X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

LAPAROSKOPIA

Oceń ten wątek:
  • Maugo Przyjaciółka

Wysłany: 22 marca 2018, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agnesita85 wrote:
    a jakie badania musialas miec zrobione na wlasna reke?

Musiałam mieć RTG klatki piersiowej, dostałam u nich skierowanie i od razu też u nich zrobiłam. Ponadto oryginał badania grupy krwi, zaświadczenie o szczepieniach na WZW B i poziom przeciwciał. Musi być też zaświadczenie od lekarza rodzinnego i innych specjalistów, jeśli jesteś pod kontrolą, że zgadzają się na zabieg, aktualne usg ginekologiczne, Mo i skierowanie od ginekologa oczywiście. Przy rejestracji dostaniesz taka kartkę, na której wszystko będzie wypisane.

Endometrioza
    02.2018 - laparoskopia, usunięcie ognisk endometriozy, jajowody drożne,
    Cykl z laparoskopią szczęśliwy - 2 kreski
    Mam synka :)
  • agnesita85 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maugo wrote:
    Musiałam mieć RTG klatki piersiowej, dostałam u nich skierowanie i od razu też u nich zrobiłam. Ponadto oryginał badania grupy krwi, zaświadczenie o szczepieniach na WZW B i poziom przeciwciał. Musi być też zaświadczenie od lekarza rodzinnego i innych specjalistów, jeśli jesteś pod kontrolą, że zgadzają się na zabieg, aktualne usg ginekologiczne, Mo i skierowanie od ginekologa oczywiście. Przy rejestracji dostaniesz taka kartkę, na której wszystko będzie wypisane.
    dziekuje bardzo za informacje;)) mam terminna 17 kwietnia.Jeezcxe jedno pyranko jak dlugo bylas na zwolnieniu po operacji,?

INVIMED WROCŁAW
    - PCOS
    - NIEPLODNOSC IDIOPATYCZNA
    - HSG - JAJOWODY DROŻNE
    - 2 IUI - UJEMNE
    -3 transfery - ujemne (2015 - 2016)
    2018 wracam do walki - > LAPAROSKOPIA
    PAŹDZIERNIK 2018 - HISTEROSKOPIA
    21.11.2018 - transfer - UDANY:)
  • Maugo Przyjaciółka

Wysłany: 22 marca 2018, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agnesita85 wrote:
    dziekuje bardzo za informacje;)) mam terminna 17 kwietnia.Jeezcxe jedno pyranko jak dlugo bylas na zwolnieniu po operacji,?

Nie ma za co :) Ja byłam dwa tygodnie. Potem trochę się oszczędzałam jeszce, starałam się nie dźwigać, ale wróciłam normalnie do pracy.
    Ty też na Weigla?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2018, 13:42

Endometrioza
  • agnesita85 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maugo wrote:
    Nie ma za co :) Ja byłam dwa tygodnie. Potem trochę się oszczędzałam jeszce, starałam się nie dźwigać, ale wróciłam normalnie do pracy.
    Ty też na Weigla?
    ja na klinikach

INVIMED WROCŁAW
    - PCOS
    - NIEPLODNOSC IDIOPATYCZNA
    - HSG - JAJOWODY DROŻNE
    - 2 IUI - UJEMNE
    -3 transfery - ujemne (2015 - 2016)
    2018 wracam do walki - > LAPAROSKOPIA
    PAŹDZIERNIK 2018 - HISTEROSKOPIA
    21.11.2018 - transfer - UDANY:)
  • Paulas Ekspertka

Wysłany: 23 marca 2018, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maugo wrote:
    Mi lekarz kazał od razu się starać, jeśli będę na siłach. No i staraliśmy się już 10 dni po laparo i jestem w ciąży :)

Zaczynam chyba i ja ;) Byłam w 8 dobie ściągać szwy, tylko z jednej rany mi lekarka rodzinna usunęła, w pępku i jedna jeszcze mają poczekać, bo chyba nie dała rady wyciągnąć.

• Paulas Ekspertka

Wysłany: 23 marca 2018, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maugo a co Tobie robili podczas laparo? Ja jajowody drożne całkowicie, jakieś ogniska endometriozy miałam tylko.

• Maugo Przyjaciółka

Wysłany: 23 marca 2018, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulas wrote:
    Maugo a co Tobie robili podczas laparo? Ja jajowody drożne całkowicie, jakieś ogniska endometriozy miałam tylko.
    No to mi dokładnie to samo :) Jajowody miałam drożne, teraz tylko sprawdzali i usunęli mi ogniska endometriozy z macicy, otrzewnej i gdzieś przy pęcherzu. Ja mam szwy rozpuszczalne.
    Trzymam kciuki! A w którym dniu miałaś laparo? Jak się teraz czujesz?

Endometrioza
  • Mysiulka2706 Ekspertka

Wysłany: 24 marca 2018, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maugo wrote:
    No to mi dokładnie to samo :) Jajowody miałam drożne, teraz tylko sprawdzali i usunęli mi ogniska endometriozy z macicy, otrzewnej i gdzieś przy pęcherzu. Ja mam szwy rozpuszczalne.
    Trzymam kciuki! A w którym dniu miałaś laparo? Jak się teraz czujesz?
    Hej:)Ja też jestem 2 dni po laparo. I miałam to samo robione co Wy:*czy tylko to jest dla Was przeszkodą żeby zostać mama??

• Maugo Przyjaciółka

Wysłany: 24 marca 2018, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysiulka2706 wrote:
    Hej:)Ja też jestem 2 dni po laparo. I miałam to samo robione co Wy:*czy tylko to jest dla Was przeszkodą żeby zostać mama??
    U mnie przez 4 lata nikt nie wiedział co jest przyczyną, były mniejsze i większe problemy, ale na pewno nie były powodem. Po laparoskopii od razy pyk i ciąża :)

Paulas lubi tę wiadomość

Endometrioza
  • Mysiulka2706 Ekspertka

Wysłany: 24 marca 2018, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maugo wrote:
    U mnie przez 4 lata nikt nie wiedział co jest przyczyną, były mniejsze i większe problemy, ale na pewno nie były powodem. Po laparoskopii od razy pyk i ciąża :)
    Naprawdę udało Ci się już w 1 cyklu??

Maugo lubi tę wiadomość

• Mysiulka2706 Ekspertka

Wysłany: 24 marca 2018, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maugo wrote:
    Gratuluje!!:***

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2018, 10:52

Maugo lubi tę wiadomość

• Mysiulka2706 Ekspertka

Wysłany: 24 marca 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję że też zobaczę 2 kreski..

• Maugo Przyjaciółka

Wysłany: 24 marca 2018, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysiulka2706 wrote:
    Naprawdę udało Ci się już w 1 cyklu??
    Udało mi się w tym samym cyklu. Miałam laparo w 5 dniu cyklu, a w 17 dniu test pokazał owulacje, spróbowaliśmy raz i się udało. Nie wierzę do ten pory. Miałam laparo 19 lutego. Już mi się zaczyna 6 tydzień :)

Endometrioza
  • Mysiulka2706 Ekspertka

Wysłany: 24 marca 2018, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maugo bardzo się cieszę że Ci się tak szybko udało :**ja jestem po rozmowie z moim lekarzem i mam sobie odpuścić ten cykl;,(myślałam że już dłużej czekać nie będę:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2018, 11:25

• Mysiulka2706 Ekspertka

Wysłany: 24 marca 2018, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A okazalo sie inaczej:(

• Maugo Przyjaciółka

Wysłany: 24 marca 2018, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysiulka2706 wrote:
    Maugo bardzo się cieszę że Ci się tak szybko udało :**ja jestem po rozmowie z moim lekarzem i mam sobie odpuścić ten cykl;,(myślałam że już dłużej czekać nie będę:(
    Mi lekarze kazali starać się od razu, w tym samym cyklu, jeśli będę czuła się dobrze. Powiedzieli, że w pierwszych 3 miesiącach są największe szanse, więc wzięłam to sobie do serca.

Endometrioza
  • Mysiulka2706 Ekspertka

Wysłany: 24 marca 2018, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maugo a jak się czułaś po tej laparo?mnie trochę boli te nacięcie na brzuchu a tak to jest ok. Dużo czytałam o tym żeby starać się od razu bo są największe szanse a teraz mi lekarz zabrania:/nie wiem co robić..

• Mysiulka2706 Ekspertka

Wysłany: 24 marca 2018, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mogę spytać ile masz lat?:)

• Maugo Przyjaciółka

Wysłany: 24 marca 2018, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W tym roku skończę 30 lat. Mnie też pobolewały ranki. No ale ja zmieniłam lekarze w grudniu. Na pierwszej wizycie wykrył endometriozę i od razu skierował na laparo w szpitalu, w którym sam pracuje. Dlatego też jak kazali się starać od razu, to zaufałam :)

Endometrioza
  • dd1987 Znajoma

Wysłany: 24 marca 2018, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kiedy dostałyście @ po laparo? Zabieg miałam 01.03, sprawdzono drożność i zrobiono kauteryzację jajników. Czyli dzisiaj jest już 35dc i dalej nic. Chociaż już kilka razy miałam wrażenie, że już za chwilę przyjdzie @, bo miałam objawy, które zwykle towarzyszą przed @. Dodam, że cykle miałam bardzo nieregularne od 20 do 40dni. Regulowałam duphastonem. Teraz nic nie biorę. Z góry dziękuję za odpowiedź.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2018, 13:15

‹‹ 499 500 501 502 503 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ