X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Kliniki w Czechach
Odpowiedz

Kliniki w Czechach

Oceń ten wątek:
  • Magdala Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2017, 01:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale to oczywiste, ze wlasciwie dobrana stymulacja i doswiadczony embriolog to clue programu :-)
    Niemniej jednak warto przygotowac im pole do manewru suplementacja.

Szczesliwego Nowego Roku dziewczyny!

Bea77 lubi tę wiadomość

Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2017, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwego Nowego Roku i niech marzenia się spełniają :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2018, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piszę tutaj bo dostałam propozycję protokołu z Czech. Długi protokół z Gonalem F 250 jednostek. Czyli w sumie zmiana leku i lekka korekta dawki. Nie stosują natomiast hormonu wzrostu. I teraz nie wiem czy robić z nimi czy iść do kliniki która dorzuci HGH czyli hormon wzrostu. Co myślicie?

• kayama Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy może ktos wie jakie dane można otrzymać w Czechach przy in vitro z kd odnośnie dawczyni komórki? (wiek, kolor oczu, włosów, wyksztalcenie, grupa krwi, może zdjęcia?) Czy to są młode zdrowe dawczynie czy jak u nas komórki jajowe od leczących się kobiet?

AniaK lubi tę wiadomość

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2018, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    Czy może ktos wie jakie dane można otrzymać w Czechach przy in vitro z kd odnośnie dawczyni komórki? (wiek, kolor oczu, włosów, wyksztalcenie, grupa krwi, może zdjęcia?) Czy to są młode zdrowe dawczynie czy jak u nas komórki jajowe od leczących się kobiet?

W Czechach dawcy są anonimowi i kliniki surowo przestrzegają tego wymagania dlatego żadnych zdjęć nie dostaniesz, nawet takich z dzieciństwa. Podajesz kolor włosów, oczu, wzrost i wagę jaka cię interesuje oraz wykształcenie. Podajesz również swoją grupę krwi. I klinika stara się dopasować dawczynię do twoich wymagań ale nie gwarantuje wypełnienia wszystkich Twoich życzeń.

Dawczyni jest w pełni przebadana, często jest to młoda matka, która sama już urodziła zdrowe dziecko. Klinika koncentruje się głównie na dopasowaniu grupy krwi.

• kayama Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok rozumiem dzieki :) Ale są to czeskie dawczynie jak rozumiem?

Bea77 lubi tę wiadomość

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2018, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    Ok rozumiem dzieki :) Ale są to czeskie dawczynie jak rozumiem?
    Z tego co mi wiadomo dawczyniami są głównie Czeszki.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2018, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruszamy pod koniec miesiąca z wizytami w Czechach. Trzymajcie kciuki za kolejne podejście.

Magdala, kayama, innamorata88 lubią tę wiadomość

• kayama Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam mocno! Dawaj znać jak idzie. Ja myślę nad Bocianem Białystok, w sumie mamy 2,5 godziny drogi, nie daleko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2018, 21:44

Bea77 lubi tę wiadomość

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2018, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    Trzymam mocno! Dawaj znać jak idzie. Ja myślę nad Bocianem Białystok, w sumie mamy 2,5 godziny drogi, nie daleko.
    Powodzenia również :-)

• njut Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea77 wrote:
    Ruszamy pod koniec miesiąca z wizytami w Czechach. Trzymajcie kciuki za kolejne podejście.
    Kciuki zaciśnięte. Liczę, że będziesz na bieżąco opisywała.

PS Obawiam się tylko, że po dzisiejszej zmianie z ovufriend zniknie sporo fajnych dziewczyn :(

Bea77 lubi tę wiadomość

STARANIA ZAKOŃCZONE BEZ SKUTKU
    3 poronienia naturalnych ciąż: 2011 5+6tc, 2013 7+1tc, 2019 8+2tc i 1CB po CT
    2 IVF > 11 zarodków > 2013 8A+8A, 8A+6B, 2015 8B, 2018 3BC, 2019 3BB, 3AB (CB, beta max 17,18), 2020 4AB, 8A... czeka 8A, ❄️
    A1298C hetero, PAI-1 4G/5G hetero, APA +, endometrioza II (zatoki), KIR AA, NK 21% > 17% > 15%, aktywność NK 58,9%, MLR 0% > szczepienia mężem > 0% mąż, 0% dawcy > 4 mc > 0% mąż, 33,6% dawcy > szczepienia pulowane > 91,2% mąż, 0% dawcy > 4cs CB, 5cs poronienie 8+2tc > 45,3% mąż, 55,5% dawcy > 7 mc > immunosupresja > cdn
    on: FDNA 22%, HLA-C C1
    moja historia leczenia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2018, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    njut wrote:
    Kciuki zaciśnięte. Liczę, że będziesz na bieżąco opisywała.

PS Obawiam się tylko, że po dzisiejszej zmianie z ovufriend zniknie sporo fajnych dziewczyn :(
    A co się zmieniło oprócz tego że za wykresy trzeba płacić? ja i tak tego nie używałam.

• njut Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea77 wrote:
    A co się zmieniło oprócz tego że za wykresy trzeba płacić? ja i tak tego nie używałam.
    Od dziś trzeba płacić za wykres a od jutra może za forum ;)
    Ja i tak od 9 lat prowadzę wykresy w exelu.

Bea77 lubi tę wiadomość

STARANIA ZAKOŃCZONE BEZ SKUTKU
    3 poronienia naturalnych ciąż: 2011 5+6tc, 2013 7+1tc, 2019 8+2tc i 1CB po CT
    2 IVF > 11 zarodków > 2013 8A+8A, 8A+6B, 2015 8B, 2018 3BC, 2019 3BB, 3AB (CB, beta max 17,18), 2020 4AB, 8A... czeka 8A, ❄️
    A1298C hetero, PAI-1 4G/5G hetero, APA +, endometrioza II (zatoki), KIR AA, NK 21% > 17% > 15%, aktywność NK 58,9%, MLR 0% > szczepienia mężem > 0% mąż, 0% dawcy > 4 mc > 0% mąż, 33,6% dawcy > szczepienia pulowane > 91,2% mąż, 0% dawcy > 4cs CB, 5cs poronienie 8+2tc > 45,3% mąż, 55,5% dawcy > 7 mc > immunosupresja > cdn
    on: FDNA 22%, HLA-C C1
    moja historia leczenia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2018, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    njut wrote:
    Od dziś trzeba płacić za wykres a od jutra może za forum ;)
    Ja i tak od 9 lat prowadzę wykresy w exelu.
    Jeśli dojdzie do tego, że trzeba będzie płacić za forum to przeniesiemy się na Nasz Bocian i tyle.

• Katarinla Nowa

Wysłany: 17 stycznia 2018, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny. Jestem tu nowa, i chciala bym zaczerpnac kilka porad. Moze ktos cos wie. Jestem niestety po rozwodzie po 1 nie udanej probie

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2018, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarinla wrote:
    Czesc dziewczyny. Jestem tu nowa, i chciala bym zaczerpnac kilka porad. Moze ktos cos wie. Jestem niestety po rozwodzie po 1 nie udanej probie

Cześć,

pytaj śmiało :-)

• Katarinla Nowa

Wysłany: 17 stycznia 2018, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie o to oswiadczenie o ojcostwie, czy takie oswiadczenie moze pidpisac osoba ie posiadajaca polskie obywatelstwo? Ktos moze sie spotkal z taka sytuacja?

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2018, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarinla wrote:
    No wlasnie o to oswiadczenie o ojcostwie, czy takie oswiadczenie moze pidpisac osoba ie posiadajaca polskie obywatelstwo? Ktos moze sie spotkal z taka sytuacja?

W czeskich klinikach mają całe mnóstwo zagranicznych pacjentów (UK, Irlandia, USA, Francja, Niemcy i wiele innych) także myślę, że obywatelstwo nie gra żadnej roli. W większości klinik (jeśli nie we wszystkich) władają językiem angielskim więc sądze że mają przygotowane umowy i różne papiery potrzebne do in vitro po angielsku.

W Czechach oficjalnie jest prawnie zakazane in vitro dla kobiet, które nie mają stałego partnera. Natomiast jest to całkowicie legalne w Hiszpanii i Danii z tego co wiem. Myślę, że spokojnie da się też to zrobić na Ukrainie.

• innamorata88 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea77 wrote:
    W czeskich klinikach mają całe mnóstwo zagranicznych pacjentów (UK, Irlandia, USA, Francja, Niemcy i wiele innych) także myślę, że obywatelstwo nie gra żadnej roli. W większości klinik (jeśli nie we wszystkich) władają językiem angielskim więc sądze że mają przygotowane umowy i różne papiery potrzebne do in vitro po angielsku.

W Czechach oficjalnie jest prawnie zakazane in vitro dla kobiet, które nie mają stałego partnera. Natomiast jest to całkowicie legalne w Hiszpanii i Danii z tego co wiem. Myślę, że spokojnie da się też to zrobić na Ukrainie.
    Kochana i jak tam Wasza przygoda w klinice? Trzymam nadal kciuki ❤️

Bea77 lubi tę wiadomość

Mikołaj 25.04.2011

08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
    27.02 3480g Michaś 56cm długości <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2018, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    innamorata88 wrote:
    Kochana i jak tam Wasza przygoda w klinice? Trzymam nadal kciuki ❤️
    Cześć Innamorata,

miałam już spotkanie przez Skype z genetykiem i z lekarzem prowadzącym w klinice GENNET w Pradze. Mamy zarys programu stymulacji i teraz czekam, aż klinika prześle mi szczegółowy plan stymulacji i umowę do podpisania. Wszystko wskazuje, że będziemy iść krótkim protokołem, więc jeśli wyrobimy się w formalnościami to zaczniemy stymulację już pod koniec tego miesiąca.

Dzięki za kciuki :-) bardzo ich potrzebuję :-)

Co u Ciebie? już końcóweczka prawie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2018, 21:04

‹‹ 11 12 13 14 15 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ