prolaktyna
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Prolaktynę można robić w dowolnym dniu cyklu, ale trzeba być na czczo. Dodatkowo ważne jest żeby nie współżyć, nie badać piersi dzień przed badaniem. No i jest cykl dobowy (nie pamiętam jak to się dokładnie nazywa, ale chodzi o to, że prl się podwyższa w ciągu dnia- ale nie należy się badać zaraz po przebudzeniu bo wtedy jest wysoki poziom jeszcze po nocy).
-
Witam się kochane kolezanki!
Niestety po wykonaniu badania prolaktyny okazalo się, że wynik z 266,1 wzrósł aż do 5341...to 20krotny wzrost, gdzie wyczytalam, ze max wzrost moze byc do 6x..?
Ja nie mam kompletnie pojęcia co to oznacza, ale chyba nie za dobrze? Staramy się równo rok, mam już jedną córcię, wszystkie inne badania miałam zawsze ok, nasienie ok, prolaktynę też zawsze miałam ok, ale teraz dopiero zrobiłam pierwszy raz po obciążeniu i takie kwiatki..
Owulacje mam potwierdzone monitoringiem, cykle 35-46dc.
buziaki!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2014, 11:26
-
Witam,
Ostatnio zauważyłam u siebie mlekotok, ale wyniki prolaktyny mam w normie 15,24 ng/ml (norma 2,8-29,2 ng/ml). Czy któraś z Was wie co to może oznaczać? Dodam, że usg piersi też ok. Wizytę u swojego gin. mam dopiero za tygodnie i trochę się denerwuję. Może powinnam wcześniej pójść do jakiegokolwiek lekarza? -
Daisy wrote:Witam się kochane kolezanki!
Niestety po wykonaniu badania prolaktyny okazalo się, że wynik z 266,1 wzrósł aż do 5341...to 20krotny wzrost, gdzie wyczytalam, ze max wzrost moze byc do 6x..?
Ja nie mam kompletnie pojęcia co to oznacza, ale chyba nie za dobrze? Staramy się równo rok, mam już jedną córcię, wszystkie inne badania miałam zawsze ok, nasienie ok, prolaktynę też zawsze miałam ok, ale teraz dopiero zrobiłam pierwszy raz po obciążeniu i takie kwiatki..
Owulacje mam potwierdzone monitoringiem, cykle 35-46dc.
buziaki!
Hiperprolaktynemia. Ja na to biorę Bromergon.08.09 - transfer
-
Mi endo powiedziala, ze z obciazeniem jest bez sensu. Jak Ci sie unormowala zwykla to na te z obciazeniem tez dziala lek przy 2 tabsach na pewno ladnie dziala ja bym chyba nie odstawiala, bo to sprawdzasz czy lek dziala, ale najpewniej powie Ci pani jak zadzwonisz do labu.
-
Mhm, to moze sprawdz, zeby zaspokoic ciekawosc i sie upewnic. Ja bralam po 2 tabsy 2lata temu i pieknie spadlo. Mysle, ze bedzie ok
Albo teraz mi przyszlo na mysl, ze mozesz sprawdzic czy zwykla spadla jeszcze bardziej. Jak zwykla dodatkowo obnizylo to na obciazona tez podzialalo. Bedzie szybciej i taniejWiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2014, 11:32