LAPAROSKOPIA
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja na 100% będę miała wyłuszczany mięśniak, ale na ścianie zewnętrznej macicy, jeśli chodzi o endometriozę to właśnie mają sprawdzić czy jest ona sobie tam (oby nie) i mam mieć udrożnione jajowody, bo są drożne, ale z oporem...
Dziewczyny trzymajcie kciuki, to już tuż tuż, oby wszystko poszło sprawnie! -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
u mnie podobnie jak u kicini laparoskopie miałam dwa dni po miesiączce, a następną dostałam po 3 tygodniach, czyli cykl z laparoskopią trwał 28 dni
Joanna85 lubi tę wiadomość
"Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności, jakie panują w naszych sercach".Jan Paweł II
-
nick nieaktualny
-
Witam sie z Wami dziewczyny po dluzszej przerwie. Ja juz po laparo. Rany sie goja, wszystko odbylo sie w milej atmosferze, niestety diagnoza jest do polowy tylko dobra: jeden jajowod udrozniony, jeden niestety nie... Na szczescie nie mam endometriozy. Wiec mam nadzieje, ze choc z tym jednym sie uda.
Jesli macie jakies pytania to sluze pomoca.
Ja mam jedno: po jakim czasie wrocilyscie do staran po laparoskopii? -
nick nieaktualny
-
u mnie na razie bez efektów, a dziś rozpoczęłam kolejny cykl, mam dobrego lekarza i cały czas wierzę że się uda, mimo tego że czas ucieka"Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności, jakie panują w naszych sercach".Jan Paweł II
-
Ja laparoskopie mam jutro o 17:00 i na ta wlasnie godzine mam sie zjawic w szpitalu,planowe wyjscie sobota 8:00. Znieczulenie ogolne dotchawicze z monitorowaniem rozszerzonym,ogolnie jestem pozytywnie nastawiona.Czekamy na Kacperka
TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić. -
nick nieaktualny
-
Witajcie, co do laparo to wiadomo jak każda operacja nie jest przyjemna. Diagnoza II st. endometriozy, drożność względna bo płyn się rozchodzi ale z pomocą więc nie jest dobrze.Ogólnie spadło to na mnie jak grom z jasnego nieba bo nie miałam żadnych objawów.Ogniska endometriozy głównie w zatoce Douglasa, usunięto je.
W piątek wieczorem zabieg, w sobotę rano wypis.Wczraj czułam się fatalnie, ledwo wstaję z łóżka, mąż mi pomagał się ubierać, dziś niby lepiej ale bardzo boli i ciągnie, nie wyobrażam sobie iść do pracy po takim zabiegu, dostałam 7 dni zwolnienia i do pracy wracam 04.11Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2013, 12:49
Czekamy na Kacperka
TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić. -
dlaczego tylko 7 dni , ja miałam zwolnienie trzy tygodnie, i jak byłam na kontroli po trzech tygodniach lekarz jeszcze mógł mi zwolnienie wypisać, ale czułam się już na siłach i nie było to konieczne, chciałam już wrócic do pracy"Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności, jakie panują w naszych sercach".Jan Paweł II