prolaktyna
-
WIADOMOŚĆ
-
aga.just wrote:Więc chyba nie masz powodów to obaw Jeśli owulki są jest ok
Widzę, że dupka brałaś ostatnio. Miałas niski progesteron?
Dupka mi dała lekarka jak to powiedziała: na pomoc w zagnieżdżeniu. Badnia progesteronu przede mną, bo te się robi jakoś po ovu z tego co wiem. Nie umiem Ci powiedzieć na podstawie samej tempki i wykresów tutaj czy owulki są ok. Dupka mam brać dalej od 16 do 25dc. a wizyta dopiero 12 maja wczoraj odebrałam jeszcze fsh i lh
FSH 6,99 a LH 9,52LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
usunięty jajowód z wodniakiem
Ciężka oligozoospermia
****************************7 lat walki.
5 zarodków bardzo dobrej jakości.
Pierwsze ICSI po dwóch latach przerwy.
1 podana blastka
Mamy dwie kreski
CUDA się zdarzają
-
aga.just wrote:Zbadaj sobie progesteron, 7/8 dpo. Dupek nie zaburza wyniku.
Czasem wykresy są ok, a owulki np. nie ma. Miałaś kiedyś monitoring? Tak od początku do końca - jak rośnie i czy pęka pęcherzyk?
Lh do fsh coś ok 1,3 nie jest źle
Nie kochana tak w 100% nie mialam, jedno badanie w 10dc usg tv i wyszło, cytuje lekarza: "lepiej być nie mogła, piękny wynik, nic tylko działać" i w tej wierze działam już... 10 miesiąc. buźkaLUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
usunięty jajowód z wodniakiem
Ciężka oligozoospermia
****************************7 lat walki.
5 zarodków bardzo dobrej jakości.
Pierwsze ICSI po dwóch latach przerwy.
1 podana blastka
Mamy dwie kreski
CUDA się zdarzają
-
nick nieaktualny
-
moja tez w pierwszym badaniu byla w normie a po obciązeniu ok 21 razy wieksza i biorę Bromergon , z tego powodu też pewnie nie pekł mi pecherzyk w poprzednim cyklu
mi podejrzewam że ze stresu taka duza wyszła bo miałam ok 3 m-ce nerwowki non stop a w tym czasie tez byly robione badania -
Dziewczyny mnie też "grozi" branie bromergonu bo mam 24 krotnie podwyższona prl po obciążeniu i mam pytanko do dziewczyn które brały bromergon itp. jak jest z tymi skutkami ubocznymi? wiem każdy organizm inaczej zareaguje ale chodzi mi o to czy te nieprzyjemne skutki zazwyczaj są cały okres brania czy tylko na początku? a czy nie ma reguły każdy ma inaczej?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2014, 16:48
-
vanessa wrote:Dziewczyny mnie też "grozi" branie bromergonu bo mam 24 krotnie podwyższona prl po obciążeniu i mam pytanko do dziewczyn które brały bromergon itp. jak jest z tymi skutkami ubocznymi? wiem każdy organizm inaczej zareaguje ale chodzi mi o to czy te nieprzyjemne skutki zazwyczaj są cały okres brania czy tylko na początku? a czy nie ma reguły każdy ma inaczej?
vanessa lubi tę wiadomość
-
Enigma to łapiesz się w normie. Choć przy staraniach prl im niższa tym lepsza.
Vanessa u mnie najgorszy był pierwszy tydzień. Potem już ok. Mdłości, zawroty głowy, wymioty. Ogolnie po wzięciu tabletki świat mi wirował jakbym była dobrze po procentach, a rano budziłam się z bólem głowy jak na kacu.
-
nick nieaktualnyvanessa wrote:Dziewczyny mnie też "grozi" branie bromergonu bo mam 24 krotnie podwyższona prl po obciążeniu i mam pytanko do dziewczyn które brały bromergon itp. jak jest z tymi skutkami ubocznymi? wiem każdy organizm inaczej zareaguje ale chodzi mi o to czy te nieprzyjemne skutki zazwyczaj są cały okres brania czy tylko na początku? a czy nie ma reguły każdy ma inaczej?
-
nick nieaktualnyDzisiaj znajoma mi opowiadała, że zanim trafiła do lekarza, który przepisał jej dostinex dostała od innego gin. bromergon i fatalnie się po nim czuła, brała 1/4 tabl. i rano było jej słabo i ledwo dała radę się podnieść. Zmieniła lekarza i dostała dostinex bo po bromergonie nie była w stanie funkcjonować.
Pewnie każdy organizm reaguje inaczej więc nie ma się co sugerować.paaulla84 lubi tę wiadomość
-
Dostinex jest drogi ja biorę norprolac i też nie mam skutków ubocznych.01.2015 iui invicta Gdańska
10.2015 iui Artemida Olsztyn
ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016
kariotypy ok
mutacja MTHFR
ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 -
nick nieaktualny