prolaktyna
-
WIADOMOŚĆ
-
Lena ma rację. Testów pod obciążeniem w ogóle nie powinno się już robić, bo ich wyniki sa bez znaczenia. Nigdzie na świecie się już tego nie zaleca, zresztą w Polsce też, ale lekarze dalej bez sensu to kazą badać
-
nick nieaktualny
-
Martoszka, bardzo dobrze Ci powiedziała, wielki + dla niej
Tola, musisz podać normy laboratorium, prl podają w bardzo różnych jednostkach. Z tego co pamiętam to nie ma doniesień o jakichś szczególnych skutkach ubocznych za niskiej prolaktyny, ale dobrze by było ją trzymać jednak powyżej dolnej granicy - po coś te normy jednak są. Zresztą po co się faszerować takimi dużymi dawkami leków, skkoro wystarczą mniejsze. -
JagodaP wrote:Martoszka, bardzo dobrze Ci powiedziała, wielki + dla niej
Tola, musisz podać normy laboratorium, prl podają w bardzo różnych jednostkach. Z tego co pamiętam to nie ma doniesień o jakichś szczególnych skutkach ubocznych za niskiej prolaktyny, ale dobrze by było ją trzymać jednak powyżej dolnej granicy - po coś te normy jednak są. Zresztą po co się faszerować takimi dużymi dawkami leków, skkoro wystarczą mniejsze.
Jestem dobrej myśli, że chociaż trochę ta 1/4 mi pomogła uporać się z tą prolaktyną
Ja miałam na początku 614-730 z normą do 496, więc to tak około 31-33 jednostek z normą do 24,5M&M -
JagodaP Moje Tsh przez rok było ponad 3 a nawet ponad 5 i też było w normach aż tu w grudniu lekarz mnie oświeca i to forum że najlepiej jest jak tsh jest poniżej 2, żeby udało się zajść w ciąże. Dlatego się martwię a do lekarza idę dopiero w kolejnym cyklu.
-
Dziewczyny pomóżcie! Czy bromocorn wydłuża cykl? Ostatnie trzy miesiące miałam 22dniowe. Bromocorn biorę od polowy cyklu na obniżenie prolaktyny. Dziś jest 32dc @ brak brzuch boli sutki wrażliwe i nie wiem co dalej do gin idę za 10 dnistarania od 2013 r.
pco, nadczynność tarczycy, wysoka prolaktyna
wysokie AMH
problem męski
Bhcg 5dpt 15,7
7dpt 88,9
❄️X14 w zapasie -
adgam wrote:Dziewczyny pomóżcie! Czy bromocorn wydłuża cykl? Ostatnie trzy miesiące miałam 22dniowe. Bromocorn biorę od polowy cyklu na obniżenie prolaktyny. Dziś jest 32dc @ brak brzuch boli sutki wrażliwe i nie wiem co dalej do gin idę za 10 dni
Prolaktyna częściej wydłuża cykle, a Bromergon oponując jej cykle skraca. Pytanie dlaczego miałaś takie krótkie cykle. -
JagodaP wczesniej dokladnie pol roku vbralam luteine na wyregulowanie cykli, mam nadczynnosc, po odstawieniu luteiny jak kazal endo gin miesiaczka przychodzila sama ale juz co 22 dni a nie co 26-27 dni jak to bylo z luteina. Po zbadaniu prolaktyny ktoravwyszla 669 endo gin zapisala bromergon 1/2 tab dziennie i clo od 5 do 9 dc alev@ brak w styczniu i juz nic nie wiemstarania od 2013 r.
pco, nadczynność tarczycy, wysoka prolaktyna
wysokie AMH
problem męski
Bhcg 5dpt 15,7
7dpt 88,9
❄️X14 w zapasie