X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

LAPAROSKOPIA

Oceń ten wątek:
  • sylka0102 Przyjaciółka

Wysłany: 6 marca 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plimka_bum wrote:
    Domi dzisiaj niedziela. Trzymam kciuki daj znać!!!
    Sylwia co tam u Ciebie ?
    A u mnie nic ciekawego nic nic wiele nie pisze bo nic nie się nie dzieje bez zmian czekam na wizytę na 30marca mam zaraz po świętach zobaczymy co mi powie. Niewiem tylko czy brać luteine bo dzis mam 20dzc a doktorka mowila żeby raczej nic nie brala tylko poszła do niego z moim naturalnym cyklem.

Czekam wciąż na ten cud....

j36rxzdvdx1kpbz0.png
  • sylka0102 Przyjaciółka

Wysłany: 6 marca 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedynie co mnie teraz denerwuje ze caly czas od wczoraj mnie boli podbrzusze jak na okres ale to za wcześnie na okres dopiero za 8 dni.

j36rxzdvdx1kpbz0.png
  • sylka0102 Przyjaciółka

Wysłany: 6 marca 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze niewiem co zrobić bo zalega mi ovitrelle w lodówce i niewiem co z tym zrobić czy ogłosić na sprzedaż czy może się przydać jeszcze do leczenia?

j36rxzdvdx1kpbz0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    Ooojej cudnie!!! Gratulacje :) :D :*
    Czemu w środę dopiero beta? :) lepiej po 48h zrobić :)
    Zm tyle czekałam to jeszcze poczekam ...nie będę wchodzić w jego kompetencje :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi-Bstok wrote:
    Zm tyle czekałam to jeszcze poczekam ...nie będę wchodzić w jego kompetencje :-)
    Ano pewnie :) Ważne, żeby rosła dobrze :)

• bobas2015 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Domi, oby teraz szybko sie rozwijala fasoleczka z czego Ci serdecznie zycze :)
    u nas intensywny weekend, w sobote caly dzien goscie a dzis sami pojechalismy w goscie:) Krzys coraz grzecznijeszy :)
    Jeszcze troche - najgorsze dziewczyny jest od 35 tyg do tego 40 :)
    co do karuzeli to najlpeiej powiesic najwczesniej po ukonczeniu 2 miesiaca, wczesniej czarno-biale motywy najlepiej w bezruchu- dziecko nie umie jeszcze wodzic wrokiem- kRZYS mial przypietego ludka biaoo czarnego wydrukowanego w lozeczku :) moze tez byc bialo czarny balon :) co do karuzeli ja mam najanasza z canpolu z miekkimi pluszakami- dla Krzysia to wspaniala mozliwosc nauki lapania- jest 6 zwierzakow miekkich ktore sie obracaja a on sobie lapie je ;) zwykla pozytywka nakrecana- ale nie interesuje go muzyka tak bardzo jak wlasnie pluszaki0 dzieki temu juz nauczyl sie lapac oburacz;) od 2 dni zaczyna mocno gaworzyc ;) i zaczal powoli tez pelzac;) wiec duuuzo zmian :)
    Edyta pisalas kiedys o pieluchach- ja uzywam teraz pampers actuve baby ;) i tylko one sie sprawdzily- dada beznadzieja, papmers premium care tak se.. i najlszpesz dla nas active baby ;) a ja wlasnie dokonalam zauku nosidla Tula :) cena jest przerezajaca.. ale coz sie nie robi dla dziecka ;P

k0kdpiqv0y1cvkk1.png
    zem3upjytbg3o3al.png
    Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2016, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :) Miała może któraś z Was laparoskopię w Wojewódzkim Szpitalu w Białymstoku ?

• Suzii Przyjaciółka

Wysłany: 7 marca 2016, 05:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy w cyklu z laparoskopia normalnie w terminie dostaliście okres czy cykl sie wydłużył?

Aleksandrakili lubi tę wiadomość

AMH 1.8 endomenda 1st
    HSG -ok :)
    ivf 07.2016 :( invicta gdańsk
    15.02 laparo
    3IUI clo :(
    2016 IVF :(
    2017 IVF :(
    Crio?????
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2016, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiacu wrote:
    Witajcie :) Miała może któraś z Was laparoskopię w Wojewódzkim Szpitalu w Białymstoku ?
    Ja miałam w USK na oddziale rozrodczosci. Coś Ci opowiedzieć? A skąd Cię kierują?

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzii wrote:
    Dziewczyny czy w cyklu z laparoskopia normalnie w terminie dostaliście okres czy cykl sie wydłużył?
    Niechcący polubiłam.. chciałam zacytować..
    Ja miałam normalnie okres ale brałam też luteine :)

• wombi Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzii wrote:
    Ja brałam luteinę i dostałam @ w trakcie jej brania, w 21dc :o

Hashimoto, MTHFR , NK 17%,teratozoospermia, rozjechane cytokiny, gruczolak przysadki, endometrioza, borelioza
    Starania od 2013
    HSG, laparoskopia, histero, IUI :( histero z resekcją
    01.2016 I ICSI :( 1 zarodek, 0 mrożaków
    05.2016 II ICSI 1 zarodek 8A1, 0 mrożaków, [*] 6tc 💔
    11.2019 IUI :(
    12.2019 IUI :(
    02.2020 IUI :(
    06.2020 III IMSI 9 komórek, 3 dojrzałe, 1 zapłodnienie - brak transferu :(
    09.2020 - leczenie immuno i 3 cykle starań naturalnych
    06.2021 IV ICSI transfer 8A1, 4 blaski zamrożone
    8dpt 26, 10dpt 91, 12dpt 256, 28dpt <3
    12+3 prenatalne - uogólniony obrzęk płodu :( czekamy na amnio
    16tc 💔 Robercik - zespół Edwardsa
    14.02.2022 FET 3aa
    6dpt ⏸
    7dpt beta 72,70
    9dpt beta 178
    14dpt 1709
    25dpt jest <3 6t2d
    12+5 usg prenatalne OK - chyba 👧
    22+2 połówkowe Ok - będzie 👧
    30+4 prenatalne 3 trymestru OK - dalej 👧
    39+4 Julia cc 3380 50 cm ❤️ 26.10.2022
    ---
    22.07.2024 FET :( 5bb
    16.09.2024 FET :( 3bb+4cc, 3x ovitrelle, beta 8.2
    11.2024 AMH 0,36
  • Jagah Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a jak wyglądały Wasze cykle/sluz po laparo? Było lepiej niż przed zabiegiem? :) Lepsze odczucia owulacji?

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • plimka_bum Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja owulacji nie czułam ani przed ani po laparo. Śluz hmmmm u mnie nie było go więcej, chyba że brałam wiesiołek to wtedy coś więcej się pojawiało. Cykl mi się wydłużył, mimo brania co miesiąc dophastanu po laparo miałam cykle 31 dniowe a przed 28 dniowe :)

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi-Bstok wrote:
    Ja miałam w USK na oddziale rozrodczosci. Coś Ci opowiedzieć? A skąd Cię kierują?
    Kieruje mnie dr Pięcikowski z Grajewa. Jakie badania były potrzebne przed zabiegiem ? Ile leżałaś w szpitalu i ile potem zwolnienia jest ?

• Suzii Przyjaciółka

Wysłany: 8 marca 2016, 06:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odp, dzisiaj mam 30 dc ( najdłuższy cykl 29 z luteinę, a norma 27) test wczoraj negatywny - poczekam jeszcze ale niepokoi mnie ta sytuacja :(

AMH 1.8 endomenda 1st
    HSG -ok :)
    ivf 07.2016 :( invicta gdańsk
    15.02 laparo
    3IUI clo :(
    2016 IVF :(
    2017 IVF :(
    Crio?????
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2016, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiacu wrote:
    Kieruje mnie dr Pięcikowski z Grajewa. Jakie badania były potrzebne przed zabiegiem ? Ile leżałaś w szpitalu i ile potem zwolnienia jest ?
    Ja przed zabiegiem potrzebowałam: przeswietlenie płuc, wyniki moczu i krwi ogólne + CRP +krzepliwosc +grupa krwi, ekg serca,(wyniki nie mogą być starsze niż 2tygodnie) tydzień przed planowanym zabiegiem idzie się do anestezjologa ze wszystkimi wynikami. Przed gabinetem wypełnia się ankietę o ogólnym stanie zdrowia , później po rozmowie z nim podpisze Ci papiery z którymi potem się zglaszasz w terminie na izbę przyjęć poloznicza, tego dnia robią stopień czystości i kładą na oddział. Tam rozmowa z lekarzem odpowiedzą na twoje pytania. Dostaniesz obiad a potem już nic się nie je, ok 17 lewatywa i od 22 już nic nie pijesz aż do dnia następnego . Wieczorem dadzą jednorazową koszulę. Rano kąpanko zakladasz ta koszulke bo ok 8 dają głupiego jasia i czekasz aż zabiorą na sale operacyjna (mnie zabrali ok 11) i mnie operacja trwała 45min, przywieźli na sale dali kroplowke poprosiłam o przeciwbólowe bo puszczaly i spałam a o 17 już mogłam wstac do łazienki nawet trzeba żeby też gazy odeszły. Wieczorem było już ok wiecej przeciwbólowych nie potrzebowałam. Naastepnego dnia po obchodzone jak wszystko ok to jeszcze sniadanie i do domu. Zwolnienia szpitalnego dostalam 3dni , ale ja se przedluzalam bo nie byłam w stanie jeszcze wrócić do pracy.

Gosiacu lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2016, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia a laparo masz mieć diagnostyczną czy np kauteryzacje jajników?

• Jolcia1985 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, wcześniej opisywałam jak wyglądał u mnie cały zabieg. Cykl w którym miałam laparo trwał hmm 21 dni. Natomiast kolejny cykl czyli pierwszy po zabiegu był dłuższy niż moje standardowe cykle i co bardzo ważne (mimo, że przecież nic tam nie robili) w końcu nie miałam plamień :). Teraz jestem w drugim cyklu po zabiegu i wczoraj dowiedziałam się, że zostaniemy rodzicami :) tak po prostu nam praktycznie naturalnie zaskoczyło :). Pewnie więcej czynników złożyło się na pozytywną bętę, ale na pewno zabieg laparo z histero miał w tym swój udział :).

Suzii, rodzynka66 lubią tę wiadomość

1 IUI X.2015 - :(, 2 IUI XI.2015 :(
    I.2016 - laparoskopia, histeroskopia
    05.11.2016 Antoś ❤
    20.06.2018 [*] 10tc Aniołek Basia 6tc
    10.11.2018 jest ❤️😃 bracik

• Pampcia Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolcia1985 wrote:
    Hej, wcześniej opisywałam jak wyglądał u mnie cały zabieg. Cykl w którym miałam laparo trwał hmm 21 dni. Natomiast kolejny cykl czyli pierwszy po zabiegu był dłuższy niż moje standardowe cykle i co bardzo ważne (mimo, że przecież nic tam nie robili) w końcu nie miałam plamień :). Teraz jestem w drugim cyklu po zabiegu i wczoraj dowiedziałam się, że zostaniemy rodzicami :) tak po prostu nam praktycznie naturalnie zaskoczyło :). Pewnie więcej czynników złożyło się na pozytywną bętę, ale na pewno zabieg laparo z histero miał w tym swój udział :).

super! gratulacje! :))) trzymam kciuki zeby wszystko dobrze szło

ja jestem już troche skołowana, czekam na okres, wczoraj po 10 dniach skończyłam brać luteine, test negatywny a @ jak nie było tak nie ma, ani żadnych objawów bo zawsze czuje na 1-2 dni przed :/ cholerka, wiem że to głupio brzmi ale na 18go mamy wykupioną wycieczke, dawno temu się machnęliśmy i teraz mnie skreca z tego czekania bo musze gdzieś jeszcze laparo wcisnąć gdzieś. jak czytam o tym jak się dziewczyny czuły po zabiegu to widzę że szybko sie nie pozbieram :(

f2w3dqk3604phf94.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2016, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam wodniaki jajowodów i torbiele czekoladowe obu jajników :/

‹‹ 329 330 331 332 333 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ