prolaktyna
-
WIADOMOŚĆ
-
Cookiemonster Badana byłam w 13 dniu cyklu. Robiłam je prywatnie. A jajnik jest, tylko się ukrył i nie był widoczny na USG. Lekarz kombinował, kombinował ale ukrył się skubany i tyle. Ja również czytałam pozytywne opinie o tych ziołach Ojca Sroki. Pisali również żeby nie kupować gotowych mieszanek na allegro. Osobiście nie próbowałam.
-
hej,dziewczyny szukam kogos, kogo po bromergonie bolały strasznie plecy,na poczatku myslalam ze to nerki ,i jeszcze po nim mam plamienia 5 dni przed okresem a w tym cyklu to wogole ciekawe czy okres dostene ,masakra jakas,jeszcze gorzej sie załatwiłam,ból pleców ciągle mam tylko nospa mi pomaga!
-
fresa31 wrote:hej,dziewczyny szukam kogos, kogo po bromergonie bolały strasznie plecy,na poczatku myslalam ze to nerki ,i jeszcze po nim mam plamienia 5 dni przed okresem a w tym cyklu to wogole ciekawe czy okres dostene ,masakra jakas,jeszcze gorzej sie załatwiłam,ból pleców ciągle mam tylko nospa mi pomaga!
-
tak bo najpierw bralam bromergon 1/4 tab 2 dni i bylo ok potem zaczelam brac pół tabletki i zaczeło mnie bolec troche niżej niz srodek pleców,myslalam ze to nerki bo mam czesto problemy infekcyjne,bylam na usg i zadnych złogów ani kamieni nie mam wiec nie wiem co jest grane,jak biore nospe to mi przechodzi,bralam atybiotyk przeszlo mi ale po tym bromergonie nawet sie nasiliło i nie wiem do jakiego lekarza mam isc do ginekologa który przepisal mi te tabletki a moze to faktycznie nerki ,sama nie wiem co o tym myslec
-
Fresa, to jest wtedy jak beta jest pozytywna, ale zanim zobaczysz coś na usg to jest po fakcie.
U mnie obydwie są biochemiczne, chociaż przy pierwszej od bety do krwawienia mineło ok 2 tygodni, tylko byłam zagranicą na urlopie i zdążyłam tylko zrobić betę dzień przed i tyle. -
Cześć dziewczyny :)Ja również mam wysoką prolaktynę, przez którą najprawdopodobniej poroniłam w lipcu ;/. Od miesiąca biorę Bromeergon pół tabletki na noc i z 33 spadła mi do 11 . Miałam też wysokie TSH ponad 2,5, ale od miesiąca biorę tez pół tabletki rano Eutyroxu i też mi spadła do 1. Mam nadzieję, że teraz już będzie wszystko ok i uda nam się Za tydzień testujemy
p.s. bałam się, że będę się źle czuła po tych tabletkach. Jedynie na początku po eutyroxie miałam mdłości, ale chwilowe max 3 dni trwały. A tak wszystko bez żadnych dodatkowych skutków ubocznych.Migotka -
Migotka, wysoka prolaktyna (Twoja naprawdę nie jest zła, nawet ta przed zbiciem) może przeszkadzać w zajściu w ciążę, ale co do poronień, to kwestia dyskusyjna - może obniżać progesteron, co w efekcie może doprowadzić do poronienia. Trzymam kciuki, że będzie ok!
Fresa, bromergon raczej nie zbija progesteronu tylko go podnosi. W którym dniu cyklu go badałaś? Jeżeli 7 dpo (tak powinno się) to wynik może wskazywać na brak owulacji.
Teraz zauważyłam, że nie odpowiedziałam Ci na pytanie - podczas pierwszego pomiaru (przy drugiej ciąży) wynosił 4 albo 5...;/
Dostałam suplementację luteiną (doustnie nie przyswajam, muszę dowcipnie i podjęzykowo) 450 mg dziennie i progesteron 7dpo wyniósł 30. Ostatnio zmniejszyłam ilość tabletek, za to zaczęłam używać kremu progestella plus bromek i 11 dpo było 24, czyli super.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2016, 17:03
-
Dziewczyny czy miałyście bóle głowy tak z tyłu po stosowaniu Bromergonu?
Jak brałam Bromergon przed ciążą (1,5 mca) później w ciąży zeszłam do 0,5 tabl wieczorem. Niestety straciłam ciąże w 9tc i teraz znowu wracam do Bromergonu 1 tabletka na noc i od tygodnia mam bóle głowy - potylica. Miał ktoś tak???
21.09.16 Beta 87- 8dpt
21.01.16 Aniołek 9 tc