prolaktyna
-
WIADOMOŚĆ
-
ewelinka2210 wrote:No i jak? Coś się wyjaśniło z tym plamieniem? Ja nie mam w tym temacie żadnego doświadczenia, na razie bez leków zauważyłam, że mi się dni krwawienia skróciły.
Nic się nie wyjaśniło, do lekarza się nie dodzwoniłam, plamienie się skończyło, a ja wzięłam ulotkę od dupka i przeczytałam (swoja drogą ogromna na ulotka) że bierze się go także w styuacji nieprawidłowych krwawień w środku okresu, więc się uspokoiłam i zaczęłam brać tak jak gin kazał- 2x1 przez 10 dni, a potem czekam na okres.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Hej jakis czas temu moja prolaktyna wynosila 600 przy normie do 496. Po miesiacu brania bromergonu npadla do 529 i lekarz przepisal mi dostinex bo bardzo zle znosilam kuracje bromergonem, bralam dostinex ok 2 miesiace 0,5 tabletki raz na tydzien i co najlepsze prolaktyna spadla do 12,3. Czy za niska prolaktyna tez moze utrudniac zajscie w ciaze?
-
No ja mam prolaktynę 615-630 od pół roku i lekarze upierają się by zostać przy bromergonie. Ja już kupiłam dostinex od Livia30 i jutro go chyba wezmę, bo nic nie spadło przez tyle czasu, co myślicie?
Normę tezmam do 496.
O za niskiej nic nie wiem. Ale chyba nie powoduje, na pewno nie bardziej niż za wysoka;)M&M -
Martoszka wrote:No ja mam prolaktynę 615-630 od pół roku i lekarze upierają się by zostać przy bromergonie. Ja już kupiłam dostinex od Livia30 i jutro go chyba wezmę, bo nic nie spadło przez tyle czasu, co myślicie?
Normę tezmam do 496.
O za niskiej nic nie wiem. Ale chyba nie powoduje, na pewno nie bardziej niż za wysoka;)
A jak zamierzasz dawkować dostinex? -
Adelo wrote:Witam Was Kochane
robiłam teraz badania hormonów po zakończeniu kuracji półrocznej tabletkami na endometriozę. Prolaktyna wyszła mi 43,15 ng/ml bez obciążenia. Wynik nie jest zadowalający, co sądzicie?
Zalezy jakie masz normy bo w laboratorium w ktorym ja zawsze robie jest norma 496 a w niektorych ze do 25 chyba, ale sa podane w innych jednostkach....