LAPAROSKOPIA
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAleksandrakili wrote:Ja myślę, że nie dostanę w ogóle @ i że pewnie teraz już mi leci tak jakby kolejny cykl.. Zrobię sikacza a we wtorek bete a jak nic to dzwonie i się umawiam na wizytę do gin
-
nick nieaktualny
-
ailatan wrote:a rosna pecherzyki? pekaja? bralas wspomagacze?
-
nick nieaktualnysylka0102 wrote:Ostatnio na monitoringu miałam pechęrzyk 8mm do 9mm i doktorka kazała mi przyjsc za 4dni bo mowiła ze do srody nie urośnie jak poszłam za 4 dni to po pecherzykach ani śladu powiedziała albo sie wchłonął albo pękł wcześniej ale jak widać chyba sie wchłonął pytałam czy ten cykl zaczynamy na wspomagaczach ona mi powiedziala ze ten cykl spróbujemy jeszcze bez a następny już z CLO i niewiem naprawde co mam robić niby mówia ze do pół roku po laparoskopii?? to dopiero był by drugi cykl po wczesniej miałam przez 4 miesiące CLO tylko w jednym cyklu miałam 18mm pechęrzyk ale nic z tego. Doktorka powiedziała niby ze otoczka jajnika była za gruba i plemniki nie maja się jak przedostać a teraz jak po nakłuwali to coś powinno sie dziać chyba ze teraz wspomagacze pomogą
-
ailatan wrote:Ech nie mozesz sie tak szybko poddawac.. wiesz ja przed laparoskopia w ogole nie zareagowalam na clo.. nic a nic.. a bralam podwoje dawki.. po laparoskopii 2 cykle tez nic nie bralam.. w pierwszym mialam jeden pecherzyk a w drugim nic zero.. no wiec wzielam znowu clo.. urosly po jednym na kazdym , dojrzaly i pekly po pregnylu. 20 marca testuje. Mam podobno przecietne endometrium bo tylko 11,4 powinno byc wiecej niby optymalnie.. ale to clo troche wykancza endometrium ;/
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyailatan wrote:hmm wiesz co no nie wiem czy po luteinie nie powiinas dostac okresu? mialas juz tak wczesniej?
-
dziewczyny ja po laparoskopii miałam cykl 33 albo 34 dniowy nie pamiętam. A też zawsze dostaję @ po duphastanie w 28 dc.
Odebrałam dzisiaj wyniki badań.
TSH,FT3,FT4 w normie także z tarczycą ok ale..... lekarka powiedziała że mam podwyższony kwas moczowy i powiedziała że nie mogę jeść brokułów, szpinaku, za dużo ryb itp itd. Dziwne...... za 3 miesiące mam iść jeszcze raz. Mam też podwyższone OB i to aż dwukrotnie!! Reszta wyników raczej w normie.
Muszę poczytać o tym kwasie moczowym.
Ola ty jesteś pielęgniarką co to ten kwas moczowy ?Edyta
-
nick nieaktualny
-
Aleksandrakili wrote:Plimka powiedz mi jakie masz to ob?? I czy bolą cię palce u stóp albo stawy ???Edyta
-
nick nieaktualnyEdyta najprawdopodobniej masz dne moczanowa. Musisz natychmiast zmienic diete, nie mozesz jesc potraw zakwaszajacych. Poczytaj sobie na ten temat. Objawy to najczęściej bol palucha u nogi ale tez innych stawow, kolanowy skokowy i w nadgarstku. koniecznie wyklucz z diety czerwone mieso. Cwicz 3-4 razy w tygodniu. Przepisala ci jakies leki? Np milurit
-
nick nieaktualny
-
Aleksandrakili wrote:Edyta najprawdopodobniej masz dne moczanowa. Musisz natychmiast zmienic diete, nie mozesz jesc potraw zakwaszajacych. Poczytaj sobie na ten temat. Objawy to najczęściej bol palucha u nogi ale tez innych stawow, kolanowy skokowy i w nadgarstku. koniecznie wyklucz z diety czerwone mieso. Cwicz 3-4 razy w tygodniu. Przepisala ci jakies leki? Np miluritEdyta
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Aleksandrakili wrote:Jeżeli drętwieje Ci w okolicach stawu to tak. To powinno się leczyć dietą i jeżeli jesteś w fazie ostrej to lekami a u jakiego lekarza byłaś? Może skonsultuj się z innym lekarzem niech Ci dokładnie wyjaśni co i jakEdyta
-
nick nieaktualny