Ciąża a własna działalność gospodarcza
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
18 sierpnia mąż zanosił moje dokumenty w związku z kontrolą do ZUSu. Dzisiaj dzwonił tam zapytać na jaki pokój może donieść moją dokumentację medyczną od lekarza (lekarz był na urlopie dlatego to dostarczam później), a babka mówi mu, że moje dokumenty są u naczelnika i do końca tygodnia przyjdzie decyzja do domu... oni wysyłają tylko odmowy z tego co kojarzę prawda?
edit: ceska gratulacjeWiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2015, 13:41
-
Cześć dziewczyny,
co tu taka cisza? Ja tez się nie odzywam, bo byłam przez 2 dni w sporym stresie - zaginęło moje dra, ale na szczęscie się znalazło. Trochę nas-ciezarowki te przeprawy z zus kosztują nerwów...
Ola, możesz zadzwonic na infolinie i powinnas czegos sie dowiedziec, co do Ciebie wysłano. Niekoniecznie musi to być odmowa, moze dalsze wyjasnienia. Trzymam kciuki! -
Kobietki szybkie pytanie: skoro w zakładce zasiłki wyświetliło zasiłek chorobowy, nr sprawy, data decyzji i okres wnioskowany bez zadnych kwot to co to oznacza???
edit:
jestem czarnowłosą blondynką po rozwinięciu są kwoty, dostałam, dostałam! bez żadnych kontroli!!!! Posikam się ze szczęściaWiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2015, 11:46
polkosia, rah, ceska, FasUla, Pchelkaa, olcia88 lubią tę wiadomość
-
A ja znowu rozkminiam!.. ktoś pomoże?
Miałam isc od 1 wrzesnia na L4 ale nie ide, nie chce płacić najwyższej składki po raz 4.. podobno jak pojde chociaz na kilka dni na L4 we wrześniu i np w październiku to nie musze już płacić najwyżsych składek tylko zwykłe preferencyjne? czy ktoś to moze potwierdzić albo wyjaśnić dlaczego tak jest...? przysługuje mi wciaz preferencyjny ale jestem po zmianie kodu na najwyższy grrr.. chodzi o to zeby np jak pojde na L4 w listopadzie nie zmniejszyli mi nagle tej podstawy składek.. -
sue potwierdzam, że miesiące w których chociaż 1 dzień "wypadł Ci" z powodu choroby nie są brane do wyliczenia podstawy wymiaru zasiłku. na 100% - sprawdzone na sobie:)byłam 5 dni na l4 na przełomie miesięcy i za te miesiące placiłam małe składki..
i mam pytanko do dziewczyn, które już są na macierzyńskim.. na pue powinien być rozpisany cały macierzyński - tzn na pełny rok?? bo mi pojawiło sie info o macierzyńskim, że okres uprawnienia do świadczenia tylko do końca tego roku.. a powinno być do sierpnia 2016.. czy oni "rozbijają" decyzję na lata kalendarzowe??polkosia lubi tę wiadomość
hexa -
Wow.. serio? Ile to człowiek jeszcze musi sie nauczyć...
Czyli teraz we wrzesniu płace składke koło 3.700zł za sierpień (3 składka) i ide sobie np na tydzień L4 we wrzesniu to potem za wrzesień w październiku płacę już tylko kwotę koło 500zł czyli preferencyjną? -
Mala_Czarna_89 - szczęściara! Az się nie chce wierzyć, że Cie nie kontrolowali. Opłacałaś od najwyższej podstawy? Pozytywnie zazdroszczę Ja prowadze działalnośc od zeszłego roku, na zwolnieniu jestem od poczatku lipca i dotad nie mam decyzji. Tylko nerwy mi popsuli z tym znikajacym dra i info, że moga mi w zwiazku z brakiem dra nie przyznac zasiłku.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2015, 14:58
-
Akira sama jestem w szoku. Odprowadzałam od 9tys, czyli nie od najwyższej ale wysokiej. 20 lipca zawiozłam pierwsze l4 obowiązujące od 18 lipca. A co wyświetla ci się w pue?
edit:
tak się zastanawiam- czy te kwoty jeszcze mogą mi zniknąć?Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2015, 15:06
-
Mala_Czarna_89 wrote:tak się zastanawiam- czy te kwoty jeszcze mogą mi zniknąć?
Pamietam, że rafce zniknęło info o decyzji, ale nie miała kwot. Jeśli u Ciebie są kwoty, to spodziewaj się lada moment przelewu
Mala_Czarna_89, polkosia lubią tę wiadomość
-
Ja też miałam cały czas brak elementów do wyświetlenia. Jeszcze wczoraj wieczorem patrzyłam i tak było.
A dziś przed południem od razu wszystko włącznie z kwotami. I wszędzie data wypłaty: 8.09 (też zaniosłam już 3 l4, z czego jedne od internisty). A data decyzji wczorajszapolkosia lubi tę wiadomość
-
Gratuluje
Chyba nie powinno zniknąć! Na resztę pytań odpowiedzi nie znam.
U mnie była kontrola, jestem na zwolnieniu od 15 czerwca i po wydaniu dećyzji, takze sie nie spieszyli. Nie otworzyłam, brałam prysznic i dupa. Mysla ze mnie nie było ;p -
to jest chore.. Mój maz ost 15 minut stal pod drzwiami, pukał, dzwonił i telefonowal, a ha byłam pod prysznicem i absolutnie nic nie słyszałam. I co teraz musisz złożyć wyjaśnienie ze się kapalas??? Właściwie to możemy hulać na mieście a w razie czego podawać taki argument
polkosia lubi tę wiadomość