prolaktyna
-
WIADOMOŚĆ
-
Czy któraś z was tez miała takie wyniki? Tzn. PRL w normie, ale bardzo wysoka PRL po obciążeniu?
Co na to wasi lekarze? Wdrożyli jakieś leczenie?
Z tego co wiem to bardzo różne jest podejście do hiperprolaktynemi czynnościowej. Wyjątkowo źle wspominam czasy gdy przyjmowałam bromka i nie chciałabym do nich wracaćmisliwka lubi tę wiadomość
-
Ita wrote:Czy któraś z was tez miała takie wyniki? Tzn. PRL w normie, ale bardzo wysoka PRL po obciążeniu?
Co na to wasi lekarze? Wdrożyli jakieś leczenie?
Z tego co wiem to bardzo różne jest podejście do hiperprolaktynemi czynnościowej. Wyjątkowo źle wspominam czasy gdy przyjmowałam bromka i nie chciałabym do nich wracać
Ita, moja koleżanka miała tak samo, prl w normie, po obciążeniu ponad 30-krotny wzrost. dostała bromka (nie pamietam dokładnie jak długo zażywała ale coś między 3 a 6m-cy)i wszystko wróciło do normy. teraz w pół roku po ślubie bez problemu naturalnie zaszła w ciąże.
najlepiej będzie jak swoje wyniki skonsultujesz z lekarzem -
Ita ja też miałam mega wzrost po obciążeniu, dostałam Bromka i wylądowałam w szpitalu.. Teraz od półtory mies. jestem na Dostinexie, po pierwszych dwóch tyg. źle się czułam, ale teraz jest OK W poniedziałek odebrałam wyniki badań i jestem w szoku Pozytywnym.. Prolaktyna 7 Biorę pół tabletki na tydzień.. Lek jest drogi, ale można na necie zamówić z dostawą do apteki ten sam tylko produkowany we Włoszech o 1/3 taniej
-
Ita ja na wysoką prolaktynę biorę Norprolac 75 i nic nie odczuwam jeśli chodzi o skutki uboczne. Mi lekarz przepisał opakowanie startowe w którym są 3 tabletki 25 i 3 tabletki 50 a później musiałam dokupić normalne czyli 75. Jest tańszy niż Dostinex. Po 5 miesiącach mam już zmniejszoną dawkę biorę po pół tabletki. Kupuję go po 128zł. Pozdrawiam
kwiatuszek789 lubi tę wiadomość
01.2015 iui invicta Gdańska
10.2015 iui Artemida Olsztyn
ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016
kariotypy ok
mutacja MTHFR
ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 -
Dziewczyny, wiecie coś o prl poniżej normy?
Jak brałyście leki nie spadało Wam poniżej normy?
Ja zbadałam sobie wczoraj - miesiąc temu odstawiłam córcię po prawie 18 miesiącach karmienia, piłam tylko szałwię. I z badania - szok , prl 4,4. A norma od 4,8.
Wizytę u gin-endo mam dopiero za 6tyg.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2014, 15:02
-
właśnie czytałam w gazecie o dostinexie i Norprolac, a jednak i tak w większosci lekarze przepisują bromka.jedyny skutek uboczny to taki, że krem leci mi z nosa. też chodzę prywatnie, bo na nfz nie ma u nas szans żeby się dostać. prywatnie ciężko. płacę 70zł za wizytę
-
nick nieaktualnylithe123 wrote:Dziewczyny, wiecie coś o prl poniżej normy?
Jak brałyście leki nie spadało Wam poniżej normy?
Ja zbadałam sobie wczoraj - miesiąc temu odstawiłam córcię po prawie 18 miesiącach karmienia, piłam tylko szałwię. I z badania - szok , prl 4,4. A norma od 4,8.
Wizytę u gin-endo mam dopiero za 6tyg.
Lekarz mówił, że to jeden z lepszych leków, najdroższy ale jednak najszybciej skutkuje.
Również chodzę prywatnie ale mam wykupiony pakiet z zakładu pracy, na szczęście bo bym chyba zbankrutowała na wizyty i badania.
-
nick nieaktualnyJa kupuję właśnie w aptece z dużego opakowania po 1 tabletce, biorę po 1/4 tabl. na tydzień, po połowie tabletki spadła mi poniżej normy i lekarz zlecił mi obniżenie dawki.
Kupuję po 30 zł za tabl. ale wiem, że w aptece gdzie jest przychodnia, lekarz powiedział że kosztuje 28 zł, następnym razem tak kupię. -
Cześć dziewczyny,wczoraj robiłam prl w 3dc. i takie są wyniki:
22,98 a po MCP (obciążeniu) 371,20
czyli jakieś 16krotnie większe
wizytę mam dopiero 12 maja, niby ta podstawowa w normie. słyszałam że juz raczej nie robi się z obciążeniem bo nic nie wnoszą. ale proszę o komentarz...LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
usunięty jajowód z wodniakiem
Ciężka oligozoospermia
****************************7 lat walki.
5 zarodków bardzo dobrej jakości.
Pierwsze ICSI po dwóch latach przerwy.
1 podana blastka
Mamy dwie kreski
CUDA się zdarzają
-
Sarmago u mnie 3 endo i mój gin zgodnie powiedzieli, że badania po obciążeniu już się od 20 lat nie robi i ono nic nie mówi, ważna jest tylko prl podstawowa.
Ale wiem też, że dziewczyny czasem na owu i taką po obciążeniu leczą.Saramago lubi tę wiadomość
-
aga.just wrote:Sarmago u mnie 3 endo i mój gin zgodnie powiedzieli, że badania po obciążeniu już się od 20 lat nie robi i ono nic nie mówi, ważna jest tylko prl podstawowa.
Ale wiem też, że dziewczyny czasem na owu i taką po obciążeniu leczą.
czyli nie mam się czym przejmować, czy jednak ... ?LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
Ciężka oligozoospermia
1 podana blastka
Mamy dwie kreski
CUDA się zdarzają
-
aga.just wrote:Sarmago mi 4 lekarzy nie kazało się przejmować. Masz w ogóle problem z owulką?
Od 10 cykli program tylko raz nie wyznaczył mi ovu, mam skoki, usg prawidłowe więc chyba nie mam problemów.LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
Ciężka oligozoospermia
1 podana blastka
Mamy dwie kreski
CUDA się zdarzają