X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża a własna działalność gospodarcza
Odpowiedz

Ciąża a własna działalność gospodarcza

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ceska gratuluje Kruszynka:)

ceska lubi tę wiadomość

• olkaa90 Koleżanka

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    18 sierpnia mąż zanosił moje dokumenty w związku z kontrolą do ZUSu. Dzisiaj dzwonił tam zapytać na jaki pokój może donieść moją dokumentację medyczną od lekarza (lekarz był na urlopie dlatego to dostarczam później), a babka mówi mu, że moje dokumenty są u naczelnika i do końca tygodnia przyjdzie decyzja do domu... oni wysyłają tylko odmowy z tego co kojarzę prawda? :(

edit: ceska gratulacje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2015, 13:41

• akira Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,

co tu taka cisza? Ja tez się nie odzywam, bo byłam przez 2 dni w sporym stresie - zaginęło moje dra, ale na szczęscie się znalazło. Trochę nas-ciezarowki te przeprawy z zus kosztują nerwów... :/

Ola, możesz zadzwonic na infolinie i powinnas czegos sie dowiedziec, co do Ciebie wysłano. Niekoniecznie musi to być odmowa, moze dalsze wyjasnienia. Trzymam kciuki!

ex2bqtkfnrconmdf.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki szybkie pytanie: skoro w zakładce zasiłki wyświetliło zasiłek chorobowy, nr sprawy, data decyzji i okres wnioskowany bez zadnych kwot to co to oznacza???

edit:
    jestem czarnowłosą blondynką :P po rozwinięciu są kwoty, dostałam, dostałam! bez żadnych kontroli!!!! Posikam się ze szczęścia :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2015, 11:46

polkosia, rah, ceska, FasUla, Pchelkaa, olcia88 lubią tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Sue87 Koleżanka

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja znowu rozkminiam!.. ktoś pomoże? =/

Miałam isc od 1 wrzesnia na L4 ale nie ide, nie chce płacić najwyższej składki po raz 4.. podobno jak pojde chociaz na kilka dni na L4 we wrześniu i np w październiku to nie musze już płacić najwyżsych składek tylko zwykłe preferencyjne? czy ktoś to moze potwierdzić albo wyjaśnić dlaczego tak jest...? przysługuje mi wciaz preferencyjny ale jestem po zmianie kodu na najwyższy grrr.. chodzi o to zeby np jak pojde na L4 w listopadzie nie zmniejszyli mi nagle tej podstawy składek..

ckaicsqvntdeeclt.png

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue ja placilam najwyzsze za kwiecien, maj, czerwiec. od 18 lipca poszlam na l4 i za lipiec placilam juz najnizsze. zaufalam ksiegowej w tej kwestii i dostalam wysokie l4

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • hexa Koleżanka

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sue potwierdzam, że miesiące w których chociaż 1 dzień "wypadł Ci" z powodu choroby nie są brane do wyliczenia podstawy wymiaru zasiłku. na 100% - sprawdzone na sobie:)byłam 5 dni na l4 na przełomie miesięcy i za te miesiące placiłam małe składki..

i mam pytanko do dziewczyn, które już są na macierzyńskim.. na pue powinien być rozpisany cały macierzyński - tzn na pełny rok?? bo mi pojawiło sie info o macierzyńskim, że okres uprawnienia do świadczenia tylko do końca tego roku.. a powinno być do sierpnia 2016.. czy oni "rozbijają" decyzję na lata kalendarzowe??

polkosia lubi tę wiadomość

hexa
  • akira Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala_Czarna_89 - gratulacje :-) Napisz, proszę, jak długo prowadzisz dg. dzięki.

ex2bqtkfnrconmdf.png

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akira szczerze? od 2 kwietnia. Właściwie to można powiedzieć, że zalegalizowałam to, co robiłam od dawna

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Sue87 Koleżanka

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow.. serio? Ile to człowiek jeszcze musi sie nauczyć...

Czyli teraz we wrzesniu płace składke koło 3.700zł za sierpień (3 składka) i ide sobie np na tydzień L4 we wrzesniu to potem za wrzesień w październiku płacę już tylko kwotę koło 500zł czyli preferencyjną?

ckaicsqvntdeeclt.png
  • akira Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala_Czarna_89 - szczęściara! Az się nie chce wierzyć, że Cie nie kontrolowali. Opłacałaś od najwyższej podstawy? Pozytywnie zazdroszczę :-) Ja prowadze działalnośc od zeszłego roku, na zwolnieniu jestem od poczatku lipca i dotad nie mam decyzji. Tylko nerwy mi popsuli z tym znikajacym dra i info, że moga mi w zwiazku z brakiem dra nie przyznac zasiłku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2015, 14:58

ex2bqtkfnrconmdf.png

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akira sama jestem w szoku. Odprowadzałam od 9tys, czyli nie od najwyższej ale wysokiej. 20 lipca zawiozłam pierwsze l4 obowiązujące od 18 lipca. A co wyświetla ci się w pue?

edit:
    tak się zastanawiam- czy te kwoty jeszcze mogą mi zniknąć?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2015, 15:06

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • akira Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w PUE w zasiłkach mam info: Brak elementów do wyświetlenia. W przyszlym tgodniu zaniosę trzecie juz zwolnienie...

ex2bqtkfnrconmdf.png
  • akira Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala_Czarna_89 wrote:
    tak się zastanawiam- czy te kwoty jeszcze mogą mi zniknąć?

Pamietam, że rafce zniknęło info o decyzji, ale nie miała kwot. Jeśli u Ciebie są kwoty, to spodziewaj się lada moment przelewu :-)

Mala_Czarna_89, polkosia lubią tę wiadomość

ex2bqtkfnrconmdf.png

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też miałam cały czas brak elementów do wyświetlenia. Jeszcze wczoraj wieczorem patrzyłam i tak było.
    A dziś przed południem od razu wszystko włącznie z kwotami. I wszędzie data wypłaty: 8.09 (też zaniosłam już 3 l4, z czego jedne od internisty). A data decyzji wczorajsza

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje :D

U mnie dzisiaj pismo z wezwaniem jakimś, że na koncie są nieprawidłowości za lipiec i DRA się nie zgadza... Co ta księgowa znów namieszała?!

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • rah Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje :)
    Chyba nie powinno zniknąć! Na resztę pytań odpowiedzi nie znam.

U mnie była kontrola, jestem na zwolnieniu od 15 czerwca i po wydaniu dećyzji, takze sie nie spieszyli. Nie otworzyłam, brałam prysznic i dupa. Mysla ze mnie nie było ;p

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to jest chore.. Mój maz ost 15 minut stal pod drzwiami, pukał, dzwonił i telefonowal, a ha byłam pod prysznicem i absolutnie nic nie słyszałam. I co teraz musisz złożyć wyjaśnienie ze się kapalas??? Właściwie to możemy hulać na mieście a w razie czego podawać taki argument ;)

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • rah Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie nie wiem co napisac, ale chyba tak zrobie. Słyszałam, ze 3 razy dzwoniły....

FasUla lubi tę wiadomość

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A skąd wiesz ze to one? Zostawiły jakieś pisemko? Czy dopiero później przysyłają? Zastanawiam się czy podajadokladna godz kiedy byly

perelka89 lubi tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
‹‹ 163 164 165 166 167 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ