Kliniki w Czechach
-
WIADOMOŚĆ
-
Ale to oczywiste, ze wlasciwie dobrana stymulacja i doswiadczony embriolog to clue programu
Niemniej jednak warto przygotowac im pole do manewru suplementacja.
Szczesliwego Nowego Roku dziewczyny!Bea77 lubi tę wiadomość
Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPiszę tutaj bo dostałam propozycję protokołu z Czech. Długi protokół z Gonalem F 250 jednostek. Czyli w sumie zmiana leku i lekka korekta dawki. Nie stosują natomiast hormonu wzrostu. I teraz nie wiem czy robić z nimi czy iść do kliniki która dorzuci HGH czyli hormon wzrostu. Co myślicie?
-
Czy może ktos wie jakie dane można otrzymać w Czechach przy in vitro z kd odnośnie dawczyni komórki? (wiek, kolor oczu, włosów, wyksztalcenie, grupa krwi, może zdjęcia?) Czy to są młode zdrowe dawczynie czy jak u nas komórki jajowe od leczących się kobiet?
AniaK lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnykayama wrote:Czy może ktos wie jakie dane można otrzymać w Czechach przy in vitro z kd odnośnie dawczyni komórki? (wiek, kolor oczu, włosów, wyksztalcenie, grupa krwi, może zdjęcia?) Czy to są młode zdrowe dawczynie czy jak u nas komórki jajowe od leczących się kobiet?
W Czechach dawcy są anonimowi i kliniki surowo przestrzegają tego wymagania dlatego żadnych zdjęć nie dostaniesz, nawet takich z dzieciństwa. Podajesz kolor włosów, oczu, wzrost i wagę jaka cię interesuje oraz wykształcenie. Podajesz również swoją grupę krwi. I klinika stara się dopasować dawczynię do twoich wymagań ale nie gwarantuje wypełnienia wszystkich Twoich życzeń.
Dawczyni jest w pełni przebadana, często jest to młoda matka, która sama już urodziła zdrowe dziecko. Klinika koncentruje się głównie na dopasowaniu grupy krwi. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Bea77 wrote:Ruszamy pod koniec miesiąca z wizytami w Czechach. Trzymajcie kciuki za kolejne podejście.
PS Obawiam się tylko, że po dzisiejszej zmianie z ovufriend zniknie sporo fajnych dziewczynBea77 lubi tę wiadomość
STARANIA ZAKOŃCZONE BEZ SKUTKU
3 poronienia naturalnych ciąż: 2011 5+6tc, 2013 7+1tc, 2019 8+2tc i 1CB po CT
2 IVF > 11 zarodków > 2013 8A+8A, 8A+6B, 2015 8B, 2018 3BC, 2019 3BB, 3AB (CB, beta max 17,18), 2020 4AB, 8A... czeka 8A, ❄️
A1298C hetero, PAI-1 4G/5G hetero, APA +, endometrioza II (zatoki), KIR AA, NK 21% > 17% > 15%, aktywność NK 58,9%, MLR 0% > szczepienia mężem > 0% mąż, 0% dawcy > 4 mc > 0% mąż, 33,6% dawcy > szczepienia pulowane > 91,2% mąż, 0% dawcy > 4cs CB, 5cs poronienie 8+2tc > 45,3% mąż, 55,5% dawcy > 7 mc > immunosupresja > cdn
on: FDNA 22%, HLA-C C1
moja historia leczenia -
nick nieaktualnynjut wrote:Kciuki zaciśnięte. Liczę, że będziesz na bieżąco opisywała.
PS Obawiam się tylko, że po dzisiejszej zmianie z ovufriend zniknie sporo fajnych dziewczyn -
Bea77 wrote:A co się zmieniło oprócz tego że za wykresy trzeba płacić? ja i tak tego nie używałam.
Ja i tak od 9 lat prowadzę wykresy w exelu.Bea77 lubi tę wiadomość
STARANIA ZAKOŃCZONE BEZ SKUTKU
3 poronienia naturalnych ciąż: 2011 5+6tc, 2013 7+1tc, 2019 8+2tc i 1CB po CT
2 IVF > 11 zarodków > 2013 8A+8A, 8A+6B, 2015 8B, 2018 3BC, 2019 3BB, 3AB (CB, beta max 17,18), 2020 4AB, 8A... czeka 8A, ❄️
A1298C hetero, PAI-1 4G/5G hetero, APA +, endometrioza II (zatoki), KIR AA, NK 21% > 17% > 15%, aktywność NK 58,9%, MLR 0% > szczepienia mężem > 0% mąż, 0% dawcy > 4 mc > 0% mąż, 33,6% dawcy > szczepienia pulowane > 91,2% mąż, 0% dawcy > 4cs CB, 5cs poronienie 8+2tc > 45,3% mąż, 55,5% dawcy > 7 mc > immunosupresja > cdn
on: FDNA 22%, HLA-C C1
moja historia leczenia -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKatarinla wrote:No wlasnie o to oswiadczenie o ojcostwie, czy takie oswiadczenie moze pidpisac osoba ie posiadajaca polskie obywatelstwo? Ktos moze sie spotkal z taka sytuacja?
W czeskich klinikach mają całe mnóstwo zagranicznych pacjentów (UK, Irlandia, USA, Francja, Niemcy i wiele innych) także myślę, że obywatelstwo nie gra żadnej roli. W większości klinik (jeśli nie we wszystkich) władają językiem angielskim więc sądze że mają przygotowane umowy i różne papiery potrzebne do in vitro po angielsku.
W Czechach oficjalnie jest prawnie zakazane in vitro dla kobiet, które nie mają stałego partnera. Natomiast jest to całkowicie legalne w Hiszpanii i Danii z tego co wiem. Myślę, że spokojnie da się też to zrobić na Ukrainie. -
Bea77 wrote:W czeskich klinikach mają całe mnóstwo zagranicznych pacjentów (UK, Irlandia, USA, Francja, Niemcy i wiele innych) także myślę, że obywatelstwo nie gra żadnej roli. W większości klinik (jeśli nie we wszystkich) władają językiem angielskim więc sądze że mają przygotowane umowy i różne papiery potrzebne do in vitro po angielsku.
W Czechach oficjalnie jest prawnie zakazane in vitro dla kobiet, które nie mają stałego partnera. Natomiast jest to całkowicie legalne w Hiszpanii i Danii z tego co wiem. Myślę, że spokojnie da się też to zrobić na Ukrainie.Bea77 lubi tę wiadomość
Mikołaj 25.04.2011
08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
27.02 3480g Michaś 56cm długości
-
nick nieaktualnyinnamorata88 wrote:Kochana i jak tam Wasza przygoda w klinice? Trzymam nadal kciuki ❤️
miałam już spotkanie przez Skype z genetykiem i z lekarzem prowadzącym w klinice GENNET w Pradze. Mamy zarys programu stymulacji i teraz czekam, aż klinika prześle mi szczegółowy plan stymulacji i umowę do podpisania. Wszystko wskazuje, że będziemy iść krótkim protokołem, więc jeśli wyrobimy się w formalnościami to zaczniemy stymulację już pod koniec tego miesiąca.
Dzięki za kciuki bardzo ich potrzebuję
Co u Ciebie? już końcóweczka prawie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2018, 21:04