X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

LAPAROSKOPIA

Oceń ten wątek:
  • Nadzieja28 Autorytet

Wysłany: 20 października 2020, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulity wrote:
    Dziewczyny miałam mieć miesiąc temu laparoskopie ale dostałam anginy , więc przesunięto mi ma ten tydzień.. czuje że jestem zdrowa nic mi nie jest nie mam kataru nie kaszle mnie ale jak noszę maseczke to mnie drapie w gardle nawet zaczęłam pukać gardło postanowiłam iść na urlop żeby sobie oszczędzić wychodzenie z domu bo trzeba mieć maseczke , nie wiem czy zadzwonić do szpitala i powiedzieć o tym że mnie drapie w gardle przez maseczke
    Ja się właśnie tak załatwiłam przeziębieniem... przed maseczkę
    Ciężko powiedzieć jak zgłosisz coś takiego mogą przesunąć termin na po pandemi... a hak czymś innym zatruwasz usta tez tak masz ??

Start 2018

Laparoskopia 2019 ✅
    Hashimoto ?, PCOS ?

💊Metformax 1500, Omega3, Jod, Nac, Metylowane vit i kw foliowy, i wiele innych…

🔺Mthfr * A1298C Mthfr_1298A>C homo ❌,
    🔺Pai-1 ** 4G/5G Pai-1 4G hetero
    🔺KIR : Bx
    ❌NIEWYKRYTE :
    2DL2, 2DL4norm, 2DL5[gr.1], 2DL5[gr.2], 2DS2, 2DS3, 2DS4norm, 2DS5, 3DS1, 3DP1var

MĄŻ: Wszystkie badania niby Ok (plemniki szybkie tylko na starcie)

Marzec 2020 -28dc beta 9 - CB🥺

3 cykl - Puregon 75💉—>accofil💉—>encorton—>acard 150 —> neoparin ❌

STARANIA ZAWIESZONE
    Od 04.2021

09.21🍀🍀 UDAŁO SIĘ!! 🍀🍀 (Naturalnie bez wspomagaczy )
    13.06.22 Synek Marceli 58, 3570🥰
  • paulity Autorytet

Wysłany: 20 października 2020, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja28 wrote:
    Ja się właśnie tak załatwiłam przeziębieniem... przed maseczkę
    Ciężko powiedzieć jak zgłosisz coś takiego mogą przesunąć termin na po pandemi... a hak czymś innym zatruwasz usta tez tak masz ??

Właśnie babeczka mówiła że przesuwają zabiegi na styczeń.. kupę czasu
    Właśnie chodziłam tylko w maseczce , ale gardło mnie nie boli nie kaszle. Posiedzę teraz w domu zobaczę, szkoda mi przesuwać:(

• Nadzieja28 Autorytet

Wysłany: 21 października 2020, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulity wrote:
    Właśnie chodziłam tylko w maseczce , ale gardło mnie nie boli nie kaszle. Posiedzę teraz w domu zobaczę, szkoda mi przesuwać:(
    No szkoda żeby przesuwać, siedź odpoczywaj i czekaj na zabieg

Start 2018

Laparoskopia 2019 ✅
    Hashimoto ?, PCOS ?

💊Metformax 1500, Omega3, Jod, Nac, Metylowane vit i kw foliowy, i wiele innych…

🔺Mthfr * A1298C Mthfr_1298A>C homo ❌,
    🔺Pai-1 ** 4G/5G Pai-1 4G hetero
    🔺KIR : Bx
    ❌NIEWYKRYTE :
    2DL2, 2DL4norm, 2DL5[gr.1], 2DL5[gr.2], 2DS2, 2DS3, 2DS4norm, 2DS5, 3DS1, 3DP1var

MĄŻ: Wszystkie badania niby Ok (plemniki szybkie tylko na starcie)

Marzec 2020 -28dc beta 9 - CB🥺

3 cykl - Puregon 75💉—>accofil💉—>encorton—>acard 150 —> neoparin ❌

STARANIA ZAWIESZONE
    Od 04.2021

09.21🍀🍀 UDAŁO SIĘ!! 🍀🍀 (Naturalnie bez wspomagaczy )
    13.06.22 Synek Marceli 58, 3570🥰
  • paulity Autorytet

Wysłany: 21 października 2020, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja28 wrote:
    No szkoda żeby przesuwać, siedź odpoczywaj i czekaj na zabieg

jeszcze na dodatek tego wszystkiego ósemka mi wychodzi .. dziękuję za radę! 😊🥰

• Ètoile Koleżanka

Wysłany: 21 października 2020, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulity wrote:
    Pauliy a z kiedy przesuwają zabiegi na styczeń? Mam zaplanowany na początek listopada..

36l.
    1 IVF nieudane Artvimed
    2 IVF start 07.01.2021 ❄️8A
    FET 10dpt beta16, 14 dpt beta7💔
    3 IVF ..
  • paulity Autorytet

Wysłany: 21 października 2020, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ètoile wrote:
    Pauliy a z kiedy przesuwają zabiegi na styczeń? Mam zaplanowany na początek listopada..

Oj nie wiem , mnie się zapytała czy jestem zdrowa bo przesuwają zabiegi na styczeń to może te z października jak jest ktoś chory :)

• paulity Autorytet

Wysłany: 21 października 2020, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ètoile wrote:

Pewnie jakby przeżywali z listopada to byś już wiedziała, narazir robią normalnie:)

• Magdalena 😀 Autorytet

Wysłany: 22 października 2020, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za tydzień w czwartek mam histeroskopie i laparoskopie. Boje się bardzo i już chodzę nerwowa. A teraz jestem tydzień na L4 aby nic nie złapać do zabiegu. U nas nie przekładają na chwilę obecną zabiegów.

• paulity Autorytet

Wysłany: 22 października 2020, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena 😀 wrote:
    Ja za tydzień w czwartek mam histeroskopie i laparoskopie. Boje się bardzo i już chodzę nerwowa. A teraz jestem tydzień na L4 aby nic nie złapać do zabiegu. U nas nie przekładają na chwilę obecną zabiegów.

Ja też tylko w poniedziałek , jeszcze rośnie mi ósemka:( ale pisałam dziś do lekarza to nic nie odpisał na ten ósemki . A na dodatek wyszło że nie będzie mojego lekarza tylko bardzie inny mnie operował. Trzymam kciuki za Ciebie 🥰🥰

• Magdalena 😀 Autorytet

Wysłany: 23 października 2020, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulity wrote:
    Ja też tylko w poniedziałek , jeszcze rośnie mi ósemka:( ale pisałam dziś do lekarza to nic nie odpisał na ten ósemki . A na dodatek wyszło że nie będzie mojego lekarza tylko bardzie inny mnie operował. Trzymam kciuki za Ciebie 🥰🥰

Dziękuję również trzymam kciuki za Ciebie 😘🍀🍀. Jak już będziesz po napisz jak było.

paulity lubi tę wiadomość

• Ètoile Koleżanka

Wysłany: 23 października 2020, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia Dziewczyny. Dajcie znać!👍🏻

36l.
    1 IVF nieudane Artvimed
    3 IVF ..
  • Kjojewna Przyjaciółka

Wysłany: 26 października 2020, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulity wrote:
    Cześć. Jak zabieg? Wszystko zgodnie z planem?

• Ètoile Koleżanka

Wysłany: 26 października 2020, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjojewna wrote:
    Cześć. Jak zabieg? Wszystko zgodnie z planem?
    Dołączam do pytania? Wszystko dobrze?

36l.
    1 IVF nieudane Artvimed
    3 IVF ..
  • paulity Autorytet

Wysłany: 26 października 2020, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem po laparo , jeśli chodzi o zabieg to wszystko ok , jedyny minus to wymiotowalam . A moja diagnoza to wodniaki na jajowodach mam tylko 5pro zajscia w naturalną ciążę .. czy ktoś ma podobny przypadek ? Jestem załamana

• Kjojewna Przyjaciółka

Wysłany: 26 października 2020, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulity wrote:
    Dziewczyny jestem po laparo , jeśli chodzi o zabieg to wszystko ok , jedyny minus to wymiotowalam . A moja diagnoza to wodniaki na jajowodach mam tylko 5pro zajscia w naturalną ciążę .. czy ktoś ma podobny przypadek ? Jestem załamana
    Dobrze że jesteś po i że dobrze się czujesz. Ja jestem na początku drogi dziś zmieniałam termin laparoskopii bo jestem chora. Ciągle coś..

• Ètoile Koleżanka

Wysłany: 27 października 2020, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulity wrote:
    Dziewczyny jestem po laparo , jeśli chodzi o zabieg to wszystko ok , jedyny minus to wymiotowalam . A moja diagnoza to wodniaki na jajowodach mam tylko 5pro zajscia w naturalną ciążę .. czy ktoś ma podobny przypadek ? Jestem załamana[/QUOTE

Oj Paulity przykro mi bardzo.
    Zostałaś zdiagnozowana i teraz będzie łatwiej podjąć decyzję i zabrać się za leczenie. Głowa do góry😊

Dlaczego wymiotowałaś?
    Wczoraj koło 20.00 byłam z mężem w Angeliusie na oddziale, czy o tej godz. wychodziłaś?

36l.
    1 IVF nieudane Artvimed
    3 IVF ..
  • paulity Autorytet

Wysłany: 27 października 2020, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulity wrote:
    Lekarz powiedział że daje pół roku na naturalną ciążę ale jest tylko 5procent szans .. wydaje mi się że po narkozie , ale dziś jest już lepiej fizycznie :)

No jakoś ok 20 , dokładnie nie pamiętam :) A do którego lekarza chodzisz ?

• Ètoile Koleżanka

Wysłany: 27 października 2020, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulity wrote:
    Do dr Paligi, na 03.11. mam laparo/histero, diagnostycznie przed in vitro. U nas czynnik męski chociaż nie wiadomo co wyjdzie po laparo.

Mąż mi mówił, że wychodziła dziewczyna i tak bardzo płakała.. przykre to wszystko.

36l.
    1 IVF nieudane Artvimed
    3 IVF ..
  • paulity Autorytet

Wysłany: 27 października 2020, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ètoile wrote:
    Do dr Paligi, na 03.11. mam laparo/histero, diagnostycznie przed in vitro. U nas czynnik męski chociaż nie wiadomo co wyjdzie po laparo.

Mąż mi mówił, że wychodziła dziewczyna i tak bardzo płakała.. przykre to wszystko.

Właśnie myślę czy się nie przepisać do Pani doktor , bo podobno świetny specjalista a też chce żeby ktoś to zobaczył innym okiem :)
    Uważaj żebyś się nie rozchorowała bo teraz ciężki okres . A poza tym wszystko będzie dobrze , ja po zabiegu nawet bólu nie czułam jak wróciłam do domu to nic przeciwbolowego nie brałam , także zabieg to pestka :)

Jakoś po 20 wychodziłam , siostra po mnie była :)

• paulity Autorytet

Wysłany: 27 października 2020, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ètoile wrote:

Czyli przygotujcie się do in vitro ? Mi też to lekarz zaproponował tylko mam usunąć jajowody i trochę mnie to zastanawia czy jest to konieczne przy in vitro

‹‹ 549 550 551 552 553 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ