X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)
Odpowiedz

Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)

Oceń ten wątek:
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu, kocyk śliczny :-)

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję fakt śliczny :) i super jakościowo cieszę się ze nie kupiłam chińskiego G..
    Sprzatam dpbie troche, jest energia I chęci. Gdy np przecieralam salon to założyłam bramkę żeby Regan nie rozdeptal wszystkiego. No i zdziwiony jakiś ze pani tyle na nogach zamiast leżeć ;)
    Czasem zaczynam wierzyć ze po porodzie wrócą chęci do życia :D

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli napracowalas się dzisiaj :-)

U mnie powróciły skurcze. Przez jakiś czas byly regularne co 3-4 min, ale niezbyt bolesne. Po kąpieli dalej sa o takiej samej sile się o większym rozstrzale między nimi. Teraz mam różnie, czasem co 20 min, czasem 11, czasem co 8, 6 3 min. Wiec nieregularne... Trzeci tydzien ze skurczami, już mam ich dość...

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png

Wysłany: 28 września 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na twoim miejscu podjechalabym na IP

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam aż będą znów regularne. Wole czekać na to w domu niż w szpitalu. A jak to jest z IP? W tym naszym najbliższym szpitalu jest tak, ze jak juz podłącza cię pod ktg to muszą cie położyć na oddział na 4 dni żeby dostać kasę zwrócona z NFZ za to. Dla mnie to głupota. W każdym razie tak mi mowila mogą gin, ze w tym pobliskim szpitalu to na oddział klada od razu.
    Ale z tego co widzę wszędzie tak nie jest, wiec juz zglupialam. Ale i tak jak pojadę to juz do tego szpitala dalej, w ktorym chce rodzic.

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png

Wysłany: 28 września 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak samo było w szpitalu gdzie byłam na podtrzymaniu. Zanim mnie jeszcze lekarz zobaczył musiałam podpisać zgodę na przyjęcie na oddział, chore.
    w tym gdzie będę rodzic zawsze najpierw badanie + usg. Byłam też z Laura 2 tygodnie przed porodem i puścili mnie do domu

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Więc wszystko zalezy od szpitala??? Ale głupie to. Przecież jeden NFZ więc wszędzie powinno być tak samo...

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png

Wysłany: 28 września 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem od czego ale po co maja się przepracowywac jak nie dostaną za to pieniędzy. Druga rzecz ze np mój gin musi się rozliczać z każdego wykonanego usg wiec pewnie nie chcą "nadużywać"

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwoniłam koło 21.00 do poloznej i kazala jechać na IP do szpitala gdzie chce rodzic, bo tam nie zatrzymują w szpitalu jeśli nie ma potrzeby. No i przy skurczach co 2-3 min szyjka ani drgnela. Dluga i zamknieta, wiec wróciłam do domu. No i dalej się mecze ze skurczami przybierajacymi na sile.

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png

Wysłany: 29 września 2015, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli jednak bylas.
    Oj to masz tak jak Gianna, ale tak jak pisalas- lepiej się męczyć w domu.
    Dużo siły!

yiDgp1.png
    kqdgp2.png

Wysłany: 29 września 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś z rana czułam się nieciążowo- zupka pyka na gazie, drugie danie w połowie zrobione, sernik w piekarniku. Ale przychodzi taki moment, że po prostu plecy zaczynają boleć, więc teraz godzinka oddechu, a potem przyjdzie Laura :)

Na belly i fb mamy w sumie już 5 bobasów :)

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Beata83 Przyjaciółka

Wysłany: 29 września 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :) Antosia urodziła się 25.09.15 o 1.10, waga 3600g 55cm jestesmy już w domu w wolnym czasie dodam zdjęcia.

ewwiel, Mala_Czarna_89, dorocia2324 lubią tę wiadomość

Beata83
    200902064565.png

201509251765.png[/ur
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata gratulacje!!! I czekamy na relacje;-)

Mala Czarna fajnie, ze masz taka werwę:-) ja wstawiłam obiad do piekarnika i czekam na położna. Później też chciałam jablecznik zrobić, bo nie nadążamy jeść jablek i zaczynają nam się psuć, wiec trzeba coś z nimi zrobić. Ale też co trochę muszę siadać i odpoczywać, bo juz mi strasznie ciężko ostatnio...

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png

Wysłany: 29 września 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata gratuluję :)

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my jesteśmy po wizycie położnej. Wszystko ok. Serce malej pod brzuchem dopiero znalazła, co wskazuje na to, ze mala jest już nisko w trzonie macicy. Przeszkolila mi męża w temacie porodu. Powiedziala jakie będą jego zadania, pokazala masaże, mówiła czego on ma pilnować w czasie porodu. Zostawila nam plan porodu do wypełnienia. I na koniec rzuciła tekst, ze może w przyszłym tyg spotkamy się już po porodzie. Ale tym tekstem dala mi nadzieje na zakończenie tych męczarnii skurczowych. Przywróciła mi chęci do życia i wyczekiwania "tego" dnia ;-)

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png

Wysłany: 29 września 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha dobre :D
    A jakie wrażenie zrobiła na mężu? ;)

yiDgp1.png
    kqdgp2.png

Wysłany: 29 września 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My właśnie skonczylysmy układać w kolejności chronologicznej zdjęcia od czasów gdy byłam w pierwszej ciąży do tej ciąży uffff.
    Ale jak tak patrzyłam na Laurkę-niemowlaczka to wiem ze w brzuchu mam kolejna slicznotke ;)

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż już 2 raz wizytami położna, ale wtedy tylko się przywitali :-) ogólnie bardzo jest zadowolony. Ja dostałam powera. Po wczorajszym ciężkim dniu i ciągłym bólu byłam od rana bardzo przybita i zniechęcona. A teraz mimo skurczy mam chęci do robienia czegokolwiek. Nawet upiekłam ten jablecznik:-) byla mi ta wizyta położnej potrzebna dla mojej kondycji psychicznej :-)

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata gratulacje!!!!

My dzis mielismy szczepienie. Natus wazy 9kg i ma 69,5cm. Dzis zsunal sie z lozka i stanal sobie zadowolony oczywiscie caly czas przy nim siedzialam. No i pelzac zaczyna powoli do przodu :) Moj synus :)

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 01:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorocie, gratulujemy kolejnych postępów:-) zdolny chłopczyk :-)

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
‹‹ 288 289 290 291 292 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ