X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Assumeta ja mam zupelnie odwrotnie czuje, ze zbliza sie @ i tym samym zaczynam niebawem przygotowanie do crio i powiem Ci szczerze, ze wewnetrznie chcialabym to odwlec i nawet nosilam sie z zamiarem poinformowania kliniki o tym, ze chcialabym jeszcze ten cykl odczekac

• Sansivieria Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nie mogę się doczekać okresu po pierwszym nieudanym IVF. Tzn. miałam okres na drugi dzień po negatywnej becie i cykl, który rozpoczął się wtedy trwa do dziś (37dc), to już 10 dni spóźnienia. Ciąża wykluczona. Nie wiem, co mi się aż tak rozregulowało, cykle mam 27-28 dni. Czy już powinnam iść do lekarza Waszym zdaniem, czy jeszcze czekać. Poza spadkiem temp nic nie wskazuje na @.

age.png
    age.png
  • mala29_ Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansiviera jesli ciebie to niepokoi to idz bedziesz bedziej spokojnieksza jak sprawdzi moze da Ci cos na wywolanie.

Sansivieria lubi tę wiadomość

W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke :(
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i jestem zakwalifikowana :) Lekarz zalecił badania genetyczne mutacji genów, za bagatela 1700 zł i kariotypy oczywiście :(Mogliśmy, ale nie musieliśmy ich robić. Mam z głowy. Teraz wizyta 19 września będę w około 3 dc i wtedy dowiem się co i jak robimy. Jestem szczęśliwa, że pełnoprawnie mogę do Was dołączyć :) W końcu zaczęło się coś dziać na plus :)

Sansivieria, ma_pi, mala29_, Katha81, Moniaa, Beata.D, MisiaMisia, Tosia 1981, aaana, agniesia2569, GabiK, Fedra, sisi lubią tę wiadomość

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa,psychicznie jeszcze nie czujesz sie gotowa na podanie zarodka? bierzesz w Tej przerwie jakies leki?

age.png
    age.png
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysia,to po raz kolejny gratuluje jeszcze jednego kroku do celu :) teraz juz bedzie zawrotne tempo. Jesli chodzi o Twoje badania genetyczne to rozumiem,ze w Sumie za mutacje i kariotypy to 1700? za ile beda wyniki-pytam,bo i mnie czeka teraz genetyka..

age.png
    age.png
  • mala29_ Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaaaa to swietnie ze zaczelo sie u Ciebie cos dziac. Jeszcze troszke i bedziesz maluszka nosila pod swoim serduszkiem.
    Ja wlasnie siedze i czekam na pobranie jajeczek. Tak strasznie sie boje Dziewczynki trzymajcie kciuki by tym razem wszystko przebiegolo dobrze.

Katha81, Moniaa, Spero, GabiK, Fedra, sisi lubią tę wiadomość

W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke :(
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymamy trzymamy :) siadam do lektury jak wygląda każdy etap in vitrto

Katha81, MisiaMisia lubią tę wiadomość

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • Katha81 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala29 wspieram cie i niech pobiora jak najwiecej jajeczek :) ja tez czekam wlasnie na 2 podgladanko :)

Fedra lubi tę wiadomość

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • ma_pi Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaaaa wrote:
    Trzymamy trzymamy :) siadam do lektury jak wygląda każdy etap in vitrto

Sysia kiedyś w telewizji był taki program o in vitro. Albo na TVN style, albo Polsat cafe. Było kilka odcinków, a w każdym z nich inna para przechodziła procedurę. Akcja działa się w novum w Warszawie. Niestety tytułu tej serii nie pamiętam. Myślę że znajdziesz w necie.
    Oczywiście poczytać tez warto.

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala trzymam kciuki za owocne zbiory!!!

Katha81 oby urosły ładnie te Twoje komóreczki i było ich sporo :)

Dziewczyny dajcie znać po wizytach co tam u Was :)

Katha81 lubi tę wiadomość

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma_Pi chodzi chyba Tobie o to:
    http://www.tlcpolska.pl/programy/in-vitro-czekajac-na-dziecko/

Fedra lubi tę wiadomość

• ma_pi Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ma_pi wrote:
    Sysia kiedyś w telewizji był taki program o in vitro. Albo na TVN style, albo Polsat cafe. Było kilka odcinków, a w każdym z nich inna para przechodziła procedurę. Akcja działa się w novum w Warszawie. Niestety tytułu tej serii nie pamiętam. Myślę że znajdziesz w necie.
    Oczywiście poczytać tez warto.

Znalazłam był na TLC polska a tytuł "In vitro. czekając na dziecko"

Fedra lubi tę wiadomość

• ma_pi Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa wrote:
    Ma_Pi chodzi chyba Tobie o to:
    http://www.tlcpolska.pl/programy/in-vitro-czekajac-na-dziecko/

Byłaś pierwsza ;-)

Moniaa, Fedra lubią tę wiadomość

• Konwalia Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria zajrzalam pod Twój wykres i uważam, że Twój organizm myśli, że tak późno miałaś owu i na dniach będzie @ albo proponowalabym powtórzyć betę - może zagniezdzenie było później...

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • ma_pi Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprawdziłam i jeden z odcinków tego programu, o którym pisałam wyżej, będzie emitowany dziś na TLC o godz. 13tej.
    Jestem na L4 to sobie oglądnę. Jak się już nakręcać, to na całego ;-)

Fedra lubi tę wiadomość

• Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oglądałam chyba ze dwa odcinki :) Akurat trafiłam na odcinek o parze, której się nie udawało :/

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ma_pi wrote:
    Sprawdziłam i jeden z odcinków tego programu, o którym pisałam wyżej, będzie emitowany dziś na TLC o godz. 13tej.
    Jestem na L4 to sobie oglądnę. Jak się już nakręcać, to na całego ;-)
    Szkoda , ze nie wiedziałam. Nastawiłabym sobie nagrywanie. Jakieś skrawki są na youtube

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie ma_pi a jak twoje samopoczucie? cherlasz jeszcze czy już antybiotyk zaczął działać?

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria wrote:
    Niecierpliwa,psychicznie jeszcze nie czujesz sie gotowa na podanie zarodka? bierzesz w Tej przerwie jakies leki?

Chyba jakos nie czuje sie gotowa, zaczelam sie gleboko zastanawiac nad sensem tego wszystkiego...jakos tak lekka w srodku poczulam sie w ten miesiac po nieudanym transferze, bez zadnych lekow, wizyt lekarskich, zastrzykow...

Sansiviera dopiero od 2dc mam zaczac brac estrofem i encorton

‹‹ 426 427 428 429 430 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ