Kliniki w Czechach
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnykayama wrote:Witajcie, czy ktoś wie czy w Czechach kliniki robią in vitro z gotowego zarodka (adopcja zarodka) u kobiet bez partnera? Pytałam w Gyncentrum ale chyba nie zrozumieli.
Cześć,
Chyba to jest niezgodne z czeskim prawem. Jeśli chodzi o in vitro dla samotnych przyszłych matek to zdaje się takie usługi oferują kliniki w Hiszpanii. W Czechach trzeba mieć stałego partnera. Samotne osoby lub homoseksualne chyba nie mogą adoptować zarodka.
Być może Cypr jest też bardziej liberalny.innamorata88 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyinnamorata88 wrote:O matko to faktycznie dobrze Was w prawdze podliczyli
kayama, wszystko inne tylko nie Gyncentrum! Fuszerowcy jakich mało!!
Kliniki w Pradze wychodzą drożej niż w Brnie. Ale Prague Fertility Center jest naprawdę drogie jak robi się dużo dodatkowych procedur. My koniecznie chcemy PGS NGS, czyli genetykę zarodka. A to jest bardzo drogie.
Bez żadnych dodatkowych procedur natomiast cena jest znośna. -
Dzieki dziewczyny. Odpisali właśnie ze czeskie prawo nie pozwala:-( Jestem w kropce bo chyba się rozstajemy z moja 2 polowa.... Został mi pewnie jakiś rok na ciążę z adoptowanym zarodkiem. Nic tylko plakac.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2017, 14:05
Bea77 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnykayama wrote:Dzieki dziewczyny. Odpisali właśnie ze czeskie prawo nie pozwala:-( Jestem w kropce bo chyba się rozstajemy z moja 2 polowa.... Został mi pewnie jakiś rok na ciążę z adoptowanym zarodkiem. Nic tylko plakac.
Nie chciałam polubić, tylko zaznaczyć że przeczytałam Twoją wiadomość. Bardzo mi przykro. Nie trać wiary. Czy w Twoim przypadku wchodzi w grę tylko cały zarodek? Przepraszam, że tak dopytuję, ale nie wiem ile masz lat.
Hiszpania może być rozwiązaniem dla Ciebie.
-
Tak ponieważ mam 48 lat, fsh 16, amh 0,24... Nie liczę juz na cud. Czytałam o Hiszpanii! Faktycznie daje nadzieję, w Barcelonie nawet kiedyś byłam , znalazłam ceny, będę myśleć. Fajnie ze ktos to czyta trochę lzej
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2017, 16:10
Bea77 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnykayama wrote:Tak ponieważ mam 48 lat, fsh 16, amh 0,24... Nie liczę juz na cud. Czytałam o Hiszpanii! Faktycznie daje nadzieję, w Barcelonie nawet kiedyś byłam , znalazłam ceny, będę myśleć. Fajnie ze ktos to czyta trochę lzej
Hiszpania w takim razie jak najbardziej i zorientuj się jak to wygląda jeśli chodzi o wiek bo w Czechach kobiecie 50 letniej już nie zrobią transferu. Doczytaj jakie limity wiekowe ma Hiszpania. Trzymaj się mocno i powodzenia!
-
nick nieaktualnyJuż podjęliśmy decyzję co do kliniki.
Wahaliśmy się między Gennet w Pradze a Reprofit w Brnie.
Napisałam do obu klinik pytanie czy na życzenie (i oczywiście po konsultacji z lekarzem) zrobią tzw agonist/antagonist conversion protocol with estrogene priming (nie wiem jak to jest po polsku).
Reprofit odpowiedział, że można zrobić. Co dla mnie znaczy, że są otwarci i będą starali się uzyskać jak najlepszy wynik.
Gennet odpowiedział, że jaki byśmy protokół nie stosowali i niezależnie jakie leki, to jakości komórek jajowych nie da się poprawić. Czyli z tej odpowiedzi ja wnioskuję, że zostanie mi zaproponowany schemat który jest stosowany dla wszystkich i jest duża szansa że Gennet to następna "fabryka".
Nie lubię takiego podejścia na zasadzie "podoba się to bierz, a jak nie to nie".
Także klamka zapadła i próbujemy szczęścia z kliniką Reprofit w Brnie.innamorata88, njut, Lunaris lubią tę wiadomość
-
Bea77 wrote:Już podjęliśmy decyzję co do kliniki.
Wahaliśmy się między Gennet w Pradze a Reprofit w Brnie.
Napisałam do obu klinik pytanie czy na życzenie (i oczywiście po konsultacji z lekarzem) zrobią tzw agonist/antagonist conversion protocol with estrogene priming (nie wiem jak to jest po polsku).
Reprofit odpowiedział, że można zrobić. Co dla mnie znaczy, że są otwarci i będą starali się uzyskać jak najlepszy wynik.
Gennet odpowiedział, że jaki byśmy protokół nie stosowali i niezależnie jakie leki, to jakości komórek jajowych nie da się poprawić. Czyli z tej odpowiedzi ja wnioskuję, że zostanie mi zaproponowany schemat który jest stosowany dla wszystkich i jest duża szansa że Gennet to następna "fabryka".
Nie lubię takiego podejścia na zasadzie "podoba się to bierz, a jak nie to nie".
Także klamka zapadła i próbujemy szczęścia z kliniką Reprofit w Brnie.Bea77 lubi tę wiadomość
Mikołaj 25.04.2011
08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
27.02 3480g Michaś 56cm długości
-
nick nieaktualnyinnamorata88 wrote:Bea wierzę, że dokonaliście dobrego wyboru! Nie lubię klinik podchodzących taśmowo do pacjenta. Daj znać jak będziecie w Brnie z chęcia umówię się na kawkę!
innamorata88 lubi tę wiadomość
-
Nie czytalam calego watku dziewczyny ale jakby ktos sie zastanawial nad klinika w ostrawie gyncentrum odradzam....chcieli mi robic iui 4 dni po ovulacji....nie chcieli wydac dokumentacji...ogolnie otraktowali mnie bardzi niefajnie
Bea77 lubi tę wiadomość
Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
9dpt 84.51
11dpt 210
14 dpt 765.9
18dpt 4270
32dptmamy ❤️
-
Kaśka28 wrote:Nie czytalam calego watku dziewczyny ale jakby ktos sie zastanawial nad klinika w ostrawie gyncentrum odradzam....chcieli mi robic iui 4 dni po ovulacji....nie chcieli wydac dokumentacji...ogolnie otraktowali mnie bardzi niefajnieMikołaj 25.04.2011
08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
27.02 3480g Michaś 56cm długości
-
nick nieaktualnyKaśka28 wrote:Nie czytalam calego watku dziewczyny ale jakby ktos sie zastanawial nad klinika w ostrawie gyncentrum odradzam....chcieli mi robic iui 4 dni po ovulacji....nie chcieli wydac dokumentacji...ogolnie otraktowali mnie bardzi niefajnie
-
nick nieaktualnyWłaśnie się dowiedziałam, że niektóre kliniki w Czechach nie robią w ogóle badań poziomu estradiolu podczas stymulacji.
Jest to dla mnie sporym zaskoczeniem bo w mojej klinice w Polsce przed każdą wizytą kontrolną miałam badania krwi na estradiol i bodajże progesteron. W Czechach oceniają dojrzałość jajeczka kierując się wyłącznie obrazem USG.
No ale skoro osiągają tam sukcesy to widocznie tak też można. -
nick nieaktualnyKayama wysłałam zaproszenie. Jestem w podobnej sytuacji. Rozwodzimy się z mężem. Z tym że ja po 3 in vitro. Też szukam miejsca gdzie mogłabym podejść do ADOPCJI zarodka ew in vitro z nasieniem dawcy. Wiem już tego co wyżej pisalyascie że Czechy odpadają że względu na prawo. Chciałabym się z Tobą powymieniac informacjami. Pozdrawiam
-
nick nieaktualnymarlena_cn wrote:Witam, czy któraś z Was korzysta z Reprofit w Ostravie? Została mi polecona przez polskiego lekarza, dokładnie dr Machacz. W tym miesiącu podchodzimy już do in vitro, właśnie jestem stymulowana i w przyszłym tygodniu punkcja niestety martwi mnie że za każdym razem przyjmuje mnie inny lekarz.
-
Dziewczyny,
zrobiłam małe porządki w apteczce i mam do odsprzedania:
Estrofem 2mg, 1opak (pełne 28 tabl.), 1 opak. (rozpoczęte, 18 tabl.), ważność do 2020r. za cenę 15 PLN
Lutinus 100mg, 11 tabl., ważność do 11.2019, za cenę 60PLN
Prolutex 25mg zastrzyki, 1opak. (pełne 7 fiolek), 1opak. (rozpoczęte, 4 fiolki), ważność do 01.2019r., za cenę 250PLN
Luteina 50 podjęzykowa, 1 opak. (pełne 30 tabl.), ważność do 05.2020 za 9 PLN
Clostilbegyt 50mg, 9 tabl., za 9 PLN
DHEA Eljot 25mg, 1 opak. (pełne 30 tabl. ), 1 opak. (rozpoczęte 20 tabl.), ważność do 09.2018, za cenę 50 PLN
Femibion Natal 1, 2 pełne opakowania, ważność do 06.2019r. za cenę 40 PLN
Ceny są za całość (za pełne i rozpoczęte łącznie).
I słoik ziół ojca Sroki nr 3 - gratis
Jestem z Warszawy, ewentualnie wysyłka.
Gdyby ktoś był zainteresowany, to zapraszam na priv.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2017, 13:41
07.2019 drugi naturalsik
10.2017 naturalsik
Mam 4❄️
4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38%