Ciąża a własna działalność gospodarcza
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyedytaf5 wrote:Dziewczyny, zwolnienie lekarskie jest widoczne na PUE dopiero wtedy, jak lekarz dostarczy swoją kopię. Upewniałam się, bo mojego też długo nie było.
Wlasnie dzis mi to siostra powiedziala hehe a ja po 4 dniach juz panikowalam teraz pojawila mi sie data i kwoty za pierwsze i drugie l4, wyplate za dwa l4 dostane 28.08, a nastepna 1.09 i kolejna 08.09polkosia, Mala_Czarna_89, rah lubią tę wiadomość
-
Muszę się pochwalić, że u mnie znów sprawnie. 3 decyzja jest na pue. Wysłałam w poniedziałek w piątek się wyświetliła. Każde zwolnienie mam od innego lekarza... na szczęscie nie robią problemu
Któraś pytała o godziny- ja miałam kontrolę o 12.30 i mnie nie byłorah, FasUla, Mala_Czarna_89, polkosia lubią tę wiadomość
-
Ceska gratulacje i powodzenia.
Dziewczyny konczy mi sie zus preferencyjny, księgi przygotowala dokumenty, te co w zusie kazali zua i zwua. Teraz tak ja sie musze wyrejestrować z ubezpieczenia, bo tak to sie robi, ale czy ja nie stracę jakos będąc na l4, ze mi inaczej zaczną naliczać? -
Ja niestety nie pomogę, nie wiem.
Ceska a co trzeba zrobic zeby zacząć batalie o macierzyński?
Polkosia, ten sam dzien, czyli ile od pojawienia sie /zaniesieniu zwolnienia?
I w ogole to jak sie czujesz?? Edt: Juz doczytałam gdzie indziejWiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2015, 09:59
-
nick nieaktualny
-
hej,
Mam prośbę do dziewczyn, które otrzymały zasiłek. Czy moglybyscie zerknac do waszych pue i sprawdzic, co macie w naleznyc wplatach w miesiacu, w ktorym przeszlyscie na zwolnienie, czyli w miesiacu, w którym oplacalyscie ostatnia skladke za spoleczne? Chodzi mi konkretnie o rubryki: Numer deklaracji i Źródło deklaracji. Będę wdzięczna, bo u mnie coś jest pomieszane, tak jakby Zus wystawil za mnie deklaracje dra i to w dodatku od najwyzszej podstawy, gdzie ja zapłaciłam od najniższej -
Cześć kochane.
07.07 Prezydent podpisał nowelizację ustawy o zasiłkach macierzyńskich i od stycznia 2016 będą one drastycznie pomniejszone NApewno nie wszystkie wiedzą o tym, że istnieje taka inicjatywa społeczna: PomagamyMamom i tam można się zarejestrować, żeby tę pomoc otrzymać. Akcja trwa do jutra (25.08).Zostały tylko 2 dni by otrzymać pomoc w postaci zasiłku macierzyńskiego. Wyniesie on 2800zł. Zapraszam wszystkie zainteresowane przyszłe mamy (szczególnie te, które mają termin porodu jeszcze w tym roku ) Naprawdę warto. Moja koleżanka skorzystała i szkoda by było, żeby ta informacja nie dotarła do wszystkich potrzebujących mam -
Rah, chodziło mi o to, że przelew tego samego dnia doszedł, którego podali w tabeli. W sensie, że nie dzień później. Ale ogólnie to zaniosłam drugie L4 21.07, a przelew miałam dopiero na 22.08.
rah lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
akira wrote:hej,
Mam prośbę do dziewczyn, które otrzymały zasiłek. Czy moglybyscie zerknac do waszych pue i sprawdzic, co macie w naleznyc wplatach w miesiacu, w ktorym przeszlyscie na zwolnienie, czyli w miesiacu, w którym oplacalyscie ostatnia skladke za spoleczne? Chodzi mi konkretnie o rubryki: Numer deklaracji i Źródło deklaracji. Będę wdzięczna, bo u mnie coś jest pomieszane, tak jakby Zus wystawil za mnie deklaracje dra i to w dodatku od najwyzszej podstawy, gdzie ja zapłaciłam od najniższej -
steckajusta wrote:Cześć kochane.
07.07 Prezydent podpisał nowelizację ustawy o zasiłkach macierzyńskich i od stycznia 2016 będą one drastycznie pomniejszone NApewno nie wszystkie wiedzą o tym, że istnieje taka inicjatywa społeczna: PomagamyMamom i tam można się zarejestrować, żeby tę pomoc otrzymać. Akcja trwa do jutra (25.08).Zostały tylko 2 dni by otrzymać pomoc w postaci zasiłku macierzyńskiego. Wyniesie on 2800zł. Zapraszam wszystkie zainteresowane przyszłe mamy (szczególnie te, które mają termin porodu jeszcze w tym roku ) Naprawdę warto. Moja koleżanka skorzystała i szkoda by było, żeby ta informacja nie dotarła do wszystkich potrzebujących mam
to jak już spamujesz, to spamuj z dobrymi informacjami. Ustawa częściowo wchodzi w życie 1 listopadapolkosia, Mala_Czarna_89 lubią tę wiadomość
-
Ja mam 1 i płatnik, ale kiedyś na preferencyjnych miałam 0 i ZUS, bo jeśli co miesiąc jest tak samo to zus sam sobie to wpisuje- tak mi tłumaczyła babka na infolinii- ale nie wiem jak to się ma przy zasiłkach, więc lepiej się dowiedz. Ale nie jedź biedulko od razu tylko skorzystaj z czata albo z infolinii.
Powodzenia -
rah wrote:Urodziła i nic sie nie chwali???
Ur. 22.08 o 3.40 waga piórkowa 2200 i 48cm
Zaczne batalie ale najpierw musze miec akt urodzenia a mam weekendowe dziecko wiedz jutro dopiero akt urodzenia bede miała
rah, polkosia, Mala_Czarna_89 lubią tę wiadomość
-
Gratulacje kochana!! Najpierw myslalam,ze moze idziesz na wcześniejszy macierzyński
Opowiadaj, jak było! Wody odeszły?no to masz swojego bombelaska obok juz,super;Dceska lubi tę wiadomość