Stymulacja letrozolem
-
WIADOMOŚĆ
-
A kiedy masz monitoring?Rozpoczęcie starań w klinice leczenia niepłodności: maj 2024 🩺
czerwiec 2024 - październik 2024 Aromek + Ovitrelle (5 cykli) ❌
październik 2024 HSG - oba jajowody drożne ✅ - cykl bezowulacyjny
listopad 2024 Mensinorm 75 ❓❓❓
Ona:
PCOS, IO, hashimoto 😭
Letrox 25, Symformin XR 750, duphaston, estrofem, utrogestan
On:
zdrowy 🏋️♂️
Tak bardzo czekamy na nasze upragnione pierwsze dziecko....🩷🩷🩷 -
Mari33 wrote:Może skontaktuj się z lekarzem? Z tego co wiem to drugi cykl stymulowany jest bardziej taki hmm… owocny więc może to kwestia tego ze hormony ruszyły?
Myślisz to to kwestia hormonów? O tym nie pomyślałam, bo pierwszy raz biorę lamette (od dwóch cykli), dlatego nie mam z tymi tabletkami większego doświadczenia.
W pierwszym cyklu praktycznie był pęcherzyk, później Ovitrelle, ale niestety nic z tego cyklu nie było. A teraz w drugim cyklu trochę mnie rozłożyło przez te tabletki, ale jak ładnie będzie rósł pęcherzyk, to może rzeczywiście coś tam ruszyło -
Izka568 wrote:Myślisz to to kwestia hormonów? O tym nie pomyślałam, bo pierwszy raz biorę lamette (od dwóch cykli), dlatego nie mam z tymi tabletkami większego doświadczenia.
W pierwszym cyklu praktycznie był pęcherzyk, później Ovitrelle, ale niestety nic z tego cyklu nie było. A teraz w drugim cyklu trochę mnie rozłożyło przez te tabletki, ale jak ładnie będzie rósł pęcherzyk, to może rzeczywiście coś tam ruszyłoRozpoczęcie starań w klinice leczenia niepłodności: maj 2024 🩺
Ona:
PCOS, IO, hashimoto 😭
On:
zdrowy 🏋️♂️
Pcos-ka wrote:A jakie jeszcze masz obecnie objawy? I który to jest Twój dzień po owulacji??
To znaczy, wczoraj było o wiele gorzej, bo miałam gorączkę, ból głowy, mięśni, brak apetytu. Dzisiaj ogólne zmęczenie, ale jest już lepiej. Ja dopiero biorę tabletki (od 5 do 9 dnia cyklu), owulacja dopiero będzie w tym cyklu Dziwie się, bo w pierwszym cyklu jak brałam tabletki, to nie miałam takich objawów, więc może w tym dopadły mnie skutki uboczne.
Za tydzień mam monitoring, zobaczymy czy pęcherzyk się pojawiPcos-ka lubi tę wiadomość
-
To czekam na jakieś wieści. Ja czekam na jakieś objawy! Chociaż jest jeszcze za wcześnie żeby wystąpiły
Izka568 lubi tę wiadomość
Rozpoczęcie starań w klinice leczenia niepłodności: maj 2024 🩺
Ona:
PCOS, IO, hashimoto 😭
On:
zdrowy 🏋️♂️
Hej dziewczyny, chciałabym się was poradzić 😉 a więc brałam 3 tab aromka od 5 do 9dc. Miałam monitoring 13dc i lekarz powiedział że są dwa! pecherzyki dominujace po 19mm w lewym jajniku. Dał ovitrelle na pęknięcie I życzył bliźniaków 😨 Nie chce ciazy blizniaczej. Jaka jest szansa na to że będą bliźniaki?
-
Często pęka tylko jeden pęcherzyk. Więc szansa na bliźniaki jest ale nie na 100% one będą
Wisienka95 lubi tę wiadomość
Rozpoczęcie starań w klinice leczenia niepłodności: maj 2024 🩺
Ona:
PCOS, IO, hashimoto 😭
On:
zdrowy 🏋️♂️
A czy jest tu dziewczyna która miała podobny przypadek? Mi pecherzyki pękają ale owulacja występuje późno więc lekarz zaproponował aromka na przyspieszenie. Jednak nie spodziewałam się 2 pęcherzyków. Stresuje się tym 😶 ale nie chce odpuszczać tego cyklu bo 2 następne muszę odpuścić
-
Mi po Aromku za każdym razem rósł 1Rozpoczęcie starań w klinice leczenia niepłodności: maj 2024 🩺
Ona:
PCOS, IO, hashimoto 😭
On:
zdrowy 🏋️♂️
Hej, jestem tu nowa. Drugi cykl z letrozolem i na monitoringu okazało się, że w pierwszym owulacja przyszła późno i ją przegapiłam. Lekarka powiedziała, że ewidentnie pęcherzyk nie pękł, a drugim cyklem letrozolu tylko go powiekszyłam i zrobiła się torbielka.
W pierwszym cyklu monit 11 i 15 DC i nic się nie ruszało więc (będąc z konieczności u innego lekarza) spisaliśmy tamten cykl na straty. Nie potrzebnie.
Teraz lekarka kazała wziąć duphaston żeby ta torbiel się "zapadła/wchłonęła" i dopiero po miesiączce i po USG, które potwierdzi że jej nie widać, następna stymulacja.
Bardzo się cieszę, że mój organizm zareagował. Na tamtym USG równo miesiąc temu endometrium 4,5 cm teraz 9,2 🥰 Piszę, abyście nie poddawały się jeśli startujecie i nie do końca znacie swój organizm, bo może jednak owulacja przyjść z opóźnieniem. W moim przypadku mogło to być w okolicy 20 DC.
Ponieważ to pierwszy cykl to zignorowałam kłucie jajników (po monitoringu byłam pewna że to nie może być owulacja) i śluz, który teraz mi się wydaje mógł wskazywać na owulację 🙈
Życzę nam wszystkim powodzenia i sił!Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca, 21:31
-
Cześć dziewczyny!
Mam pytanie od czterech cykli jestem na stymulacji Aromkiem 4-9 dc., pierwsze 2 cykle owulacja koło 14 dc niestety nie udało się w trzecim cyklu bez owulacji. Lekarz przepisał w tym cyklu 2x1 tabletka 4-9 dc. Dzisiaj 7 dzień cyklu i zrobiłam testy owulacyjne - clearblue stała buźka czyli owulacja w ciągu 48 h, pink minimalnie jaśniejsza kreska od testowej. Czy to możliwe że w 9 dc będzie owulacja? 🫣😔👩🏻 '96 - celiakia, niedoczynność tarczycy, PCOS, IO, mutacja PAI-1
Leki: Euthyrox 67,5 mg, Glucophage XR 500 mg, Ogestan
👦🏻 '97 - badania nasienia ✅
01.01.24 początek starań o pierwszego bąbla
22.02.24 cb
02.10.24 pierwsza wizyta w klinice
24.10.24 diagnoza PCOS i IO (luźne starania 🛫🇧🇷🇺🇾🇦🇷🛬)
🔜 04.02.25 początek stymulacji Rekovelle 🍀 -
Wisienka95 wrote:A czy jest tu dziewczyna która miała podobny przypadek? Mi pecherzyki pękają ale owulacja występuje późno więc lekarz zaproponował aromka na przyspieszenie. Jednak nie spodziewałam się 2 pęcherzyków. Stresuje się tym 😶 ale nie chce odpuszczać tego cyklu bo 2 następne muszę odpuścić
Ja miałam podobnie, z tym, że po 1 pęcherzyku na każdym jajniku. Jeden pękł i z niego mam córkę 😁 ale pęcherzyki w lewym jajniku nigdy nie pękały mimo ovitrelle, natomiast w prawym wtedy pojawił się po raz pierwszy. Ryzyko jest zawsze, nawet z pojedynczego pęcherzyka mogą być bliźniaki. Musisz się zastanowić czy lepiej bliźniaki czy brak ciąży 🤷♀️Wisienka95 lubi tę wiadomość
-
Mari33 wrote:Hej kochane, u mnie dzisiaj pik na teście, 14dc, od którego dc duphaston? Zgubiłam kartkę od gina i jak zwykle budzę się w weekend 😂
Nie znam się na tym ale w poprzedniej ciąży lekarz kazał brać duphaston 2 dni po czyli u ciebie wypada 29.07 🙂 test LH robiłaś rano czy wieczorem?Mari33 lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny! Przyłączam się do wątku. Starałam się od roku naturalnie, od dwóch miesięcy jestem pod stałą opieką lekarza. W tym miesiącu miałam monitoring i wyszło co mi jest. Pomimo że wszystkie znaki na niebie wskazywały na owulację ( pozytywne testy owu, podwyższona tempka, kłucie w podbrzuszu, wysyp krost) tej owulacji nie było. W 12cd, 16dc, 19dc pechrzyk miał 12 mm, nie pękł. Endometrium kolejno 9, 11, 12 mm. Teraz zaczęłam brać duphaston 20-28dc, a później aromek od 5dc do 11dc 2x1tab. Ciekawa jestem co z tego wyjdzie, jestem dobrej myśli, przynajmniej wiem co mi jest. Ogólnie mam stwierdzone IO, biorę Glucophrage SR 750. 1x2 Tab, wyniki pod kontrolą w normie. Poza tym suplementuje Fertisim i Prenatal uno. Będę śledzić co u Was!
-
Cześć dziewczyny, jestem w cyklu stymulowanym Aromkiem 3-7 po 2 tabletki. Mam dłuższe cykle około 30-33 dni. Byłam na monitoringu w 13 dniu cyklu, urosły 2 pęcherzyki 13 i 14 mm, endometrium 5,7mm, 18 dnia cyklu endometrium 11,7 mm, ale jeden pęcherzyk 19-20mm, tego drugiego gin nie widział. Czy Wam też się tak zdarzyło, że jeden pęcherzyk w trakcie się wchłonął? Co prawda drugi monit był w Luxmedzie, więc to może być kwestia sprzętu 🤣 czy podczas stymulowanych cykli korzystacie z testów owulacyjnych? Mnie nie wyszedł pozytyw, a na ostatnim monicie gin powiedział, że owulka za 2 dni. Czy możliwe, żeby test owulacyjny nie wyszedł chociaż owulka z dużą pewnością była? Robiłam tylko 1 test dziennie, ale zwykle udawało się wyłapać pik 🙂
Btw myślałam, że stymulacja przyspieszy mi owulację, sprawi, że pęcherzyk szybciej urośnie, a jest tak samo jak na cyklu naturalnymWiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia, 10:41
90&92
Starania o pierwsze🤱 od I 2022
🍀🤞🏻 -
Frajda wrote:Cześć dziewczyny, jestem w cyklu stymulowanym Aromkiem 3-7 po 2 tabletki. Mam dłuższe cykle około 30-33 dni. Byłam na monitoringu w 13 dniu cyklu, urosły 2 pęcherzyki 13 i 14 mm, endometrium 5,7mm, 18 dnia cyklu endometrium 11,7 mm, ale jeden pęcherzyk 19-20mm, tego drugiego gin nie widział. Czy Wam też się tak zdarzyło, że jeden pęcherzyk w trakcie się wchłonął? Co prawda drugi monit był w Luxmedzie, więc to może być kwestia sprzętu 🤣 czy podczas stymulowanych cykli korzystacie z testów owulacyjnych? Mnie nie wyszedł pozytyw, a na ostatnim monicie gin powiedział, że owulka za 2 dni. Czy możliwe, żeby test owulacyjny nie wyszedł chociaż owulka z dużą pewnością była? Robiłam tylko 1 test dziennie, ale zwykle udawało się wyłapać pik 🙂
Btw myślałam, że stymulacja przyspieszy mi owulację, sprawi, że pęcherzyk szybciej urośnie, a jest tak samo jak na cyklu naturalnym
hej, tak to normalne, że jeden pęcherzyk mógł się wchłonąć lub przestać rosnąć i jeden jest dominujący co do testu owu to nie wiem bo nie robię gdy mam monitoring bo ufam bardziej usg tymbardziej, że po spodziewanej owu idę na kolejny monitoring aby potwierdzić czy ta owu byłaFrajda lubi tę wiadomość