Kobietki z PCO
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Przy PCO lepszy Infolic czy Inofem? Zgupiałam już po prostu. Przede mną drugi cykl z clo ze zwiększoną dawką 2x1 i chciałabym go jak najlepiej wykorzystać Może by ominęło mnie laparo. Tak sobie marzę dzisiaj:))
Czekam na Wasze cenne rady! Będe bardzo i to bardzo wdzięczna! -
gogo19 wrote:Przy PCO lepszy Infolic czy Inofem? Zgupiałam już po prostu. Przede mną drugi cykl z clo ze zwiększoną dawką 2x1 i chciałabym go jak najlepiej wykorzystać Może by ominęło mnie laparo. Tak sobie marzę dzisiaj:))
Czekam na Wasze cenne rady! Będe bardzo i to bardzo wdzięczna! -
gogo19 wrote:Przy PCO lepszy Infolic czy Inofem? Zgupiałam już po prostu. Przede mną drugi cykl z clo ze zwiększoną dawką 2x1 i chciałabym go jak najlepiej wykorzystać Może by ominęło mnie laparo. Tak sobie marzę dzisiaj:))
Czekam na Wasze cenne rady! Będe bardzo i to bardzo wdzięczna!
ja 8 dzień biorę duphaston a potem od 3dc clo -
Ja sie zastanawiam, czy to nie jest tak, że Inofolic jest chyba krócej na rynku i musi się wypromować albo odwrotnie. Ale skoro sklad taki sam to nie wiem skąd róznica cenowa... mi się udało kupić na olx 60saszetek za 55zł )
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2015, 17:39
-
Izabela a odczuwasz inne różnice? Bo ja mam dodatkowo mniej pryszczy na twarzy. Zawsze przy owulacji mnie wysypywało i dodatkowo robiła się wielka gula pod skóra. Tym razem wyszedł mi 1 pryszcz a gula zaczęła się robić, ale zniknęła po jednym dniu. Teraz przed okresem też nie jestem wysypana.
Ja nie miałam jakiejś strasznej tragedii z okresem, czasem 28 czasem 35 dni trwał cykl, ale zawsze okres się pojawiał, więc może na takie lżejsze stany szybciej/skuteczniej działa.
Ja spróbowałam,bo stwierdziłam, że może chociaż zadziała jako placebo -
nick nieaktualnyA ja pije inofem... ale jak mi sie skonczy to pozostanie mi juz tylko inofolic bo inofemu u nas nie ma... chyba ze dolupie jak pojade do pl
Ja czekam na @ i zaczynam drugi cykl po poronieniu i ostatni przed iui taka dzis decyzja padla... lekarz chcial napierw jesli by sie w ciagu 3 cykli nie udalo ale dzis kazal sie zastanowic czy iui juz w tym cyklu czy w kolejnym... postawilismy na kolejny bo w tym za duzo stresow i tak na wariackich papiwrach nie chcemy... -
pigułka wrote:Izabela a odczuwasz inne różnice? Bo ja mam dodatkowo mniej pryszczy na twarzy. Zawsze przy owulacji mnie wysypywało i dodatkowo robiła się wielka gula pod skóra. Tym razem wyszedł mi 1 pryszcz a gula zaczęła się robić, ale zniknęła po jednym dniu. Teraz przed okresem też nie jestem wysypana.
Ja nie miałam jakiejś strasznej tragedii z okresem, czasem 28 czasem 35 dni trwał cykl, ale zawsze okres się pojawiał, więc może na takie lżejsze stany szybciej/skuteczniej działa.
Ja spróbowałam,bo stwierdziłam, że może chociaż zadziała jako placebo -
Dziewczyny, własnie zrobiłam pierwszą część badań w 5 dc, może mi coś powiecie na ich temat? Bo ja w ogóle się nie znam...
TSH 1,392 norma 0,550 - 4,782
FT3 3,04 norma 2,30-4,20
FT4 1,23 norma 0,89-1,76
p/c ATG 15,7
p/c ATG 14,7
estradiol - 68,00 pg/ml
FSH 3,96
LH 14,49
Któras coś mi może powiedzieć? Plissss..... W 21 dc robie kolejne badania i potem dopiero ide do gina...
Cudzie trwaj...
-
I ja dołączam do posiadaczek PCO.. Dowiedziałam się kilka dni temu i nie powiem, bo informacja mnie trochę podłamała. Staramy się z Mężem, ale miało być na luzie i bez ciśnienia, a tutaj czekam na miesiączkę i zaczynam następny cykl z clo i monitorowanie pęcherzyka w 15-17dc. Co ciekawe jedynym objawem są długie miesiączki (40 dniowe), zatrądzikowana buzia i wypadające włosy, a tak jestem nawet bardzo szczupła i żadnych innych problemów brak.
Zrobilam w 27dc prolaktyne i progesteron. Prolaktyna: 16,74 progesteron: 15,72. USG z 21 dc - torbielka z płynem 27x17 mm oraz liczne drobne pęcherzyki.
Powinnam jeszcze zrobić FSH i LH ale to 3dc?
daktylek lubi tę wiadomość
-
Witaj Serduszkowa
mam te same objawy co Ty, czyli nic konkretnego a owulacja późno, długie cykle i brak ciąży. jestem w trakcie brania duphastonu i też wezmę clo. razem raźniej
powodzenia
p.s. a FSH i LH to 3 dc - tak jak napisałasWiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2015, 14:55
Mama Aniołka [*] 15.12.2015r.
-
Serduszkowa, u mnie też dłuższe cykle, włosy mi lecą, też szczuplutka jestem. Trądziku brak.
W 3-5dc robi się razem LH i FSH.
Ja zaryzykowałam i biorę Glucophage 1000 xr. Nie wiem czy dobrze zrobiłam, szczupła jestem, ale ponoć metformina u szczupłych dobrze działa na policystyczne jajniki, wspomaga owulacje albo stymulacje clostilbegyt, zobaczymy. Póki co skutków ubocznych nie mam, może trochę głowa bolala, biorę 4 dzień.
Słyszałam, ze skutkiem ubocznym może być większy wypad włosów, czy któraś to miała? Ja póki co nie zauwazyłam tego, aby wypadanie się wzmożyło, jak leciały tak leca.
Ja w następnym cyklu też będę brała clo. Także będzie nas trochę z tym lekiem.