X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

LAPAROSKOPIA

Oceń ten wątek:
  • sylka0102 Przyjaciółka

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ailatan wrote:
    Dzieki a ja tu zostane w Wami do upadlego az Wam sie uda :P i nawet nie smiem myslec ze ma byc inaczej :P hahah:P ja w tym cyklu z clo poszlam na impreze i sie trocszke upilam i wodeczka i piwem :P ale ja pilam wczesniej oj duzo... ale teraz nawet ani troche ochoty nie mam :) a kolezanka jedna tez w ciaze nie mogla zajsc i sie upila w trupa doslownie i sie przespala ze swoim facetem i masz tu dziecko.. a dowiedziala sie dopiero kolo 7 tygodnia ( zaliczajac kolejne 2 imprezy) i jakie bylo jej zdziwienie i stres.. no bo pila;/ ale dziecko urodzilo sie zdrowie :)))
    no własnie na fazie to lepiej sie wyluzować:D ale mój mąż nie lubi jak se wypijam za dużo bo zaczynam wtedy gadać głupoty i zaraz obraza ze tak mówię.Natalia bardzo sie cieszymy ze zostaniesz z nami przynajmniej ma nas kto podepszeć na duchu :)) bo na mężów to nie ma co liczyć zależy który jaki. Ale baba babe jak podeprze to odrazu lepiej...

Czekam wciąż na ten cud....

j36rxzdvdx1kpbz0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylka0102 wrote:
    no własnie na fazie to lepiej sie wyluzować:D ale mój mąż nie lubi jak se wypijam za dużo bo zaczynam wtedy gadać głupoty i zaraz obraza ze tak mówię.Natalia bardzo sie cieszymy ze zostaniesz z nami przynajmniej ma nas kto podepszeć na duchu :)) bo na mężów to nie ma co liczyć zależy który jaki. Ale baba babe jak podeprze to odrazu lepiej...
    e tam z dzidami :P Moj jak sie dowiedzial o ciazy to tylko swietowac chcial :P a dzis jak mu pokazalam zdzjecie usg to stwierdzil " no super :) niech go szlag.. ale skad on ma wiedziec jak zareagowac.. najlepszee w tym wszytskim jest to.. ze ostatnio stwierdzil ze chce byc przy porodzie.. zeby go jak to nazwal ten cud nie ominal..a zawsze byl przeciwny porodom rodzinnym, z reszta ja tez.. no ale plus dla niego :)

• sylka0102 Przyjaciółka

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ailatan wrote:
    Mi sie udalo tez w 3 misaicu po laparoskopii i w 1szym z CLO:) przed laparoskopia na clo nie reagowalam nic a nic.. po laparoskopii nic nie bralam i niby raz cos uroslo i nawet peklo ale nic z tego nie wyszlo.. potem w 2 miesiacu po lapa nic nie uroslo i w 3 dostalam clo, urosly pecherzyki po jednym na jajniku, ale pekly dzieki pregnylowi oba.. ale zarodek mam jeden :)
    a ile cykli przed laparoskopią brałaś CLO?? Mój mąż dzis zrezygnował z badania nasienia ponieważ stwierdział ze szkoda marnować seksu ze lepiej zrobić to przed samym okresem a wyniki i tak przyszły by gdzie kolo ponad tygodnia to ani tak ani tak ma 29kwietnia dopiero.

j36rxzdvdx1kpbz0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylka0102 wrote:
    a jesteś na clo??
    Tak jestem na clo :) przed laparo nic kompletnie nic nie rosło :))
    Natalia ani się waż nas opuszczać :P Widziałam ten filmik... super :D hehe :D

• sylka0102 Przyjaciółka

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ailatan wrote:
    e tam z dzidami :P Moj jak sie dowiedzial o ciazy to tylko swietowac chcial :P a dzis jak mu pokazalam zdzjecie usg to stwierdzil " no super :) niech go szlag.. ale skad on ma wiedziec jak zareagowac.. najlepszee w tym wszytskim jest to.. ze ostatnio stwierdzil ze chce byc przy porodzie.. zeby go jak to nazwal ten cud nie ominal..a zawsze byl przeciwny porodom rodzinnym, z reszta ja tez.. no ale plus dla niego :)
    o widzisz a to gałgan.... :P mój to wogóle całymi dniami cos robi wieczorem komputer nawet sie nie zapyta co ci doktorka powiedziała. Moja mama tylko sie pyta noi jak masz co.. :D

j36rxzdvdx1kpbz0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylka0102 wrote:
    o widzisz a to gałgan.... :P mój to wogóle całymi dniami cos robi wieczorem komputer nawet sie nie zapyta co ci doktorka powiedziała. Moja mama tylko sie pyta noi jak masz co.. :D
    Ja mam prawie tak samo... Nic nie wypyta trzeba samej mówić ale nie martwie sie tym :) Mój m nigdy nie był wylewny.. ale wiem, że mu bardzo zależy... Raz nie wytrzymał i zaczął płakać jak zrobiłam test i był negatywny bo on się bardzo wtedy nastawił.. I już wiedziałam, że nie ma co z niego wyciągać.. Wiem że mu zależy i że chcę i że mnie Kocha :))

• sylka0102 Przyjaciółka

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    Tak jestem na clo :) przed laparo nic kompletnie nic nie rosło :))
    Natalia ani się waż nas opuszczać :P Widziałam ten filmik... super :D hehe :D
    A ile przed laparoskopia cykli brałaś?? Mi przed laparoskopią rosło cos tam ale nie pękło i odrazu stwierdziła zabieg. A teraz to narazie niewiem czy cos rośnie narazie mam tylko jeden pęcherzyk 6,9mm.Zobaczymy w poniedziałek co powie. A Ty chodzisz teraz na monitoring tez??

j36rxzdvdx1kpbz0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylka0102 wrote:
    a ile cykli przed laparoskopią brałaś CLO?? Mój mąż dzis zrezygnował z badania nasienia ponieważ stwierdział ze szkoda marnować seksu ze lepiej zrobić to przed samym okresem a wyniki i tak przyszły by gdzie kolo ponad tygodnia to ani tak ani tak ma 29kwietnia dopiero.
    2 cykle na podwojnej dawce i nic zero.. teraz tez bralam 2 tabsy..

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylka0102 wrote:
    A ile przed laparoskopia cykli brałaś?? Mi przed laparoskopią rosło cos tam ale nie pękło i odrazu stwierdziła zabieg. A teraz to narazie niewiem czy cos rośnie narazie mam tylko jeden pęcherzyk 6,9mm.Zobaczymy w poniedziałek co powie. A Ty chodzisz teraz na monitoring tez??
    Ja długo brałam clo, oczywiście z przerwami :) Ale długo i nic to nie dawało.. Miałam beznadziejnych lekarzy.. ale to dłuuuuuga historia :)) Ja chodzę na monitoring ale w tym cyklu nie idę bo jadę na urlop :)) W przyszłym też będę prawdopodobnie na urlopie i chyba też nie pójdę :) Ale to się zobaczy mam nadzieję że się uda w tym cyklu ale to na spokojnie :))

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia na kiedy masz termin? :))

• sylka0102 Przyjaciółka

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ailatan wrote:
    Mój powiedział ze jak się dowie ze jestem w ciąży to bedzię świetował 3dni. Ale kiedy ja mu to powiem........

j36rxzdvdx1kpbz0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    Ja długo brałam clo, oczywiście z przerwami :) Ale długo i nic to nie dawało.. Miałam beznadziejnych lekarzy.. ale to dłuuuuuga historia :)) Ja chodzę na monitoring ale w tym cyklu nie idę bo jadę na urlop :)) W przyszłym też będę prawdopodobnie na urlopie i chyba też nie pójdę :) Ale to się zobaczy mam nadzieję że się uda w tym cyklu ale to na spokojnie :))
    Tez szkoda.. bo moze by ten pregnyl sie przydal.. ale czemu skoro wczesniej Ci rosly nie dostalas pregnylu ?? tylko laparoskopia ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sory Ola przeciez Tobie pekaly :) myslalam ze do Sywli pisze.. obrazki pozmienialyscie i nie wiem kto to :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    Natalia na kiedy masz termin? :))
    Termin to 23 listopada.. Wg OM wyszlo 22 listopada a Wg usg 23 litopada.. wiec dzidzia pieknie dogonila.. bo wg moich obliczen roznicy byl nie jeden dzien a 4 :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ailatan wrote:
    Termin to 23 listopada.. Wg OM wyszlo 22 listopada a Wg usg 23 litopada.. wiec dzidzia pieknie dogonila.. bo wg moich obliczen roznicy byl nie jeden dzien a 4 :)
    Eeeee to super :D moja chrześnica się urodziła 23 listopada rano :) a ja w tym czasie zdawałam na prawojazdy.. Boziu w jakim ja stresie byłam :D ale zdałam i chrześnica moja cudna !! :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyta przyszedł do Ciebie już @ ?? :))

• sylka0102 Przyjaciółka

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ailatan wrote:
    Sory Ola przeciez Tobie pekaly :) myslalam ze do Sywli pisze.. obrazki pozmienialyscie i nie wiem kto to :P
    hehe zmieniałam bo se myśle wszystkie zmieniają to i ja zmienie :D no nic mi własnie nie powiedziała doktorka moja na ten temat potem miałam jeszcze raz brać CLO ale to były swięta i powiedziala ze clo mi nie moze dać bo nie przyjde na monitoring bo ona idzie na urlop i sie zapytała czy podejmujemy sie laparoskopii bedziemy wiedzieć co tam sie w środku dzieje no to ja sie zgodziałam bo se pomysłałam moze to mnie ratuje. NO ale zobaczymy w poniedzialek ja jej powiem jak cokolwiek urośnie czy da mi zastrzyk na pęknięcie..

j36rxzdvdx1kpbz0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ide sie kapac i spac, meczy mnie jakies przewianie i przeziebienie.. poza tym przyszla juz pozna godizna a dzis malo spalam w ciagu dnia wiec juz padam.. dobrej nocki Wam zycze :) i udanego seksu seses ja mam zakaz do 16 tygodnia ciazy ;/

• sylka0102 Przyjaciółka

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ailatan wrote:
    Ide sie kapac i spac, meczy mnie jakies przewianie i przeziebienie.. poza tym przyszla juz pozna godizna a dzis malo spalam w ciagu dnia wiec juz padam.. dobrej nocki Wam zycze :) i udanego seksu seses ja mam zakaz do 16 tygodnia ciazy ;/
    dzięki miłej nocki również:))

j36rxzdvdx1kpbz0.png
  • vanessa Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ailatan wrote:
    Mi wykonali :) poza tym nie tylko mi :) wiesz co szpital to inne zasady... inna polityka :)
    Ale Ty nie miałaś sprawdzanej drożności podczas laparoskopii (jeżeli dobrze kojarzę) tylko samą laparoskopie a to jest różnica. Laparo ze sprawdzeniem drożności jajowodów to tak jakby dwa zabiegi Laparo i HSG a przed HSG ZAWSZE trzeba mieć wymaz a przed samą laparo bez HSG nie potrzeba. Chociaż widze że nie wszyscy musza mieć wymaz przed laparoskopia połączona ze sprawdzaniem drożności.

7 lat walki o Ciebie Kruszynko...

201701271765.png

(*) Aniołek Madzia 7 tc luty 2020 - w moim sercu pozostaniesz na zawsze
‹‹ 143 144 145 146 147 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ