X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Wygrałyśmy z PCOS!
Odpowiedz

Wygrałyśmy z PCOS!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia85 wrote:
    gratuluje Wam sebza i liloe :-)
    dużo zdrówka i radości życze całej czwórce :-)
    to kto jeszcze został ? coś się grono wykruszyło, już mamy więcej mamusiek niż ciężarnych :-)

Małe sprostowanie - ja jeszcze w dwupaku i przed 11.03 nie mam zamiaru się rozpakowywać :D także Madziu trzymam mocno kciuki za IVF i dołączaj do mnie, bo jak Channela urodzi to jedyna ciężarna będę ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2015, 09:10

Madzia85, kami1 lubią tę wiadomość

• kasjja Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sebza, gratulacje jeszcze raz :) dobrze, że z Wami dobrze :) teraz się regeneruj, odpoczywaj i jedz ;) Smoczek to czasem jedyne wyjście, jak trzeba, to daj. Super, że z dzidzią dobrze i że karmienie też wychodzi, wszystko prostsze wtedy i lepsze dla dziecka i mamy :) Ja miałam lekki poród i krótki, ale początki z małą bardzo trudne, bardzo długo było bardzo ciężko (zdrowa, ale cały czas ryk, zero czasu na nic i laktator chodzący w rytm płaczu dziecka, długo było bardzo ciężko). Nie wiem, co to ciężki poród, więc nie powiem, że bym się zamieniła, ale super, że teraz u Was się dobrze układa :) Buziaki :)

Madzia kciuki z IVF!

l22nzbmhsqrq54a6.png
    mhsv15nmkhg23r51.png
  • Asia87 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Nina, myślałam,że u Ciebie już się bardziej unormowało. No nic, na razie nie mamy ciśnienia więc na luzie, mierzyć temp w sumie i mi się nie chce i nie ma sensu, bo dziś wstawałam co godzine :/ chyba zęby górne wychodzą, dlatego tyle pobudek. Mam nadzieję,że następnym razem Wam się uda :)

Sebza gratki! teraz tylko sobie pomyśl,że masz to za sobą i dałaś rade :) No i Maluszek z Tobą :) Ja smoczka dałam pierwszy raz w szpitalu, bo też ssał niemiłosiernie, miał dużą potrzebę, ale chyba nie wiedział o co chodzi :p w domku dopiero na spokojnie się przyzwyczaił, tez uważam,że to nic złego. kacper potrzebuje go tylko do zaśnięcia.

Nina lubi tę wiadomość

Synuś, największe szczęście :*
    Córcie ur. 28.02.18r.
    04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb

• gosia81 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć babeczki!

przeczytałam wasze wpisy hurtem i już trochę mi się pomieszało kto o co pytał, ale ad. spania: Miś w sumie śpi dużo - ciurkiem od 22 do 7 rano, tzn. budzi się na karmienie ale po 10 minutach cyckania śpi dalej, a w dzień jest różnie, bo on działa raczej wg schematu: pobudka, przewijanie, cyc, zabawa i oglądanie świata, a po jakiejś godzince od pobudki jest już zmęczony i znów idzie na drzemkę, która trwa także około godzinki, czasem krócej. Więc w sumie nie liczyłam ile takich cykli dziennie zaliczamy. to oczywiście się zmienia - wiem to już dzięki starszemu dziecku, więc staram się "żyć chwilą" i dziękuję za każdy dzień, kiedy Miś jest fajnym, układnym dzieckiem i można coś zaplanować opiekując się nim.

Po kąpieli Michaś zasypia błyskawicznie (ledwo udaje mi się wyczesać mu ciemieniuszkę z główki po smarowaniu oliwką) i lubi bardzo kąpiele, choć my znów z tym nie przesadzamy - kąpiemy co 3-4 dni, zgodnie z zaleceniami (i zdrowym rozsądkiem).

co do smoczka - Sebza nie bój się mu go dać, smoczek ratuje gdy dziecko ma silna potrzebę ssania (samouspokajania się w ten sposób), a nie można w nieskończoność podawać piersi. Ja mam takiego mega ssaka w domu, ale on potrzebuje possać pierś/smoczek tylko przy zasypianiu, aby się "wyciszyć". widzę, że smoczek mu pomaga i nie mam absolutnie żadnych wyrzutów sumienia w związku z tym ;)

Ja dalej na diecie - skóra Michała już ok, choć ta ciemieniucha znów się przyplątała. Odliczam już czas do następnego szczepienia (9 lutego) i mojej pierwszej wizyty u gina po porodzie (6 lutego).

Buziaki dla was!

PS. mam już pierwsza recenzję doktoratu - POZYTYWNĄ!!!

kasjja, liloe, kami1, HANA lubią tę wiadomość

f2wl3e5epdkwr2t5.png
    5b09anliajytu9pv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie bylam stymulowana gonalem mialam poczatkowo dawke 50 piec dni a pozniej po monitoringu zmiana na 75 we wtorek endo bylo 11mm a pecherzyk 17mm doktor zalecila brac jeszcze 3 dni gonal i zrobic zastrzyk brevactid 5000 na pekniecie... ale po wynikach z krwi powiedziala ze mam ideazu wziac dawke gonalu (zawsze bralam rano) i wieczorem zastrzyk na pekniecie... a od piatku progesteron dopochwowo... no i teraz martwie sie troche bo fakt ze temp nie mierzylam regularnie ale dzis z ciekawosci zmierzylam i mam 36,11 :/ no i wczoraj zadnego sluzu plodnego... sama nie wiem czy mozliwe ze juz peklo czy nie... dzis o 7:30 bylo 36h po podaniu zastrzyku...

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roxa wrote:
    Dziewczyny mam pytanie bylam stymulowana gonalem mialam poczatkowo dawke 50 piec dni a pozniej po monitoringu zmiana na 75 we wtorek endo bylo 11mm a pecherzyk 17mm doktor zalecila brac jeszcze 3 dni gonal i zrobic zastrzyk brevactid 5000 na pekniecie... ale po wynikach z krwi powiedziala ze mam ideazu wziac dawke gonalu (zawsze bralam rano) i wieczorem zastrzyk na pekniecie... a od piatku progesteron dopochwowo... no i teraz martwie sie troche bo fakt ze temp nie mierzylam regularnie ale dzis z ciekawosci zmierzylam i mam 36,11 :/ no i wczoraj zadnego sluzu plodnego... sama nie wiem czy mozliwe ze juz peklo czy nie... dzis o 7:30 bylo 36h po podaniu zastrzyku...

A lekarz nie sprawdza czy pęcherzyk pękł? U mnie pękał ok.44h po zastrzyku Ovitrelle.

Kochane mam wieści! Moja córa obróciła się główką w dół i waży 1574g :) szyjka 3,4 cm. Za 2 tyg mam pierwsze KTG

Nina, gosia81, Chanela, kami1 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liloe nie nie mam jechac sprawdzic czy pekl... mialam wziac zastrzyk we wtorek wieczorem i od piatku progesteron domacicznie... dziwnie ale zauwazylam po znajomych i kuzynce ze w de nie robia monitoringu po peknieciu tylko do momentu wziecia zastrzyku... dzis rano po przytulankach kuło mnie w jajniku... nic zobacze jak sytuacja sie ma rano i czy skok bedzie... choc moj organizm dziwny bo ja nawet majac wyrazne skoki mialam badaniami i monitoringiem potwierdzony brak owu:/ moze teraz mam owu bez skoku...

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa i super ze corcia juz w odpowiednim polozeniu:D

liloe lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym się tutaj tak mocno temperaturą nie sugerowała, gonadotropiny zakłócają temperaturę, przytulajcie się po prostu :) trzymam kciuki!

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :-* dzieki... no ja tez sie juz nie przejmuje bo widzialam niejednokrotnie jak mnie w konia robila... przytulamy sie juz 3 dzien intensywnie na problemy z odnalezieniem sluzu plodnego pomagamy sobie zelem pre-seed i poczatkiem lutego okaze sie ci z tego wyszlo... jak nic to powroce do gonalu i pewnie odrazu wiekszej dawki... to dopiero pierwszy stymulowany cykl wiec nie ma co sie lamac... no i od 1,5 godziny odczowam bole z prawej strony jak sie naciagne albo gwaltownie wstane wiec moze owu wlasnie sie dopiero rozpoczyna... oby! Bo czeka na nia cala masa zolnierzykow...

liloe lubi tę wiadomość

• Chanela Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja tylko wpadam się zameldować. Nadal jestem w dwupaku i czekam cierpliwie do poniedziałku. Mimo, że bóle coraz bardziej mi doskwierają. Już powoli mam dość.

kasjja, kami1, gosia81, HANA lubią tę wiadomość

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • kasjja Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chanela trzymaj się na tej ostatniej prostej :) i korzystaj z życia, ile się da;)

kami1, Chanela lubią tę wiadomość

l22nzbmhsqrq54a6.png
    mhsv15nmkhg23r51.png
  • sebza Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za rady :)
    Wpadam tylko powiedzieć, że żyjemy i mamy się nieźle, chociaż czasu brakuje na wszystko- ssak niesamowity.
    Smoczek podałam- czasem przy przewijaniu, bo nie lubi, czasem do zaśnięcia,chociaż szybko wypluwa.
    Mleko leci ciurkiem, ale karmię z nakładkami,bo dla mojego dziecka mam za małe sutki. Mam nadzieję,że się wyciągną trochę, bo jak zaczniemy wychodzić, to ciężko nam będzie z nakładkami.

Chanela, trzymam kciuki za cc :)
    Liloe,super wieści. Idealnie :)

Madzia - jak zawsze moje kciukasy są z Tobą! :)

kami1, kasjja, Nina, liloe, gosia81, HANA lubią tę wiadomość

atdci09k89ytpjkc.png
  • Nina Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sebza a pokażesz nam swojego słodziaka??

Ja też na początku karmiłam z nakładkami, po miesiącu rzuciłam to dziadostwo i mały zassał się dobrze i tak już została do dziś dnia :-) powodzenia

kasjja, liloe, sebza, gosia81, HANA lubią tę wiadomość

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • kasjja Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sebza, fajnie, że się układa :) Dobry start w macierzyństwo, super :) Bo te nakładki to drobna niewygoda, na pewno zaraz się uda bez nich :)

sebza lubi tę wiadomość

l22nzbmhsqrq54a6.png
    mhsv15nmkhg23r51.png
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sebza super że wszystko ok :) Fajnie że już w domu jesteście i uczycie się siebie wzajemnie. Kto kąpie? U nas mąż się profesjonalnie przygotowuje. Kazał sobie nakładkę na rękę zakupić, wkładkę do wanienki. Pełen profesjonalizm.

Oj Kasjja gdyby się tak dało korzystać. A ja obiad zrobię i mam dość tak mnie wszystko ciągnie. :/

sebza lubi tę wiadomość

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • Madzia85 Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. Juz po punkcji. Miałam słabą stymulację w związku z pcos. Bylo 11 komórek przy czym 6 dojrzałych. Czy się zaplodnia i dobrze podzielia dowiem się wkrótce. Mam nadzieje ze dołączę do Was szybciej niż później

kasjja, Nina, Chanela, sebza, liloe, kami1, gosia81, HANA lubią tę wiadomość

GYNCENTRUM
    31/10/15 kriotransfer - wczesne blastocysty BB i BB
    Ciąża biochem: 6dpt-4,1 9dpt-18,1 11dpt-21,8 16dpt-8
    04/03/16 transfer - zarodek 2-dniowy
    - zamrożona wczesna blastocysta AB
    10 dpt-0
  • kasjja Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia85 wrote:
    Dzięki dziewczyny. Juz po punkcji. Miałam słabą stymulację w związku z pcos. Bylo 11 komórek przy czym 6 dojrzałych. Czy się zaplodnia i dobrze podzielia dowiem się wkrótce. Mam nadzieje ze dołączę do Was szybciej niż później

Kciuki!

l22nzbmhsqrq54a6.png
    mhsv15nmkhg23r51.png
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia trzymam za Ciebie kciuki :) będzie dobrze :)

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • sebza Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    qkmhd056b1oh_t.jpg

liloe, kasjja, Madzia85, Chanela, Nina, kami1, gosia81, kapturnica, Selena, natt, HANA lubią tę wiadomość

atdci09k89ytpjkc.png
‹‹ 24 25 26 27 28 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ