IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAnatolka wrote:Dla mnie też, dlatego napisałam wczoraj Piggy, że mimo ślubu będę płonąć razem z Nią w ogniu piekielnym. Nie spowiadałam się z tego. Możecie mi napisać, że spowiedz w takim razie nie jest ważna, ale ja wyszłam z założenia, że tak czy siak nie byłaby ważna, bo trzeba żałować tego z czego się spowiada...
Ja się nie spowiadałam z tego, ale ksiądz mnie pytał, więc odpowiedziałam zgodnie z prawdą. -
Sky wrote:Ja się nie spowiadałam z tego, ale ksiądz mnie pytał, więc odpowiedziałam zgodnie z prawdą.
Moj nie byl taki wscibski na szczescienawet jak spisywalismy protokol to nie pytal o szczegoly, tylko ogolnie czy mieszkamy razem czy nie. Nie mieszkalismy akurat i dal nam spokoj
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny, nie odzywałam się, ale jestem na bieżąco na forum;) jutro jadę z osobistym mężem na badania wirusowe z krwi a w następnym cyklu do 5 dnia mam się pojawić na usg. I okaże się czy zaczniemy już stymulacje ale nie nastawiam się jeszcze dopóki nie dostanę recepty na leki.17.09 Icsi
22.12.2015 transfer 4AA
-
Hey dziewczyny w poniedziałek mam kwalifikacje do IVF. Chciałam zapytać czy dr skrupulatnie ogląda każda karteczkę z wizyt sprzed 2 lat i sprawdza czy w każdym mc była wizyta czy tylko kiedy zaczęło się jakiekolwiek leczenie i podejrzenie problemów z płodnością ?? Dodam , że u mnie przyczyną jest czynnik męski a ja zdrowa. Jestem o 3 nieudanych IUI.Nadzieja umiera ostatnia... czekam na mój mały wielki cud.
Gameta Rzgów. Jest cud ❤
-
u mnie nie sprawdzał skrupulatnie(nawet za bardzo nie mógł pisma rozczytac ,bo miałam ksero kartoteki) znalazł tylko nazwy leków i to że się stymulowalam,jeszcze miałam z 2010 ze szpitala wypis (dwie ciąże pozamaciczne ) i to mu wystarczyło ..
asiamar lubi tę wiadomość
23.02-transfer
23.04-transfer 3AA i 4AA
07.07- 3AB i 4AB
13.11-6AB -
asiamar wrote:Hey dziewczyny w poniedziałek mam kwalifikacje do IVF. Chciałam zapytać czy dr skrupulatnie ogląda każda karteczkę z wizyt sprzed 2 lat i sprawdza czy w każdym mc była wizyta czy tylko kiedy zaczęło się jakiekolwiek leczenie i podejrzenie problemów z płodnością ?? Dodam , że u mnie przyczyną jest czynnik męski a ja zdrowa. Jestem o 3 nieudanych IUI.
asiamar lubi tę wiadomość
Gameta Rzgów
III procedury ivf. (4 mrozaczki)
4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897
08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
Leoś 1580g i Laura 1420g. -
Agniesia ja kupowałam pregnyl właśnie za ok 25zl
nie każda apteka go ma... lepiej iść 1-2 dni wcześniej z receptą i go zamówią
Gameta Rzgów
III procedury ivf. (4 mrozaczki)
4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897
08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
Leoś 1580g i Laura 1420g. -
Ovitrelle jest za około 100zł Pregnyl około 25.
My przed ślubem zamiast dwóch spowiedzi (wyszliśmy z założenia, że po pierwszej spowiedzi nie wytrzymalibyśmy bez seksu przedmałżeńskiego, więc i tak obietnica poprawy nie byłaby zachowana) mieliśmy jedną, wieczorem, dzień przed ślubem. Od tamtej pory u spowiedzi nie byliśmy i pewnie nie będziemy. Nikogo nie zabiłam, nie okradłam, ani nie zrobiłam świadomie niczego złego, więc nie pójdę do spowiedzi mówić, że przeklinałam (co swoją drogą za jakieś wielkie przewinienie nie uważam). W Boga wierzę, ale nie w wymysły KK.
U mnie za jakieś 9 dni @ będzie i lecę do doktora.2012-2015 pierwsze starania, czynnik męski, 2IUI, ciąża biochemiczna
-
maj 2021 kwalifikacja do ICSI+FAMSI
10.06 długi protokół
19.07 punkcja, 30 jaj, 21 dojrzałych, zapłodnionych 6
24.07 I transfer (ET) blastka 4.1.1😔
24.08.21 II transfer (FET) blastka 4.1.1; biochemiczna😔
30.09.21 III transfer (FET) blastka 4.1.1 ciąża pozamaciczna😔
01.04.2022 IV transfer (FET na cyklu naturalnym) blastki 4.2.2. i 3.2.3; biochemiczna
Koniec naszych starań. -
Dziewczyny czy to faktycznie ten brzuch w ciazy boli jak na @?? bo ja juz zaczynam to czuc i wpadam w czarna odchłań
Iwka lubi tę wiadomość
Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka
8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn -
nick nieaktualny
-
asiamar wrote:Hey dziewczyny w poniedziałek mam kwalifikacje do IVF. Chciałam zapytać czy dr skrupulatnie ogląda każda karteczkę z wizyt sprzed 2 lat i sprawdza czy w każdym mc była wizyta czy tylko kiedy zaczęło się jakiekolwiek leczenie i podejrzenie problemów z płodnością ?? Dodam , że u mnie przyczyną jest czynnik męski a ja zdrowa. Jestem o 3 nieudanych IUI.
U mnie spojrzal na poczatek ksera-na date. Przejrzal ze 2 strony. Obejrzal wypis po hsg i laparoskopii i aktualne wynik amh, fsh i spermigramu. Oprocz tego mialam jednostronicowy list-podsumowanie leczenia od poprzedniego gina i to przeczytal sobie w calosci
Jak napiszesz, w ktorej klinice idziesz to pewnie bedziemy mogly napisac konkretniej.Iwka lubi tę wiadomość
-
lena7 wrote:Dziewczyny czy to faktycznie ten brzuch w ciazy boli jak na @?? bo ja juz zaczynam to czuc i wpadam w czarna odchłań
-
Anatolka wrote:TO spytaj i nas doucz, przynajmniej mnie
bardzo prosze. Pewnie jeszcze musisz sie pokazac ginowi z kliniki, wiec spytaj. Trudno mi sobie wyobrazic niejedzenie surowych owocow. Przeciez wiekszosc jednak w ten sposob sie je. Co? Zapiekac jablka, gruszki a z reszty pic kompot i wyjadac takie padniete kompotowe owoce? I tak przez 2 tygodnie do testowania... Warzywa gotowane to jeszcze jakos obleca...
i mi się zdaje że właśnie przez ten brak owoców jestem teraz chora ...giluna mam do podłogi...i od wczoraj jem kiwi i paprykę
-
Hej, witajcie!
Jest! Tym razem jest wyznaczony dzień punkcji!
I tym razem się nie zmieniWczoraj szprycowałam się ostatni raz
dziś tylko globulki na noc, a jutro rano będą nakuwać 6 dojrzałych pęcherzyków, które udało mi się wyprodukować
Ilość imponująca nie jest, ale przecież jakość jest ważna
estradiol dalej niski, ale chociaż endometrium dojrzałe
pani w klinicznej recepcji powiedziała, ze mam sie nie martwić mała ilością pecherzykow bo ostatnio mieli pacjentkę, która miała jedną komórkę, która sie zapłodniła, ładnie dzieliła i jak do tej pory jest dobrze! Wiem, ze rożnie moze byc, nerwy oczywiście są, ale jestem dobrej myśli, to chyba dobrze, prawda?
Ciepło pozdrawiamKava, Sky, Tosia 1981, MisiaMisia, Anatolka, czarownica_tea, Libra lubią tę wiadomość