X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
Odpowiedz

Prośba o pomoc w interpretacji wykresu

Oceń ten wątek:
  • panan12 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i dalej tempka w dół...pewnie owulka będzie jak przewiduje ovufriend bo w tamtym cyklu tak miałam późno.

f2w3k0s3plke7odf.png
  • Lu Znajoma

Wysłany: 17 maja 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie ;) możecie zerknąć na mój wykres? Strasznie mnie dzisiaj boli podbrzusze i jak siadam to aż kłuje. W związku z tym że ovufriend wyznaczył owulacje przerywana linia to mogła ona wystąpić wcześniej? Bo teraz wychodzi ze mam 7dpo a moje cykle są strasznie dziwne bo np 29,35,40 dni i nie wiem co o tym myśleć czy to @ się zbliża czy mieć nadzieję. Piersi są strasznie bolące a wg wykresu fl jeszcze powinna trwać kilka dni (10 dni minimum) a czuję się bardzo @.

• Maciejowa Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lu - według mnie owulacja na pewno była wcześniej, w okolicy 24dc albo jeszcze wcześniej.

Nie doczekasz świtu, nie odbywszy drogi przez noc."
    Po roku starań nadszedł mój świt...
    xnw4skjobnsltuoy.png
  • Lu Znajoma

Wysłany: 17 maja 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli te bole mogą być okresowe pewnie; ( bo wczoraj robiłam test z ciekawości i negatywny; (

• Mamable Przyjaciółka

Wysłany: 17 maja 2016, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szurasek, dla pewności chyba zbadam progesteron :) Dzisiaj temperatura 36.4, na owulacyjnym 36.35. Na wykresie zaznaczyłam 36.4. Zostaje tylko czekać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2016, 16:12

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2016, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szurasek wrote:
    bo jak Magda pisała skok to może być zaledwie 0,2.
    0,2 to nie jest "zaledwie" ;)
    Akurat różnicę 0,2 wychwyci każdy termometr.
    Ale o owulacji możemy już mówić, gdy temperatura zaczyna rosnąć o min. 0,05 w porównaniu do poprzednich temperatur, a tego nie wychwyci termometr z jednym miejscem po przecinku. Żeby potwierdzić owulację mierzymy 3 wyższe temperatury i ta trzecia ma mieć 0,2 różnicy.

Mamable jeśli jesteś po owulacji, to masz słaby przyrost temperatury. Ciężko doradzić teraz w którym dniu warto iść sprawdzić progesteron...

• kargulowa Znajoma

Wysłany: 18 maja 2016, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomocy! Jak myslicie mam jeszcze szanse w tym cyklu? Wiem ze test zrobilam za szybko ale martwi mnie minimalny wzrost temperatury dzis :( jedynie o 0.05 stopnia :( a ja raczej spodziewalam sie jakiegos zrywu po 0.5 lub wiecej :(

7e3938abf549ecf302d7ee069a3b8583.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2016, 08:10

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wiem, że z mojego wykresu nie da się nic wyczytać, bo raptem mam 3 wyniki na krzyż :D ale kurczę mam wrażenie że miałam owulację w 15 dc . przeglądając swoje wykresy zauważyłam, że zawsze na 2 dpo miałam temp powyżej 36,7 . no ale moja wina, bo obiecałam sobie cykl bez obserwacji. no i nie zwracałam uwagi na śluz i czy jakieś bóle miałam. tzn raz wyraźnie bolał mnie prawy jajnik. zresztą ja należe do tych z cyklami 34+ . więc dziwne żebym miała cykl np 29 dni :/ pewnie jutro jak zmierzę temp to będzie jakiś spadek lub coś w tym stylu i rozwieje to moje wątpliwości, ale warto spytać kogoś, żeby ktoś spojrzał na to trzeźwym okiem :)

P.S
    wczoraj zbadałam szyjke i była taka blisko owulacyjna bynajmniej jedyne czego byłam pewna to tego, że jest miękka a dziś już bym powiedziała, że jest ciut twardsza, ale ja jestem kiepska w tym badaniu więc zbytnio się tym nie sugeruje .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2016, 09:29

• Jaguś_7810 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was wszystkie dziewczyny :) Mam pytanie, czy zdażyło się którejś z was plamienie okołoowulacyjne ? (może zbyt duże słowo plamienie, takie niteczki krwi razem ze śluzem)? mam takie delikatne brudzenie od 2 dni i chciałabym wiedzieć czy to normalne czy może u mnie znowu coś się dzieje ... :( z góry dziękuję za odpowiedź :* :)

hchyyx8d1rhjy3jw.png

13 c.s. szczęśliwy <3 !!
    Synuś czekamy na Ciebie :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nigdy nie miałam .

• misia6684 Koleżanka

Wysłany: 18 maja 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny od kilku dni mam problemu z temperaturą. Jestem 11dpo. Nie mierzyłam temperatury od początku cyklu, ale pod pachą zawsze miałam 36,6. Od 4 dni moja temperatura to 36.92 pod językiem. Wczoraj wieczorem pod pachą miałam 37,2. Dzisiaj rano pod językiem 37.55. Godzina 14 pod pachą 37.6 Nie czuję się choro. Z racji wczorańszej, wieczornej temperatury ok. 11 wzięłam gripex, żeby mnie nie rozłożyło. Mimo tego nadal mam powyżej 37. Dzisiaj zrobiłam też test o 14- negatywny- widoczny cień pod śwaiatło. Nie wiem, co mam o tym myśleć. Z jednej strony temperatura nie wskazuje na chorobe ( nie mam nawet ciepłego czoła), a z drugiej test negatywny. Co o tym sądzicie? Miała któraś dziewczyna podobnie?

3jgxyx8dbuwo9swm.png
  • marie_marie22 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy to normalne, że od dni płodnych do teraz mam ciągle duuużo śluzu białęgo, rozciągliwego, wodnego?

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • Maciejowa Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia - w drugiej fazie cyklu podwyższona temperatura jest normalnym zjawiskiem. Nie bardzo rozumiem co Cię tutaj dziwi? Jak w południowym teście coś Ci wyszło to możesz być w ciąży, gripex na to nie pomoże :)

xnw4skjobnsltuoy.png
  • Maciejowa Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulette wrote:
    Też bym obstawiała na 15dc :)

xnw4skjobnsltuoy.png
  • kasiaasia Koleżanka

Wysłany: 19 maja 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak myślicie ... czy owu mogła by być teraz? Tzn 25dc? Od wczoraj mega boli mnie brzuch i mam bardzo duzo wodnistego śluzu...
    zgłupiałam juz... :(

• Maciejowa Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wydaje mi się, ale lepiej poserduszkować :-)

xnw4skjobnsltuoy.png
  • kasiaasia Koleżanka

Wysłany: 19 maja 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przed chwilą zabolal mnie jajnik tak, że aż mnie zgięło w pół i nie mogłam się przez chwilę wyprostować... co to mogło być? Jestem w 25dc.
    Miała moze któraś z Was coś takiego?

• Mamable Przyjaciółka

Wysłany: 19 maja 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jestem w 23dc. Wczoraj zbadałam progesteron, te niskie temperatury nie dawały mi spokoju. Dzisiaj odebrałam wyniki i wyszło 1.39 ng/ml. Przy podanej normie normie faz:
    folikularna 0,2-1,5
    owulacja 0,8-3,0
    lutealna 1,7-27,0.

Troszkę mnie to podłamało. Jednocześnie dzisiaj skoczyła mi temperatura. Jeśli jutro i w sobotę się utrzyma, to jest szansa, że owu była niedawno? Zbadać progesteron raz jeszcze, aby sprawdzić czy rośnie?

• Maciejowa Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wykres wygląda na bezowulacyjny (przynajmniej na razie) i progesteron to potwierdza.

xnw4skjobnsltuoy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamable wrote:
    Jednocześnie dzisiaj skoczyła mi temperatura. Jeśli jutro i w sobotę się utrzyma, to jest szansa, że owu była niedawno?
    owu powinna być do dwóch dni przed skokiem.
    A co do twojego skoku temperatury, faktycznie skoczyła, ale nie możesz jej uznać za pierwszą wyższą (nie jest wyższa od 6 poprzedzających), więc czekasz na kolejne 3 (a nie 2 temperatury) żeby potwierdzić owulację.
    Wg progesteronu i temperatury masz do tej pory cykl bezowulacyjny.

‹‹ 647 648 649 650 651 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ