X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Kliniki w Czechach
Odpowiedz

Kliniki w Czechach

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2017, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    Witajcie, czy ktoś wie czy w Czechach kliniki robią in vitro z gotowego zarodka (adopcja zarodka) u kobiet bez partnera? Pytałam w Gyncentrum ale chyba nie zrozumieli.

Cześć,

Chyba to jest niezgodne z czeskim prawem. Jeśli chodzi o in vitro dla samotnych przyszłych matek to zdaje się takie usługi oferują kliniki w Hiszpanii. W Czechach trzeba mieć stałego partnera. Samotne osoby lub homoseksualne chyba nie mogą adoptować zarodka.

Być może Cypr jest też bardziej liberalny.

innamorata88 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2017, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    innamorata88 wrote:
    O matko :O to faktycznie dobrze Was w prawdze podliczyli :/

kayama, wszystko inne tylko nie Gyncentrum! Fuszerowcy jakich mało!!

Kliniki w Pradze wychodzą drożej niż w Brnie. Ale Prague Fertility Center jest naprawdę drogie jak robi się dużo dodatkowych procedur. My koniecznie chcemy PGS NGS, czyli genetykę zarodka. A to jest bardzo drogie.

Bez żadnych dodatkowych procedur natomiast cena jest znośna.

• kayama Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny. Odpisali właśnie ze czeskie prawo nie pozwala:-( Jestem w kropce bo chyba się rozstajemy z moja 2 polowa.... Został mi pewnie jakiś rok na ciążę z adoptowanym zarodkiem. Nic tylko plakac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2017, 14:05

Bea77 lubi tę wiadomość

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2017, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    Dzieki dziewczyny. Odpisali właśnie ze czeskie prawo nie pozwala:-( Jestem w kropce bo chyba się rozstajemy z moja 2 polowa.... Został mi pewnie jakiś rok na ciążę z adoptowanym zarodkiem. Nic tylko plakac.

Nie chciałam polubić, tylko zaznaczyć że przeczytałam Twoją wiadomość. Bardzo mi przykro. Nie trać wiary. Czy w Twoim przypadku wchodzi w grę tylko cały zarodek? Przepraszam, że tak dopytuję, ale nie wiem ile masz lat.

Hiszpania może być rozwiązaniem dla Ciebie.

• kayama Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak ponieważ mam 48 lat, fsh 16, amh 0,24... Nie liczę juz na cud. Czytałam o Hiszpanii! Faktycznie daje nadzieję, w Barcelonie nawet kiedyś byłam , znalazłam ceny, będę myśleć. Fajnie ze ktos to czyta trochę lzej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2017, 16:10

Bea77 lubi tę wiadomość

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2017, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    Tak ponieważ mam 48 lat, fsh 16, amh 0,24... Nie liczę juz na cud. Czytałam o Hiszpanii! Faktycznie daje nadzieję, w Barcelonie nawet kiedyś byłam , znalazłam ceny, będę myśleć. Fajnie ze ktos to czyta trochę lzej

Hiszpania w takim razie jak najbardziej i zorientuj się jak to wygląda jeśli chodzi o wiek bo w Czechach kobiecie 50 letniej już nie zrobią transferu. Doczytaj jakie limity wiekowe ma Hiszpania. Trzymaj się mocno i powodzenia!

• kayama Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki! Napiszę do klinik. W Hiszpanii z tego co czytałam nie ma ograniczeń wieku ale większość klinik robi do 50.

Bea77 lubi tę wiadomość

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2017, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już podjęliśmy decyzję co do kliniki.

Wahaliśmy się między Gennet w Pradze a Reprofit w Brnie.

Napisałam do obu klinik pytanie czy na życzenie (i oczywiście po konsultacji z lekarzem) zrobią tzw agonist/antagonist conversion protocol with estrogene priming (nie wiem jak to jest po polsku).

Reprofit odpowiedział, że można zrobić. Co dla mnie znaczy, że są otwarci i będą starali się uzyskać jak najlepszy wynik.

Gennet odpowiedział, że jaki byśmy protokół nie stosowali i niezależnie jakie leki, to jakości komórek jajowych nie da się poprawić. Czyli z tej odpowiedzi ja wnioskuję, że zostanie mi zaproponowany schemat który jest stosowany dla wszystkich i jest duża szansa że Gennet to następna "fabryka".

Nie lubię takiego podejścia na zasadzie "podoba się to bierz, a jak nie to nie".

Także klamka zapadła i próbujemy szczęścia z kliniką Reprofit w Brnie.

innamorata88, njut, Lunaris lubią tę wiadomość

• innamorata88 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea77 wrote:
    Już podjęliśmy decyzję co do kliniki.

Wahaliśmy się między Gennet w Pradze a Reprofit w Brnie.

Napisałam do obu klinik pytanie czy na życzenie (i oczywiście po konsultacji z lekarzem) zrobią tzw agonist/antagonist conversion protocol with estrogene priming (nie wiem jak to jest po polsku).

Reprofit odpowiedział, że można zrobić. Co dla mnie znaczy, że są otwarci i będą starali się uzyskać jak najlepszy wynik.

Gennet odpowiedział, że jaki byśmy protokół nie stosowali i niezależnie jakie leki, to jakości komórek jajowych nie da się poprawić. Czyli z tej odpowiedzi ja wnioskuję, że zostanie mi zaproponowany schemat który jest stosowany dla wszystkich i jest duża szansa że Gennet to następna "fabryka".

Nie lubię takiego podejścia na zasadzie "podoba się to bierz, a jak nie to nie".

Także klamka zapadła i próbujemy szczęścia z kliniką Reprofit w Brnie.
    Bea wierzę, że dokonaliście dobrego wyboru! Nie lubię klinik podchodzących taśmowo do pacjenta. :/ Daj znać jak będziecie w Brnie :) z chęcia umówię się na kawkę! :D

Bea77 lubi tę wiadomość

Mikołaj 25.04.2011

08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
    27.02 3480g Michaś 56cm długości <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2017, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    innamorata88 wrote:
    Bea wierzę, że dokonaliście dobrego wyboru! Nie lubię klinik podchodzących taśmowo do pacjenta. :/ Daj znać jak będziecie w Brnie :) z chęcia umówię się na kawkę! :D
    O super! Nie wiedziałam że mieszkasz w Brnie :-) Dam znać!

innamorata88 lubi tę wiadomość

• Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie czytalam calego watku dziewczyny ale jakby ktos sie zastanawial nad klinika w ostrawie gyncentrum odradzam....chcieli mi robic iui 4 dni po ovulacji....nie chcieli wydac dokumentacji...ogolnie otraktowali mnie bardzi niefajnie

Bea77 lubi tę wiadomość

Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
    9dpt 84.51 :D
    11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • innamorata88 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka28 wrote:
    Nie czytalam calego watku dziewczyny ale jakby ktos sie zastanawial nad klinika w ostrawie gyncentrum odradzam....chcieli mi robic iui 4 dni po ovulacji....nie chcieli wydac dokumentacji...ogolnie otraktowali mnie bardzi niefajnie
    Oj pisałam o nich :( kpina a nie klinika!!

Mikołaj 25.04.2011

08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
    27.02 3480g Michaś 56cm długości <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2017, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka28 wrote:
    Ja mam zamiar spróbować z Reprofit w Brnie. Mam nadzieję, że to dobry wybór ...

• kayama Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O a mi w Gyncetrum dużo odpisali na pytania, wydawali się otwarci, no to lepiej omijać..

Bea77 lubi tę wiadomość

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2017, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie się dowiedziałam, że niektóre kliniki w Czechach nie robią w ogóle badań poziomu estradiolu podczas stymulacji.
    Jest to dla mnie sporym zaskoczeniem bo w mojej klinice w Polsce przed każdą wizytą kontrolną miałam badania krwi na estradiol i bodajże progesteron. W Czechach oceniają dojrzałość jajeczka kierując się wyłącznie obrazem USG.

No ale skoro osiągają tam sukcesy to widocznie tak też można.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2017, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kayama wysłałam zaproszenie. Jestem w podobnej sytuacji. Rozwodzimy się z mężem. Z tym że ja po 3 in vitro. Też szukam miejsca gdzie mogłabym podejść do ADOPCJI zarodka ew in vitro z nasieniem dawcy. Wiem już tego co wyżej pisalyascie że Czechy odpadają że względu na prawo. Chciałabym się z Tobą powymieniac informacjami. Pozdrawiam

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2017, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlena_cn wrote:
    Witam, czy któraś z Was korzysta z Reprofit w Ostravie? Została mi polecona przez polskiego lekarza, dokładnie dr Machacz. W tym miesiącu podchodzimy już do in vitro, właśnie jestem stymulowana i w przyszłym tygodniu punkcja niestety martwi mnie że za każdym razem przyjmuje mnie inny lekarz.
    Marlena, jak tam Twoja stymulacja w Reprofit?

• kayama Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Shooa, dzięki za zaproszenie! Z moim m. na razie się wstrzymalismy od drastycznych decyzji, wszelkie rozmowy odnośnie dziecka odlozylismy do stycznia także nie wiem co z tego wyjdzie. Chętnie się powymieniam info.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • ka_tarzyna Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    zrobiłam małe porządki w apteczce i mam do odsprzedania:

Estrofem 2mg, 1opak (pełne 28 tabl.), 1 opak. (rozpoczęte, 18 tabl.), ważność do 2020r. za cenę 15 PLN
    Lutinus 100mg, 11 tabl., ważność do 11.2019, za cenę 60PLN
    Prolutex 25mg zastrzyki, 1opak. (pełne 7 fiolek), 1opak. (rozpoczęte, 4 fiolki), ważność do 01.2019r., za cenę 250PLN
    Luteina 50 podjęzykowa, 1 opak. (pełne 30 tabl.), ważność do 05.2020 za 9 PLN
    Clostilbegyt 50mg, 9 tabl., za 9 PLN
    DHEA Eljot 25mg, 1 opak. (pełne 30 tabl. ), 1 opak. (rozpoczęte 20 tabl.), ważność do 09.2018, za cenę 50 PLN
    Femibion Natal 1, 2 pełne opakowania, ważność do 06.2019r. za cenę 40 PLN

Ceny są za całość (za pełne i rozpoczęte łącznie).

I słoik ziół ojca Sroki nr 3 - gratis :-)

Jestem z Warszawy, ewentualnie wysyłka.
    Gdyby ktoś był zainteresowany, to zapraszam na priv.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2017, 13:41

gg643e5ei3b53o9s.png
    bl9cgu1rq4wedujs.png

07.2019 drugi naturalsik :-)
    10.2017 naturalsik :-)
    Mam 4❄️
    4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
    AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38%
  • kayama Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ka_tarzyna była bym może zainteresowana DHEA, czekam jeszcze na wyniki poziomu we krwi, dam znać, jestem z Wawy :)

n59ydf9h7aj0jxnd.png
‹‹ 8 9 10 11 12 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ