X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • julajka Koleżanka

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ainaa spotkamy sie w niedziele. Na ktora masz? Krotko po 11 jak nie bedzie poslizgu jak ostatnio

• gochu Przyjaciółka

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem u doktor Kubiaczyk. Mówiła, że przy dużych dawkach puregonu może się zdarzyć, że są zmiany w endometrium i stąd niepowodzenia w implantacji. Szkoda tylko, że musiałam się przekonać w ten sposób :-/ Też jestem w niedzielę, ale na 8 rano

• gochu Przyjaciółka

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy dwóch procedurach miałam po 2 transfery - w obu jeden świeży i jeden crio (pierwsza procedura była całkowicie nieudana i nie mieliśmy żadnych zarodków).

• Ainaa Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu, ale też widze, że byłas w ciązy dzięki CRIO (przykro mi z powodu straty).

Aina
  • gochu Przyjaciółka

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 450 puregonu, w sumie pani doktor nie mówiła od jakiego poziomu to duża dawka, ale moja jest duża na pewno :-)

Zawsze na początku cyklu i pod koniec stymulacji estradiol i progesteron.

Tak, to crio nam się udało, niestety tylko na chwilę... Dziękuję.

• julajka Koleżanka

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj to sie nie spotkaymy to trzymam kciuki za was. ja mialam 300 puregonu. u mnie estradiol wyszedl niski ale zak nie mowil nic o badaniach w trakcie. miala takie ktoras z was u niego? ainaa a wam sie udalo chociaz zaskoczyc? bo u nas nawet tego nie bylo. jak nam nic nie zostalo nawet zadnego mrozaka to co od nowa stymulacja ?

• Ainaa Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julajko! Niestety stymulacja od początku, no chyba ze IVF na naturalnym, ale to zmniejsza szanse, bo tylko jeden pęcherzyk (moze byc pusty) a koszt taki sam jak IVF przy pełnej stymulacji, choc chyba jak jest brak komórki w ogole to płaci sie tylko 1800 zł.
    Powodzenia, porozmawiaj z doktorkiem, na pewno cos Wam doradzi!

Aina
  • julajka Koleżanka

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sama jade mamy ciche dni. mam ochote poryczec czasami ale jakos przetrwam wlasnie drinkuje za was tez jednego wypije ale slabiocha bo dawno nie pilam i juz po 1 szumi mi w glowie. i nawet palic znow zaczelam. moj nauczyciel kiedys mowil ze moze adopcja jak sie nie uda. no zobaczymy. spisuje sobie pytania na kartce bo dr potrafi myslec i mu sie wydaje ze czytamy w jeg myslach i wszystko wiemy dzieki temu.

jeszcze rok temu jak trafilismy do medart tez nie chcialam in vitro przed weselem bo jak zobaczyl dr badania to powiedzial ze ie ma co czekac i od razu in vitro. to sobie odpuściłam bo tez pomyslalam ale tak juz od razu? przeciez masa innych badan jest cce znac przyczyne. i sama latalam i robilam co sie dalo. no i jednak wrocilismy
    trzymam za was kciukasyyy

• julajka Koleżanka

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ale tak od razu stymulacja bez przerwy? nie wyeksploatują mnie? ja piernicze wiecie az sie boje kolejnej. po punkcji okropnie sie czulam

• Ainaa Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myśle, ze bedzie przerwa, ja miedzy jedna a druga stymulacja miałam ponad rok przerwy, fakt w międzyczasie były 2 CRIO i IVF na naturalnym, ale organizm sie buntował i przez 4 cykle hormony nie pozwalały wystartować i tak...zleciał rok. Teraz po lutowej stymulacji czułam sie fatalnie i wiem, ze póki co pass, jesli bedzie możliwość i potrzeba to kolejna stymulacja i ostatnie IVF w wakacje.
    Ja osobiście jestem zwolennikiem przerwy, podczas jtorej warto zregenerować wątrobę, psychikę, związek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2016, 23:36

Aina
  • julajka Koleżanka

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juz mu przechodzi. wypytam dr zobaczymy co powie. takim tempem to do 40 nic nie bedzie a czas ucieka. jak kolejne nie wyjdzie to odpuszczam :/

• julajka Koleżanka

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przygarne kolejnego psa pewnie i kota. mam juz takie skarby pozbierane ;) i choduje. moj m jak w haremie same płci żenskie wkolo ma

• julajka Koleżanka

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zanim mojego m poznalam to juz mialam i nie mial wyjscia hehehe. daj jutro znac. chyba moj m tez pojedzie. jak bedziesz widziala faceta z broda i z naburmuszona mina nieszczesliwego to moj wlasnie

• julajka Koleżanka

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    okolice gubina mamy w sumie ok 230 km sprawdzalam ostatnio, bo pisalam ze 270 ale cos mi sie przesadzilo przepraszam. moj m cos nie przepada za naszym dr i jedzie do niego jak za kare. jak pyta czy chce zmienic to mowi ze nie wiec sama go nie rozumiem czasami :/

• julajka Koleżanka

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a parawanik jest? bede jutro za was trzymac kciuki od 8 bo wyjezdzamy tak jakos. ainaa pisz zaraz.

• Ainaa Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parawanik jest :)
    My ruszamy 8:30 i ja tez zaciskam za Was kciuki :)

Aina
  • julajka Koleżanka

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My juz w trasie uff. Gochu ty tez dzis wizyta. Pisz jak tam.
    natu dostalas juz @?

• icsi Koleżanka

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny, mam do was pytanie bo tak was podczytuje i "slysze", ze med art zmienil adres, gdzie dokladnie sie przeniesli, jaka ul.? i ile kosztuje u mich icsi i imsi? powiem szczerze, ze po 1,5 roku staran (teraz juz wiecej) moj ginekolog polecil nam zdabanie nasienia u meza (ze mna wszystko ok) i trafilismy do do zaka gdzie zapadl wyrok tylko in vitro-maz ma pojedyncza ilosc plemnikow, morfologia 0%:( moj gin polecil nam dr kubiaczyk-paluch(jego znajoma) ale po badaniu nasienia za tyle kasy a warunki zwykle wc co nas zniechecilo plus potem rozmowa z dr zakiem, ktory rowniez nie przypadl nam do gustu, podeszlismy do icsi w invimedzie (wlasnie jestem po transferze i czekam na bete), szczerze to mam malenka nadzieje, ze sie uda ale czuje, ze nic z tego nie wyszlo i juz szukam pomyslu co dalej robic, dlatego zastanawiam sie czy nie wrocic do med artu i sprobowac u dr kubiaczyk tak jak moj gin polecil, czy ktoras z was do niej chodzi, tym bardziej ze problem lezy po stronie faceta?

• julajka Koleżanka

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej u nas tez problem m. Nas wszystko bez dojazdow kosztowalo ponad 9000. U dr zaka. Z nacieciem otoczki i emryoglou czy jak to sie pisze. Moj m tez go nie akceptuje ale ja uwazam ze nie jest zly.
    Trzymam kciuki moze sie jednak uda

• julajka Koleżanka

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Medart jest teraz na omankowskiej 51

‹‹ 9 10 11 12 13 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ