X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną PCO - zespół policystycznych jajników
Odpowiedz

PCO - zespół policystycznych jajników

Oceń ten wątek:
  • HANA Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2013, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasjja trzymam kciuki, i modliłam sie dzis za Was :) Mam nadzieje ze pomoze :D

Kami, kasjja lubią tę wiadomość

• Nina Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2013, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mocno trzymam kciuki za wszystkie i za kazda z osobna!!!Hana nam sie udalo przy pecherzyku 23 mm i myslalam,ze bedzie za duzy juz na podanie zastrzyku,ale sie udalo i teraz ponad 2kilowy maluch rozpycha sie u mnie w brzuchu;-) badzcie dobrej mysli kochane!!!

HANA, sebza, Kami, kasjja, H30 lubią tę wiadomość

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • Mlenka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2013, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasjja będzie dobrze, musi być! Trzymam kciuki:)

kasjja lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2013, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokładnie dziewczyny! Musi być!! :) a muszę się wam pochwalić, że postanowiłam otworzyć swoje biuro rachunkowe :) może mi to pomoże się oderwać od tego wszystkiego :) właśnie mija rok od kiedy się staramy i muszę skupić na czymś innym moją uwagę... chodź troszkę...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2013, 11:15

kasjja lubi tę wiadomość

• HANA Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2013, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez mija rok od konkretnych staran, ale od staran w glowie ze bedziemy sie starac to w kwietniu minie dwa lata. Maskaracja.
    Bea gratuluje biura, ale wiem z doswiadczenia ze nawet jak zawaliłam sobie dzien od rana do nocy zajeciamy, praca i innym to i tak nie uchroniło mnie przed mysleniem. Szkoda ze nie mozna wyjac sobie mozgu i odpaczac od tego ;)A najgorsze jest to ze miałam w pracy internet i całe 8 godzin na ovu siedzialam, albo czytałam na temat nieplodnosci (przeczytałam cały internet) przez rok ;D
    Ale poprzedni rok był rokiem straconym bo to było jakies nieporozumienie wielkie. Wiec staranka licze od wrzesnia tego roku :D

• sebza Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2013, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh… ja się powoli zbliżam do 3 lat starań. Wiadomo, większość tego czasu bez lekarzy i bez obserwacji, więc z perspektywy czasu to żadne starania, no ale tyle czasu się nie zabezpieczamy. Dzisiaj mi się śniło, że jestem w ciąży :) Uwielbiam takie sny :) Ja też ciągle mam gdzieś z tyłu głowy myśl o dziecku i nawet jak robię coś zupełnie innego to od czasu do czasu ta myśl gdzieś się na pierwszy plan wysuwa. Na szczęście minął mi już etap zadręczania się tym i stresowania, dlatego te myśli mnie już nie męczą, nie potrzebuję od tego odpoczynku ani odskoczni. Czas jak widać uodparnia na wszystko.
    Oczywiście Wam życzę,żebyście nie musiały tyle czekać :)
    Czy ktoś widział moją @ ? Bo mi się gdzieś zgubiła…… a tak już bym ją chciała znów mieć...

atdci09k89ytpjkc.png
  • HANA Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2013, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No co nikt nie pisze. Jakies plotki, newsy, monitoringi, owulacje, nikt nic? Sebza znalazlas swoja@?

• Madzia85 Ekspertka

Wysłany: 6 listopada 2013, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HANA każda z nas walczy :-) ja zaczynam trzeci cykl z clo, ale nie będę mierzyć temperatury, ani wyczekiwać testowania.
    Po niezbyt dobrych wynikach nasienia mojego lubego postanowiliśmy, że te dwa ostatnie cykle w tym roku podarujemy sobie, potrzeba nam trochę spokoju, fakt że przytulanka w płodne będą, ale nic na siłę w wyznaczone dni. Teraz nastawiam się na inseminację po nowym roku, więc pora na odpoczynek od takich intensywnych starań, trzeba zebrać siły :-)
    i podtuczyć jeszcze żołnierzyki witaminkami :-)

sebza, HANA lubią tę wiadomość

GYNCENTRUM
    31/10/15 kriotransfer - wczesne blastocysty BB i BB
    Ciąża biochem: 6dpt-4,1 9dpt-18,1 11dpt-21,8 16dpt-8
    04/03/16 transfer - zarodek 2-dniowy
    - zamrożona wczesna blastocysta AB
    10 dpt-0
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2013, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie nuda.. czekam na @ a potem mam nadzieję, że będę się chwalił super wynikami monitoringu po CLO :D

• kasjja Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2013, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie, tak o:

79e9695fba587def4f1489d817f99027.png

Trzymajcie kciuki, żeby @ nie przyszła, dziś jej termin, a wiem, że na razie to szanse są 50/50, póki nie minie parę dni po terminie @.

Sebza, dołącz do mnie :)

sebza, Madzia85, Nina, akuszerka89, gosia81, HANA, liloe, motylek@ lubią tę wiadomość

l22nzbmhsqrq54a6.png
    mhsv15nmkhg23r51.png
  • H30 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2013, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no witajcie dziewczyny u mnie potwierdzone pco od następnego cyklu znowu clo i konsultacja z immunologiem myślę ze po prawie 4 latach starań damy radę.

f2w3dqk3c83qeku9.png
  • sebza Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2013, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasjja, no pisz szybko jak to zrobiliście!!!!! :) Wielkie gratulacje!!!!!!! :) Czad babe!!!!!!!!!!! Ogromnie kibicuję Twojej fasolinie :)
    u mnie się pojawiło dziś delikatne plamienie, mam nadzieję, że się szybko rozkręci.

Kasjaaaaa :) no dałaś mi ogromną wiarę :) Bo jednak Ty też już sporo jesteś na ovu :) I chociaż wiem,że się domyślałaś, że coś jest na rzeczy, to powiedz, jak to jest, kiedy marzenia Ci się tak bardzo namacalnie spełniają? Musisz być mega szczęśliwa :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2013, 11:31

kasjja, HANA lubią tę wiadomość

atdci09k89ytpjkc.png
  • Madzia85 Ekspertka

Wysłany: 6 listopada 2013, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasjja GRATULACJE :-)
    tylko życzyć spokoju, zdrówka i szczęścia :-)

kasjja lubi tę wiadomość

GYNCENTRUM
    31/10/15 kriotransfer - wczesne blastocysty BB i BB
    Ciąża biochem: 6dpt-4,1 9dpt-18,1 11dpt-21,8 16dpt-8
    04/03/16 transfer - zarodek 2-dniowy
    - zamrożona wczesna blastocysta AB
    10 dpt-0
  • Mlenka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2013, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasjja kochana! Gratuluję! Będę trzymać mocno kciuki za fasolkę i spokojną ciąże :). Pozazdrościć szczęścia! I to bez stymulantów żadnych:)

kasjja lubi tę wiadomość

• Asia87 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2013, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasjja wielkie gratulacje!!! trzymam mocno kciuki, aby zdrowo rosło!

kasjja lubi tę wiadomość

Synuś, największe szczęście :*
    Córcie ur. 28.02.18r.
    04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb

• kasjja Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2013, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :) Fajnie, że test +, ale jeszcze nie skaczę z radości. Bardzo się denerwuję i piję melisę i miętę. Boją się, że @ jednak przyjdzie (50% ciąż się bardzo wcześnie kończy). Staram się wyluzować :) Tak czy siak, to pozytywna wiadomość, że da się :)
    Da się z PCOS, wrodzonym przerostem naderczy, hiperprolaktymią i hashimoto w stanie eutyreozy, macicą z rosnącymi mięśniakami i mężem z paroma parametrami do poprawiania (które poprawiły suplementy).
    Mój przypadek o tyle inny, że nie brałam CLO.

NIe samym CLO się leczy PCO.

Pomogła mi metformina na ustabizowanie cukru, bromergon na prolaktynę, pabi-dexamethason na androgeny.
    Od września jestem na diecie niskie IG i eliminującej alergeny.
    Myślę, że ta dieta dużo pomogła i zmieniła. Dietę umieściłam na założonym po to koncie gmail: użytkownik: ovupcos, hasło: pcospcos.

Warto zrobić sobie test na alergie pokarmowe typu III, może to wyeliminowanie tych alergenów tak mi pomogło? Robienie takich testów jest polecane w klinikach niepłodności.

Poza tym chyba pomogło to, że się kryłam z wykresem, nie chciałam się nim za bardzo zajmować. I że się skupiłam w 1. fazie na pracy, malowaniu mieszkania, szukaniu samochodu itp ;)

Jeszcze czekamy, jeszcze nie skaczemy z radości ;) 18.11 wizyta u ginekolog.
    Boję się, że wcześniej przyjdzie @. Ale nawet jak przyjdzie, to duży krok do przodu w staraniach, który dobrze wróży.

Czuję dużą wilgotność, jak przed @.
    Boję się, staram się skupić na czymś innym i nie denerwować, ale to trudne ;)

Myślałam, że będę się cieszyć, a jestem mega zdenerwowana ;)

Dzięki dziewczyny, trzymam za Was kciuki, wiruski roześlę, jak gin potwierdzi ciążę, mam nadzieję, że będzie dobrze :)

79e9695fba587def4f1489d817f99027.png

gosia81, HANA, olinka84 lubią tę wiadomość

l22nzbmhsqrq54a6.png
    mhsv15nmkhg23r51.png
  • kasjja Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2013, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    H30, trzymam kciuki! Powodzenia :)

H30 lubi tę wiadomość

l22nzbmhsqrq54a6.png
    mhsv15nmkhg23r51.png
  • gosia81 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2013, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasjja - wielkie gratulacje, strasznie to pocieszające i motywujące jak dziewczyny z tak dobrze mi znanymi nickami, chwalą się tutaj ciążą :D

Dla mnie to szczególna motywacja, by trzymać się diety i metforminy, bo jak wiadomo i ja bez CLO się staram. Strasznie się cieszę i będę trzymać kciuki żeby wszystko było u Ciebie OK :)

kasjja lubi tę wiadomość

f2wl3e5epdkwr2t5.png
    5b09anliajytu9pv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2013, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiju wielkie gratulacje, bardzo sie ciesze, wszystkie trzymamy kciuki, musi byc dobrze !

kasjja lubi tę wiadomość

• HANA Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2013, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasjja cudowne wiesi normalnie cudowne. Trzymam kciuki i mam nadzieje ze po drodze sie nic nie wydarzy

H30 WItamy i wspieramy ;)

Madzia85 Fajnie ze przerwe macie. Wiesz ze cuda sie zdarzają ;)

Madzia85, kasjja lubią tę wiadomość

‹‹ 98 99 100 101 102 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ