prolaktyna
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Nona wrote:dr Nazim, 90 zl prywtanie. Bardzo odległe terminy. Bardzo dobry endo.
Cena standardowa w zasadzie nie jakiś szałowo drogi u mnie w Gliwicach 80zł + 60zł za usg. Na szczęście mnie tu terminy nie dotyczą jakoś specjalnie, bo mam cudowne ubezpieczenie lekarskie z PZU i muszą mnie umówić max do tygodnia do specjalisty to jest w tym najlepsze -
Cześć dziewczyny mam pytanie bioręod 4 tygodni Dostinex 1 tabletka tygodniowo dziś odebrałam wyniki prolaktyny zawsze miałam około 28 a dziś 2.18 czyli poniżej normy bo w lab norma od 4.50 i tu moje pytanie czy jest szansa na ciążę w tym cyklu 9 dni temu podchodzilismy do iui a dziś po odebraniu wyniku załamania ale tak czyta i czytam i nie ma nigdzie info ze to przekreśla szanse na ciążę ale może któraś z was wi coś na ten tematstarania od lutego 2011
6 lekarzy żadnej konkretnej diagnozy
Czerwiec 2015 - naprotechnologia
Grudzień 2015 - laparoskopia (PCO, endo, naprawa źle zbudowanej macicy)
WALCZYMY !! -
Nie przekreśla, ale musisz pogadać z lekarzem, w którym momencie masz odstawić lek na prolaktynę w przypadku ciąży jedni zalecają od razu, inni stopniowo a jeszcze inni nawet do 16tc, więc o tym w każdym indywidualnym przypadku musi zdecydować lekarz. Możesz spytać czy przy takim spadku możesz brać raz na 10 dni zamiast raz na 7 to tez jakies rozwiązanie
-
Dziękuję za odpowiedź Pozdrawiam serdecznie i życzę dużo wytrwałości w drodze po maluszka każdej z Wasstarania od lutego 2011
6 lekarzy żadnej konkretnej diagnozy
Czerwiec 2015 - naprotechnologia
Grudzień 2015 - laparoskopia (PCO, endo, naprawa źle zbudowanej macicy)
WALCZYMY !! -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny właśnie odebrałam wyniki prl i jestem trochę podłamana...
pierwszy raz badałam prolaktynę w maju i wynik był 23 ( byłam wtedy w ciąży, o której jeszcze nie wiedziałam). Wynik z dziś 29, przy normie do 23,3.
Czy macie jakieś doświadczenia w temacie zwiększenia się stężenia prl po poronieniu? Było ono 5dni po badaniu majowym.
Miesiączki dotychczas miałam regularne i nie specjalnie obfite.
ps. badania robiłam sama dla siebie, nie na zlecenie lekarza.
Dziękuje za odpowiedzi -
Dziewczynki dołączam sie do wątku gdyż niestety po pierwszym badaniu okazuje sie ze mimo iż prolaktyna podstawowa w normie, to po obciążeniu x23 a max moze wzrosnąć x5 . Jak z waszego doświadczenia długo trzeba walczyć o takie zbicie? Czy w czasie leczenia mozna sie starać?. Za tydzień wizyta konsultacyjna u ginekolog ale do tego czadu żyje w nieświadomości
-
Firanki na dusze- nie masz az tak bardzo podwyzszonej prl. Moze bylas zestresowana albo cos.
pojdz do lekarza pewnie Ci zapisze bromergon w jakiejs malej dawce. Ja mialam 32 przy tej samej normie co Ty czyli przy 23.4 a mam brac tylko 1/4 tabletki na noc. Po 2 tyg prl spadla do 23. Niby gorna granica ale jeszcze sie mieszcze w normie
Paroweczka mi lekarz np mowil zeby sie nie trzymac tak kurczowo ze 5 x ma wzrosna bo mi np powiedzial ze do 10x nie ma tragedii ale ze w ogole to sie odchodzi od badan z obciazeniem.
ale wiadomo- co lekarz to opinia -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny