IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Assumeta ja mam zupelnie odwrotnie czuje, ze zbliza sie @ i tym samym zaczynam niebawem przygotowanie do crio i powiem Ci szczerze, ze wewnetrznie chcialabym to odwlec i nawet nosilam sie z zamiarem poinformowania kliniki o tym, ze chcialabym jeszcze ten cykl odczekac
-
Dziewczyny, nie mogę się doczekać okresu po pierwszym nieudanym IVF. Tzn. miałam okres na drugi dzień po negatywnej becie i cykl, który rozpoczął się wtedy trwa do dziś (37dc), to już 10 dni spóźnienia. Ciąża wykluczona. Nie wiem, co mi się aż tak rozregulowało, cykle mam 27-28 dni. Czy już powinnam iść do lekarza Waszym zdaniem, czy jeszcze czekać. Poza spadkiem temp nic nie wskazuje na @.
-
No i jestem zakwalifikowana Lekarz zalecił badania genetyczne mutacji genów, za bagatela 1700 zł i kariotypy oczywiście :(Mogliśmy, ale nie musieliśmy ich robić. Mam z głowy. Teraz wizyta 19 września będę w około 3 dc i wtedy dowiem się co i jak robimy. Jestem szczęśliwa, że pełnoprawnie mogę do Was dołączyć W końcu zaczęło się coś dziać na plus
Sansivieria, ma_pi, mala29_, Katha81, Moniaa, Beata.D, MisiaMisia, Tosia 1981, aaana, agniesia2569, GabiK, Fedra, sisi lubią tę wiadomość
Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!
10.02.2019 1 wizyta w OA -
Sysia,to po raz kolejny gratuluje jeszcze jednego kroku do celu teraz juz bedzie zawrotne tempo. Jesli chodzi o Twoje badania genetyczne to rozumiem,ze w Sumie za mutacje i kariotypy to 1700? za ile beda wyniki-pytam,bo i mnie czeka teraz genetyka..
-
Sysiaaaaa to swietnie ze zaczelo sie u Ciebie cos dziac. Jeszcze troszke i bedziesz maluszka nosila pod swoim serduszkiem.
Ja wlasnie siedze i czekam na pobranie jajeczek. Tak strasznie sie boje Dziewczynki trzymajcie kciuki by tym razem wszystko przebiegolo dobrze.Katha81, Moniaa, Spero, GabiK, Fedra, sisi lubią tę wiadomość
W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke -
Sysiaaaaa wrote:Trzymamy trzymamy siadam do lektury jak wygląda każdy etap in vitrto
Sysia kiedyś w telewizji był taki program o in vitro. Albo na TVN style, albo Polsat cafe. Było kilka odcinków, a w każdym z nich inna para przechodziła procedurę. Akcja działa się w novum w Warszawie. Niestety tytułu tej serii nie pamiętam. Myślę że znajdziesz w necie.
Oczywiście poczytać tez warto. -
ma_pi wrote:Sysia kiedyś w telewizji był taki program o in vitro. Albo na TVN style, albo Polsat cafe. Było kilka odcinków, a w każdym z nich inna para przechodziła procedurę. Akcja działa się w novum w Warszawie. Niestety tytułu tej serii nie pamiętam. Myślę że znajdziesz w necie.
Oczywiście poczytać tez warto.
Znalazłam był na TLC polska a tytuł "In vitro. czekając na dziecko"Fedra lubi tę wiadomość
-
ma_pi wrote:Sprawdziłam i jeden z odcinków tego programu, o którym pisałam wyżej, będzie emitowany dziś na TLC o godz. 13tej.
Jestem na L4 to sobie oglądnę. Jak się już nakręcać, to na całegoDopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!
10.02.2019 1 wizyta w OA -
Sansivieria wrote:Niecierpliwa,psychicznie jeszcze nie czujesz sie gotowa na podanie zarodka? bierzesz w Tej przerwie jakies leki?
Chyba jakos nie czuje sie gotowa, zaczelam sie gleboko zastanawiac nad sensem tego wszystkiego...jakos tak lekka w srodku poczulam sie w ten miesiac po nieudanym transferze, bez zadnych lekow, wizyt lekarskich, zastrzykow...
Sansiviera dopiero od 2dc mam zaczac brac estrofem i encorton