X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża a własna działalność gospodarcza
Odpowiedz

Ciąża a własna działalność gospodarcza

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edytaf5 wrote:
    Dziewczyny, zwolnienie lekarskie jest widoczne na PUE dopiero wtedy, jak lekarz dostarczy swoją kopię. Upewniałam się, bo mojego też długo nie było.

Wlasnie dzis mi to siostra powiedziala :-D hehe a ja po 4 dniach juz panikowalam :-D teraz pojawila mi sie data i kwoty za pierwsze i drugie l4, wyplate za dwa l4 dostane 28.08, a nastepna 1.09 i kolejna 08.09

polkosia, Mala_Czarna_89, rah lubią tę wiadomość

• olcia88 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę się pochwalić, że u mnie znów sprawnie. 3 decyzja jest na pue. Wysłałam w poniedziałek w piątek się wyświetliła. Każde zwolnienie mam od innego lekarza... na szczęscie nie robią problemu ;)

Któraś pytała o godziny- ja miałam kontrolę o 12.30 i mnie nie było :D

rah, FasUla, Mala_Czarna_89, polkosia lubią tę wiadomość

• ceska Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jutro zaczynam batalie :D
    Part 1 macierzyński :D

polkosia lubi tę wiadomość

oar8skjod4lwslof.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ceska gratulacje i powodzenia.

Dziewczyny konczy mi sie zus preferencyjny, księgi przygotowala dokumenty, te co w zusie kazali zua i zwua. Teraz tak ja sie musze wyrejestrować z ubezpieczenia, bo tak to sie robi, ale czy ja nie stracę jakos będąc na l4, ze mi inaczej zaczną naliczać?

km5st5odymuuq2ts.png
  • rah Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety nie pomogę, nie wiem.

Ceska a co trzeba zrobic zeby zacząć batalie o macierzyński?

Polkosia, ten sam dzien, czyli ile od pojawienia sie /zaniesieniu zwolnienia?
    I w ogole to jak sie czujesz?? Edt: Juz doczytałam gdzie indziej ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2015, 09:59

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak samo powinni naliczać

• aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny korzystałyście z tego czatu zus, długo czekałyście na poląćzenie?

km5st5odymuuq2ts.png
  • akira Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej,

Mam prośbę do dziewczyn, które otrzymały zasiłek. Czy moglybyscie zerknac do waszych pue i sprawdzic, co macie w naleznyc wplatach w miesiacu, w ktorym przeszlyscie na zwolnienie, czyli w miesiacu, w którym oplacalyscie ostatnia skladke za spoleczne? Chodzi mi konkretnie o rubryki: Numer deklaracji i Źródło deklaracji. Będę wdzięczna, bo u mnie coś jest pomieszane, tak jakby Zus wystawil za mnie deklaracje dra i to w dodatku od najwyzszej podstawy, gdzie ja zapłaciłam od najniższej :/

ex2bqtkfnrconmdf.png
  • akira Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ceska - Ty urodziłaś !!! Gratulacje :-) ładne imię wybraliście :-)

ex2bqtkfnrconmdf.png
  • akira Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rafka - co u Ciebie? daj znać, koniecznie!!!

Madzia - masz jakies wieści z ZUSu?

ex2bqtkfnrconmdf.png
  • steckajusta Nowa

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kochane.
    07.07 Prezydent podpisał nowelizację ustawy o zasiłkach macierzyńskich i od stycznia 2016 będą one drastycznie pomniejszone NApewno nie wszystkie wiedzą o tym, że istnieje taka inicjatywa społeczna: PomagamyMamom i tam można się zarejestrować, żeby tę pomoc otrzymać. Akcja trwa do jutra (25.08).Zostały tylko 2 dni by otrzymać pomoc w postaci zasiłku macierzyńskiego. Wyniesie on 2800zł. Zapraszam wszystkie zainteresowane przyszłe mamy (szczególnie te, które mają termin porodu jeszcze w tym roku ) Naprawdę warto. Moja koleżanka skorzystała i szkoda by było, żeby ta informacja nie dotarła do wszystkich potrzebujących mam

• polkosia Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rah, chodziło mi o to, że przelew tego samego dnia doszedł, którego podali w tabeli. W sensie, że nie dzień później. Ale ogólnie to zaniosłam drugie L4 21.07, a przelew miałam dopiero na 22.08.

rah lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • rah Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akira wrote:
    hej,

Mam prośbę do dziewczyn, które otrzymały zasiłek. Czy moglybyscie zerknac do waszych pue i sprawdzic, co macie w naleznyc wplatach w miesiacu, w ktorym przeszlyscie na zwolnienie, czyli w miesiacu, w którym oplacalyscie ostatnia skladke za spoleczne? Chodzi mi konkretnie o rubryki: Numer deklaracji i Źródło deklaracji. Będę wdzięczna, bo u mnie coś jest pomieszane, tak jakby Zus wystawil za mnie deklaracje dra i to w dodatku od najwyzszej podstawy, gdzie ja zapłaciłam od najniższej :/
    Numer 1, zródło płatnik. O to chodzi?

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.
  • rah Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akira wrote:
    ceska - Ty urodziłaś !!! Gratulacje :-) ładne imię wybraliście :-)
    Urodziła i nic sie nie chwali???:)

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
  • aagatkaa1984 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    steckajusta wrote:
    Cześć kochane.
    07.07 Prezydent podpisał nowelizację ustawy o zasiłkach macierzyńskich i od stycznia 2016 będą one drastycznie pomniejszone NApewno nie wszystkie wiedzą o tym, że istnieje taka inicjatywa społeczna: PomagamyMamom i tam można się zarejestrować, żeby tę pomoc otrzymać. Akcja trwa do jutra (25.08).Zostały tylko 2 dni by otrzymać pomoc w postaci zasiłku macierzyńskiego. Wyniesie on 2800zł. Zapraszam wszystkie zainteresowane przyszłe mamy (szczególnie te, które mają termin porodu jeszcze w tym roku ) Naprawdę warto. Moja koleżanka skorzystała i szkoda by było, żeby ta informacja nie dotarła do wszystkich potrzebujących mam

to jak już spamujesz, to spamuj z dobrymi informacjami. Ustawa częściowo wchodzi w życie 1 listopada

polkosia, Mala_Czarna_89 lubią tę wiadomość

km5st5odymuuq2ts.png
  • akira Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rah wrote:
    Numer 1, zródło płatnik. O to chodzi?

a ja mam nr 0 i zrodlo ZUS. ZUS sam sobie wypelnił moją deklarację. lece wyjasniac. Dzięki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2015, 12:26

ex2bqtkfnrconmdf.png
  • olcia88 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 1 i płatnik, ale kiedyś na preferencyjnych miałam 0 i ZUS, bo jeśli co miesiąc jest tak samo to zus sam sobie to wpisuje- tak mi tłumaczyła babka na infolinii- ale nie wiem jak to się ma przy zasiłkach, więc lepiej się dowiedz. Ale nie jedź biedulko od razu tylko skorzystaj z czata albo z infolinii.

Powodzenia

• ceska Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rah wrote:
    Urodziła i nic sie nie chwali???:)
    Urodzila urodzila i juz zecszpitala wyszla adaptacje wlasnie w domku mamy :)
    Ur. 22.08 o 3.40 waga piórkowa 2200 i 48cm :)
    Zaczne batalie ale najpierw musze miec akt urodzenia a mam weekendowe dziecko :) wiedz jutro dopiero akt urodzenia bede miała :)

rah, polkosia, Mala_Czarna_89 lubią tę wiadomość

oar8skjod4lwslof.png
  • Lilijka30 Przyjaciółka

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ceska GRARULACJE :-) i powodzenia z batalią ;-)

ceska lubi tę wiadomość

Lilijka30
  • rah Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje kochana!! Najpierw myslalam,ze moze idziesz na wcześniejszy macierzyński ;)
    Opowiadaj, jak było! Wody odeszły?no to masz swojego bombelaska obok juz,super;D

ceska lubi tę wiadomość

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
‹‹ 162 163 164 165 166 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ