X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)
Odpowiedz

Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)

Oceń ten wątek:
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu, kocyk śliczny :-)

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję fakt śliczny :) i super jakościowo cieszę się ze nie kupiłam chińskiego G..
    Sprzatam dpbie troche, jest energia I chęci. Gdy np przecieralam salon to założyłam bramkę żeby Regan nie rozdeptal wszystkiego. No i zdziwiony jakiś ze pani tyle na nogach zamiast leżeć ;)
    Czasem zaczynam wierzyć ze po porodzie wrócą chęci do życia :D

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli napracowalas się dzisiaj :-)

U mnie powróciły skurcze. Przez jakiś czas byly regularne co 3-4 min, ale niezbyt bolesne. Po kąpieli dalej sa o takiej samej sile się o większym rozstrzale między nimi. Teraz mam różnie, czasem co 20 min, czasem 11, czasem co 8, 6 3 min. Wiec nieregularne... Trzeci tydzien ze skurczami, już mam ich dość...

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png

Wysłany: 28 września 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na twoim miejscu podjechalabym na IP

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam aż będą znów regularne. Wole czekać na to w domu niż w szpitalu. A jak to jest z IP? W tym naszym najbliższym szpitalu jest tak, ze jak juz podłącza cię pod ktg to muszą cie położyć na oddział na 4 dni żeby dostać kasę zwrócona z NFZ za to. Dla mnie to głupota. W każdym razie tak mi mowila mogą gin, ze w tym pobliskim szpitalu to na oddział klada od razu.
    Ale z tego co widzę wszędzie tak nie jest, wiec juz zglupialam. Ale i tak jak pojadę to juz do tego szpitala dalej, w ktorym chce rodzic.

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png

Wysłany: 28 września 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak samo było w szpitalu gdzie byłam na podtrzymaniu. Zanim mnie jeszcze lekarz zobaczył musiałam podpisać zgodę na przyjęcie na oddział, chore.
    w tym gdzie będę rodzic zawsze najpierw badanie + usg. Byłam też z Laura 2 tygodnie przed porodem i puścili mnie do domu

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Więc wszystko zalezy od szpitala??? Ale głupie to. Przecież jeden NFZ więc wszędzie powinno być tak samo...

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png

Wysłany: 28 września 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem od czego ale po co maja się przepracowywac jak nie dostaną za to pieniędzy. Druga rzecz ze np mój gin musi się rozliczać z każdego wykonanego usg wiec pewnie nie chcą "nadużywać"

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwoniłam koło 21.00 do poloznej i kazala jechać na IP do szpitala gdzie chce rodzic, bo tam nie zatrzymują w szpitalu jeśli nie ma potrzeby. No i przy skurczach co 2-3 min szyjka ani drgnela. Dluga i zamknieta, wiec wróciłam do domu. No i dalej się mecze ze skurczami przybierajacymi na sile.

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png

Wysłany: 29 września 2015, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli jednak bylas.
    Oj to masz tak jak Gianna, ale tak jak pisalas- lepiej się męczyć w domu.
    Dużo siły!

yiDgp1.png
    kqdgp2.png

Wysłany: 29 września 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś z rana czułam się nieciążowo- zupka pyka na gazie, drugie danie w połowie zrobione, sernik w piekarniku. Ale przychodzi taki moment, że po prostu plecy zaczynają boleć, więc teraz godzinka oddechu, a potem przyjdzie Laura :)

Na belly i fb mamy w sumie już 5 bobasów :)

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Beata83 Przyjaciółka

Wysłany: 29 września 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :) Antosia urodziła się 25.09.15 o 1.10, waga 3600g 55cm jestesmy już w domu w wolnym czasie dodam zdjęcia.

ewwiel, Mala_Czarna_89, dorocia2324 lubią tę wiadomość

Beata83
    200902064565.png

201509251765.png[/ur
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata gratulacje!!! I czekamy na relacje;-)

Mala Czarna fajnie, ze masz taka werwę:-) ja wstawiłam obiad do piekarnika i czekam na położna. Później też chciałam jablecznik zrobić, bo nie nadążamy jeść jablek i zaczynają nam się psuć, wiec trzeba coś z nimi zrobić. Ale też co trochę muszę siadać i odpoczywać, bo juz mi strasznie ciężko ostatnio...

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png

Wysłany: 29 września 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata gratuluję :)

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my jesteśmy po wizycie położnej. Wszystko ok. Serce malej pod brzuchem dopiero znalazła, co wskazuje na to, ze mala jest już nisko w trzonie macicy. Przeszkolila mi męża w temacie porodu. Powiedziala jakie będą jego zadania, pokazala masaże, mówiła czego on ma pilnować w czasie porodu. Zostawila nam plan porodu do wypełnienia. I na koniec rzuciła tekst, ze może w przyszłym tyg spotkamy się już po porodzie. Ale tym tekstem dala mi nadzieje na zakończenie tych męczarnii skurczowych. Przywróciła mi chęci do życia i wyczekiwania "tego" dnia ;-)

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png

Wysłany: 29 września 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha dobre :D
    A jakie wrażenie zrobiła na mężu? ;)

yiDgp1.png
    kqdgp2.png

Wysłany: 29 września 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My właśnie skonczylysmy układać w kolejności chronologicznej zdjęcia od czasów gdy byłam w pierwszej ciąży do tej ciąży uffff.
    Ale jak tak patrzyłam na Laurkę-niemowlaczka to wiem ze w brzuchu mam kolejna slicznotke ;)

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż już 2 raz wizytami położna, ale wtedy tylko się przywitali :-) ogólnie bardzo jest zadowolony. Ja dostałam powera. Po wczorajszym ciężkim dniu i ciągłym bólu byłam od rana bardzo przybita i zniechęcona. A teraz mimo skurczy mam chęci do robienia czegokolwiek. Nawet upiekłam ten jablecznik:-) byla mi ta wizyta położnej potrzebna dla mojej kondycji psychicznej :-)

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata gratulacje!!!!

My dzis mielismy szczepienie. Natus wazy 9kg i ma 69,5cm. Dzis zsunal sie z lozka i stanal sobie zadowolony oczywiscie caly czas przy nim siedzialam. No i pelzac zaczyna powoli do przodu :) Moj synus :)

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 01:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorocie, gratulujemy kolejnych postępów:-) zdolny chłopczyk :-)

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
‹‹ 288 289 290 291 292 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Globulki dopochwowe z mio-inozytolem – naturalne wsparcie w dniach płodnych

Szukasz prostego sposobu, aby naturalnie wspomóc Wasze starania o dziecko? Czy wiedziałaś, że odpowiednie wsparcie środowiska wewnątrz pochwy może ułatwić zadanie plemnikom partnera? Specjalne globulki z mio-inozytolem mogą poprawiać jakość śluzu i chronić komórki przed niekorzystnymi czynnikami. Dzięki temu plemniki mogą poruszać się szybciej i sprawniej w drodze do celu, co może zwiększać szansę na zapłodnienie. To łagodne rozwiązanie, które może stać się Waszym cichym sprzymierzeńcem w najważniejszych dniach cyklu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ