zeby dojrzaly wszystkie. Tak cos kiedys czytalam, ale nie wiem czy nie pomieszalam czegos.

Anatolka, Anuszka, Beata.D lubią tę wiadomość

7pqmag4.png
  • Mag85 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2016, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nicka1234 wrote:
    Czyli glowy mu nie musze urywac? :P Wiesz niby jest tak,ze aby sie udalo to musi byc dobrej jakosci komorka i plemnik. A moj ma niezbyt duza ilosc i morfologie 2 % czyli nieprawidlowosci ma sporo bo główki az 96%
    Morfologia 2% nie jest tragiczna, moi znajomi zaszli przy tym wyniku i troche obnizonych pozostalych parametrach w naturalna ciaze (no prawie bo byla stymulacja owulacji i monitoring). Nie chcieli od razu in vitro i sie udalo nawet dosc szybko zajsc, bo w grudniu sie badal, a teraz w listopadzie juz rodzi.

7pqmag4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2016, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag85 wrote:
    Morfologia 2% nie jest tragiczna, moi znajomi zaszli przy tym wyniku i troche obnizonych pozostalych parametrach w naturalna ciaze (no prawie bo byla stymulacja owulacji i monitoring). Nie chcieli od razu in vitro i sie udalo nawet dosc szybko zajsc, bo w grudniu sie badal, a teraz w listopadzie juz rodzi.

Martwia mnie tylko te nieprawidłowości ze nie znajda zdrowego i mocnego plemnika :(

• józefka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2016, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spokojnie znajdą :) a kieliszek wiśniówki działa dobrze na krążenie (byle nie za często)

Bianka4 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72827.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    józefka wrote:
    spokojnie znajdą :) a kieliszek wiśniówki działa dobrze na krążenie (byle nie za często)

Juz więcej nie tknie niczego bo on od dobrych 8 miesięcy nic nie pije :)

• Konwalia Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nicka1234 wrote:
    Martwia mnie tylko te nieprawidłowości ze nie znajda zdrowego i mocnego plemnika :(

Mój m ma morfologie 1,6% i znaleźli plemniki o prawidłowej budowie :) Głowa do góry.

Evaa, Bianka4 lubią tę wiadomość

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój ma morfologie zero, a uzyskaliśmy 6 ładnych blastek i dwie juz machaja rączkami u mnie w brzuchu :p

sylvuś, Evaa, Asia_88, lipa, Bianka4, Mimbla, Konwalia lubią tę wiadomość

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

‹‹ 3651 3652 3653 3654 3655 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ