LAPAROSKOPIA
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
cześć dziewczyny, miałam robione hsg i wyszło, że lewy jajowód niedrożny a przez prawy kontrast przeszedł minialnie i też jest zwężony, lekarz zalecił laparoskopie. Boję się strasznie. Czy któraś z Was może powiedzieć jak to jest, czy którejś udało się udrożnić, naczytałam się o tym, że może też zaszkodzić, bo może uszkodzić te rzęski transportujące komórkę jajową. Dodam, że mój mąż też ma słabe nasienie, i nie wiem czy podchodzić do tej laparo czy ivf, ale nie wiem czy da się pobrać komórki jajowe jak niedrożne jajowody.
-
Butter wrote:cześć dziewczyny, miałam robione hsg i wyszło, że lewy jajowód niedrożny a przez prawy kontrast przeszedł minialnie i też jest zwężony, lekarz zalecił laparoskopie. Boję się strasznie. Czy któraś z Was może powiedzieć jak to jest, czy którejś udało się udrożnić, naczytałam się o tym, że może też zaszkodzić, bo może uszkodzić te rzęski transportujące komórkę jajową. Dodam, że mój mąż też ma słabe nasienie, i nie wiem czy podchodzić do tej laparo czy ivf, ale nie wiem czy da się pobrać komórki jajowe jak niedrożne jajowody.
Komórki jajowe pobiera się z jajników, jajowody nie mają znaczenia przy in vitro. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnywiecie ja sie czuje dzis fatalnie.. nie do zycia.. jakas deprecha mnie zlapała.. do tego miewam juz mdlosci.. nie jestem w stanie nic ugotowac..
odebralam wczoraj wyniki.. mocz i morfologia ok. ale ddimery rosna.. dzownilam do lekarki, kazala pic duzo soku z pomidorow.. i jeszcze raz sie zbadac w czwartek a w piatek 10 wizyta.. wtedy powiem Wam cos wiecej.. ale ogolnie dzis jest jakas porazka.. jeszcze rano mialam dziwny epizod z sercem , cos mi diwnie zakolatalo i az mnie zimny pot oblał.. ale staram sie o tym zapomniec i zwalam na stres..
ja jutro wyjezdzam do tesciowej na swieta
Ola no szkoda.. ale nadzieja jest poki okresu nie ma )) -
nick nieaktualnyplimka_bum wrote:no ale to mi się nie składa w całość ovu była, ciałko żółte było to czemu ciąży nie ma ? ja już nie rozumiem tego wszystkiego
Natalia trzymaj się i na razie odpoczywaj dużo -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJaki test? Ja tam bym takim testom Ola nie ufała ja tez jestem za niestesowaniem facetów- ale mielismy umowe ze jezeli przy pierwzej 100% sytuacji sie nie uda to pojdzie do lekarza.. ale ze sie udalo to nie poszedł.. tarczyca tez istotna.. wiesz.. zbadaj chociaz tsh.. bo ja kiedys tez nie mialam problemu a jak sie okazalo kilka miesiecy temu mialam za wysoka- około 3, a wynik powinien byc ponizej 2 jak chcesz zajsc w ciaze.. ja wiem ze ja teraz tu sie wymadrzam, i nie chcialabym pouczac.. ale to takie moje dobre rady
-
nick nieaktualnyTest PC jest bardzo dobrym testem.. zresztą zapłaciliśmy za niego 200 zł i był robiony w klinice leczenia niepłodności. . Wiec ja temu wierze.. a moja doktora powiedziała ze z nasienie jest ok
A co do tej to znam kilka osób które zaszły i urodziły z wynikiem powyżej 5 a jedną miała 18 i hashimoto... ) -
hej dziewczynki jak Wam leci dzionek ja własnie wczoraj dostałam okres okropnie mnie zalewa :/10 kwietnia mąż ma badanie nasienia a ja wieczorkiem na monitoring od jutro CLO ;/ zobaczymy jak zadziała mam nadzieje pozytywnie może w końcu będzie po świąteczny prezent U nas pogoda jak nie te święta sniegu nasypało jak.... szkoda gadać. No to dziewczynki udanych świąt owocnych hehe smacznego jajka i mokrego dyngusa.WESOŁYCH ŚWIĄT!!!!
-
nick nieaktualny