X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Assumeta ja mam zupelnie odwrotnie czuje, ze zbliza sie @ i tym samym zaczynam niebawem przygotowanie do crio i powiem Ci szczerze, ze wewnetrznie chcialabym to odwlec i nawet nosilam sie z zamiarem poinformowania kliniki o tym, ze chcialabym jeszcze ten cykl odczekac

• Sansivieria Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nie mogę się doczekać okresu po pierwszym nieudanym IVF. Tzn. miałam okres na drugi dzień po negatywnej becie i cykl, który rozpoczął się wtedy trwa do dziś (37dc), to już 10 dni spóźnienia. Ciąża wykluczona. Nie wiem, co mi się aż tak rozregulowało, cykle mam 27-28 dni. Czy już powinnam iść do lekarza Waszym zdaniem, czy jeszcze czekać. Poza spadkiem temp nic nie wskazuje na @.

age.png
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2014, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansiviera jesli ciebie to niepokoi to idz bedziesz bedziej spokojnieksza jak sprawdzi moze da Ci cos na wywolanie.

Sansivieria lubi tę wiadomość

• Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i jestem zakwalifikowana :) Lekarz zalecił badania genetyczne mutacji genów, za bagatela 1700 zł i kariotypy oczywiście :(Mogliśmy, ale nie musieliśmy ich robić. Mam z głowy. Teraz wizyta 19 września będę w około 3 dc i wtedy dowiem się co i jak robimy. Jestem szczęśliwa, że pełnoprawnie mogę do Was dołączyć :) W końcu zaczęło się coś dziać na plus :)

Sansivieria, ma_pi, nick nieaktualny, Katha81, Moniaa, Beata.D, MisiaMisia, Tosia 1981, aaana, agniesia2569, GabiK, Fedra, sisi lubią tę wiadomość

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa,psychicznie jeszcze nie czujesz sie gotowa na podanie zarodka? bierzesz w Tej przerwie jakies leki?

age.png
    age.png
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysia,to po raz kolejny gratuluje jeszcze jednego kroku do celu :) teraz juz bedzie zawrotne tempo. Jesli chodzi o Twoje badania genetyczne to rozumiem,ze w Sumie za mutacje i kariotypy to 1700? za ile beda wyniki-pytam,bo i mnie czeka teraz genetyka..

age.png
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2014, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaaaa to swietnie ze zaczelo sie u Ciebie cos dziac. Jeszcze troszke i bedziesz maluszka nosila pod swoim serduszkiem.
    Ja wlasnie siedze i czekam na pobranie jajeczek. Tak strasznie sie boje Dziewczynki trzymajcie kciuki by tym razem wszystko przebiegolo dobrze.

Katha81, Moniaa, nick nieaktualny, GabiK, Fedra, sisi lubią tę wiadomość

• Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymamy trzymamy :) siadam do lektury jak wygląda każdy etap in vitrto

Katha81, MisiaMisia lubią tę wiadomość

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • Katha81 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala29 wspieram cie i niech pobiora jak najwiecej jajeczek :) ja tez czekam wlasnie na 2 podgladanko :)

Fedra lubi tę wiadomość

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • ma_pi Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaaaa wrote:
    Trzymamy trzymamy :) siadam do lektury jak wygląda każdy etap in vitrto

Sysia kiedyś w telewizji był taki program o in vitro. Albo na TVN style, albo Polsat cafe. Było kilka odcinków, a w każdym z nich inna para przechodziła procedurę. Akcja działa się w novum w Warszawie. Niestety tytułu tej serii nie pamiętam. Myślę że znajdziesz w necie.
    Oczywiście poczytać tez warto.

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala trzymam kciuki za owocne zbiory!!!

Katha81 oby urosły ładnie te Twoje komóreczki i było ich sporo :)

Dziewczyny dajcie znać po wizytach co tam u Was :)

Katha81 lubi tę wiadomość

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma_Pi chodzi chyba Tobie o to:
    http://www.tlcpolska.pl/programy/in-vitro-czekajac-na-dziecko/

Fedra lubi tę wiadomość

• ma_pi Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ma_pi wrote:
    Sysia kiedyś w telewizji był taki program o in vitro. Albo na TVN style, albo Polsat cafe. Było kilka odcinków, a w każdym z nich inna para przechodziła procedurę. Akcja działa się w novum w Warszawie. Niestety tytułu tej serii nie pamiętam. Myślę że znajdziesz w necie.
    Oczywiście poczytać tez warto.

Znalazłam był na TLC polska a tytuł "In vitro. czekając na dziecko"

Fedra lubi tę wiadomość

• ma_pi Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa wrote:
    Ma_Pi chodzi chyba Tobie o to:
    http://www.tlcpolska.pl/programy/in-vitro-czekajac-na-dziecko/

Byłaś pierwsza ;-)

Moniaa, Fedra lubią tę wiadomość

• Konwalia Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria zajrzalam pod Twój wykres i uważam, że Twój organizm myśli, że tak późno miałaś owu i na dniach będzie @ albo proponowalabym powtórzyć betę - może zagniezdzenie było później...

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • ma_pi Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprawdziłam i jeden z odcinków tego programu, o którym pisałam wyżej, będzie emitowany dziś na TLC o godz. 13tej.
    Jestem na L4 to sobie oglądnę. Jak się już nakręcać, to na całego ;-)

Fedra lubi tę wiadomość

• Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oglądałam chyba ze dwa odcinki :) Akurat trafiłam na odcinek o parze, której się nie udawało :/

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ma_pi wrote:
    Sprawdziłam i jeden z odcinków tego programu, o którym pisałam wyżej, będzie emitowany dziś na TLC o godz. 13tej.
    Jestem na L4 to sobie oglądnę. Jak się już nakręcać, to na całego ;-)
    Szkoda , ze nie wiedziałam. Nastawiłabym sobie nagrywanie. Jakieś skrawki są na youtube

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie ma_pi a jak twoje samopoczucie? cherlasz jeszcze czy już antybiotyk zaczął działać?

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria wrote:
    Niecierpliwa,psychicznie jeszcze nie czujesz sie gotowa na podanie zarodka? bierzesz w Tej przerwie jakies leki?

Chyba jakos nie czuje sie gotowa, zaczelam sie gleboko zastanawiac nad sensem tego wszystkiego...jakos tak lekka w srodku poczulam sie w ten miesiac po nieudanym transferze, bez zadnych lekow, wizyt lekarskich, zastrzykow...

Sansiviera dopiero od 2dc mam zaczac brac estrofem i encorton

‹‹ 426 427 428 429 430 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ