X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • MIKOLAY Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria, nie panikuję :( Przez cały cykl się nie odzywałam, bo nie chciałam zapeszyć :) Byłam już w ciąży i czuję, że coś jest nie tak. CYCE bolały a teraz nic:) Za to ciągnęło mnie na okresik - więc nospa :) W niedzilę był 9 dpt i mnie wszystko ciągnęł, więc Beta mnie mega zaskoczyła. A teraz mam dreszcze i czuję, że mi gorąco - MEGA !!!!! a temperatura 36,4 - 37,2 skacze. Mam uczucie, że mój organizm walczy ;(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2014, 21:15

b4ipuen.png
  • libellula83 Ekspertka

Wysłany: 29 października 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie dzis 9dpt i po 16stej zaczelam plamic :(((((jasnobrazowe plamienie ale dosc obfite,wzielam progesteron,nospe,magnez ale boje sie,ze to poczatek konca i nadciaga @,bo przeciez na implantacje zdecydowanie za pozno:(((

Mala mi przykro mi bardzo,ale masz racje trzeba sie podniesc i walczyc dalej,coz innego nam pozostaje,przytulam:*
    Mikolay trzymam kciuki,zeby bylo wszystko ok!!!!!

3bgzlmbjn0igw8vk.png
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria ja nie byłam specjalnie przygotowywana do transferu mrozaczka. Mam naturalną owulację. Jedynie po owu biorę duphaston.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2014, 22:23

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • MIKOLAY Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    libellula83, a jak brzuch ?? Boli ? W 9 tc pojechałam na pogotowie z brunatnym plamieniem i lekarz dyżurny patrzył na mnie jak na kosmite ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2014, 23:42

MisiaMisia, libellula83 lubią tę wiadomość

b4ipuen.png
  • Mała Mi 1 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny, ciesze sie ze trafilam do Was. Chybs tylko kobieta kobiete tak naprawde zrozumie :** a teraz dobranoc kobietki :*

Mała Mi
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    libellula83 wrote:
    u mnie dzis 9dpt i po 16stej zaczelam plamic :(((((jasnobrazowe plamienie ale dosc obfite,wzielam progesteron,nospe,magnez ale boje sie,ze to poczatek konca i nadciaga @,bo przeciez na implantacje zdecydowanie za pozno:(((

Mala mi przykro mi bardzo,ale masz racje trzeba sie podniesc i walczyc dalej,coz innego nam pozostaje,przytulam:*
    Mikolay trzymam kciuki,zeby bylo wszystko ok!!!!!

Kochana zrob dzis bete i wtedy bedzie wiadomo czy to moze zbyt malo progesteronu czy faktycznie @ i wtedy bez sensu faszerowac sie lekami. Beta wszystko wyjasni

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2014, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymajcie kciuki dziś wizyta betowa w klinice..mamy nadzieję że okruszek rośnie :)

MisiaMisia, Lenuś, Tosia 1981, czarownica_tea, GabiK, Fedra lubią tę wiadomość

• Madzia82 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusia1986 trzymam bardzo mocno zacisniete.

martusia1986 lubi tę wiadomość

• Mała Mi 1 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusia1986. Trzynam mocnoo mocnoo :D bedzie dobrze :)

Mała Mi
  • kuciak Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzis mam nadzieje wielki dzien. szykuje sie na transfer.

ale wczoraj mialam jazdy wieczorem nie doszlam z toalety do pokoju maz mnie musial zbierac z podlogi i wieczorem w jego towarzystwie juz to samo. ale dzis wstalam, zjadlam siadanie w lozku popilam herbata i narazie jest ok.

zaczelam czytac ulotki, ktore z moich lekarstw moga powodowac zawroty glowy i wszystkie :-) ale powiem wam jeszcze ze po tym zastrzyku z clexane (ktorego sie balam bo mam juz dosc zastrzykow) w przeciagu pol godziny odeszly wszystkie bole brzucha :-)

miałysice jakies wymioty, omdlenia i zawroty glowy po punkcji i po jakis lekach?

MisiaMisia, Konwalia lubią tę wiadomość

bhywanlil4ktaodk.png
  • Aga17070 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusia1986 wrote:
    Dziewczyny trzymajcie kciuki dziś wizyta betowa w klinice..mamy nadzieję że okruszek rośnie :)
    mocno trzymam <3 będzie dobrze :)

• Aga17070 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    libellula83 wrote:
    dzisiaj ma 10 dpt 3 dni. zar. więc spokojnie możesz dzisiaj zrobić betkę :) po co się stresować.

• Aga17070 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuciak wrote:
    dzis mam nadzieje wielki dzien. szykuje sie na transfer.

ale wczoraj mialam jazdy wieczorem nie doszlam z toalety do pokoju maz mnie musial zbierac z podlogi i wieczorem w jego towarzystwie juz to samo. ale dzis wstalam, zjadlam siadanie w lozku popilam herbata i narazie jest ok.

zaczelam czytac ulotki, ktore z moich lekarstw moga powodowac zawroty glowy i wszystkie :-) ale powiem wam jeszcze ze po tym zastrzyku z clexane (ktorego sie balam bo mam juz dosc zastrzykow) w przeciagu pol godziny odeszly wszystkie bole brzucha :-)

miałysice jakies wymioty, omdlenia i zawroty glowy po punkcji i po jakis lekach?

koniecznie poinformuj o tym lekarza przed transferem! To mogą być objawy hiperki.

• kuciak Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juz wczoraj polecialam do lekarza, powiedzial ze to za wczesnie i w jajnikach ani w brzuchu nic nie znalazla zrobila badanie krwi moze dzis beda wyniki.

bhywanlil4ktaodk.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To 3mam kciuki. Dzisiejszy 2 zastrzyk poszedl mezowi duuuuzo lepiej :) troche tylko bolalo :) ale najpiew nasypalam sobie lodu z kostkarki do woreczka i na kilka minut przed zastrzykiem zamrozilam sobie miejsce na brzuszku :D biedny, stresuje sie bardzo, ale niech wie co ja musze znosic od ponad 2 lat... ;)

kuciak lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • kuciak Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zastrzyki wbijam sama, ale m przygotowuje roztwory, odmierza dawki, likwiduje babelki powietrza i nadzoruje cz dobrze wykonuje zastrzyk sam chcial jakos pomoc.

bhywanlil4ktaodk.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na razie mam gotowy gonapeptyl, wiec nie ma co mieszac... Na razie... A najgorsze jest to, ze moj maz idzie na poranna zmiane do pracy w przyszlym tygodniu... Przez 2 lata mial moze 4 tygodnie na rano i akurat jak mi robi zastrzyki to wystawili Go na poranna :( no nic, trudno. Musze sie z tym oswoic do poniedzialku...

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Aga17070 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka zacznij w sobotę sama. Mąż jak coś będzie pomagał. Bo jak zostaniesz z tym sama w poniedziałek to możesz spanikować.

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba bede musiala... Najchetniej to bym to wypila zamiast wbijac ;)

Tosia 1981 lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Aga17070 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Chyba bede musiala... Najchetniej to bym to wypila zamiast wbijac ;)
    rozumiem Cię doskonale. Ale pamiętaj w razie problemów zawsze możesz podejść do gabinetu zabiegowego w swoim mieście i zrobią Ci tam zastrzyk :)

‹‹ 528 529 530 531 532 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ