X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

LAPAROSKOPIA

Oceń ten wątek:
  • plimka_bum Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzisiaj dziewczyny pierwszy dzień z clo :)

Edyta
  • Lucy Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To powodzenia ;)
    Udostępnij wykres żebyśmy mogły kibicować :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2015, 10:44

zem3j44jocammsgx.png
    zrz6x1hp5wag352p.png
  • plimka_bum Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet nie wiedziałam że jest zablokowany, teraz powinien być już widoczny

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia plimka :)

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    Powodzenia plimka :)
    dziekuję i również życzę powodzenia :), bierzesz teraz clostylbegyt czy nie?

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już nie, jutro biorę ostatnią tabletke estrofemu :)) potem przerwa do 20 dc i luteina ;))

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    Już nie, jutro biorę ostatnią tabletke estrofemu :)) potem przerwa do 20 dc i luteina ;))
    co to jest ten estrofen?

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plimka Estrofem to estradiol :) w I fazie cyklu jest odpowiedzialny za endometrium :))

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam problem. Mam odwołaną wizytę u lekarza:) wydaję mi się, że mam owulację, tylko śluz jakiś mokry :( nie ma rozciągliwego a wczoraj był. Wczoraj wieczorem bolał mnie prawy jajnik a dziś mam bóle takie miesiączkowe jakby ale nie do końca.. :( Jestem w pracy na 12 godzin i nawet nie ma kiedy kupić testów owulacyjnych ... :(

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    Dziewczyny mam problem. Mam odwołaną wizytę u lekarza:) wydaję mi się, że mam owulację, tylko śluz jakiś mokry :( nie ma rozciągliwego a wczoraj był. Wczoraj wieczorem bolał mnie prawy jajnik a dziś mam bóle takie miesiączkowe jakby ale nie do końca.. :( Jestem w pracy na 12 godzin i nawet nie ma kiedy kupić testów owulacyjnych ... :(
    Ola a nie możesz poprosić kogoś z ginekologii o monitoring? skoro pracujesz w szpitalu może ktoś się zgodzi :). Poza tym działajcie z mężem na wieczór :P

Pytanie oddzielne: zażywacie wiesiołek? ile razy dziennie?w których dniach cyklu?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2015, 13:30

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie nikt czasu nie ma bo mają cesarki na dziś zaplanowane :( Trudno będę bez monitoringu, zadziałamy jak wrócę z pracy, chociaż mam ochotę się wyrwać gdzieś choćby w "krzaki" na serduszkowanie hehe :) nie mam innego wyjścia tylko czekać :) jutro zrobię testy owulacyjne może coś pokażą:)

A wiesiołka nie biorę, miałam brać od tego cyklu ale nie miałam kiedy kupić a potem już było za późno :) Ale jak się w tym miesiącu nie uda to kupie wiesiołka:) i będę brać 1 raz dziennie po łyżeczce bo tak na opakowaniu pisze :))

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    No właśnie nikt czasu nie ma bo mają cesarki na dziś zaplanowane :( Trudno będę bez monitoringu, zadziałamy jak wrócę z pracy, chociaż mam ochotę się wyrwać gdzieś choćby w "krzaki" na serduszkowanie hehe :) nie mam innego wyjścia tylko czekać :) jutro zrobię testy owulacyjne może coś pokażą:)

A wiesiołka nie biorę, miałam brać od tego cyklu ale nie miałam kiedy kupić a potem już było za późno :) Ale jak się w tym miesiącu nie uda to kupie wiesiołka:) i będę brać 1 raz dziennie po łyżeczce bo tak na opakowaniu pisze :))
    ja biorę w tabletkach 1 raz dziennie.
    załatw jakąś jedynkę w szpitalu i dzwoń po męża ;)

Edyta
  • Lucy Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    Śluz wodnisty to bardzo płodny śluz. :) A skoro wczoraj miałaś rozciągliwy i teraz masz bóle, to najprawdopodobniej właśnie owulujesz :) Wrócić do domu i serduszkować, monitoringiem się nie martwić :)
    Mierzysz tempkę? Mi po wielu miesiącach monitorowania tempka już wszystko mówi ;)

zem3j44jocammsgx.png
    zrz6x1hp5wag352p.png
  • Lucy Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dopiero weszłam na wykres mądra :) Kochana jak nic masz dołek przedowulacyjny, dodając do tego śluz i bóle, obstawiam, że nocy ci pęknie i jutro pewnie ujrzysz skok :) Działaj :D Powodzenia :)

zem3j44jocammsgx.png
    zrz6x1hp5wag352p.png
  • Lucy Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plimka_bum wrote:
    O

Pytanie oddzielne: zażywacie wiesiołek? ile razy dziennie?w których dniach cyklu?
    Dawno temu, gdy wierzyłam, że mi coś pomoże to brałam. Jeden dziennie nic nie da. Jak masz np Oeparol, czy inny tego typu, to trzeba ze 6 dziennie walić aby poczuć różnicę.
    Albo w sklepie ze zdroa żywnością kupić od razu olej z wiesiołka i pic codziennie łyżkę.
    Bierze się od 1dc do owulacji. Po owulacji koniecznie odstawić bo powoduje mikroskurcze macicy, może utrudnić zagnieżdżenie.
    Można w końcowych dniach ciąży jeść aby przyśpieszyć skurcze :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2015, 15:21

zem3j44jocammsgx.png
    zrz6x1hp5wag352p.png
  • plimka_bum Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zacznę testy owulacyjne robić może w 12 dc, jeszcze nigdy nie miałam pozytywnego :/

Edyta
  • urocza Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plimka_bum wrote:
    Ola a nie możesz poprosić kogoś z ginekologii o monitoring? skoro pracujesz w szpitalu może ktoś się zgodzi :). Poza tym działajcie z mężem na wieczór :P

Ja biorę od 1 dnia krwawienia do owulki po 2 kapsułki 3 razy dziennie, polecam też siemię popijać - śluz się leje ;)

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • urocza Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wcześniej kupowałam Oeparol ,ale drogo wychodzi taka impreza, przerzuciłam się na olej tłoczony na zimno w kapsułkach firmy GAL i nie widzę żeby był gorszy

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie, szyjka macicy i temperatura mówią, że będzie owulacja. Ale napewno się zabierzemy do serduszkowania wieczorem;)
    A teraz mam inny problem na głowie... Już mi się płakać chce z tego :(( mieliśmy dziś w szpitalu od rana dziecko z zapaleniem opon mózgowych i cały personel musi wziąć profilaktycznie jedną dawkę silnego antybiotyku :( nie wiem co robić czy mam to brać czy nie?? jak wezmę to pewnie zaś cały cykl szlag trafi :(( Jestem załamana :( :( :( :(

• Lucy Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    No właśnie, szyjka macicy i temperatura mówią, że będzie owulacja. Ale napewno się zabierzemy do serduszkowania wieczorem;)
    A teraz mam inny problem na głowie... Już mi się płakać chce z tego :(( mieliśmy dziś w szpitalu od rana dziecko z zapaleniem opon mózgowych i cały personel musi wziąć profilaktycznie jedną dawkę silnego antybiotyku :( nie wiem co robić czy mam to brać czy nie?? jak wezmę to pewnie zaś cały cykl szlag trafi :(( Jestem załamana :( :( :( :(
    Brać, zdrowie najwazniejsze. Nie będzie zdrowia to i starań nie będzie.

zem3j44jocammsgx.png
    zrz6x1hp5wag352p.png
‹‹ 94 95 96 97 98 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ