X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)
Odpowiedz

Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)

Oceń ten wątek:
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znów się czegoś nauczyłam: gdy nie robię nic bałagan rośnie wokół w zastraszającym tempie.
    Maz obiecał ze ogarnie ale wieczór juz i się nie zabrał. Poszli z psem to się wzięłam za kurze podłogi i to wszystko co się nagromadziło WSZEDZIE. Na ziemi, na pralce, na blatach ehhh wydawało mi się ze zwykle niewiele robię a jednak.

Szyjka dzis spokojna (sila psychiki?) za to brzuch się napial kilka razy. Ale nie jest zle.
    Domowilam jeszcze kilka drobiazgów- uzależnia ;) a tak mój dzień bezproduktywny.
    Aż wstyd pytać Ewwiel co robilas bo w kompleksy faktycznie wpadne ;)

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania właśnie ja dzisiaj lenia miałam. Tylko do południa ten wyjazd, później obiad i odpoczynek. Mezus po wypłacie nowy telefon mi sprezentowal, bo w starym szybka poszła i nic nie widziałam. Teraz przynajmniej spokojnie mogę z tel na forum wejść ;-) nawet mężuś Lole wykapal i swirowala mokra po całym domu przed chwila.

Jutro po powrocie Nadii ze szkoły jedziemy na większe zakupy.

A u nas już pewnie kolejny maluszek "październikowy" jest na świecie, bo popołudniu mamusia miała już 9cm rozwarcia. I tak co chwile zaglądam i sprawdzam czy juz jakies info na forum jest :-)

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png

Wysłany: 10 września 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to wiesz ja się przyznam ze zagladnelam do was dzisiaj na pierwsza stronę żeby zobaczyć czy się jakieś maleństwo nie urodziło bo dawno nie pisałaś :) ale niedługo to będziecie się rozpakowywać jedna po drugiej :)
    Do mnie dalej to nie dotarło. Niby wiem ze się urodzi ale to takie nierealne się wydaje :P cieszę się, ogromnie się cieszę :)

Jak często kapiecie Lole?

Widzę ze korzystasz z obecności meza, super :) a on pewnie też nie moze się wami nacieszyć.
    u mnie wszyscy spia i sama też nie bede przeciągać do późnej nocy bo zimno w domu..

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy jeszcze grupe na fb i niektóre dziewczyny, ktore są na fb nie są na forum. Wiec gdyby liczyć wszystkie dzieci juz urodzone to jest ich min 5.

Chyba jednak na razie laktatora nie kupuje, bo koleżanka mi pisała, ze mi może dac swój. Co prawda to taki najzwyklejszy, ale ona dawala z nim rade. Wiec wezmę ten od niej a jeśli bylaby potrzeba jakiegoś lepszego to kupie go później :-)

A Lole to kąpiemy różnie. Czasem nawet co tydzień. Wszystko zalezy od jej aktywności na dworze. Ona ma dużo białego i widać jak jest brudna. Czuć tez. Niby psów nie powinno się często kapac, ale skoro ona wskakuje na kanapy i lozka, to muszę mieć pewność ze jest czysta.

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png

Wysłany: 10 września 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie mój Regan to tu w siuski wejdzie tu w blotku się wytarza i ma potem polepiona ta sierść i zapaszek. Myjemy go miejscowo i wyczesujemy kąpiel miał 2 razy. Chętnie znow bym go do wanny wsadziła ;)

Te elektryczne laktatory robią wrażenie ale szkoda mi kasy skoro mam. Ja też pracowałam na manualnym i nie narzekalam :)

ewwiel lubi tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oferta USG 3D/4D z pełną diagnostyka stanu płodu.

Witam serdecznie :)

Jeśli mogę chciałbym zająć Wam chwilkę :)

Powstała bardzo szlachetna akcja pomocy Maciuś walczy o życie, która utworzyła wydarzenie jakim jest Bazarek dla Maciusia.

Na licytacji pojawiła się oferta USG 3D/4D z pełną diagnostyka stanu płodu :)
    Można licytować wizytę która odbędzie się w "Vill-Med" W Giżycku u Dr Jarosława Leśniczaka.
    Pomagamy w ten sposób Maciusiowi, a przy okazji to wielka korzyść dla Naszej maleńkiej pociechy :)

Szczegóły oferty i link do licytacji:
    https://www.facebook.com/974773962544992/photos/gm.928954200514136/981813911840997/?type=1&theater

A oto strona bazarek Maciusia gdzie mieszczą się wszystkie licytacje:
    https://www.facebook.com/events/924899807586242/

Pozdrawiam :)

Wysłany: 11 września 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skowronki doniosły, że macie kolejnego "październikowego" malucha :)

Moja córcia się chyba obróciła troszkę, bo jak zawsze kopała po prawej stronie (stópki może nie widziałam, ale taką kuleczkę), to teraz wysoko na środku brzucha, prawie w żołądek. Pewnie też dlatego czułam skurcze w szyjce, bo obróciła się jak wskazówka zegara i wyobrażam sobie, że główkę ma na dole.

Szukam wiklinowego kosza na pranie dzidziulki. Chciałam brać z jyska, ale stówę kosztuje.. I chyba zamówię na allegro zwykły brązowy i przemaluję bo docelowo miał być biały

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadza się :-) Kojeny dzidziuś jest:-)

A mnie dzisiaj LOla męczy od rana, ciągle piszcze, że na kolana chce i oczy jak kot ze shreka. Masakra z tym psem...
    Na śniadanko miałam jaglankę z jabłkami i cynamonem, była pycha :-)

Ania fajnie masz, że Nadia już tak ładnie odwrócona. Też bym tak chciała w spokoju trwać. A u mnie niepewność dalej... Ja pod żołądkiem to czuje jedna wielką kulę (główkę), druga kula jest przy lewej kości biodrowej (pupa) a kopniaki po prawej stronie z boku lub do góry w okolicach wątroby. Ot, taki mału uparciuszek :-)

Też muszę pomyśleć o jakimś koszu na pranie i koszyczku na przybory do kąpieli itp dla Małej do łazienki.

Laski, macie jakieś pomysły jak sobie ulżyć z bólem pachwin, bo ja pomału wysiadam. Każdy ruch sprawia ból, przekręcenie się z boku na bok, to już wyższa szkoła jazdy. Chce dzisiaj na te zakupy jechać, ale nie wiem jak wytrwam z tym chodzeniem po marketach...

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png

Wysłany: 11 września 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taki dzień mają zwierzaki, mój też chodzi jak smród po gaciach :P zawsze rano budzi ze mną Laurę, dziś zostawiłam ich samych i poszłam zęby umyć, a jak wróciłam to leżeli razem w łóżku. Tłumaczę Laurze, że to bydlę będzie i nie może mu pozwalać na wchodzenie do łóżka, choć widok był naprawdę słodki :)

Oj ja też głowy sobie uciąć nie dam, że leży dobrze, ale taka kulka to chyba byłaby stopka? rączką chyba nie dałaby rady aż tak uderzać. Ala ma jeszcze trochę czasu, by się obrócić :) trzymam kciuki ;)

Z bólem nie pomogę, bo pachwiny mi nie dokuczają. A zakupy takie domowe, czy dla Alicji? tak to jest, człowiek sobie planuje, a organizm swoje..

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myśle, że kulka to stopa. Jak sobie naciśniesz mocniej na brzuch to na pewno wyczujesz główkę i pupę, bo są dużo większe.

Zakupy dla Ali i domowe też :-)

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png

Wysłany: 11 września 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eeee to na pewno znajdziesz siłę, żeby pojechać, jak dla Ali też :D

Ja tego nie potrafię :P jak się dotykam to tak jakby dziecko było wszędzie. No chyba że się przeciąga, to wtedy łatwiej. Ale generalnie to jest jakby w rogalik wygięta i zajmuje cały brzuch :)

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    łeee, no to szkoda, mnie właśnie położna nauczyła jak to wyczuwać...

ALe mi teraz Mała po pęcherzu daje... DZisiaj u nas 34 tydz się zaczyna i fajny jest opis tego tyg na belly :-)
    Mała Czarna Ty to sobie może suwaczek o tydzień przesuń ;-)

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png

Wysłany: 11 września 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co tam masz na belly? :) bo mi 34 się jeszcze nie wyświetla. Wiesz, już nieraz myślałam o zmianie suwaczka, ale po każdej wizycie musiałabym przestawiać. Ja się nauczyłam, że dodaje 4 dni i wg tego liczę ;)

no jak Alicja ma nóżki na dole, to nieźle musisz w pęcherz dostawać. Mnie żebra bolą po kopniakach, a pęcherz to już w ogóle

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisze, ze dzieci urodzone między 34 a 37 tyg już nie sa nazywane wczesniakami a dziećmi urodzonymi przedwcześnie. Jest duże prawdopodobieństwo, ze ich pluca będą już sobie radzić z oddychaniem i zwykle nie potrzebuja juz oddzialu intensywnej terapii. Trochę mnie to uspokoilo ;-)

Czasami to aż zwijam się z bólu jak min tam próbuje kości biodrowe rozpychać. No ale cóż, trzeba żyć nadzieja, ze ksiezniczka kiedyś się opamięta i odwróci.

Mala_Czarna_89 lubi tę wiadomość

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png

Wysłany: 11 września 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To rzeczywiście ładnie piszą :) jeszcze troszkę, miesiąc to tak mało :)

Muszę się pochwalić, że w 2-3 dni skompletowałam prawie całą wyprawkę. Brakuje mi dosłownie kilka rzeczy:
    Coś do pępuszka (dalej nie wiem co), aspirator, majteczki jednorazowe, gaziki jałowe, sól fizjologiczna, wanienka (z auchana), materacyk do kołyski, baterie do karuzeli i niani, pojedyńcze ubranka i do mnie do szpitala- szczoteczka do zębów, żel pod prysznic, woda. Głupoty, ale trzeba mieć ;)
    Ale najważniejsze, że najdroższe rzeczy już kupione :)

Odpoczywam dzisiaj znowu (czyt. brzuch się spina). Dla męża obiad mi odpada- chce rybkę w occie która mam w lodówce i pieczywo. Miałam też w lodówce porządny rosół, właśnie zmieniam go w zupę krem z żółtej cukinii, do tego grzanki i nam wystarczy. Mam nadzieję, że to leżenie pomoże.
    Szwagierka dziś robi remont- maluje meble, tapetuje ściany, zawsze robiłyśmy to razem i trochę mi przykro, że nie mogę pomóc. No Ale trudno, muszę dbać o mojego szkraba :)

Ewwiel a ty się na te zakupy zebrać nie możesz ;)

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kiedy wozek będziesz miała?

U mnie też juz końcowe zakupy zostały. Jedziemy na nie po powrocie Nadii ze szkoły. Mala zje obiad i jedziemy :-) Mezus juz po nią pojechał wiec idę się przebierać:-)

A Ty Aniu wypoczywaj jak najwięcej :-)

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png

Wysłany: 11 września 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pochwalę się, co mi tam. Ale mi zupka wyszła :P pierwszy raz kombinowałam z żółtą cukinią- no więc rosół z prawdziwego zdarzenia, do tego ta cukinia + dwa ziemniaki, zblendowałam całość, doprawiłam i dodałam świeży szczypiorek, czipsy z surowego buraka i grzanki. Syyyyta, pyszna i zdrowa, jak się cieszę, że moja Laura lubi takie obiady :)

Na wózek niestety trzeba czekać kilka tygodni.. ale mam nadzieję, że przyjdzie wcześniej.

Udanych zakupów i koniecznie daj znać co fajnego nabyłaś :)

Już się kładę i robimy matematykę

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz po zakupach. Z zakupów dla Ali nie mam tylko wanienki. Reszta juz jest. Poza tym takie drobne rzeczy do szpitala (pojemniczki na szczoteczkę do zębów, kubek, maly szampon i żel pod prysznic itp). Poza tym w końcu kupiliśmy cyferki z naszym numerem do powieszenia na domu i dzwonek do drzwi. Poza tym spożywka i chemia do domu. Brzuch mi się spial kilka razy a Ala mnie nie oszczedzala z kopniakami.

Kolejna ksiezniczka z październik wczoraj się urodziła :-)

Skoro Twoja zupka taka smaczna to będę musiała wypróbować:-) mi ostatnio pyszna z soczewicy wyszla :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2015, 19:27

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png

Wysłany: 11 września 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To co dzisiaj kupiłaś dla Alicji? :)
    ja też się nacieszylam bo przyszła mi koszula do karmienia, łóżeczko, fotelik do samochodu, adaptery do wózka, pojemniki do mrożenia mleka i karuzela :)

No właśnie wszędzie piszą ze maluchy spia gdy my chodzimy a moja też tak wywija ze prawie równowagę tracę ;)

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez to spanie Ali w czasie chodzenia często się nie sprawdza. A powiedz mi gdzie czujesz czkawkę? Bo ja ciągle czuje na dole. Niby ona glowke ma do góry a czkawkę czuje na dole, teraz przy lewym jajniki jakby.

Co kupiłam? A takie podstawowe rzeczy, których mi brakowało: Pampersy, chusteczki do pupy do szpitala, płatki kosmetyczne. Dla sieie mini szampon, żel pod prysznic, plastikowe etui na szare mydlo i szczoteczkę do zebow. Jeszcze tylko nie mam tej wanieniki, gazikow jalowych i czegos na gorączkę do niemowląt.
    Jak wróciliśmy to spakowalam torbe do szpitala z moimi rzeczami ( brakuje tylko tych podręcznych rzeczy typu grzebień, gumka, tel, ładowarka, woda). No i musze dopytać polozna co dla Ali do szpitala musze zabrać, wiec jeszcze tylko to dorzucę później.

Jestem dzisiaj padnieta i chyba szybciej pójdę spać, ale na razie Ala wariuje i nie daje zasnąć.

Widzę, ze u Ciebie udany dzień jesli chodzi o dostawy. Czekam na fotki :-)

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
‹‹ 272 273 274 275 276 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ