X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

LAPAROSKOPIA

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba właśnie 25 :) a ile dpo robilas bete??:) ja moze w czwartek pojade jak mi sie uda :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiesz ja tez nie wiem kiedy ta owulacja byla, bo mogla byc we wtorek, srode, czwartek.. mysle ze we wtorek byla i to bylo 10 dni po owulacji..

co tam u Edyty?

• Butter Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny, miałam robione hsg i wyszło, że lewy jajowód niedrożny a przez prawy kontrast przeszedł minialnie i też jest zwężony, lekarz zalecił laparoskopie. Boję się strasznie. Czy któraś z Was może powiedzieć jak to jest, czy którejś udało się udrożnić, naczytałam się o tym, że może też zaszkodzić, bo może uszkodzić te rzęski transportujące komórkę jajową. Dodam, że mój mąż też ma słabe nasienie, i nie wiem czy podchodzić do tej laparo czy ivf, ale nie wiem czy da się pobrać komórki jajowe jak niedrożne jajowody.

860ih371w1equ1ox.png
    f2wl9n73ao6srr6d.png
  • urocza Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butter wrote:
    cześć dziewczyny, miałam robione hsg i wyszło, że lewy jajowód niedrożny a przez prawy kontrast przeszedł minialnie i też jest zwężony, lekarz zalecił laparoskopie. Boję się strasznie. Czy któraś z Was może powiedzieć jak to jest, czy którejś udało się udrożnić, naczytałam się o tym, że może też zaszkodzić, bo może uszkodzić te rzęski transportujące komórkę jajową. Dodam, że mój mąż też ma słabe nasienie, i nie wiem czy podchodzić do tej laparo czy ivf, ale nie wiem czy da się pobrać komórki jajowe jak niedrożne jajowody.

Komórki jajowe pobiera się z jajników, jajowody nie mają znaczenia przy in vitro.

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co tam Ola? co z Twoim mezem?

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już mu lepiej :) ale najgorsze jest to, że wyniki na dobre. W piątek idzie do kontroli i niech lekarka szuka dalej. Jakaś przyczyna tego musi być. :(

A u mnie się chyba już @ zbliża. Okropnie mnie brzuch boli na @.. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) co u Was słychać?? Wesołych Świąt Wam życzę i smacznego jajka :P :P

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja zapracowana na maksa :P jutro urlop ale muszę trochę posprzątać :) Co u was słychać ? Ola kiedy testujesz ? Natalia wiesz już który to tydzień ? :)

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie okey :) Mąż zdrowieje :)) a ja testowałam dziś ale negatyw.. i brzuch mnie boli jak na @ więc myślę, że przyjdzie :)) Jutro albo w sobotę powinnam już dostać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2015, 19:07

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ale to mi się nie składa w całość ovu była, ciałko żółte było to czemu ciąży nie ma ? ja już nie rozumiem tego wszystkiego

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie ja sie czuje dzis fatalnie.. nie do zycia.. jakas deprecha mnie zlapała.. do tego miewam juz mdlosci.. nie jestem w stanie nic ugotowac..
    odebralam wczoraj wyniki.. mocz i morfologia ok. ale ddimery rosna.. dzownilam do lekarki, kazala pic duzo soku z pomidorow.. i jeszcze raz sie zbadac w czwartek a w piatek 10 wizyta.. wtedy powiem Wam cos wiecej.. ale ogolnie dzis jest jakas porazka.. jeszcze rano mialam dziwny epizod z sercem , cos mi diwnie zakolatalo i az mnie zimny pot oblał.. ale staram sie o tym zapomniec i zwalam na stres..

ja jutro wyjezdzam do tesciowej na swieta :)

Ola no szkoda.. ale nadzieja jest poki okresu nie ma :)))

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plimka_bum wrote:
    no ale to mi się nie składa w całość ovu była, ciałko żółte było to czemu ciąży nie ma ? ja już nie rozumiem tego wszystkiego
    Ja też tego nie rozumiem... czyli coś jest jeszcze nie tak... i znów wracam do punktu wyjścia :))

Natalia trzymaj się i na razie odpoczywaj dużo ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola a Twoj maz mial badanie nasienia?

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a dziewcyzny macie problem z tarczyca tez?

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój m nie miał badanego nasienia ale miałam test po stosunku i tam plemniki były okey :) ja problemu z tarczyca nie mam :) ale musiałabym zbadać bo dawno nie badała ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2015, 20:58

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki test? Ja tam bym takim testom Ola nie ufała :) ja tez jestem za niestesowaniem facetów- ale mielismy umowe ze jezeli przy pierwzej 100% sytuacji sie nie uda to pojdzie do lekarza.. ale ze sie udalo to nie poszedł.. tarczyca tez istotna.. wiesz.. zbadaj chociaz tsh.. bo ja kiedys tez nie mialam problemu a jak sie okazalo kilka miesiecy temu mialam za wysoka- około 3, a wynik powinien byc ponizej 2 jak chcesz zajsc w ciaze.. ja wiem ze ja teraz tu sie wymadrzam, i nie chcialabym pouczac.. ale to takie moje dobre rady :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Test PC jest bardzo dobrym testem.. zresztą zapłaciliśmy za niego 200 zł i był robiony w klinice leczenia niepłodności. . Wiec ja temu wierze.. a moja doktora powiedziała ze z nasienie jest ok :)

A co do tej to znam kilka osób które zaszły i urodziły z wynikiem powyżej 5 a jedną miała 18 i hashimoto... ;))

• Mikusia02 Koleżanka

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny mam pytanie do Was , a mianowicie jak często testy ciążowe się mylą wskazując wynik pozytywny ? Nie wiem czy mam się już cieszyć ,że się udało czy jeszcze poczekać z tą radością , aż zrobię bardziej miarodajne badanie .

Czarna
  • sylka0102 Przyjaciółka

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki jak Wam leci dzionek ja własnie wczoraj dostałam okres okropnie mnie zalewa :/10 kwietnia mąż ma badanie nasienia a ja wieczorkiem na monitoring od jutro CLO ;/ zobaczymy jak zadziała mam nadzieje pozytywnie może w końcu będzie po świąteczny prezent :) U nas pogoda jak nie te święta sniegu nasypało jak.... szkoda gadać. No to dziewczynki udanych świąt owocnych hehe smacznego jajka i mokrego dyngusa.WESOŁYCH ŚWIĄT!!!!

Czekam wciąż na ten cud....

j36rxzdvdx1kpbz0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwka to gdzie Ty mieszkasz?:)
    Czarna testy rzadko sie myla :) zrob bete, sprawdz przyrost i bedziesz wiedziec ;)

rowniez wesołych swiat :)

‹‹ 136 137 138 139 140 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ