X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

LAPAROSKOPIA

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia to powodzenia i daj znać jutro co i jak :)

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bocianivf wrote:
    Dziewczyny pocieszę was trochę. Ja po laparoskopi zaszłam w 8 cyklu i uwierzcie, że przed myślałam, że nic z tego. 6 cykl bardzo bolesny, miedzy 6 a 7 aż 45 dni. Ogólnie wszystko się posypało. W 8 cyklu po 46 dniach od mc zrobiłam test na którym po ok 10 latach starań dwie bordowe kreski. Nie wierzyłam ! Pewność dała mi beta Hcg i USG. Mam nadzieje, że i wam się uda!
    a podczas laparoskopii coś "wykryli" ? miałaś stwierdzone pco ? gratuluję potomka :)

Edyta
  • plimka_bum Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przez infekcję przestałam mierzyć temperaturę ale jutro wrócę do tego. Byłam też dzisiaj na badaniach: cholesterol , tarczyca itp itd. Jutro zobaczymy jakie będą wyniki.

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plimka_bum wrote:
    widzisz Ola a tak się denerwowałaś że spadł ci poprzedni. Teraz masz przynajmniej nowy ;);).
    U mnie samopoczucie powiedzmy w normie, zaczęłam ostatnio codziennie ćwiczyć ale dzisiaj przeczytałam że przy staraniach lepiej dużo nie ćwiczyć, max 3-4 dni w tygodniu :/. Te moje ćwiczenia nie są jakieś strasznie obciążające bo głównie "chodzę" no ale zawsze. Jutro dzień przerwy :)
    Heh a ja czytalam ze im wlasnie wiecej cwiczysz tym lepiej- no nie mowie juz o jakis mega treningach wytrzymalosciowych.. osttanie wakacje ja przejezdzialam w maratonach mtb rowerowych i w sumie jak nie zajde w ciaze to bardzo chcialabym do tego wrocic.. czlowiek sie lepiej czuje a jakie cialko super po tym jest :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    Natalia to powodzenia i daj znać jutro co i jak :)
    dam dam znac:) jasne.. jestem dobrej mysli :) no dobra wmawiam sobie zeby byc dobrej mysli :)) hehe

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dobrze wmawiaj sobie bo musisz isc z dobrym nastawieniem :))

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę dziewczyny ale mi dzisiaj temperatura skoczyła, pewnie z powodu tej infekcji. Mam tylko nadzieję że to nie zaburzy mojego cyklu i że @ się pojawi w normalnym terminie.

Edyta
  • fablous Ekspertka

Wysłany: 6 marca 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia kciuki się trzymają! Daj znać jak będziesz po wizycie :)

2,5 tyg od laparoskopii minęło a ja czuję się jakbym nie miała żadnego zabiegu. Wczoraj umyłam okna a dziś na zumbę idę :)

3i49p07w0kmpd0v3.png
  • plimka_bum Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jestem miesiąc po laparoskopio - laparotomii i też już nie pamiętam o zabiegu :)

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, jestem po wizycie:) pecherzyki pekly.. endometrium 11.5 mm wiec podobno tragedii nie ma, ale no szansa jest :) takze najwczesniej 20 marca mam testowac, do niedzieli jeszcze ceglaste tablteki femostonu a od poniedzialku te zolte z progesteronem..

fablous lubi tę wiadomość

• fablous Ekspertka

Wysłany: 6 marca 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia super wieści!
    I po co to złe nastawienie było? ;)
    Teraz tylko spokojnie czekać do 20 marca. A na Boże Narodzenie dwa prezenty pod choinką :D

3i49p07w0kmpd0v3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ano fablous teraz zostało czekac.. :) ech wiesz te nastroje to te hormony.. chyba .. biore ten estradiol ciege jeszcze do niedzieli.. po nim czuje sie taka napomowana i zla :D

• sylka0102 Przyjaciółka

Wysłany: 6 marca 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki u mnie po staremu:( dziś właśnie dostałam okres jestem juz całkiem załamana... i w koło Macieju okres monitoring okres monitoring... ja sie już chyba poddaje ostatni cykl monitoringu i odpuszczam:( Pozdrawiam życzę powodzenia Wam dziewczynki żeby chociaż wam się udało;)

Czekam wciąż na ten cud....

j36rxzdvdx1kpbz0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylka0102 wrote:
    hej dziewczynki u mnie po staremu:( dziś właśnie dostałam okres jestem juz całkiem załamana... i w koło Macieju okres monitoring okres monitoring... ja sie już chyba poddaje ostatni cykl monitoringu i odpuszczam:( Pozdrawiam życzę powodzenia Wam dziewczynki żeby chociaż wam się udało;)
    a rosna pecherzyki? pekaja? bralas wspomagacze?

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia no to super informacja:) to trzymam kciuki oby się udało!! :)
    A u mnie dalej lipa... już myślałam, że się wczoraj @ rozkręci bo na papierze było a tu nic... ;/ tylko jednorazowo na papierze.. Chyba zadzwonię do mojej gin w poniedziałek, bo już sama nie wiem co mam robić.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    Natalia no to super informacja:) to trzymam kciuki oby się udało!! :)
    A u mnie dalej lipa... już myślałam, że się wczoraj @ rozkręci bo na papierze było a tu nic... ;/ tylko jednorazowo na papierze.. Chyba zadzwonię do mojej gin w poniedziałek, bo już sama nie wiem co mam robić.
    a to moze jednak ciaza:) idz na bete:) bralas luteine?

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brałam luteine od 20-25 dc dawke 100 2x1... feraz nie mam jak iść na bete bo zaraz mam zjazd na studia i sobote i niedziele tez, a w poniedzialek do pracy... watpie, ze to ciąża. W 16dpo mysle ze na sikanym by juz pokazalo 2 kreski a ja mialam jedna ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    Brałam luteine od 20-25 dc dawke 100 2x1... feraz nie mam jak iść na bete bo zaraz mam zjazd na studia i sobote i niedziele tez, a w poniedzialek do pracy... watpie, ze to ciąża. W 16dpo mysle ze na sikanym by juz pokazalo 2 kreski a ja mialam jedna ;)
    hmm ech wiesz te sikance to roznie bywa.. a moze owulacje mialas pozniej ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No chyba ze owulacja byla pozniej. Ale mysle ze nie bo robilam prgesteron i estradiol w 5dpo i byly bardzo wysokie
    . Zrobie jeszcze raz sikacza jutro a ewentualnie we wtorek bete :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    No chyba ze owulacja byla pozniej. Ale mysle ze nie bo robilam prgesteron i estradiol w 5dpo i byly bardzo wysokie
    . Zrobie jeszcze raz sikacza jutro a ewentualnie we wtorek bete :)
    Moze kup innej firmy tego sikacza :)

‹‹ 115 116 117 118 119 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ