Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 14 września   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

prolaktyna

Oceń ten wątek:
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LittleGirl moje kumpelki z innego forum właśnie zaczynają pić te ziółka...ja narazie nie. Dam znać jakie mają efekty czy wrażenia. Ale słyszałam dobre opinie o nich.

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • cookiemonster Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem zawiedziona, że nie zlecił podstawowych badan, a kazał zrobić masę drogich. I chciał zrobić badanie drożności jajowodów bez aktualnej cytologii.

3cb, 24 cykle starań o Młodą
    3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • EwkaM Znajoma

Wysłany: 3 lutego 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cookiemonster Badana byłam w 13 dniu cyklu. Robiłam je prywatnie. A jajnik jest, tylko się ukrył i nie był widoczny na USG. Lekarz kombinował, kombinował ale ukrył się skubany i tyle. Ja również czytałam pozytywne opinie o tych ziołach Ojca Sroki. Pisali również żeby nie kupować gotowych mieszanek na allegro. Osobiście nie próbowałam.

• fresa31 Znajoma

Wysłany: 3 lutego 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej,dziewczyny szukam kogos, kogo po bromergonie bolały strasznie plecy,na poczatku myslalam ze to nerki ,i jeszcze po nim mam plamienia 5 dni przed okresem a w tym cyklu to wogole ciekawe czy okres dostene ,masakra jakas,jeszcze gorzej sie załatwiłam,ból pleców ciągle mam tylko nospa mi pomaga!

• ana1122 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fresa31 wrote:
    hej,dziewczyny szukam kogos, kogo po bromergonie bolały strasznie plecy,na poczatku myslalam ze to nerki ,i jeszcze po nim mam plamienia 5 dni przed okresem a w tym cyklu to wogole ciekawe czy okres dostene ,masakra jakas,jeszcze gorzej sie załatwiłam,ból pleców ciągle mam tylko nospa mi pomaga!
    Hej ja biorę bromergon tylko pół tableteki i jedynie skrócil mi cykl Z 28 dni na 24 poza tym ok. A ten ból to na pewno od leku? kiedyś miałam po nim swędzenie dłoni ale już jest ok

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
    "A mimo to cuda się zdarzają tylko trzeba uwierzyć że I wam się uda"
    12.11-niech szczęście trwa;-)
  • fresa31 Znajoma

Wysłany: 4 lutego 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak bo najpierw bralam bromergon 1/4 tab 2 dni i bylo ok potem zaczelam brac pół tabletki i zaczeło mnie bolec troche niżej niz srodek pleców,myslalam ze to nerki bo mam czesto problemy infekcyjne,bylam na usg i zadnych złogów ani kamieni nie mam wiec nie wiem co jest grane,jak biore nospe to mi przechodzi,bralam atybiotyk przeszlo mi ale po tym bromergonie nawet sie nasiliło i nie wiem do jakiego lekarza mam isc do ginekologa który przepisal mi te tabletki a moze to faktycznie nerki ,sama nie wiem co o tym myslec

Wysłany: 4 lutego 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fresa, mnie mdli po bromergonie, ale innych objawów nie zauważyłam. I okres faktycznie się skrócił.

3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • fresa31 Znajoma

Wysłany: 4 lutego 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cookiemonster
    co to sa ciąze bichemiczne?

• fresa31 Znajoma

Wysłany: 4 lutego 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    biochemiczne*

Wysłany: 4 lutego 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fresa, to jest wtedy jak beta jest pozytywna, ale zanim zobaczysz coś na usg to jest po fakcie.
    U mnie obydwie są biochemiczne, chociaż przy pierwszej od bety do krwawienia mineło ok 2 tygodni, tylko byłam zagranicą na urlopie i zdążyłam tylko zrobić betę dzień przed i tyle.

3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • fresa31 Znajoma

Wysłany: 5 lutego 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa czyli to jakby poronienie tak?

Wysłany: 5 lutego 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jest.

3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • fresa31 Znajoma

Wysłany: 5 lutego 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jak niski masz progesteron? bo mi po bromergonie zbił sie az do 1,26 a norma 1,7 i chyba od tego mam plamienia 5dni przed miesiaczka juz drugi cykl

• MigotkaA:) Nowa

Wysłany: 6 lutego 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)Ja również mam wysoką prolaktynę, przez którą najprawdopodobniej poroniłam w lipcu ;/. Od miesiąca biorę Bromeergon pół tabletki na noc i z 33 spadła mi do 11 :D. Miałam też wysokie TSH ponad 2,5, ale od miesiąca biorę tez pół tabletki rano Eutyroxu i też mi spadła do 1. Mam nadzieję, że teraz już będzie wszystko ok i uda nam się :) Za tydzień testujemy :D

p.s. bałam się, że będę się źle czuła po tych tabletkach. Jedynie na początku po eutyroxie miałam mdłości, ale chwilowe max 3 dni trwały. A tak wszystko bez żadnych dodatkowych skutków ubocznych.

Migotka

Wysłany: 6 lutego 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka, wysoka prolaktyna (Twoja naprawdę nie jest zła, nawet ta przed zbiciem) może przeszkadzać w zajściu w ciążę, ale co do poronień, to kwestia dyskusyjna - może obniżać progesteron, co w efekcie może doprowadzić do poronienia. Trzymam kciuki, że będzie ok!
    Fresa, bromergon raczej nie zbija progesteronu tylko go podnosi. W którym dniu cyklu go badałaś? Jeżeli 7 dpo (tak powinno się) to wynik może wskazywać na brak owulacji.
    Teraz zauważyłam, że nie odpowiedziałam Ci na pytanie - podczas pierwszego pomiaru (przy drugiej ciąży) wynosił 4 albo 5...;/
    Dostałam suplementację luteiną (doustnie nie przyswajam, muszę dowcipnie i podjęzykowo) 450 mg dziennie i progesteron 7dpo wyniósł 30. Ostatnio zmniejszyłam ilość tabletek, za to zaczęłam używać kremu progestella plus bromek i 11 dpo było 24, czyli super.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2016, 17:03

3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cookiemonster, Littlegirl powodzenia w staraniach :) ja daje na luz, przebadana jestem, teraz daj nam czas. Będę zaglądać!

cookiemonster lubi tę wiadomość

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • LittleGirlBlue Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Aga!! Przyda się bo zaraz zaczynam nowy cykl.Pochwal się jakby co:) powodzenia!!

AgaL lubi tę wiadomość

• Nika8686 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy miałyście bóle głowy tak z tyłu po stosowaniu Bromergonu?

Jak brałam Bromergon przed ciążą (1,5 mca) później w ciąży zeszłam do 0,5 tabl wieczorem. Niestety straciłam ciąże w 9tc i teraz znowu wracam do Bromergonu 1 tabletka na noc i od tygodnia mam bóle głowy - potylica. Miał ktoś tak???

961lwn15y3w1u452.png
    21.09.16 Beta 87- 8dpt
    21.01.16 Aniołek 9 tc <3

• LittleGirlBlue Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie ogolnie bolala glowa na bromergonie ale raczej skronie:p

Wysłany: 8 lutego 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Cookiemonster, Littlegirl powodzenia w staraniach :) ja daje na luz, przebadana jestem, teraz daj nam czas. Będę zaglądać!
    Powodzenia i zaglądaj koniecznie!

3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
‹‹ 65 66 67 68 69 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ