X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

LAPAROSKOPIA

Oceń ten wątek:
  • aaana Autorytet

Wysłany: 7 października 2013, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na 100% będę miała wyłuszczany mięśniak, ale na ścianie zewnętrznej macicy, jeśli chodzi o endometriozę to właśnie mają sprawdzić czy jest ona sobie tam (oby nie) i mam mieć udrożnione jajowody, bo są drożne, ale z oporem...

Dziewczyny trzymajcie kciuki, to już tuż tuż, oby wszystko poszło sprawnie!

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2013, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzymam kciuki i opisz jak bylo, ja mam termin na laparo na 4 listopada

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2013, 20:43

• malinka1984 Autorytet

Wysłany: 7 października 2013, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaana trzymam kciuki.Ja wyczekuje na @ jeśli prylezie to sms do ginki i będę mała ustalony termin pojawiena się w szpitalu.

Czekamy na Kacperka
    TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2013, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak dlugo czekalyscie na @ po lapro ?( moim przypadku nakluwanie/ kauteryzacja jajnikow )

• kicinia Ekspertka

Wysłany: 8 października 2013, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po laparo na drugi dzień dostałam pseudo miesiączkę ,a następną za równe 27 dni :) Dodam ,że 3 dni przed laparo skończyła mi się poprzednia .

• sylwiunia Autorytet

Wysłany: 9 października 2013, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie podobnie jak u kicini laparoskopie miałam dwa dni po miesiączce, a następną dostałam po 3 tygodniach, czyli cykl z laparoskopią trwał 28 dni

Joanna85 lubi tę wiadomość

"Nadzieja za­wiera w so­bie światło moc­niej­sze od ciem­ności, ja­kie pa­nują w naszych sercach".Jan Paweł II

6es3onyx9001zu66.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2013, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje bardzo za odpowiedzi, u mnie 26 dni po i nadal nic :(

• malinka1984 Autorytet

Wysłany: 12 października 2013, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pewnie będę miała laparo 22.10, dziś rozpoczynam nowy cykl z nowymi nadziejami.

Czekamy na Kacperka
  • aaana Autorytet

Wysłany: 18 października 2013, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie z Wami dziewczyny po dluzszej przerwie. Ja juz po laparo. Rany sie goja, wszystko odbylo sie w milej atmosferze, niestety diagnoza jest do polowy tylko dobra: jeden jajowod udrozniony, jeden niestety nie... Na szczescie nie mam endometriozy. Wiec mam nadzieje, ze choc z tym jednym sie uda.

Jesli macie jakies pytania to sluze pomoca.

Ja mam jedno: po jakim czasie wrocilyscie do staran po laparoskopii?

• sylwiunia Autorytet

Wysłany: 18 października 2013, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w pierwszym pełnym cyklu po laparoskopii, dokładnie 4 tygodnie po laparoskopii

"Nadzieja za­wiera w so­bie światło moc­niej­sze od ciem­ności, ja­kie pa­nują w naszych sercach".Jan Paweł II

6es3onyx9001zu66.png
  • kicinia Ekspertka

Wysłany: 19 października 2013, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w piątej dobie po laparo już szaleliśmy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2013, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak samo jak Sylwiunia, pierwszy cykl po lapro

sylwiunia lubi tę wiadomość

• sylwiunia Autorytet

Wysłany: 19 października 2013, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie na razie bez efektów, a dziś rozpoczęłam kolejny cykl, mam dobrego lekarza i cały czas wierzę że się uda, mimo tego że czas ucieka

6es3onyx9001zu66.png
  • malinka1984 Autorytet

Wysłany: 24 października 2013, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja laparoskopie mam jutro o 17:00 i na ta wlasnie godzine mam sie zjawic w szpitalu,planowe wyjscie sobota 8:00. Znieczulenie ogolne dotchawicze z monitorowaniem rozszerzonym,ogolnie jestem pozytywnie nastawiona.

Czekamy na Kacperka
  • Koza Autorytet

Wysłany: 24 października 2013, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was kobietki :)
    Malinko życzę jak najlepszych wyników po Laparoskopii i szybkiego powrotu do zdrówka!

https://www.maluchy.pl/li-68999.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2013, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochane jak miałyście tylko udrażniane jajowody, bez jakichś dodatkowych ingerencji, ile byłyście w szpitalu i ile zwolnienia dostałyście?

• aaana Autorytet

Wysłany: 25 października 2013, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam jajowody udrazniane i usuwane polipy z macicy i wyszlam na drugi dzien, ale w domu jeszcze odpoczywalam na pol lezaco 2 dni, a zaczelam normalnie chodzic po ok. 4 dniach. Zwolnienia akurat nie bralam, bo nie bylo mi potrzebne.

• malinka1984 Autorytet

Wysłany: 27 października 2013, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, co do laparo to wiadomo jak każda operacja nie jest przyjemna. Diagnoza II st. endometriozy, drożność względna bo płyn się rozchodzi ale z pomocą więc nie jest dobrze.Ogólnie spadło to na mnie jak grom z jasnego nieba bo nie miałam żadnych objawów.Ogniska endometriozy głównie w zatoce Douglasa, usunięto je.
    W piątek wieczorem zabieg, w sobotę rano wypis.Wczraj czułam się fatalnie, ledwo wstaję z łóżka, mąż mi pomagał się ubierać, dziś niby lepiej ale bardzo boli i ciągnie, nie wyobrażam sobie iść do pracy po takim zabiegu, dostałam 7 dni zwolnienia i do pracy wracam 04.11

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2013, 12:49

Czekamy na Kacperka
  • sylwiunia Autorytet

Wysłany: 27 października 2013, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dlaczego tylko 7 dni , ja miałam zwolnienie trzy tygodnie, i jak byłam na kontroli po trzech tygodniach lekarz jeszcze mógł mi zwolnienie wypisać, ale czułam się już na siłach i nie było to konieczne, chciałam już wrócic do pracy

6es3onyx9001zu66.png
  • aaana Autorytet

Wysłany: 27 października 2013, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinko, a dlaczego nie udrożniono Ci jajowodów podczas laparoskopii?

‹‹ 10 11 12 13 14 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ