X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)
Odpowiedz

Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)

Oceń ten wątek:
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba masz rację. Lepiej jechać niż się caly weekend się stresować... Mam nadzieje, ze to nic poważnego.

Te ciuszki w garderobie mam odświeżone zwykłym proszkiem. Teraz musze je wyprać w dziecięcym i wyprasować. Ale to jak upały przejdą.

Proszę będę robić z szarego mydla+soda kalcynowana+borax (ewentualnie można dodać jakiś olejek zapachowy. Bardzo pozytywne opinie sa o tym proszku.

Przelozylam sobie endokrynologa na wrzesień, bo w te upały nie mam ochoty na podróż 80km w jedna stronę. Poza tym męża nie będzie teraz w środę a mi już ciężko w taka daleka podróż samej jechac, bo brzuch mi za kółkiem twardnieje dużo częściej niż zwykle.

No to Gianna i Mala Czarna czekam na info od Was.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2015, 16:47

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie juz z Maluchami powiedzcie mi, jakich pampersów używacie? Dzisiaj oglądałam ranking i zdziwiłam się, ze są tak dobrze oceniane.

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • Heathera Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej przyłączam się do Was :) Mam już synka 3 lata a przedwczoraj zrobiłam test bo miałam termin @ i wyszła druga blada kreska, @ dalej nie ma więc jutro zrobię kolejny i wydaje mi się że wyjdzie pozytywny :)

mama hani lubi tę wiadomość

dxomzbmhbfmviozz.png f2wlkqi151hokkn6.png 4b9ay2xy5p782exz.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heathera witamy i zapraszamy do włączania się rozmów :-)i oczywiście gratuluje kolejnego Malenstwa pod sercem ;-)

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • Heathera Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję :) W sumie jeszcze to do mnie nie dociera i boję się żeby jutrzejszy test pozytywne wyszedł :/ bo ta kreska druga w przedwczorajszym była na prawdę bladziutka

• Warkocz Bereniki Koleżanka

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heathera gratulacje! :) nie przejmuj się tym jak blada jest druga kreska, ważne że jest :)

Heathera lubi tę wiadomość

a74d089cfe.png
  • Heathera Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję :) W sumie @ dalej nie ma i mam typowe objawy tzn częstomocz, mocny ból piersi i wielki apetyt więc raczej to ciążą :)

• ewwiel Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gianna, Mala Czarna ja ciągle czekam na info od Was...

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 01:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewwiel przepraszam ze tak późno ale dopiero ściągnęłam do domu.
    A wiec trzymamy się mocno razem :) szyjka zamknięta bez oznak aktualnego i wcześniejszego krwawienia (za to przy wsadzaniu wziernika bardzo mnie bolalo- mam na to taka teorie ze często chodzę siusiu-często się podcieram i znow przetarlam). Przeplywy (tętnica pępowinowa i tętnica srpdkowa mózgu) w normie. Generalnie wszystko jest w porządku nie uwierzycie jaka ulga :) ginka powiedziała ze gdyby brzuch się spinal to mam brać 3x nospe i magnez.

Poczytam o tym proszku, ciekawe. Swego czasu bawiłam się trochę w pracy w produkcję kosmetyków (jako kosmetyczka prowadziłam warsztaty mydlarskie dla dzieci, robiliśmy też kule do kąpieli, kremy, maski). Jednak tym razem tylko teoria, wygodniej kupić mi gotowy proszek.

Przy Laurze używałam tylko pampersów, na inne miała uczulenie. Teraz też zamierzam pozostać wierna tej firmie.

Heathera witaj i gratuluję :) jeśli jakakolwiek kreska się pojawiła to super, hormon juz zaczyna krążyć w twoim organizmie :)

Gianna????

ewwiel, Heathera, mama hani lubią tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Heathera Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdjęcie dzisiejszego testu, co myślicie? http://zapodaj.net/7b98ce154f6d3.jpg.html

ewwiel, mama hani lubią tę wiadomość

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heathera wrote:
    Zdjęcie dzisiejszego testu, co myślicie? http://zapodaj.net/7b98ce154f6d3.jpg.html

Jak dla mnie wygląda super

a74d089cfe.png

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ucina mi zawsze pół wiadomości - pytalam kiedy zamierzają zrobić betę?

a74d089cfe.png
  • Heathera Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Warkocz bereniki dzięki :) A chodzi Ci o mnie kiedy na betę pójdę czy o kogoś innego (zamierzają ?)

• ewwiel Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Mala Czarna, cieszę się, ze wszystko ok. Chyba masz bardzo mocno ukrwione tam teraz wszystko na dole i stad te niteczki krwi przy podraznieniu.

Bo co do pieluch to ja mam dylemat. Myślałam nad rozwiązaniem Gianny, ale szczerze to chyba nie dam rady. Przy Nadii na początku miałam pieluchy Pampers a później Dada i bylo ok.

Heathera, test super :-)

Heathera lubi tę wiadomość

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyznaje ze po wczorajszej diagnozie to i w łóżku się odblokowalam i poserduszkowalismy dzisiaj po chyba 3 tygodniach przerwy. Wcześniej nie chciałam tym zaszkodzić.

Chodzi ci o pieluszki wielokrotnego uzytku? Ja odpadam na pewno.

Heathera ja niestety dzis tylko na tel to nie widzę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2015, 22:08

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak chodzi o te wielokrotnego użytku :-)

My dziś z mężem pobylismy trochę sami, bo Nadia z dziadkami pojechala do Aquaparku. Wieczorem męża siostra z rodzinka wpadla, bo zabierali od nas nasz stary narożnik. Wiec teraz w salonie trochę pusto :-) czekamy na nowy ;-)

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • Gianna Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem jestem :) U nas wszystko idealnie. W piątek doktorka odsłuchała serduszka na usg (137 uderzeń/ min) a potem dla pewności jeszcze zrobiła ktg :) Oczywiście idealnie. Też mi ulżyło. A Janek kręci się co chwila, więc nie mam wątpliwości już. Poza tym bardzo mnie pociesza, że to już 32 tydzień mija. Za 2 tygodnie, to nawet płucka będą już zupełnie sprawne... hmmm, a za 6 będę w terminie. Wierzyć mi się nie chce. Na początku ciąży miałam wrażenie, że nigdy to nie nastąpi!

Całe szczęście, Mała Czarna, że sprawdziłaś na ip i wszystko dobrze. Uffff...

My póki co będziemy prać ubranka w płynie kupnym. Przy Joasi prałam w orzechach piorących, ale później przestały dopierać i chyba to one "zapchały" mi pieluchy. Podobno da się to jeszcze odwrócić, żeby znów były chłonne, ale nie wiem, czy nie zainwestować przynajmniej w nowe wkłady chłonne. Mamy w planach Janka też naturalnie pieluszkować, ale dopiero, jak odpadnie pępowinka. Większość nawet newbornów wielokrotnego użytku nie ma wycięcia na pępuszek, więc wg mnie się nie nadają, bo zaczyna się paprać. A z kupnem jakichkolwiek nowych czekamy wobect tego do porodu, to zobaczymy jaki duży z niego chłopak :)

Ewwiel, podaj mi dokładny przepis na ten naturalny proszek. Albo jakiś link do sensownej strony o tym :) Bardzo ciekawe...

"Zamienię pustynię na pojezierze,
    a wyschniętą ziemię na wodotryski." Iz 41,18
    dqpr3e5ecs7r4rjb.png
  • Gianna Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj, Heathera! Gratulacje i włączaj się w nasze pisanie :)

"Zamienię pustynię na pojezierze,
    a wyschniętą ziemię na wodotryski." Iz 41,18
    dqpr3e5ecs7r4rjb.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gianna, w końcu... A ja tak czekałam na info. Bardzo się cieszę, ze wszystko u Was idealnie :-) link do proszku przesle Ci jak będę na komputerze ;-)

Dziewczyny, skonczylam w końcu kocyk ;-) teraz podusia w planach ;-)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f88b6f6fbb98.jpg

mama hani, Mala_Czarna_89 lubią tę wiadomość

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gianna, proszę :-)

http://www.greensign.pl/jak-zrobic-naturalny-ekologiczny-proszek-do-prania/

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
‹‹ 252 253 254 255 256 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ