LAPAROSKOPIA
-
WIADOMOŚĆ
-
madlenka wrote:Ja juz po badaniach krwi. Wyniki do odebrania w dniu przyjęcia.
-
Minionek wrote:A ta Endo masz na jednym jajniki czy dwóch?
-
Minionek wrote:A. Myślałam ze na jajnikach. Ja mam na dwóch i każdy lekarz rozkłada ręce bo się boi że jak zrobią laparo to będą musieli usunąć jajniki. Bo a nóż będą uszkodzone i co wtedy? Już koniec z zajsciem
Nie, o jajnikach jedynie mówił,że są małe.. -
Minionek wrote:A. Myślałam ze na jajnikach. Ja mam na dwóch i każdy lekarz rozkłada ręce bo się boi że jak zrobią laparo to będą musieli usunąć jajniki. Bo a nóż będą uszkodzone i co wtedy? Już koniec z zajsciem
-
No i cisza nastała na naszym wątku. Madlenka został Ci tydzień, za chwilkę już będziesz po i może znajdą Ci przyczynę, w przeciwieństwie do mnie
Minionku wiem że pewnie się frustrujesz tym że musisz trochę poczekać i znowu kilka cykli w plecy. No ale co zrobić. Tam na pewno są lepsi specjaliści i Ci pomogą. -
Za tydzień to dopiero mnie położą jak wszystko bedzie ok. Bo moze cos nie bedzie po ich myśli u nie zostanę w szpitalu. Ale mam nadzieje ze jednak tak nie bedzie i udrożnią w ptk jajowod a jak sie czujecie po laparo? Ja dzis idę na 2 dawkę szczepionki przeciw żółtaczce. A wy sie szczepioyscie?
-
Ja się nie szczepiłam. Nawet nikt ni nic nie wspomniał że muszę. Ale jak miałam tę pierwszą laparo to się pytali który jestem rocznik i stwierdzili że na pewno w szkole miałam
A czuję się dobrze, już mogę się śmiać, kaszleć i kichać bez bólu mięśni brzucha jutro zdejmuję szwy -
Ja szczepiłam się w zeszłym roku na wyjazd, więc miałam szczepienia
Mniej bolesne okresy- też mi się to podoba- i lekarz mnie o tym zapewniał, więc czekam już na okres, nie tylko po to aby sprawdzić jak będzie, ale aby po okresie zacząć już serduszkować
Bo na razie lekarz mówił, żeby jednak się wstrzymać.. Ale czuję się dobrze, dziurki są mninimalne, jedynie ta, która jest przy pępku jest większa, ale to na spokojnie z gojeniem -
Hej jeśli chodzi o szczepienie przeciw żółtaczce, to wszystkie dzieci urodzone chyba po 1986 roku były obowiązkowo szczepione, dlatego ja też nie musiałam się szczepić
Dzisiaj mija tydzień od laparo Madlenka Ty też zaraz będziesz po czuję się dobrze szwy ładnie się goją, podrzusze trochę boli (delikatnie)
Cykl chyba mi się poprzestawiał ale to raczej norma po laparo...
Dziewczyny po laparoskopii - jak zmienił Wam się cykl, w którym robiłyście zabieg? Temperatury, owulacja (czy w ogóle była), długość?Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne )
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy