LAPAROSKOPIA
-
WIADOMOŚĆ
-
OlaaM wrote:Pytanko do dziewczyn po laparo
Czy miałyście plamienia po zabiegu? Od wczoraj mam takie plamienia ciemnobrązowe a dziś krew ze skrzepami...
Rocznik 1990
12.2014 początek starań,
11.2015 zaczynamy leczenie Naprotechnologia,
Hiperprolaktynemia czynnosciowa, niski progesteron, podejrzenie endometriozy, niedobór Wit D3,
03.2016 nieudana próba HSG
04.2016 II cykl z Femarą i udało się ❤
12.2016 córeczka jest z nami👨👩👧 3280g, 54cm
03.2018 starania o rodzeństwo,
11.2018 początek leczenia
02-07.2019 VI. cykli z Letrazolem + Glucophage XR 750
26.09.2019 laparoskopia - wykryto i usunięto endometrioze 2 st., usunięto torbiel endometrialną na lewym jajniku, usunięto torbiel okołojajowodową na prawym jajowodzie, przeczyszczono jajowody.
10.2019 I cykl po laparo z Lametta
28.11. 2019 jest ❤️ dzidziuś 1,04cm
02.07.2020 synek jest z nami 👨👩👧👦 3660g, 56cm -
Dziewczyny, odwołali mi laparoskopię bo lekarz jest chory. Znów czekanie...jestem załamana35 l. starania od grudnia 2017 r.,
ja: AMH 2,61, niedoczynność tarczycy (letrox), hiperprolaktynemia czynnościowa, mutacje mthfr(hetero) i pai-1 (homo), KIR haplotyp AA, laparoskopia luty 2020r.,: endometrioza, adenomioza, jajowody drożne,
on: morfologia 10%, HLA-C C2C2
01.07.2020 r. punkcja 11 komórek --> 7 ❄️
05.10.2021r. III transfer wspomagany accofilem, atosibanem. AH, embryo glue i jest ❤️ -
[Niedostępny
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2020, 10:57
ultra długi protokół:
8dojrzałych komórek
7 się zapłodniło
❄4AA na pokładzie-jest z nami na świecie 👣
została ❄ 4AA
13.02 kriotransfer ❄️4AA
14.03 jest serduszko❤️
endometrioza 2/3st,hashimoto, kir aa, ANA 1,2 -
Cześć czy można dołączyć?
Aktualnie jestem na etapie czekania na miesiączkę, i jak dostanę to mam dzwonić umawiać się na laparoskopię.
Wczoraj zrobiłam usg, wymazy i badania krwi i teraz czekam na wyniki (mają być po niedzieli), miałam też konsultację z anestezjologiem.
Pytałam go czy można w takcie zabiegu mieć hybrydy na paznokciach, powiedział że tak. Natomiast w ulotce którą dostałam z kliniki jest napisane że paznokcie mają być zmyte.
To jak to w końcu jest? A co z paznokciami u nóg?
Dodam, że jestem z Białegostoku i laparoskopię będzie wykonywać Jakub Tomaszewski w klinice na Parkowej.2018- zaczynam przygodę z napro -PCOS, Hashimoto, helicobacter, nietolerancje pokarmowe
2019-06 - luteina + Etruzil przez 3 cykle, glucophage XR
2019-09 - Etruzil przez 3 cykle, duphaston od P+3, dostinex, wit D, wapno, glucophage XR
2019-12 - Etruzil i Ovitrelle przez dwa cykle, Glucophage XR, Dostinex, witaminy, dieta
2020-01 skierowanie na laparoskopię. 2020-03 laparoskopia i histeroskopia- niedrożne jajowody i zrosty w macicy -
Ja nie dostałam, żadnych wytycznych względem paznokci z Medicover-u a jestem już po konsultacji z anestezjologiem, ale naczytałam się wskazań z innych szpitali i zamierzam usunąć hybrydy.
35 l. starania od grudnia 2017 r.,
ja: AMH 2,61, niedoczynność tarczycy (letrox), hiperprolaktynemia czynnościowa, mutacje mthfr(hetero) i pai-1 (homo), KIR haplotyp AA, laparoskopia luty 2020r.,: endometrioza, adenomioza, jajowody drożne,
05.10.2021r. III transfer wspomagany accofilem, atosibanem. AH, embryo glue i jest ❤️ -
marlenqa31 wrote:Cześć czy można dołączyć?
Aktualnie jestem na etapie czekania na miesiączkę, i jak dostanę to mam dzwonić umawiać się na laparoskopię.
Wczoraj zrobiłam usg, wymazy i badania krwi i teraz czekam na wyniki (mają być po niedzieli), miałam też konsultację z anestezjologiem.
Pytałam go czy można w takcie zabiegu mieć hybrydy na paznokciach, powiedział że tak. Natomiast w ulotce którą dostałam z kliniki jest napisane że paznokcie mają być zmyte.
To jak to w końcu jest? A co z paznokciami u nóg?
Dodam, że jestem z Białegostoku i laparoskopię będzie wykonywać Jakub Tomaszewski w klinice na Parkowej.
Ja nie mogłam mieć nawet pomalowanych paznokci..
To zależy od szpitala. -
nick nieaktualnyDziewczyny kochane mam pytanie do Was. Jestem jakiś tydzień po laparo i zastanawia mnie kiedy można zacząć współżyć?
Na zaleceniach ze szpitala, pisze że od 4 -6 tyg, z kolei mój lekarz twierdzi, że możemy już.
Jak jest u Was? Co mówili?
Przeczytałam parę stron wstecz i widziałam temat hybryd. Lepiej je ściągnąć - to po paznokcich np. widać, że coś może się u nas dziać niedobrego - np sinieją palce itp. -
Niedostępny
ultra długi protokół:
8dojrzałych komórek
7 się zapłodniło
została ❄ 4AA
13.02 kriotransfer ❄️4AA
14.03 jest serduszko❤️
Sleepyhead wrote:Dziewczyny kochane mam pytanie do Was. Jestem jakiś tydzień po laparo i zastanawia mnie kiedy można zacząć współżyć?
Na zaleceniach ze szpitala, pisze że od 4 -6 tyg, z kolei mój lekarz twierdzi, że możemy już.
Jak jest u Was? Co mówili?
Przeczytałam parę stron wstecz i widziałam temat hybryd. Lepiej je ściągnąć - to po paznokcich np. widać, że coś może się u nas dziać niedobrego - np sinieją palce itp.
Ja zaczęłam współżycie 2,5 tygodnia po laparoskopii. Byłam u mojego ginekologa 2 tygodnie po zabiegu i zezwolił. Na wypisie miałam że starania od kolejnego cyklu. I praktycznie miesiac po operacji już byłam w ciąży o czym jeszcze nie wiedziałam😁Tysia33 lubi tę wiadomość
Rocznik 1990
12.2014 początek starań,
11.2015 zaczynamy leczenie Naprotechnologia,
Hiperprolaktynemia czynnosciowa, niski progesteron, podejrzenie endometriozy, niedobór Wit D3,
03.2016 nieudana próba HSG
04.2016 II cykl z Femarą i udało się ❤
12.2016 córeczka jest z nami👨👩👧 3280g, 54cm
03.2018 starania o rodzeństwo,
11.2018 początek leczenia
02-07.2019 VI. cykli z Letrazolem + Glucophage XR 750
26.09.2019 laparoskopia - wykryto i usunięto endometrioze 2 st., usunięto torbiel endometrialną na lewym jajniku, usunięto torbiel okołojajowodową na prawym jajowodzie, przeczyszczono jajowody.
10.2019 I cykl po laparo z Lametta
28.11. 2019 jest ❤️ dzidziuś 1,04cm
02.07.2020 synek jest z nami 👨👩👧👦 3660g, 56cm -
Nati12 wrote:Ja zaczęłam współżycie 2,5 tygodnia po laparoskopii. Byłam u mojego ginekologa 2 tygodnie po zabiegu i zezwolił. Na wypisie miałam że starania od kolejnego cyklu. I praktycznie miesiac po operacji już byłam w ciąży o czym jeszcze nie wiedziałam😁
Nati12 lubi tę wiadomość
-
Niedostępny
ultra długi protokół:
8dojrzałych komórek
7 się zapłodniło
została ❄ 4AA
13.02 kriotransfer ❄️4AA
14.03 jest serduszko❤️
Judit, laparoskopia dopiero przede mną więc nie podzielę się doświadczeniami ale wydaje mi się, że taka ingerencję w organizm może spowodować opóźnienie miesiączki. Mi po HSG opóźniła się kilka dni. Kiedy miałaś wizytę kontrolna po laparo? Lekarz na niej nic nie mówił?35 l. starania od grudnia 2017 r.,
Właśnie wyszłam od lekarza i uslyszalam: "w Pani przypadku laparoskopia z kauteryzacja jajników nic nie da... trzeba zdecydować się na in vitro".
😭😭😭 -
Tysia33 wrote:Właśnie wyszłam od lekarza i uslyszalam: "w Pani przypadku laparoskopia z kauteryzacja jajników nic nie da... trzeba zdecydować się na in vitro".
😭😭😭35 l. starania od grudnia 2017 r.,
Syrena wrote:Coś powiedział więcej dlaczego tak ocenia? To jest specjalista od Endo? Może warto skonsultować to jeszcze z innym lekarzem?
Mój lekarz prowadzący twierdzi, że laparoskopia z nakluwaniem jajników pomoże. -
Witam. Jestem dwa miesiące po laparoskopii--droznosc. Wszystko ok. Pierwsza @ po była ok. Ale przed druga i po dziwnie się czuje. Odczuwam ciągnięcie i kłucie w podbrzuszu. Raz z jednej raz z drugiej strony, jestem osłabiona, mam podwyższona temperaturę ciała. Test był negatywny. Może za wcześniej wykonany? Czy któraś z pan tak miała? Wizyta u gin dopiero za dwa tygodnie.Endometrioza 3 st.
Niedrożny jajowód.
Hashimoto- Euthyrox 100
I ivf -> 5 🥚 -> brak zapłodnienia 😢
( Gonal-f 300j ; Mensinorm 75j ;
Kariotypy- ✅
10.2024 - histeroskopia/ polip> usuniete 2 duze 😳
11.2024 - start II stymulacja
(Rekovelle 18j + mensinorm 150j+ gonal 100j+cetrotide)
30.11.2024- punkcja- 5 pęcherzyków- zero komorek 😔
Suple: q10-600mg
Omega, kompleks wit, pregna care start, magnez, vit c, wit d, elektrolity -
EwelaKrk86 wrote:Witam. Jestem dwa miesiące po laparoskopii--droznosc. Wszystko ok. Pierwsza @ po była ok. Ale przed druga i po dziwnie się czuje. Odczuwam ciągnięcie i kłucie w podbrzuszu. Raz z jednej raz z drugiej strony, jestem osłabiona, mam podwyższona temperaturę ciała. Test był negatywny. Może za wcześniej wykonany? Czy któraś z pan tak miała? Wizyta u gin dopiero za dwa tygodnie.
-
Po ponad 12 miesiącach niepowodzeń gdzie gin stwierdziła że jest wszystko ok, poza prolaktyna (brałam bromergon a teraz dostinex). Zaproponowała właśnie laparoskopie diagnostyczna. Okazało się że wszystko jest dobrze a jajowody drożne. I tak 17 grudnia miałam laparoskopie. Na dzień dzisiejszy piję inofem 2x1 i dostinex raz w tygodniu. Jak fasolki nie było tak nie ma. I w sumie to niewiem co dalej robić.Endometrioza 3 st.
Niedrożny jajowód.
Hashimoto- Euthyrox 100
I ivf -> 5 🥚 -> brak zapłodnienia 😢
( Gonal-f 300j ; Mensinorm 75j ;
Kariotypy- ✅
10.2024 - histeroskopia/ polip> usuniete 2 duze 😳
11.2024 - start II stymulacja
(Rekovelle 18j + mensinorm 150j+ gonal 100j+cetrotide)
30.11.2024- punkcja- 5 pęcherzyków- zero komorek 😔
Suple: q10-600mg
Omega, kompleks wit, pregna care start, magnez, vit c, wit d, elektrolity -
EwelaKrk86 wrote:Po ponad 12 miesiącach niepowodzeń gdzie gin stwierdziła że jest wszystko ok, poza prolaktyna (brałam bromergon a teraz dostinex). Zaproponowała właśnie laparoskopie diagnostyczna. Okazało się że wszystko jest dobrze a jajowody drożne. I tak 17 grudnia miałam laparoskopie. Na dzień dzisiejszy piję inofem 2x1 i dostinex raz w tygodniu. Jak fasolki nie było tak nie ma. I w sumie to niewiem co dalej robić.