X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża a własna działalność gospodarcza
Odpowiedz

Ciąża a własna działalność gospodarcza

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edytaf5 wrote:
    Dziewczyny, zwolnienie lekarskie jest widoczne na PUE dopiero wtedy, jak lekarz dostarczy swoją kopię. Upewniałam się, bo mojego też długo nie było.

Wlasnie dzis mi to siostra powiedziala :-D hehe a ja po 4 dniach juz panikowalam :-D teraz pojawila mi sie data i kwoty za pierwsze i drugie l4, wyplate za dwa l4 dostane 28.08, a nastepna 1.09 i kolejna 08.09

polkosia, Mala_Czarna_89, rah lubią tę wiadomość

• olcia88 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę się pochwalić, że u mnie znów sprawnie. 3 decyzja jest na pue. Wysłałam w poniedziałek w piątek się wyświetliła. Każde zwolnienie mam od innego lekarza... na szczęscie nie robią problemu ;)

Któraś pytała o godziny- ja miałam kontrolę o 12.30 i mnie nie było :D

rah, FasUla, Mala_Czarna_89, polkosia lubią tę wiadomość

• ceska Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jutro zaczynam batalie :D
    Part 1 macierzyński :D

polkosia lubi tę wiadomość

oar8skjod4lwslof.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ceska gratulacje i powodzenia.

Dziewczyny konczy mi sie zus preferencyjny, księgi przygotowala dokumenty, te co w zusie kazali zua i zwua. Teraz tak ja sie musze wyrejestrować z ubezpieczenia, bo tak to sie robi, ale czy ja nie stracę jakos będąc na l4, ze mi inaczej zaczną naliczać?

km5st5odymuuq2ts.png
  • rah Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety nie pomogę, nie wiem.

Ceska a co trzeba zrobic zeby zacząć batalie o macierzyński?

Polkosia, ten sam dzien, czyli ile od pojawienia sie /zaniesieniu zwolnienia?
    I w ogole to jak sie czujesz?? Edt: Juz doczytałam gdzie indziej ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2015, 09:59

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak samo powinni naliczać

• aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny korzystałyście z tego czatu zus, długo czekałyście na poląćzenie?

km5st5odymuuq2ts.png
  • akira Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej,

Mam prośbę do dziewczyn, które otrzymały zasiłek. Czy moglybyscie zerknac do waszych pue i sprawdzic, co macie w naleznyc wplatach w miesiacu, w ktorym przeszlyscie na zwolnienie, czyli w miesiacu, w którym oplacalyscie ostatnia skladke za spoleczne? Chodzi mi konkretnie o rubryki: Numer deklaracji i Źródło deklaracji. Będę wdzięczna, bo u mnie coś jest pomieszane, tak jakby Zus wystawil za mnie deklaracje dra i to w dodatku od najwyzszej podstawy, gdzie ja zapłaciłam od najniższej :/

ex2bqtkfnrconmdf.png
  • akira Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ceska - Ty urodziłaś !!! Gratulacje :-) ładne imię wybraliście :-)

ex2bqtkfnrconmdf.png
  • akira Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rafka - co u Ciebie? daj znać, koniecznie!!!

Madzia - masz jakies wieści z ZUSu?

ex2bqtkfnrconmdf.png
  • steckajusta Nowa

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kochane.
    07.07 Prezydent podpisał nowelizację ustawy o zasiłkach macierzyńskich i od stycznia 2016 będą one drastycznie pomniejszone NApewno nie wszystkie wiedzą o tym, że istnieje taka inicjatywa społeczna: PomagamyMamom i tam można się zarejestrować, żeby tę pomoc otrzymać. Akcja trwa do jutra (25.08).Zostały tylko 2 dni by otrzymać pomoc w postaci zasiłku macierzyńskiego. Wyniesie on 2800zł. Zapraszam wszystkie zainteresowane przyszłe mamy (szczególnie te, które mają termin porodu jeszcze w tym roku ) Naprawdę warto. Moja koleżanka skorzystała i szkoda by było, żeby ta informacja nie dotarła do wszystkich potrzebujących mam

• polkosia Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rah, chodziło mi o to, że przelew tego samego dnia doszedł, którego podali w tabeli. W sensie, że nie dzień później. Ale ogólnie to zaniosłam drugie L4 21.07, a przelew miałam dopiero na 22.08.

rah lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • rah Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akira wrote:
    hej,

Mam prośbę do dziewczyn, które otrzymały zasiłek. Czy moglybyscie zerknac do waszych pue i sprawdzic, co macie w naleznyc wplatach w miesiacu, w ktorym przeszlyscie na zwolnienie, czyli w miesiacu, w którym oplacalyscie ostatnia skladke za spoleczne? Chodzi mi konkretnie o rubryki: Numer deklaracji i Źródło deklaracji. Będę wdzięczna, bo u mnie coś jest pomieszane, tak jakby Zus wystawil za mnie deklaracje dra i to w dodatku od najwyzszej podstawy, gdzie ja zapłaciłam od najniższej :/
    Numer 1, zródło płatnik. O to chodzi?

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.
  • rah Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akira wrote:
    ceska - Ty urodziłaś !!! Gratulacje :-) ładne imię wybraliście :-)
    Urodziła i nic sie nie chwali???:)

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
  • aagatkaa1984 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    steckajusta wrote:
    Cześć kochane.
    07.07 Prezydent podpisał nowelizację ustawy o zasiłkach macierzyńskich i od stycznia 2016 będą one drastycznie pomniejszone NApewno nie wszystkie wiedzą o tym, że istnieje taka inicjatywa społeczna: PomagamyMamom i tam można się zarejestrować, żeby tę pomoc otrzymać. Akcja trwa do jutra (25.08).Zostały tylko 2 dni by otrzymać pomoc w postaci zasiłku macierzyńskiego. Wyniesie on 2800zł. Zapraszam wszystkie zainteresowane przyszłe mamy (szczególnie te, które mają termin porodu jeszcze w tym roku ) Naprawdę warto. Moja koleżanka skorzystała i szkoda by było, żeby ta informacja nie dotarła do wszystkich potrzebujących mam

to jak już spamujesz, to spamuj z dobrymi informacjami. Ustawa częściowo wchodzi w życie 1 listopada

polkosia, Mala_Czarna_89 lubią tę wiadomość

km5st5odymuuq2ts.png
  • akira Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rah wrote:
    Numer 1, zródło płatnik. O to chodzi?

a ja mam nr 0 i zrodlo ZUS. ZUS sam sobie wypelnił moją deklarację. lece wyjasniac. Dzięki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2015, 12:26

ex2bqtkfnrconmdf.png
  • olcia88 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 1 i płatnik, ale kiedyś na preferencyjnych miałam 0 i ZUS, bo jeśli co miesiąc jest tak samo to zus sam sobie to wpisuje- tak mi tłumaczyła babka na infolinii- ale nie wiem jak to się ma przy zasiłkach, więc lepiej się dowiedz. Ale nie jedź biedulko od razu tylko skorzystaj z czata albo z infolinii.

Powodzenia

• ceska Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rah wrote:
    Urodziła i nic sie nie chwali???:)
    Urodzila urodzila i juz zecszpitala wyszla adaptacje wlasnie w domku mamy :)
    Ur. 22.08 o 3.40 waga piórkowa 2200 i 48cm :)
    Zaczne batalie ale najpierw musze miec akt urodzenia a mam weekendowe dziecko :) wiedz jutro dopiero akt urodzenia bede miała :)

rah, polkosia, Mala_Czarna_89 lubią tę wiadomość

oar8skjod4lwslof.png
  • Lilijka30 Przyjaciółka

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ceska GRARULACJE :-) i powodzenia z batalią ;-)

ceska lubi tę wiadomość

Lilijka30
  • rah Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje kochana!! Najpierw myslalam,ze moze idziesz na wcześniejszy macierzyński ;)
    Opowiadaj, jak było! Wody odeszły?no to masz swojego bombelaska obok juz,super;D

ceska lubi tę wiadomość

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
‹‹ 162 163 164 165 166 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ